Jump to content

[S60 3rd Edition] Garmin Maps Mobile XT


aristotelhs2060
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

:!:=========================================================================:!:

Υπάρχει σοβαρό νομικό πρόβλημα με την ανάρτηση και διατήρηση συνδέσμων που οδηγούν στη λήψη εφαρμογών και χαρτών πλοήγησης. Ως εκ τούτου απαγορεύεται αυστηρά η ανάρτηση περιεχομένου αυτής της μορφής σε όλα τα forums του myphone.gr. Οι ήδη δημοσιευμένοι σύνδεσμοι θα αφαιρεθούν, ενώ στο μέλλον θα διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση. Θα σας παρακαλέσουμε να μην προχωρήσετε δημόσια σε αιτήματα για την ανάρτηση περιεχομένου αυτής της μορφής, ούτε όμως και να διακινείτε τέτοιους συνδέσμους μέσα από τα forums του myphone.gr. Ελπίζουμε σε κατανόηση και ζητούμε συγνώμη για την όποια αναστάτωση.

:!:=========================================================================:!:

 

 

Οδηγός εγκατάστασης GarminmobileXT 5.0 σε κινητά Symbian

 

 

  1. Εγκατάσταση της εφαρμογής:
    Αποσυμπιέζουμε τον φάκελο "Garmin" από το .zip αρχείο που κατεβάσαμε με το πρόγραμμα, και βάζουμε ολους τους φακέλους (Garmin, private, resource, sys) που θα βρούμε μέσα στο zip στον αρχικό κατάλογο (root) της κάρτας μνήμης (με χρήση card reader ή με σύνδεση του κινητού με τον υπολογιστή σε κατάσταση Μεταφοράς Δεδομένων). Εγκαθιστούμε την εφαρμογή "GarminMobileXT.sis" που υπάρχει μέσα στον φάκελο "Garmin" στο κινητό. Μετά την εγκατάσταση τρέχουμε την εφαρμογή. Κατά την πρώτη εκτέλεση της εφαρμογής θα μας ζητήσει να επιλέξουμε την γλώσσα του προγράμματος και την γλώσσα των φωνητικών οδηγιών. Επιλέγουμε ελληνικά και στις 2 περιπτώσεις.
  2. Ξεκλείδωμα του εσωτερικού GPS:
    Από το μενού του προγράμματος επιλέγουμε Εργαλεία > Ρυθμίσεις > Πληροφορίες και αντιγράφουμε τον αριθμό Ξεκλείδωμα ESN που μας εμφανίζει (Στην περίπτωση που δεν μας εμφανίζει τον αριθμο Ξεκλειδωμα ESN αντιγράφουμε τον αριθμό imei που υπάρχει στις Πληροφορίες). Στη συνέχεια ανοίγουμε το πρόγραμμα k.e.g.e.n.exe που κατεβάσαμε. Στο πεδίο Enter your unit ID βάζουμε τον κωδικό ESN που αντιγράψαμε πριν. Στη συνέχεια πατάμε το πρώτο κουμπί Generate. Μας εμφανίζεται στο πεδίο Your GM XT device unlock code ένας κωδικός. Αυτόν τον αντιγράφουμε σε ένα notepad και αποθηκεύουμε το αρχείο με το όνομα SW.UNL. Προσοχή πρέπει να έχει αλλαχτεί η κατάληξη του αρχείου από .txt σε .UNL.Το αρχείο αυτό το βάζουμε μέσα στον φάκελο "Garmin" που έχει δημιουργηθεί στην κάρτα μνήμης. Αν όλα έχουν πάει καλά πρέπει ανοίγοντας το πρόγραμμα αυτό να αναγνωρίσει το εσωτερικό GPS της συσκευής μας (πάνω αριστερά πρέπει να έχει εμφανίσει τις 5 μπάρες σαν την ένταση μπαταριάς). Αν δεν το έχει αναγνωρίσει αυτόματα πάμε Εργαλεία > Ρυθμίσεις > Σύστημα, επιλέγουμε Χρήση προσαρτημένου/ενσωματωμένου GPS και πατάμε Ενεργοποίηση και μετά Ολοκλήρωση.
  3. Εγκατάσταση χαρτών:
    Για την εγκατάσταση χάρτη θα πρέπει να έχουμε τα Map ID των χαρτών που θα περάσουμε. Αυτά συνήθως παρέχονται μαζί με τον χάρτη. Βάζουμε το αρχείο .img του χάρτη μέσα στο φάκελο "Garmin" της κάρτας μνήμης και του δίνουμε ένα από τα ονόματα:
    GMAPSUPP.IMG
    GMAPSUP2.IMG
    GMAPPROM.IMG
    GMAPBMAP.IMG (αυτός είναι ο ενσωματωμένος χάρτης)
    διότι μόνο αυτά τα ονόματα αναγνωρίζει το πρόγραμμα για τους χάρτες.
    Στη συνέχεια ανοίγουμε το πρόγραμμα k.e.g.e.n.exe που έχουμε κατεβάσει, βάζουμε τον κωδικό ESN που έχουμε πάρει από πριν. Μετά επιλέγουμε Custom map set στο πεδίο Select map product και βάζουμε το Map ID του χάρτη που θέλουμε να περάσουμε. Στη συνέχεια πατάμε το δεύτερο Generate και τον κωδικό που μας δίνει στο πεδίο Your map unlock code, το βάζουμε σε ένα αρχείο με το όνομα ΧΧΧΧΧΧ.UNL (όπου ΧΧΧΧΧ το όνομα του χάρτη που έχουμε επιλέξει παραπάνω) και το αποθηκεύουμε στον φάκελο "Garmin" της κάρτας μνήμης. Σε περίπτωση που εγκαθιστούμε χάρτες 3 σε ένα ή 2 σε ένα ή 5 σε ένα, τότε κάνουμε την παραπάνω διαδικασία για κάθε Map ID των χαρτών που περιέχονται στο πακέτο μας και αποθηκεύουμε όλους τους κωδικούς που θα δημιουργήσουμε τον ένα μετά τον άλλο χωρίς κενά μεταξύ τους στο αρχείο ΧΧΧΧΧΧ.UNL. Για κάθε Map ID το πρόγραμμα k.e.g.e.n.exe μας δίνει κωδικό με 25 χαρακτήρες. Άρα για εγκατάσταση πακέτου 2 χαρτών θα πρέπει στο αρχείο ΧΧΧΧΧΧ.UNL να έχουμε συνολικά 50 χαρακτήρες συνεχόμενους. Τέλος να πω πως κάποιοι χάρτες δεν έχουν Map ID. Για αυτούς δεν χρειάζεται η δημιουργία unlock code.

