Jump to content

Συμφωνείτε με την απόσυρση του έργου;;


telePS
 Κοινοποίηση

Συμφωνείτε με την απόσυρση του έργου  

99 members have voted

  1. 1. Συμφωνείτε με την απόσυρση του έργου

    • ΝΑΙ
      69
    • ΟΧΙ
      30


Recommended Posts

Το βασικό επιχείρημα του Πανούτσου και πολλών άλλων εδώ μέσα είναι ότι αφού έγινε η έκθεση σε κλειστό ιδιωτικό χώρο και με εισιτήριο κιόλας αυτόματα σημαίνει ότι όποιος την είδε ήταν συνειδητοποιημένος πάνω κάτω για το τι επρόκειτο ναι δει και ότι δεν ήταν σε κοινή δημόσια θέα για να προκαλέσει τις τόσες αντιδράσεις.Αφού λοιπόν δεν παραβιάζει κανένα νόμο,καμμιά ηθική κανενός,γιατί θα υπήρχε πρόβλημα αν είχε γίνει στην πλατεία Συντάγματος πχ;Η ελευθερία της έκφρασης περιορίζεται μόνο σε κλειστούς χώρους;Σε δημόσιους η κ.Εύα και το έργο της θα είχαν πρόβλημα ή όχι;

 

To βασικο επιχειρημα του Πανουτσου ειναι οτι γινεται πολυ κακο για το απολυτο τιποτα. Τα υπολοιπα ειναι επικουρικα.

 

Το "εργο τεχνης" ειναι για τον π*** (και κυριολεκτικα :X ) , και η κυρια πετυχε το στοχο της, μια χωρα να ασχολειται με μια μπουρδα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 116
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μα το πρόβλημα ήταν ο εθνικός ύμνος και όχι όλα τα υπόλοιπα.Δεν πιστεύω να είχε γίνει το παραμικρό αν στην έκθεση δεν υπήρχε ο εθνικός ύμνος.

Αυτό που θέλω να πω είναι σε ιδιωτικό χώρο ακόμα και με εισητήριο έχουμε το ελεύθερο να κάνουμε ότι θέλουμε ενώ σε δημόσιο όχι;Πέρα από το πορνογραφικό της υπόθεσης,μιλάμε καθαρά για την προσβολή του εθνικού ύμνου.

Προφανώς, το θέμα είναι υποκειμενικό: δηλαδή κατά πόσον η χρήση του Εθνικού Ύμνου είναι θεμιτή στο πλαίσιο ενός έργου τέχνης και (δεν) συνιστά προσβολή.

Για μένα δεν υπήρξε προσβολή, γιατί ακριβώς δεν μου γέννησε απαξιωτικά συναισθήματα προς τον Ύμνο (άσχετα αν, όντως, αισθητικά το έργο δεν μου άρεσε -είδα το απόσπασμα στο youtube).

 

Όσοι αντιδρούν, το κάνουν επειδή συνδυάστηκε με μια πορνογραφική εικόνα. Σέβομαι αυτήν την άποψη, και καταννοώ ότι πολλοί θα προτιμούσαν να μην είχε συμπεριληφθεί ο Ύμνος. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να κατέβει το έργο.

Link to comment
Share on other sites

Μα το πρόβλημα ήταν ο εθνικός ύμνος και όχι όλα τα υπόλοιπα.Δεν πιστεύω να είχε γίνει το παραμικρό αν στην έκθεση δεν υπήρχε ο εθνικός ύμνος.

Αυτό που θέλω να πω είναι σε ιδιωτικό χώρο ακόμα και με εισητήριο έχουμε το ελεύθερο να κάνουμε ότι θέλουμε ενώ σε δημόσιο όχι;Πέρα από το πορνογραφικό της υπόθεσης,μιλάμε καθαρά για την προσβολή του εθνικού ύμνου.

 

Όχι, το πρόβλημα ήταν τα "υπόλοιπα". Δεν μπορείς π.χ. να παίξεις στην τηλεόραση μέρα μεσημέρι ένα βίντεο με τέτοιο περιεχόμενο, μπορείς όμως να παίξεις τον εθνικό ύμνο :lol:

 

Και βέβαια σε χώρο αφιερωμένο στην τέχνη (όπως ήταν η HELEXPO αυτό το τετραήμερο) πρέπει να υπάρχει απόλυτη ελευθερία και όποιος ενοχλείται δεν έχει κανένα λόγο να πάει. Το γεγονός ότι θεωρείται τρομερή προσβολή στον εθνικό ύμνο ένα βίντεο που παίζεται σε ένα δωμάτιο κάποιας έκθεσης σύγχρονης τεχνης κάπου στην Αθήνα είναι μια από τις μεγαλύτερες υπερβολές που έχω ακούσει.

