Jump to content

eBay: Χρήση και Γενικές Ερωτήσεις

Silmur
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εχω κανει μια προσφορα σε ενα πωλητη αλλα απο οτι βλεπω δεν απανταει ποτε στις προσφορες..

Εαν το αγορασω απο το buy it now θα απενεργοποιηθει αυτοματα η προσφορα ή θα συνεχισει να ισχυει μεχρι να ληξει?

Πρεπει να περιμένεις να εκπνεύσει η προθεσμία της προσφοράς σου

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Μου έστειλαν email, ότι ανοίχθηκε case ότι δεν έχω πληρώσει. Πρέπει κάποια στιγμή να πάτησα το κουμπί commit to buy, αλλά το αντικείμενο δε μου έκανε και δεν το αγόρασα.

Τι μπορώ να κάνω τώρα?

Μου έστειλαν email, ότι ανοίχθηκε case ότι δεν έχω πληρώσει. Πρέπει κάποια στιγμή να πάτησα το κουμπί commit to buy, αλλά το αντικείμενο δε μου έκανε και δεν το αγόρασα.

Τι μπορώ να κάνω τώρα?

Για να κανεις confirm μια αγορά πρεπει να κάνεις 2-3 κλικ, τελος πάντων, στειλε μήνυμα στον πωλητη και πες του να ακυρώσει την πωλητη, αν δεν δεχτεί θα χρεωθείς ενα "απλήρωτο αντικείμενο", παρεμπιπτόντων τι ηταν buy now ή με bids

Απευθείας αγορά ήταν. Το ξέρω ότι χρειάζονται περισσότερες ενεργειες για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, αλλά είδα ότι τελικά δε μου έκανε αφού είχα πατήσει το κουμπί και δεν ήξερα αν υπάρχει τρόπος να το ακυρώσω. Θεώρησα ότι αφού δεν προχώρησα στα επόμενα βήματα θα ακυρωνόταν αυτόματα.

Έστειλα μήνυμα στον πωλητή, θα χρειαστεί να κάνω κάτι παραπάνω προς το ebay επίσης?

Δύο απορίες:

1) Ήθελα να αγοράσω από έναν seller τρεις διαφορετικές θήκες για το κινητό. Η καθεμία κάνει 7.99$ και 1.99$ μεταφορικά (η καθεμία ξαναλέω). Και έλεγε στο Shipping and Handling του κάθε αντικειμένου: Each additional item - Free. Όταν όμως τα πρόσθεσα στο καλάθι μου μου είπε ότι πρέπει να πληρώσω 3 x 7.99$ και 3 x 1.99$. Μπορώ να κάνω κάτι και να πληρώσω μία μόνο φορά τα μεταφορικά ή με το each additional item εννοεί μόνο αν πάρω το ίδιο ακριβώς αντικείμενο παραπάνω από 1 φορά (quantity);

2) Όταν τα μεταφορικά δεν είναι free και είναι +1.99$ για παράδειγμα, παίζει να χω κάνα θέμα με extra χρεώσεις για μεταφορικά, τελωνείο κλπ; Και αν ναι, τι παίζει ρόλο; η χώρα προέλευσης, η τιμή του αντικειμένου, το είδος /μέγεθος του αντικειμένου;

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Δύο απορίες:

1) Ήθελα να αγοράσω από έναν seller τρεις διαφορετικές θήκες για το κινητό. Η καθεμία κάνει 7.99$ και 1.99$ μεταφορικά (η καθεμία ξαναλέω). Και έλεγε στο Shipping and Handling του κάθε αντικειμένου: Each additional item - Free. Όταν όμως τα πρόσθεσα στο καλάθι μου μου είπε ότι πρέπει να πληρώσω 3 x 7.99$ και 3 x 1.99$. Μπορώ να κάνω κάτι και να πληρώσω μία μόνο φορά τα μεταφορικά ή με το each additional item εννοεί μόνο αν πάρω το ίδιο ακριβώς αντικείμενο παραπάνω από 1 φορά (quantity);

2) Όταν τα μεταφορικά δεν είναι free και είναι +1.99$ για παράδειγμα, παίζει να χω κάνα θέμα με extra χρεώσεις για μεταφορικά, τελωνείο κλπ; Και αν ναι, τι παίζει ρόλο; η χώρα προέλευσης, η τιμή του αντικειμένου, το είδος /μέγεθος του αντικειμένου;

1. Στείλε του μήνυμα και πες του να στις βάλει και τις τρεις σε μια συσκευασία για να πληρώσεις μόνο μια φορά τα έξοδα αποστολής. Έτσι έκανα εγώ, αγόρασα κανονικά τις θήκες, πλήρωσα τα μεταφορικά ξεχωριστά για την καθεμία, και σε 24 ώρες μου έκανε refund τα παραπάνω έξοδα αποστολής που πλήρωσα. ;)

2. Από Ευρώπη δεν έχει τελωνείο. Από Κίνα έχει αλλά το θεωρώ απίθανο για τέτοια μικροποσά.