Ευχαριστούμε τον Balantis7 για τον οδηγό.

 

 

Για να μην έχουμε πρόβλημα με την μπαταρία πρέπει να ακολουθήσουμε την παρακάτω διαδικασία:

Πηγαίνετε στο Εργαλεία -> Ρυθμίσεις -> Σύστημα -> Launch Background Service και επιλέξτε ενεργοποίηση.

Κλείνετε το Garmin, το ανοίγετε πάλι και πηγαίνετε στο ίδιο μενού και επιλέξτε απενεργοποίηση.

Κλείνετε το Garmin και κάνετε μια τελευταία επανεκκίνηση το κινητό.

 

Οδηγός για POI

 

 

Τι είναι τα POI;

Points Of Interest. Επί το ελληνικότερο σημεία ενδιαφέροντος, ή ενδιαφέροντα σημεία.

Το Garmin έχει ήδη μερικά ενσωματωμένα. Θα τα βρείτε στο «Για που;»->Φαγητό, ξενοδοχεία κ.α.

 

Ποια είναι η πρακτική τους χρήση;

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε εγκαταστήσει τα POI της Vodafone.

Αν έχουμε σήμα GPS και μας έχει εντοπίσει ο δορυφόρος, πάμε «Για που;»->Πρόσθετα->Προσαρμοσμένα POI και επιλέγουμε Vodafone. Το πρόγραμμα θα κάνει μια αναζήτηση και θα εμφανίσει όλα τα σημεία της Vodafone, αρχίζοντας απ' αυτό που βρίσκεται πιο κοντά σε μας.

