Jump to content

Προβλημα με boot σε καινουργιο PC

Cubrilos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα! Μπορεί κάποιος να πει καμιά ιδέα σχετικά με το παρακάτω πρόβλημα??

Μόλις αγόρασα ένα PC, δικιάς μου σύνθεσης, συναρμολογημένου από το e-shop.gr. Η ΜΒ είναι ASUS P5K Premium, XFX 8800GTS 640MB κάρτα και Thermaltake 850W τροφοδοτικό. Τονίζω ότι δεν αγόρασα λειτουργικό. Μόλις το πρωτοάνοιξα, μου έβγαλε μήνυμα "Overclocking failed. Press F1 for Setup (BIOS), F2 to load default settings to continue".

Μπήκα στο BIOS, έβαλα να bootarei απο το CD, έβαλα το CD των Windows μέσα και έκανα restart.

Όμως μετά δεν άνοιγε. Φοβάμαι ότι έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό γιατί δεν βλέπω να παίρνει ρεύμα ο ασύρματος δέκτης για το πληκτρολόγιο κ η οθόνη μετά από λίγο αναβοσβήνει. Με το power on, δουλεύουν οι ανεμιστήρες για 1 λεπτό (το βλέπω κ από controller της MZXT που έχω βάλει μπροστά), αλλά η οθόνη δεν ανάβει, κ μετά σταματάνε οι ανεμιστήρες κ σβήνει κ το LCD display.

Μήπως δε φτάνει το ρεύμα?? Είδα ότι η ασφάλεια που αντιστοιχεί στην πρίζα είναι μόνο το 10Α. Μετά όμως βρήκα κ μια καλύτερη πρίζα (των 20Α με γείωση) κ πάλι τα ίδια.

Μήπως έχουν setαρει κάποια jumpers για overclocking κ δεν μπορεί να γίνει εγκατάσταση Windows?? Όμως, στο BIOS στο κομμάτι του OC είναι όλα στο Auto.

Τέλος το BIOS δείχνει θερμοκρασία CPU 82C :cry:!!! (δεν είναι υπερβολικό??), ενώ το LCD display της MZXT δείχνει 28C. Υπάρχει κ ένα θαυμαστικό που αναβοσβήνει σε αυτό το LCD, αλλά όσο κ αν έψαξα (κ στο manual) δε βρίσκω τη σημαίνει.

Τι να περιμένω απο service από e-shop?? :worry:

Life is short! Live it!

μπορείς να γράψεις αναλυτικά τη σύνθεση του Innovator? (όπως το έδωσες στο eshop)

εκείνοι στο έστησαν και στο έστειλαν?

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Αυτό το μήνυμα το βγάζουν όλες οι μητρικές Asus (μπορεί και όχι όλες, αλλά όσες έχω δει το κάνουν) μετά από κάποιο πρόβλημα με το ρεύμα. Δεν είναι κάτι περίεργο δηλαδή. Αν σ'αυτή την οθόνη πατήσεις Ctrl-Alt-Del το μηχάνημα θα κάνει reboot και θα εκκινήσει κανονικά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, φαίνεται να υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα κι επειδή το μηχάνημα είναι καινούργιο, καλύτερα να το επιστρέψεις και να μην κάνεις κάτι άλλο.

Βγάζεις την μπαταρία από την mobo, την αφήνεις εκτός για 2-3' και την επανατοποθετείς. Η μητρική σου θα δουλέψει...

Αφού λες δεν bootαρει ο υπολογιστής σου, την θερμοκρασία μέσα από το BIOS πως την είδες?

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.