Jump to content

Περί...digital gadgets γενικά


ipparxos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πόσο κοστίζει το πακέτο του Xiaomi Smart Home και από που συμφέρει να παραγγείλω??

 

Με ενδιαφέρει το θέμα.

Lenovo A630 -----> Cubot S200 -----> Xiaomi Redmi 3 Pro
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλημερα,

 

εχω εχω μια του σουπερ μαρκετ που λες (carrefour) και σκουπιζει κανονικα. Το προβλημα ειναι γενικα με αυτες τις σκουπες ,

οταν εχεις πολλα επιπλα-πραγματα. Αν ειναι δλδ γεματο το σπιτι σου δεν θα δεις αποτελεσμα.Θα χτυπαει συνεχεια εδω και εκει και δεν φτανει

σε ολα τα μερη

 

Αν εχεις ανοιχτους χωρους τοτε οκ, αλλα και παλι πολλα λεφτα για κατι που μπορεις να κανεις εσυ σε 10 λεπτα μονος σου

(με ενα swiffer πχ)

Link to comment
Share on other sites

Αν και παλιο το θεμα σου, να απαντησω με την ιδεα μου.

 

Πλεον εχουν βγει πολλες αξιοπιστες κινεζικες.Βλεπε Xiaomi , digoo και αλλες.

 

Εχω βαλει αυτην σε ενα φιλο http://www.mydigoo.com/Digoo-BB-M2-Mini-WiFi-HD-720P-Home-Security-Camera-Wireless-USB-Baby-Monitor-IR-IP-CAM-Onvif-RTSP-p-27.html

και ειναι μια χαρα και με τρομερη αναλυση το βραδυ.

Και εχει και ηχο να ακους , αλλα και να μιλας(σαν θυροτηλέφωνο δλδ)

 

Απο δεδομενα δεν ξερω να σου πω.θα πρεπει να το τσεκαρεις

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Έχω την οθόνη LG FLATRON W2253TQ. Θα ήθελα να αγοράσω έναν mpeg4 για να την μετατρέψω αποκλειστικά σε tv. Οι συνδέσεις που έχει είναι D-SUB και DVI-D. Έχω βάλει στο μάτι τον Crystal Audio Prime HD. Διαβάζω καλές κριτικές. Έχετε να προτείνεται κάτι καλύτερο (από Κωτσόβολο / e shop / public / Germano)? Θα έχω θέμα συμβατότητας? Να αναφέρω ότι τον έχω βρεί από Κωτσόβολο σε προσφορά. Και τέλος , θα ήθελα να συνδέσω ένα σύστημα 5.1 Philips. Τι καλώδια θα χρειαστώ? Παραθέτω links.

 

 

Speakers = http://www.philips.gr/c-p/SPA2602_10/multimedia-speaker-5.1/overview

 

mpeg4 = http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-mpeg4/113990-crystal%20audio-prime-hd

 

 

 

 

monitor = http://www.lg.com/gr/monitors/lg-W2253TQ-PF-entertainment-monitor

 

 

 

Κάτι ακόμα, το τηλεχειριστήριο του Crystal Audio Prime HD είναι καλό ή θα χρειαστώ άλλο?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω την αίσθηση ότι επειδή μπορεί να καθαρίζει κάθε μέρα θα κάνει μεγάλη διαφορά. Ειδικά αν υπάρχει απώλεια μαλλιών μέσα στο σπίτι κάθε 3μέρες θέλει σκούπα για μένα.

 

Κανει διαφορα, αλλα δεν ξερω αν αξιζει τα λεφτα αυτη η διαφορα

Link to comment
Share on other sites

Έχω πάρει από τον Γενάρη την ilife V7 της cwui..Την πήρα επειδή μου έμειναν κάποια χρήματα από επιστροφή tablet..

Είχε βγει 160 τότε απο την Ευρωπαϊκή αποθήκη με DHL .