1. Στείλε του μήνυμα και πες του να στις βάλει και τις τρεις σε μια συσκευασία για να πληρώσεις μόνο μια φορά τα έξοδα αποστολής. Έτσι έκανα εγώ, αγόρασα κανονικά τις θήκες, πλήρωσα τα μεταφορικά ξεχωριστά για την καθεμία, και σε 24 ώρες μου έκανε refund τα παραπάνω έξοδα αποστολής που πλήρωσα. ;)

2. Από Ευρώπη δεν έχει τελωνείο. Από Κίνα έχει αλλά το θεωρώ απίθανο για τέτοια μικροποσά.

Δεν θα το ρίσκαρα για πληρωμή μπροστά και να περιμένω επιστροφή.

Καλύτερα μίλα με τον πωλητή πρώτα, ώστε να στείλει διορθωμένο invoice.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Σκέφτηκα ότι έπρεπε να κάνω κάτι τέτοιο και είδα ότι είχε μια επιλογή Request total price from seller. Το πάτησα αλλά δεν του έγραψα να τα βάλει σε μια συσκευασία αλλά "δε γίνεται να σου πλήρωσω μόνο μια φορά τα μεταφορικά" με λίγα λόγια. Παίζει να ταν εντελώς άκυρη η επιλογή με αυτό που του έγραψα;

Και πώς ακριβώς να του πω να βάλει και τις τρεις στην ίδια συσκευασία; could you please pack all three cases in the same package so that I pay the shipping price only once?

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Σκέφτηκα ότι έπρεπε να κάνω κάτι τέτοιο και είδα ότι είχε μια επιλογή Request total price from seller. Το πάτησα αλλά δεν του έγραψα να τα βάλει σε μια συσκευασία αλλά "δε γίνεται να σου πλήρωσω μόνο μια φορά τα μεταφορικά" με λίγα λόγια. Παίζει να ταν εντελώς άκυρη η επιλογή με αυτό που του έγραψα;

Και πώς ακριβώς να του πω να βάλει και τις τρεις στην ίδια συσκευασία; could you please pack all three cases in the same package so that I pay the shipping price only once?

Στείλε του μήνυμα και εξήγησε του ότι θέλεις να πληρώσεις μόνο μια φορά τα μεταφορικά και θα καταλάβει. Το πολύ πολύ να σου ρίξει άκυρο :p αλλά δεν πιστεύω. Θήκες είναι...

Καλησπερα!

Θέλει οι ανιψιά μου να της παραγγείλω κάτι πράγματα απο τον ιδιο πωλητή και δεν ξερω πως γινεται να πληρωσω για ολα τα πραγματα μαζι οχι δηλαδη ξεχωριστα ενα ενα γιατι ειναι πολλα,ρωτησα τον κινεζο πως γινεται και μου εστηλε αυτη την απαντηση αλλα δεν πολυκαταλαβα..

Μπορει καποιος να με βοηθησει?

Ευχαριστω!

Hi!

I want to order 25 pieces different colors, how can i pay for multiple items at once?

Απαντηση:

My dear friend:

Hello,my friend,

Thank you for your contact with interest in our store and items.

25pcs we will give you 10% of the total price.would you mind pay via paypal only?i mean provide your paypal address to me and we will send a payment request to you.we will arrange the goods for you ,send them with tracking number.what do you say?waiting for your reply,thanks a lot!

Best regards

Λέει ότι τα μεταφορικά θα είναι το 10% της τελικής τιμής, και να του στείλεις την διεύθυνση email του PayPal σου, για να σου στείλει money request.

Και θα σου στείλει το πακέτο και με tracking number.

Αυτά λέει....

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Καλησπερα!

Θέλει οι ανιψιά μου να της παραγγείλω κάτι πράγματα απο τον ιδιο πωλητή και δεν ξερω πως γινεται να πληρωσω για ολα τα πραγματα μαζι οχι δηλαδη ξεχωριστα ενα ενα γιατι ειναι πολλα,ρωτησα τον κινεζο πως γινεται και μου εστηλε αυτη την απαντηση αλλα δεν πολυκαταλαβα..

Μπορει καποιος να με βοηθησει?

