Jump to content

ΟΣΕ: Διεθνείς σιδηροδρομικές συνδέσεις


MsK
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Την απ' ευθείας σιδηροδρομική σύνδεση με Μόσχα και Κίεβο για το φετινό καλοκαίρι (2007) ανακοίνωσε εχθές ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας. Συγκεκριμένα, εκτός από τις καθημερινές συνδέσεις (χειμώνα - καλοκαίρι) με Βελιγράδι, Βουδαπέστη και Σόφια, φέτος το καλοκαίρι η Θεσσαλονίκη συνδέεται σιδηδροδρομικά με την Μόσχα και το Κίεβο.

 

Πιο αναλυτικά:

 

Θεσσαλονίκη - Μόσχα - Κίεβο

 

Ο ΟΣΕ ανακοίνωσε ότι από τις 07 Ιουνίου 2007 ξεκίνησε η απευθείας τακτική εβδομαδιαία σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Μόσχας - Κιέβου - Θεσσαλονίκης - Κιέβου - Μόσχας με κλινάμαξα των Ρωσικών Σιδηροδρόμων. Με τη σύνδεση αυτή, υπογραμμίζει η ανακοίνωση του ΟΣΕ, αναβαθμίζεται ο ρόλος της σιδηροδρομικής μεταφοράς στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία συνδέεται πλέον απευθείας με τη Ρωσία και την Ουκρανία για την θερινή περίοδο του 2007. Ταυτόχρονα αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο η Θεσσαλονίκη ως κόμβος των διεθνών επιβατικών μεταφορών της χώρας μας. Η σύνδεση αυτή θα διαρκέσει μέχρι τις 02 Σεπτεμβρίου 2007, (τελευταία αναχώρηση από Θεσσαλονίκη) με αναχωρήσεις κάθε Κυριακή από Θεσσαλονίκη και κάθε Πέμπτη από Μόσχα.

 

Ενδεικτικά η τιμή εισιτηρίου Β' θέσεως με μεταφορά σε δίκλινο διαμέρισμα κλινάμαξας ανέρχεται στο ποσό των 138,30 ευρώ.

 

Αλλοι διεθνείς προορισμοί

 

Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη

 

Από 08 Ιουλίου 2005 έχει τεθεί σε καθημερινή κυκλοφορία (χειμώνα, καλοκαίρι) η αμαξοστοιχία Φιλία - Dostluk Express, που αποτελείται από κλιματιζόμενες κλινάμαξες υψηλών ανέσεων για την απ' ευθείας σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης - Κωνσταντινούπολης. Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού είναι 11 ώρες και 30 λεπτά. Ο επιβάτης αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη καθημερινά στις 8 το βράδυ και φτάνει ξεκούραστα και άνετα το επόμενο πρωί στην Κωνσταντινούπολη / Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Πριν από τον Ιούλιο του 2005 η σιδηροδρομική διαδρομή Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη με μετεπιβίβαση στο συνοριακό σταθμό του Πυθίου είχε διάρκεια 14 ώρες και 30 λεπτά περίπου.

 

Το εισιτήριο για το ταξίδι από Θεσσαλονίκη προς Κωνσταντινούπολη κοστίζει συνολικά 48,24 ευρώ για β' θέση με χρήση κλίνης σε δίκλινο διαμέρισμα ενώ για α' θέση 84,86 ευρώ με χρήση μονόκλινου διαμερίσματος. Στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη υπάρχουν ενδιάμεσες στάσεις στις πρωτεύουσες των νομών απ' όπου διέρχεται η αμαξοστοιχία. Τα τρένα μεταξύ Θεσσαλονίκης - Κωνσταντινούπολης - Θεσσαλονίκης δρομολογούνται σε εφαρμογή της συμφωνίας του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη με τον Τούρκο Ομόλογό του καθώς και των διοικήσεων των δύο σιδηροδρομικών δικτύων και συμβολίζουν τη συνεχή αναβάθμιση της συνεργασίας και της διαρκούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών και αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη των δύο χωρών.

 

Θεσσαλονίκη - Σόφια

 

Από τις 17 Ιουνίου 2005 έχουν δρομολογηθεί μεταξύ Θεσσαλονίκης - Σόφιας - Θεσσαλονίκης δύο νέα ζεύγη «τρένων ποιότητας» (
πλέον ίσως είναι ένα
). Αυτά προσφέρουν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΣΕ, άνετο διεθνές ταξίδι σε πρώτη και δεύτερη θέση, με σύγχρονα βαγόνια υψηλών ανέσεων, σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές. Ειδικές προσφορές ισχύουν για φοιτητές και μικρές ομάδες 2 - 5 ατόμων. Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού με τα νέα αυτά τρένα μεταξύ των δύο πόλεων είναι 5 ώρες και 45 λεπτά, από 7 ώρες και 36 λεπτά, που ήταν πριν από το 2005.

 

Η απευθείας αυτή διεθνής σύνδεση (με ελάχιστες ενδιάμεσες σταθμεύσεις σε ελληνικό και βουλγαρικό έδαφος στις πόλεις Κιλκίς, Ροδόπολη, Ζαντάνσκι και Μπλαγκόεβγκραντ) προσφέρει καθημερινές αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη
στις 7:00 και
στις 17:40 και από Σόφια στις 07:00 και στις 17:30. Τα τρένα δρομολογούνται σε εφαρμογή της πρόσφατης συμφωνίας του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη με τον Βούλγαρο Ομόλογό του, συμβολίζουν τη συνεχή αναβάθμιση της συνεργασίας και της διαρκούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών και αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη των δύο χωρών.

 

Αθήνα - Σόφια

 

Υπάρχει κατευθείαν νυκτερινή σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Αθήνα - Σόφια - Αθήνα με καθημερινές αναχωρήσεις από Αθήνα στις 22:55 και από Σόφια στις 17:30. Για το ταξίδι μεταξύ Αθήνας-Σόφιας ισχύει ειδική μειωμένη τιμή: σε κρεβάτι 1ης θέσης, σε μονόκλινο διαμέρισμα 75,70 ευρώ και σε κρεβάτι 2ης θέσης, σε τρίκλινο διαμέρισμα 47,00 ευρώ. Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού είναι 13 ώρες περίπου.

 

Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι

 

Υπάρχει τακτική σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Βελιγράδι. Το τρένο αναχωρεί από το σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 19:10 και από το σταθμό του Βελιγραδίου στις 18:00.

 

Θεσσαλονίκη - Βουδαπέστη

 

Υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Βουδαπέστη. Σύμφωνα με πληροφορίες από το τηλ. αριθμό 1110 του ΟΣΕ, το τρένο αναχωρεί καθημερινά από το σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 00:04 και φθάνει στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας την μεθεπόμενη ημέρα το πρωί στις 10:12. Ενδεικτικά, το κόστος ενός εισητηρίου είναι 76,40 ευρώ. Από τη Βουδαπέστη, το τρένο αναχωρεί στις 19:15.

 

Περισσότερες πληροφορίες

 

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό θα πρέπει να απευθυνθεί στους μεγάλους σιδηροδρομικούς σταθμούς και γραφεία ταξιδίων του ΟΣΕ ή στο κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του ΟΣΕ (τηλέφωνο: 1110).

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...