Την βάζω κάθε μέρα όταν είμαι στην δουλειά και το σπίτι είναι πιπίλα..το χειμώνα δε η δουλειά στα χαλια είναι απίστευτη..μιλά με για τρίχα και χνούδι μισό καλαθακι καθημερινά και μένω σε έξοχη τελείως.τον χειμώνα δεν περνάει κάνεις απο εδω.καμία σχεση με την vileda μιας φίλης..Απλώς μαζεύω την μια κουρτινα και της παντοφλες..τι κατω απο τα κρεβάτια,τι κάτω από την κουζίνα Αφ ου έβγαλα τα προστατευτικά,τι κάτω από τους καναπεδες.πραγματικά ίσως η καλύτερη αγορά.προχθές την έβαλα και στο πλακοστρωτο στην αυλη ν και γέμιζε αμέσως απο τα φυλλα

 

Στάλθηκε από το X9006 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Link to comment
Share on other sites

Την αγόρασα από το spemall και ήρθε με EU epxress μέθοδο που δεν έχει θέμα με τελωνείο. Νομίζω πως πλέον την ίδια μέθοδο αποστολής έχει και το Gearbest.

Η σκούπα είναι απλά απίστευτη. Ειδικά αν δεν έχεις χαλιά (όχι οτι δε δουλεύει με χαλιά, αλλά όσο να είναι αργεί παραπάνω και ζορίζεται) και μικρά παιδιά (να την κυνηγούν ουρλιάζοντας) είναι απλά απόλαυση.

 

Δες αυτό το review.

 

H roomba έχει τα τριπλάσια χρήματα, παρεπιπτοντως...

Link to comment
Share on other sites

Σας παρουσιάζω τον Cozmo, ένα μικρό ερπυστριοφόρο ρομπότ, τύπου κλαρκ, από την Anki! Η εταιρεία είναι αμερικάνικη, με έδρα το San Francisco και προς το παρόν το διαθέτει μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναμενόμενα, η ταμπελίτσα του Cozmo γράφει "Designed in San Francisco, made in China".

Cozmo-Straight-on.jpg

Έβαλα λοιπόν τον θείο από την Αμερική να μου το κάνει δώρο και σήμερα, βρίσκομαι στην 14η μέρα γνωριμίας. Μετά το ξεπακετάρισμα της εντυπωσιακής συσκευασίας, το κατέβασμα σε android tablet της εφαρμογής και τη σύνδεση σε wifi, o Cozmo ξύπνησε και το... σόου ξεκίνησε! Μαζί του φέρνει και τρεις κύβους που συνδέονται ασύρματα, έχουν πολύχρωμα led και είναι tapable, τα πατάς και ανταποκρίνονται στα διάφορα παιχνίδια. Όλα είναι πολύ απλά και εύκολα στη χρήση, ενώ αν έχετε παιδιά σε ηλικία δημοτικού θα ενθουσιαστούν!

Ο Cozmo, "βλέπει" μέσω μιας ασπρόμαυρης κάμερας χαμηλής ανάλυσης, την οποία χρησιμοποιεί για να μάθει μέχρι 8 πρόσωπα κατά το σετάρισμα και μετά αλληλεπιδρά μαζί τους, ενώ διαθέτει και αισθητήρα για την αποφυγή πτώσης από ύψος (μάλλον IR). Διαθέτει μια σειρά από προγραμματισμένες, αλλά σπαρταριστές συμπεριφορές και εργασίες που ξεκλειδώνονται βαθμιαία μέσω της εφαρμογής, που μπορεί να τις τριγκάρει τυχαία, ή μετά από απαίτηση του χρήστη. Μέσα σε 2 εβδομάδες τα ξεκλειδώσαμε όλα, αν και η Anki υπόσχεται νέο υλικό στις μελλοντικές αναβαθμίσεις. Για παράδειγμα στην τελευταία αναβάθμιση πρόσθεσε το χαρακτηριστικό του λόξυγκα, όπου το κακόμοιρο το ρομπότ σε κοιτάει για βοήθεια (αν το γυρίσεις ανάποδα βγάζει επιφώνημα ανακούφισης!).