Επίσης, θα εμφανίζεται στον χάρτη και στα σημεία που βρίσκονται καταστήματα Vodafone και το λογότυπό της.

http://www.imageshack.gr/files/0ni8hl3nk18fw2whpol1.jpg

Μια άλλη περίπτωση είναι τα POI που περιέχουν σημεία με κάμερες και ραντάρ της τροχαίας.

Είναι δυνατόν, από την στιγμή που έχουμε εγκαταστήσει ένα τέτοιο POI να ειδοποιούμαστε με ηχητικό μήνυμα, ή οπτική ειδοποίηση στην οθόνη του κινητού όταν πλησιάζουμε σε τέτοια σημεία.

 

Τι κατηγορίες POI υπάρχουν;

Αρκετές. Σούπερ μάρκετς, βενζινάδικα, ξενοδοχεία, WiFi spots, καταστήματα κάθε είδους και πολλά άλλα.

 

Που μπορώ να βρώ POI για το κινητό μου;

Δύο γνωστές μέχρι τώρα ιστοσελίδες που έχουν POI για ελληνικά σημεία είναι οι παρακάτω. Αν βρεθούν κι άλλες, θα γίνει ενημέρωση.

http://poi.gpspocketpc.gr
http://www.poiplaza.com/en/poi-databases?pc_id=19&lang=en

Από την πρώτη σελίδα κατεβάζουμε το αρχείο με την ένδειξη http://poi.gpspocketpc.gr/images/Garmin.png και το εικονίδιο που βρίσκεται στην περιγραφή.

Από την δεύτερη, κατεβάζουμε το αρχείο zip.

 

Ωραία, τα κατεβάζω. Και τώρα τι; Πως θα τα εγκαταστήσω στο κινητό μου;

Για μια σωστή εγκατάσταση των POI στο κινητό μας χρειαζόμαστε τον POI Loader

http://www8.garmin.com/products/poiloader/

Από δω και πέρα θα πρέπει να γνωρίζουμε το εξής:

Για να εγκατασταθεί σωστά ένα POI χρειαζόμαστε το βασικό του αρχείο που έχει κατάληξη .gpx και το αρχείο εικόνας BMP (όχι απαραίτητα, αλλά συνίσταται αν θέλετε να απεικoνίζονται στον χάρτη τα POI).

Αν το POI που κατεβάσαμε δεν συνοδεύεται από εικονίδιο BMP, ή συνοδεύεται από άλλον τύπο εικονιδίου (συνήθως GIF), τότε είτε δημιουργούμε ένα μόνοι μας, είτε μετατρέπουμε το υπάρχον εικονίδιο GIF σε BMP. Σημειώστε ότι οι ιδανικές διαστάσεις που θα πρέπει να έχει το εικονιδίο θα πρέπει να είναι μέχρι 16X16.

Το αρχείο .gpx και το αρχείο .bmp θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά το ίδιο όνομα. Π.χ αν το POI έχει σαν όνομα αρχείου το Vodafone.gpx τότε το εικονίδιο θα πρέπει να ονομάζεται Vodafone.bmp

Αν έχουμε πολλά POI, καλό θα είναι να τα βάζουμε σε φακέλους. Για παράδειγμα τα αρχεία Vodafone.gpx και Vodafone.bmp βάλτε τα σε έναν φάκελο με όνομα Vodafone.

Όλους μαζί μετά τους φακέλους με τα POI που διαθέτουμε, τα βάζουμε σε έναν φάκελο με όνομα π.χ. POI

Αυτό θα βοηθήσει τον POI Loader να εντοπίσει όλα τα POI και να κάνει απρόσκοπτα την εγκατάστασή τους στην συσκευή μας.