Ευχαριστω!

Hi!

I want to order 25 pieces different colors, how can i pay for multiple items at once?

Απαντηση:

My dear friend:

Hello,my friend,

Thank you for your contact with interest in our store and items.

25pcs we will give you 10% of the total price.would you mind pay via paypal only?i mean provide your paypal address to me and we will send a payment request to you.we will arrange the goods for you ,send them with tracking number.what do you say?waiting for your reply,thanks a lot!

Best regards

Θα πληρώσεις κονονικα, και κατόπιν αυτος θα σου επιστρέψει στο παυπαλ σου το 10% του συνολικού ποσού, σαν έκπτωση.

Θα πληρώσεις κονονικα, και κατόπιν αυτος θα σου επιστρέψει στο παυπαλ σου το 10% του συνολικού ποσού, σαν έκπτωση.

Να κανω δηλαδη την παραγγελια ενα ενα?

Αν μπορεις να μου πεις περισσοτερα :)

Δεν μπορω να σου απαντήσω γιατι δεν εχω άποψη για την αγγελία

Αφορά αγορά μέσω eBay?

Γιατί ο πωλητής σου προτείνει να πληρώσεις απευθείας μέσω PayPal, χωρίς eBay στην μέση, κάτι που είναι Ρίσκο.

Τι αξιολογήσεις έχει ο πωλητής; ποσοστό και σύνολο;

Σωστά

Λέει ότι τα μεταφορικά θα είναι το 10% της τελικής τιμής, και να του στείλεις την διεύθυνση email του PayPal σου, για να σου στείλει money request.

Και θα σου στείλει το πακέτο και με tracking number.

Αυτά λέει....

Λάθος. Δεν λέει πουθενά για έκπτωση στα μεταφορικά

Amazon Fire stick 4k max

Αφορά αγορά μέσω eBay?

Γιατί ο πωλητής σου προτείνει να πληρώσεις απευθείας μέσω PayPal, χωρίς eBay στην μέση, κάτι που είναι Ρίσκο.

Τι αξιολογήσεις έχει ο πωλητής; ποσοστό και σύνολο;

Αυτος ο πωλητης ειναι http://www.ebay.com/itm/Golden-Rhinestones-CZ-Bling-Geneva-Quartz-Silicone-Girl-Lady-Women-Wrist-Watch-/370735478978?pt=Wristwatches&var=640066870388&hash=item56518e78c2

αν εχεις κεφι πεσμου με ποιο τροπο να κανω την παραγγελια γιατι με επρηξε η ανιψια μου να της τα παραγγειλω :wacko:

και τι θα παρεις 25 ρολόγια, πας στα ~800 ευρω μετα εχεις τελωνεία κλπ

Πως σου βγήκε 800 ευρώ?:confused:

Εφόσον έχει 3.99 δολάρια το ένα?

Πως σου βγήκε 800 ευρώ?:confused:

Εφόσον έχει 3.99 δολάρια το ένα?

Το λινκ που εβαλες οδηγει εδω

http://www.ebay.com/itm/Golden-Rhinestones-CZ-Bling-Geneva-Quartz-Silicone-Girl-Lady-Women-Wrist-Watch-/370735478978?pt=Wristwatches&var=640066870388&hash=item56518e78c2

http://www.tinyuploads.com/images/7CbULr.jpg

Σου λέει να μιλήσεις με την τράπεζα, ενα τηλεφωνακι θα κάνεις και θα σου λυθούν ολες οι απορίες

Λετε να εχει μπλοκαριστει η καρτα;

Αν είναι πιστωτική έχει όριο?

Αν είναι χρεωστική έχει υπόλοιπο?

Σε ποια τράπεζα είναι?

Στην Πειραιώς παράδειγμα, σου κρατάει μία μικρή προμήθεια όταν αγοράζεις σε άλλο νόμισμα και χρειαστεί μετατροπή.

Και να πάρεις κωδικούς για internet banking να βλέπεις τον λογαριασμό σου επιτόπου τι υπόλοιπο έχει.

Δε νοείται να έχεις κάρτα, eBay, PayPal, κινητά κλπ και να μην έχεις online ελέγχο του λογαριασμού σου. Δωρεάν είναι, 5 λεπτά δουλειά σε ένα κατάστημα της τράπεζας σου :)

Τώρα θα είχες γλυτώσει όλη αυτή την ταλαιπωρία και την αβεβαιότητα....

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Ρε παίδες τα τελευταία μηνύματα αφορούν περισσότερο τράπεζες και PayPal παρά το EBay που συζητάμε εδώ.

Amazon Fire stick 4k max