 

Η αλήθεια είναι ότι η πρωτοτυπία εξαντλείται σε λίγες μέρες, αν και παραμένει αστείο κάθε φορά που κάνει πχ βάρη με έναν κύβο και στην τελευταία επανάληψη ζορίζεται, μετά τον πετάει κάτω με δύναμη και στο τέλος πανηγυρίζει που έβγαλε το σετ! Αν θέλουμε όμως τα "μεγάλα παιδιά" να ασχοληθούμε λίγο σοβαρότερα, ο Cozmo διαθέτει το δικό του SDK. Με αυτό το κιτ, μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του ρομπότ και να προγραμματίσουμε σε Python >3.5 ό,τι θελήσουμε με όριο την φαντασία μας, στα πλαίσια του συγκεκριμένου hardware βεβαίως βεβαίως! Προσωπικά το βλέπω σαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ασχοληθώ με αυτή την πραγματικά πολύ χρήσιμη και δημοφιλή γλώσσα προγραμματισμού. Μάλιστα δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε για την μνήμη που καταναλώνει το πρόγραμμά σας, διότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο! Το ρομπότ στην πραγματικότητα είναι ένα "wifi tethered ανδρείκελο" που παράγει ήχους, εικόνες και κίνηση από δεδομένα που στέλνονται από το tablet. Το android app είναι δηλαδή ο εγκέφαλος του Cozmo, πράγμα που δεν με ενοχλεί καθόλου σε αντίθεση με ένα μικρό αριθμό από απογοητευμένους αγοραστές.

 

Με φωνή α λα Donald Duck, τούμπες, ξεσπάσματα θυμού και άλλα παιδιάστικα καμώματα, ο Cozmo είναι φτιαγμένος να είναι αξιαγάπητος. Για τα παιδιά σίγουρα πετυχαίνει το σκοπό του. Για τους μεγαλύτερους μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική ρομποτική πλατφόρμα για την εκπαίδευση, εκμάθηση Python, μηχανική όραση και ποιος ξέρει; ίσως κάποιος από το forum του SDK να "τρέξει" νευρωνικά δίκτυα και ο Cozmo να αποκτήσει "μια ιδέα" ΑΙ...

 

Τροποποίηση: Εδώ βρήκα μια πολύ ωραία παρουσίαση που δίνει ένα στίγμα του πού βρίσκεται ο Cozmo στον χώρο των robot.

Edited by me00016
Philips Savvy->Panasonic GD93->Ericsson T20e->Motorola T2288 Talkabout->Mitsubishi M342i->Nokia N70->LG KS20->HTC P3470 Pharos->Samsung B7610 OMNIA PRO->Samsung i9000 Galaxy S->Samsung i9100 Galaxy SII->NOKIA LUMIA 930>LG G6+HUAWEI WATCH 2 LTE>Xiaomi Mi 9
Link to comment
Share on other sites

5,1 απο την επηγια δεν θα δεις πουθενα.

 

Επισης 5,1 δεν θα ακουσεις ακομα και ταινια σε στικακι με ηχο 5,1 , καθως στα χαρακτηριστικα γραφει

Dolby Digital (AC3) Downmix σε Stereo. Υποστηριζει δηλαδη να παιζει 5,1 ηχο αλλα τον μετατρεπει σε στερεο.

Αρα πρεπει να δεις αν στα ηχεια σου μπορεις να επιλεξεις να παιζει εστω στερεο αλλα και απο 4 ηχεια(2 αριστερα και 2 δεξια)

Αν δεν εχει κατι τετοιο τοτε θα ακους μονο απο τα 2.(Αυτο μπορεις να το δοκιμασεις συνδεοντας το κινητο σου με ενα rca σε καρφι)

 

Μετα θα χρειαστεις ενα καλωδιο dvi σε hdmi.θα συνδεσεις ταυτοχρονα και τον δεκτη με scart σε μια τηλεοραση και με το hdmi στην οθονη.

Παιζοντας με τις ρυθμισεις του δεκτη θα δεις που εχεις καλυτερο αποτελεσμα στην οθονη σου. Μπορεις και να σου παιξει κατευθειαν συνδεοντας μονο την οθονη με hdmi

 

Για αυτο που θες να κανεις γινετε με αυτο τον δεκτη.Γενικα ομως θα πρότεινα των edision δεκτή καθως εχει αποδειχθεί σκυλι