 

Σε μερικά από τα POI που κατέβασα, στον κάθε φάκελο υπάρχει κι ένα αρχείο με κατάληξη .csv *

Τι το κάνω αυτό;

Διαγράψτε όλα τα αρχεία με την κατάληξη αυτή. Δεν μας χρειάζονται. Περιέχουν τις ίδιες πληροφορίες που περιέχει το αρχείο .gpx και αν το αφήσουμε στον φάκελο, τότε το POI θα εμφανίζεται δυο φορές στον κατάλογο με τα Προσαρμοσμένα POI.

Η ύπαρξή του οφείλεται στην χρήση του και για άλλες συσκευές GPS. Μπορεί πάντως εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί αντί του αρχείου .gpx

 

Έχω ετοιμάσει τους φακέλους με τα POI. Πως κάνω την εγκατάσταση στο κινητό;

Συνδέστε το κινητό σας με το καλώδιο USB επιλέξτε «Μεταφορά δεδομένων» (Data transfer). Βεβαιωθείτε ότι έχει ενεργοποιηθεί.

Ανοίξτε τώρα τον POI Loader. Θα δείτε την οθόνη καλωσορίσματος. Πατήστε «Next».

Το πρόγραμμα αρχίζει και ψάχνει για την συσκευή σας και την εφαρμογή του Garmin (μπορεί να διαρκέσει κάποια δευτερόλεπτα). Μόλις την εντοπίσει, θα δείτε την ένδειξη «Garmin Mobile XT». Πατήστε «Next».

Τσεκάρετε (αν δεν είναι ήδη τσεκαρισμένη) την πρώτη επιλογή για εγκατάσταση νέων POI και πατήστε πάλι «Next».

Επιλέξτε τον φάκελο POI όπου έχετε τους φακέλους με τα επιμέρους POI. Τις υπόλοιπες ρυθμίσεις αφήστε τις ως έχουν.

Πατήστε «Next».

Σε λίγα δευτερόλεπτα (εξαρτάται από τον όγκο των POI) θα εμφανιστεί οι επόμενη και τελευταία οθόνη που θα σας ενημερώνει για την επιτυχή εγκατάσταση.

Μπορείτε τώρα να αποσυνδέσετε το τηλέφωνο από το καλώδιο USB.

 

Που θα τα βρω τα POI στη συσκευή μου;

«Για που;»->Πρόσθετα->Προσαρμοσμένα POI

 

 

Σημείωση: Τα POI συνήθως, εκτός κάποιων περιπτώσεων, δεν καλύπτουν όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως Αθήνα-Θεσσαλονίκη, ή αν την καλύπτουν δεν είναι πάντα πλήρη.

Αν θέλετε να επεξεργαστείτε κάποιο POI (ονομασίες σημείων, αλλά και συντεταγμένες), μπορείτε να το κάνετε με το PoiEdit.

http://www.poiedit.com/

Πολύ σημαντικό επίσης! Ο POI Loader σε κάθε εγκατάσταση, διαγράφει όλα τα προηγούμενα POI που έχουμε εγκαταστήσει πριν. Δεν διαγράφει τα ενσωματωμένα POI που έχει η εφαρμογή Garmin.

 

 

*

Garmin GPX Converter

Το προγραμματάκι αυτό μας επιτρέπει να μετατρέψουμε τα CSV αρχεία (να που εδώ τα χρειαζόμαστε) σε GPX και να προσθέσουμε ειδοποιήσεις (alerts).

Φυσικά, ειδοποιήσεις μπορούμε να προσθέσουμε και με τον POI Loader, αλλά υπάρχει μια διαφορά.

Με τον POI Loader είμαστε υποχρεωμένοι να ελέγχουμε όλα τα POI ανεξάρτητα από το αν θέλουμε ειδοποίηση μόνο σε κάποια από αυτά. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο στην περίπτωση που έχουμε πολλά POI.

Με τον GPX Converter μπορούμε να επεξεργαστούμε επιλεκτικά τα αρχεία CSV που επιθυμούμε να έχουν ειδοποιήσεις και αφού τα μετατρέψουμε σε GPX μπορούμε πλέον να τα εγκαταστήσουμε με τα υπόλοιπα POI μέσω POI Loader στο κινητό, με την γνωστή διαδικασία που αναφέρεται στην πρώτη σελίδα.