Link to comment
Share on other sites

Οπότε πάμε σε στέρεο ήχο. Εμένα με ενδιαφέρει κυρίως να μπορώ να την μετατρέψω σε tv. Ο ήχος είναι σε δεύτερη μοίρα, απλά επειδή έχω τα ηχεία να κάθονται μην πάνε χαμένα. Από την άλλη έχω βάλει στο μάτι κάτι 2.1 μικρά στέρεο ηχεία που είναι και πιο βολικά. Να τονίσω ότι το monitor δεν έχει hdmi. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρώ αυτόν τον δέκτη διότι είναι σε άλλο υποκατάστημα του Κωτσόβολου και δεν γίνεται να τον παραγγείλω. Έχω δει κάτι F&U σε κάτι μαγαζιά στην πόλη μου, αλλιώς παραγγέλνω κάποιον online. Μπορείς να μου προτείνεις κάποια μοντέλα (μέχρι 35 ευρώ )? Κατά προτίμηση από e - shop / public / skroutz. Και αν γίνεται να μπορώ με κάποιο τρόπο-πατέντα να έχω 5.1 ήχο.
Link to comment
Share on other sites

Γινετε να εχεις 5,1 ηχο με πατεντα.Την εχω κανει και εγω. Ουσιαστικα στην εξοδο του scart βαζεις ενα scart σε rca. Απο εκει παιρνεις μονο τα 2 rca(δεξια-αριστερα ηχος) και βαζεις πανω τους ενα rca σε διπλο rca(ωστε δηλαδη το καθε καναλι ηχου απο το σκαρτ να σου βγαζει 2 rca)

Μετα συνδεεις τα 2 πλεον, αριστερα καναλια ηχου στα 2 αριστερα(πισω και μπρος 5,1)του ενισχυτη σου και τα 2 δεξια καναλια ηχου στα 2 δεξια(πισω και μπρος 5,1) του ενισχυτη σου. Το woofer δεν ξερω αν μπορεις να το συνδεσεις.

 

Το ερωτημα ειναι αλλο. Μπορει ο δεκτης οταν τον συνδεσεις με hdmi να στειλει ηχο και στο scart.

Κανε αυτη την ερωτηση στην εταιρια εδω http://www.crystalaudio.gr/el/contacts/

και πες τους τι θες να κανεις

Link to comment
Share on other sites

Thanks. Από F&U ποιά είναι η γνώμη σου? Μάλλον σε αυτήν την μάρκα θα πάω, εκτός αν βρώ κάτι άλλο από skroutz.

 

Δεν εχω δει για να ξερω.Δεν μπορω να ειμαι αντικειμενικος. Ξερω μονο οτι του πλαισιου ειναι της πλακας(οσες φορες αναγκάστηκα να παρω κολλούσε συνεχεια) και οτι edition ειναι πολυ καλοι.

Γενικα πιστευω ολους τους εχουν βελτιωσει.Δυσκολα θα βρεις σκαρτο. Απο εκει και περα κανε μια μια αναζητηση το μοντελο που θες

και διαβασε σχολια σε φορουμ.

Link to comment
Share on other sites

Μέσα από πολλές προσπάθειες χειρισμού με φωνητικές εντολές, ξεχωρίζω μια ιδέα όπου ο Cozmo δεν εκτελεί απλώς εντολές (παράδειγμα), αλλά γίνεται στην κυριολεξία ο Cleverbot! Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα αποτελεί ένα από τα πιο απολαυστικά chatterbots, με χιουμοριστικά στοιχεία προσωπικότητας και (σχεδόν) ανπύπαρκτα δείγματα μηχανής, ο Cozmo του έρχεται "κουτί" ως μηχανική "ενσάρκωση".
Philips Savvy->Panasonic GD93->Ericsson T20e->Motorola T2288 Talkabout->Mitsubishi M342i->Nokia N70->LG KS20->HTC P3470 Pharos->Samsung B7610 OMNIA PRO->Samsung i9000 Galaxy S->Samsung i9100 Galaxy SII->NOKIA LUMIA 930>LG G6+HUAWEI WATCH 2 LTE>Xiaomi Mi 9
Link to comment
Share on other sites

Θέλω να πάρω το εξής κιτάκι http://www.public.gr/product/home/eksypnos-fotismos/eksypni-lampa-philips-hue-white-and-color-ambiance-starter-kit-a19/prod8020581pp/ με τις 3 λάμπες που βγάζουν ότι χρώμα θες και το Ηub που έρχεται στη συσκευασία.

Οι 2 λάμπες προορίζονται για το σαλόνι και η μία για το χολ.