Το πρόγραμμα έχει προκαθορισμένες ρυθμίσεις για τις ειδοποιήσεις και δεν μπορείτε να τις αλλάξετε. Είναι καλές όμως αυτές που έχει.

Υπολογίζει τον χρόνο της ειδοποίησης με βάση την ταχύτητα και την απόσταση από το POI.

 

http://rapidshare.com/files/82815855/GarminGPXConverter112.rar

 

 

Garmin Mapsource (PC)

Επεξεργασία πρωτογενών χαρτών και μετατροπή σε κατάλληλη μορφή για την συσκευή. Μερικοί τέτοιοι χάρτες είναι αυτοί που αναφέρονται από πάνω.

 

Κάντε εγκατάσταση πρώτα αυτή την έκδοση, για νέα εγκατάσταση

http://rapidshare.com/files/82934403/GMFV.zip

και μετά κατεβάστε από την τελευταία έκδοση για να κάνετε ενημέρωση.

http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=209

Το προγραμμα ειναι free και μπορει να το βρει κανεις ευκολα και δουλευει παντα!οποτε το ανεβαζω.

 

Νεος τροπος να βρισκετε το mapid.οδηγιες εχει μεσα

 

 http://rapidshare.com/files/143975162/newwaytofindmapid.zip 

 

 

******************************

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τα μέλη Aisopos και aristotelhs2060 για τη μακροχρόνια προσφορά τους στο θέμα του Garmin.

Ωρα να δοκιμασω κατι νεο!
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 11,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

για να δουμε θα δοκιμασω

 

Λοιπον οι οδηγιες για το Garmin ειναι εξης..

 

ευχαριστούμε φίλε

 

Καλή δουλειά ;)

iMac 21.5'', Apple iPhone 6s Rose Gold...
Link to comment
Share on other sites

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Garmin μόνο για τους χάρτες του στο Ν73 μου, μιας και δεν έχω GPS;

Δηλ. απλά για να έχω ένα χάρτη μαζί μου, όχι πλοηγήσεις κτλ.

Ή δεν ανοίγει καθόλου χωρίς gps;

 

Αν δουλεύει κι έτσι, ποια βήματα μπορώ να παραλείψω από τα παραπάνω;

Για το άτμισμα: http://vaping.gr

 

Samsung S5 (no root)

Link to comment
Share on other sites

ΠΑΙΔΙΑ Ο garmin mobile έχει και χάρτες για όλη την ελλάδα?? Ή μόνο για αθήνα?

 

και ήθελα να ρωτήσω το ίδιο και με τον παραπάνω leftezi

iMac 21.5'', Apple iPhone 6s Rose Gold...
Link to comment
Share on other sites

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Garmin μόνο για τους χάρτες του στο Ν73 μου, μιας και δεν έχω GPS;

Δηλ. απλά για να έχω ένα χάρτη μαζί μου, όχι πλοηγήσεις κτλ.

Ή δεν ανοίγει καθόλου χωρίς gps;

 

Αν δουλεύει κι έτσι, ποια βήματα μπορώ να παραλείψω από τα παραπάνω;

 

ανοιγει και χωρις gps o χαρτης

Ωρα να δοκιμασω κατι νεο!
Link to comment
Share on other sites

ΠΑΙΔΙΑ Ο garmin mobile έχει και χάρτες για όλη την ελλάδα?? Ή μόνο για αθήνα?

 

και ήθελα να ρωτήσω το ίδιο και με τον παραπάνω leftezi

 

Ο χαρτης που μας δινει ο arιstotelhs εχει μονο Αθηνα και ειναι του 2006-2007.Δεν ξερω για αλλες περιοχες.

 

Ο τελευταιος χαρτης που εχει κυκλοφορησει ειναι ο Europe Navigator 2008 και ειναι ο πιο ενημερωμενος.

Ειναι 1.37GB περιλαμβανει ολη την Ευρωπη (Και Την Ελλαδα)

Εγω που τον Χρησιμοποιησα εχει τα παντα απο Θεσσαλονικη (ακομα και τα βενζιναδικα και τις καφετερεις που εχει στη γειτονια μου μου τους Βγαζει Κανονικα).

 

Πληρης Routing,υπολγισμος ωρας για το σημειο που θελεις να φτασεις,ποσο τρεχεις,αυτοματο ζουμ στις στροφες,Επαναυπολογισμο Διαδρομης σε περιπτωση που ξεχαστεις κτλ.

 

Ακομα και Χαλκιδικη που κατεβηκα τα πιο πολλα μερη τα ειχε.

Για αλλες πολεις δεν το πολυεψαξα.

 

Για αυτους που εχουν μεγαλη καρτα μνημης Αξιζει ο Europe Navigator 2008 ;)

Τα πιο μεγάλα ονειρα τα κάνεις οταν όλοι σε ξεχνάνε!!!
Link to comment
Share on other sites

Και που βρήσκουμε τον Europe Navigator 2008???

 

Εγω το κατεβασα απο το Pirate Bay και εχει και Οδηγιες Εγκαταστασης για τον χαρτη και το Map ID ;)

Τα πιο μεγάλα ονειρα τα κάνεις οταν όλοι σε ξεχνάνε!!!
Link to comment
Share on other sites

πολυ μεγάλο βρε παιδί μου...

 

Γιατι δεν βγάζουν έναν με την ελλάδα??

 

Ξεχωριστά για κάθε χώρα!

iMac 21.5'', Apple iPhone 6s Rose Gold...
Link to comment
Share on other sites

Ο χαρτης που μας δινει ο arιstotelhs εχει μονο Αθηνα και ειναι του 2006-2007.Δεν ξερω για αλλες περιοχες.

 

Ο τελευταιος χαρτης που εχει κυκλοφορησει ειναι ο Europe Navigator 2008 και ειναι ο πιο ενημερωμενος.

Ειναι 1.37GB περιλαμβανει ολη την Ευρωπη (Και Την Ελλαδα)

Εγω που τον Χρησιμοποιησα εχει τα παντα απο Θεσσαλονικη (ακομα και τα βενζιναδικα και τις καφετερεις που εχει στη γειτονια μου μου τους Βγαζει Κανονικα).

 

Πληρης Routing,υπολγισμος ωρας για το σημειο που θελεις να φτασεις,ποσο τρεχεις,αυτοματο ζουμ στις στροφες,Επαναυπολογισμο Διαδρομης σε περιπτωση που ξεχαστεις κτλ.

 

Ακομα και Χαλκιδικη που κατεβηκα τα πιο πολλα μερη τα ειχε.

Για αλλες πολεις δεν το πολυεψαξα.

 

Για αυτους που εχουν μεγαλη καρτα μνημης Αξιζει ο Europe Navigator 2008 ;)

 

η αληθεια ειναι οτι τον εχω κατεβασει και δεν τον εχω δοκιμασει ακομα λογω οτι ειναι τεραστιος.μου κανεις μια χαρη να δεις τι εχει απο Καβάλα?τον CITY NAVIGATOR EUROPE NT 9 εχεις?

 

αριστοτελης τσεκαρε το λινκ στο βημα 6 γιατι δεν κατεβαινει το αρχειο

 

για δοκιμασε τωρα.

Ωρα να δοκιμασω κατι νεο!
Link to comment
Share on other sites

η αληθεια ειναι οτι τον εχω κατεβασει και δεν τον εχω δοκιμασει ακομα λογω οτι ειναι τεραστιος.μου κανεις μια χαρη να δεις τι εχει απο Καβάλα?τον CITY NAVIGATOR EUROPE NT 9 εχεις?

 

QUOTE]

 

Ελα φιλαρακι.

Τον CITY NAVIGATOR NT 9 ειχα και τον εβγαλα.Δεν ειχε τιποτα απο Ελλαδα.

Εβαλά τον Καινουριο CITY NAVIGATOR NT 2008.

Απο Καβαλα δεν εχει τιποτα Χαρτογραφημενο μολις το ελεγξα.

Εχει μονο τους μεγαλους κομβους για εισοδο στην πολη.