Αφού θα αντικαταστήσουν τις ήδη υπάρχοντες αλογόνου τι γίνεται με τους διακόπτες; Είναι η κλασσικοί διακόπτες διαμερίσματος κατασκευής 2000.

Θέλω να έχω φως σε περίπτωση που πέσει το internet.

129026.png?1640591734

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα,

 

έχω το σύστημα εδώ και αρκετούς μήνες. Κατά αρχήν είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Τρομερά ευέλικτο και πλήρως παραμετροποιήσημο. Πάμε τώρα στα διαδικαστικά:

1) Αφού αλλάξεις τους γλόμπους, και συνδεθείς μέσω HUB οι διακόπτες πρέπει να μείνουν ανοιχτοί. Αν κλείσεις τους διακόπτες, δεν θα πηγαίνει ρεύμα στο γλόμπο και συνεπώς δεν θα λειτουργεί. Άρα δεν τίθεται ερώτημα... Οι διακόπτες ΠΑΝΤΑ ανοιχτοί.

2) Σε περίπτωση που πέσει το ίντερνετ δεν θα μπορείς να χειριστείς τις λάμπες εκτός σπιτιού. Αν χαλάσει και το Wifi τότε δεν θα μπορείς ούτε και εντός σπιτιού. Τότε λοιπόν, αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να κλείσεις και να ανοίξεις ξανά από το διακόπτη. Τότε απλά ανοίγει η λάμπα στην εργοστασιακή ρύθμιση.

Don't ask, what your country can do for you!

Ask what you, can do for your country!

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ, κατατοπιστικότατος. Άρα προχωράμε άφοβα. :)

129026.png?1640591734

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έχει ασχοληθεί κανείς;

Με έβαλε στο τριπάκι ένας φίλος που μου εξήγησε ότι με ενα οποιαδήποτε κινητό, μια εφαρμογή Android και ένα VR headset βλέπεις ταινίες τόσο ρεαλιστικά και με τόσο μεγάλη ανάλυση, που ξεχνάς την tv.

 

Εγώ αγόρασα πριν μήνες ένα φτηνό κινέζικο headset, αλλά το προηγούμενο κινητό ζοριζοταν πολύ στα βίντεο.

Πλέον με το Oneplus 3T κανένα πρόβλημα και αποφάσισα να ασχοληθώ πάλι.

Ξεκίνησα λίγο με το trailer της ταινίας ΙΤ και ένα rollercoaster και ψάχνω να βρώ πιο πολύ πράγμα.

Η ποιότητα είναι αρκετά καλή, αλλά όχι και σε επίπεδο να μην φαίνονται pixels και πιστεύω ότι φταίει το φτηνό headset.

 

Έχετε να προτείνετε τίποτα προγράμματα ή άλλες συμβουλές;

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεσαι τουλαχιστον 4Κ αναλυση για καλο VR χωρις screen door

 

Στάλθηκε από το Pixel XL μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Για τα καλύτερα αποτελέσματα με το Oneplus, τι προτείνεις;

 

Unleashed by ONEPLUS 3T rooted

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με την ποιότητα των Video να ρωτήσω κάτι.

Το Fulldive VR υποστηρίζει στα VIDEO που τσέκαρα μέχρι 1440p.

 

Θεωρητικά, αν ανέβω σε ανάλυση, θα βλέπω και λιγότερο πιξελιασμα;

 

Όμως ποιος player παίζει τέτοια video;

 

Unleashed by ONEPLUS 3T rooted

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα. Ελπίζω να γράφω σε σωστό topic ,αν όχι παρακαλώ μετακινήστε το.

Στην περιοχή μου (Κυκλάδες) έχω πρόβλημα με το σήμα της Digea. Όταν φυσάει βοριάς έχει σήμα καμπάνα, όταν φυσάει νοτιας δεν πιάνει τίποτα. Μόνο Τουρκία και Αίγυπτο.

Έχω ένα πιάτο δορυφορικό (δικής μου αγοράς) που χρησιμοποιούσα με Nova. Μπορώ κάπως (με αγορά αποκωδικοποιητή, δεν ξέρω) να βοηθήσω το σήμα της Digea?

Φιλικά, Κατερίνα
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Περί...digital gadgets γενικά
  • The topic was pinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...