Τα πιο μεγάλα ονειρα τα κάνεις οταν όλοι σε ξεχνάνε!!!
Link to comment
Share on other sites

παιδες το mapedit οταν ανοιγεις χαρτη ειναι...κενο?τι παιζει?

[sIGPIC][/sIGPIC] Aλέξης

rotary power

Link to comment
Share on other sites

Ο χαρτης που μας δινει ο arιstotelhs εχει μονο Αθηνα και ειναι του 2006-2007.Δεν ξερω για αλλες περιοχες.

 

Ο τελευταιος χαρτης που εχει κυκλοφορησει ειναι ο Europe Navigator 2008 και ειναι ο πιο ενημερωμενος.

Ειναι 1.37GB περιλαμβανει ολη την Ευρωπη (Και Την Ελλαδα)

Εγω που τον Χρησιμοποιησα εχει τα παντα απο Θεσσαλονικη (ακομα και τα βενζιναδικα και τις καφετερεις που εχει στη γειτονια μου μου τους Βγαζει Κανονικα).

 

Πληρης Routing,υπολγισμος ωρας για το σημειο που θελεις να φτασεις,ποσο τρεχεις,αυτοματο ζουμ στις στροφες,Επαναυπολογισμο Διαδρομης σε περιπτωση που ξεχαστεις κτλ.

 

Ακομα και Χαλκιδικη που κατεβηκα τα πιο πολλα μερη τα ειχε.

Για αλλες πολεις δεν το πολυεψαξα.

 

Για αυτους που εχουν μεγαλη καρτα μνημης Αξιζει ο Europe Navigator 2008 ;)

 

Μηπως μπορείς να δεις τι έχει από Ρόδο ο Europe Navigator 2008 για να δούμε αν αξίζει να τον κατεβασω? Ο χάρτης των 35ΜΒ εχει αναλυτικά την πόλη της Ρόδου με τις οδούς αλλά δεν υποστηριζει πλοηγηση . Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

λοιπον δοκιμασα το χαρτη eyrope navigator 2008

Einai περιπου 1,4 GB αλλα δυστυχως εχει μονο τη μιση ελλαδα.

Η μιση πελοπονησος και ολα τα νησια αιγαιου ειναι εκτος

Αλλα και σε αυτα που εχει μεσα απο μια γρηγορη ματια μονο

Αθηνα - θεσσαλονικη - πατρα εχει με λεπτομερεια

Παντως στην πατρα εχει και μπαρακια με το ονομα τους

(δεν ξερω αν ειναι καινουρια ή παλια στοιχεια ομως)

εχω εγκαταστησει το 4.10.60

Θα δοκιμασω τωρα το χαρτη μονο Ελλαδα του Αριστοτελη

 

 

Παλια οταν εψαχνα χαρτες για το ΝΟΚΙΑ gps ειχε παρει το ματι μου

κατι χαρτες της ¨Αναβασης¨ για Garmin που ειχαν υποτιθεται μεχρι

τα μονοπατια στα βουνα.Μπορει κανεις να βοηθησει ?

 

Tι map ιd εχει φίλε μου ο χάρτης αυτός;

Link to comment
Share on other sites

για αθηνα μπορει ειναι μια χαρα αλλα απο κρητη δεν εχει τιποτα...για να μην τον κατεβασει αδικα οποιος αυτο χρειαζεται..παραδοξως το s2go ειναι η καλυτερη λυση so far..

[sIGPIC][/sIGPIC] Aλέξης

rotary power

Link to comment
Share on other sites

Χαρτη για το Garmin εδω xxxxxxxxxxxxxxx

Ιασων.

I GIVE UP!!!

Με το παραπάνω έχω μεν χάρτη Αθήνας-Πειραιά, αλλά μου λέει ότι δεν υπάρχει detailed map για να υπολογίσει διαδρομές κλπ. Άσε που αναφέρει ότι περιέχει Κοζάνη και δε θυμάμαι τι άλλο, εκτός από Αθήνα.

Με το πολύμικρότερο αρχείο xxxxxxxxxxxxxxxxxx

δεν βρίσκω το map Id..

 

Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει;

http://briefcase.pathfinder.gr/download/petros_pf/15778/181976/0/Petran.gif

Nokia Series 60 forum moderator (Ret.)

Link to comment
Share on other sites

αριστοτελης τσεκαρε το λινκ στο βημα 6 γιατι δεν κατεβαινει το αρχειο

Αριστοτέλη το αρχείο στο βήμα 6 "δεν βρίσκεται"

sinapidisantonis.spaces.live.com
Link to comment
Share on other sites

Αριστοτέλη το αρχείο στο βήμα 6 "δεν βρίσκεται"

 

εγω μολις τα καταβασα. βεβαια εχω λογαριασμο και δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Απο κάποιον που έχει Garmin gps και έχει φορτωμένο την τελευταία αναβάθμιση του χάρτη της Ελλάδας...

Επειδή πήρα πολλά pm που μου ζητουν να ανεβάσω κάπου τον χάρτη για να μπορουν να τον κατεβάσουν οι χρήστες του forum, απαντώ ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτό για ένα και μόνο λόγο. Ο χάρτης είναι προιόν δουλειάς ελληνικής εταιρίας (Ανάβαση) που χρόνια τώρα μας συντροφεύει στις "εξορμήσεις" στα βουνά και δεν θα μπορούσα να να την ανταμείψω κάνοντας κάτι τέτοιο...

Τελικά οποιοσδήποτε χρήστης Garmin με χάρτη της Ανάβασης (TopoNavigator) μπορεί να "δανεισθεί" τον χάρτη για το Ν95 του απο την συσκευή gps που έχει...

Χιλια συγνώμη για την άρνηση :(

 

Απο την Ανάβαση φυσικά . Αγοράζοντας το TopoNavigator και έχοντας στην κατοχή σου ένα garmin (νέας γενιάς) με κάρτα μνήμης, μπορεις να μεταφέρεις τις συχνές αναβαθμίσεις του χάρτη της Ανάβασης στο garmin σου που περιλαμβάνουν τον πιό ενημερωμένο χάρτη της Ελλάδας αυτή την στιγμη (περιλαμβάνει μέχρι και τα ορειβατικά μονοπάτια). Στο θέμα της πλοήγησης όμως , τουλάχιστον αυτή την στιγμή, δεν μπορει να συγκριθεί με το Destinator (το οποίο υστερει πάρα πολύ σε απεικόνηση δρόμων και πληροφοριών έξω απο τις πόλεις)...

Με όλο τον σεβασμό, αλλά θα πρέπει να πω ότι μου χτυπάει κάπως άσχημα η συνεχής προτροπή στην ουσία να σκάσουμε 350 ευρώπουλα στην συγκεκριμένη εταιρία. Δεν λέω, μπορεί να αξίζει τα λεφτά του, αλλά ξέρεις πολλούς θα έκαναν κάτι τέτοιο (και γιατί με τα ίδια χρήματα να μην πάρουν μια ολοκληρωμένη GPS συσκευή);

Θα κατανοήσω πλήρως την θέση σου, αν πεις ότι είσαι εργαζόμενος της εταιρίας και πως στην συσκευή σου δεν χρησιμοποιείς ούτε ένα «σπασμένο» πρόγραμμα (που μπορεί να μην είναι ελληνικό, αλλά δεν έπεσε κι απ' τον ουρανό).

Φιλικά :)

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes.
Link to comment
Share on other sites

Eχει βρει καποιος χαρτες της Ελλαδας για Garmin Mobile XT ???

Device : Samsung Galaxy 3 (GT I5801)

Rom : Kyrillos' ROM v10 GWK74 beta

Kernel : CM7-kernel 1.3 H.V.

Min Freq: 83Mhz, Max Freq:1200Mhz

Init.d Scripts: Supercharger Storage Method Used: Hybrid Data2SD

Link to comment
Share on other sites

Eχει βρει καποιος χαρτες της Ελλαδας για Garmin Mobile XT ???

Οτι υπαρχει εδω εκτος εαν ψαχνεις και για αλλους :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...