Και ο εθνικός ύμνος είναι απλά η αφορμή αν θέλετε τη γνώμη μου: αν το βίντεο έδειχνε την κακοποίηση μιας γυναίκας από τον άντρα της (που ο συνδυασμός του με τον εθνικό ύμνο θα έφερνε πολύ χειρότερους συνειρμούς) θα το κατεβάζανε;

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Link to comment
Share on other sites

Ξεχάστε την απαγόρευση, πρέπει να το παίξει η κρατική τηλεόραση (με ή χωρίς τον ύμνο) και μετά να μοιράζουν ντομάτες για να επιβραβεύσουν την ..δημιουργό. Εύγε Εύα, ήσουν ακόμη χειρότερη από ότι περίμενα..

 

Συμφωνώ μαζί σας ότι το έργο θα πρέπει να παιχτεί στην κρατική τηλεόραση.Γιατί να στερήσουμε το ευρύτερο κοινό από τα αγαθά της ελληνικής πολιτιστικής βιομηχανίας?

Άλλωστε διακόσιες χιλιάδες (200.000) Ευρώ δαπάνησε το Υπουργείο Πολιτισμού για τη συγκεκριμένη Έκθεση μεταξύ 31 Μαΐου και 3 Ιουνίου.

Καθόλου κακό μεροκάματο για 4 ημέρες...

Link to comment
Share on other sites

Άλλωστε διακόσιες χιλιάδες (200.000) Ευρώ δαπάνησε το Υπουργείο Πολιτισμού για τη συγκεκριμένη Έκθεση μεταξύ 31 Μαΐου και 3 Ιουνίου.

Καθόλου κακό μεροκάματο για 4 ημέρες...

 

ΠΟΟΟΟΣΑ;;;

Αυτό δεν το ήξερα!!

:eek:

Link to comment
Share on other sites

"Πριν 4 χρόνια στην Outlook, οι ίδιοι «ευσεβείς πατριώτες» είχαν κάνει μήνυση και οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κατεβάσουν τον τότε επίμαχο πίνακα. Tώρα στην Art Athina ήρθαν τα περιπολικά, αστυνομικοί μπούκαραν στην έκθεση, συνέλαβαν το διευθυντή της Art Aθήνας, τον οδήγησαν στο αυτόφωρο, κατάσχεσαν το έργο τέχνης και αναζητούν τη δημιουργό του και την επιμελήτρια για να τις συλλάβουν κι αυτές. Πρακτικά χωρίς αντίδραση. Mια μόνο εφημερίδα, η Eλευθεροτυπία, το έκανε πρώτο θέμα. H κλιμάκωση της βιαιότητας και η έλλειψη αντιδράσεων δείχνουν την πορεία που σταθερά διανύει η ελληνική κοινωνία. Προς την οπισθοδρόμηση, την επιτηρούμενη κοινωνία, την κοινωνία φόβου και απαγορεύσεων. Σε άλλα 4 χρόνια δεν θα συλλαμβάνουν τους καλλιτέχνες, δεν θα κατεβάζουν τα έργα, θα τα καίνε. Θα μας φαίνεται και τότε φυσικό, μέσα στη ζωή.

 

H ιστορία φυσικά δεν έχει να κάνει τίποτα με την τέχνη. Έχει να κάνει με τη συνεχή και συνεχώς κλιμακούμενη επιχείρηση της φανατικής, εξτρεμιστικής ελληνικής συντήρησης να επιβάλει τη δικιά της ημερήσια διάταξη, να επιβάλει μια κοινωνία φόβου. Mια κοινωνία ώριμη για να γίνει χωρίς αντιστάσεις πελάτης της Bιομηχανίας Πολέμου. Όσοι σε κάθε τέτοιο επεισόδιο, που συμβαίνει με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα, κουτοπόνηρα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, όσοι βγάζουν προσεκτικές ανακοινώσεις, μιλάνε για την «τέχνη», που πρέπει να 'χει κι αυτή όρια, βρε αδελφέ, για «κατάχρηση της ελευθερίας», για «σκοταδιστές και φωταδιστές», ενώ αυτοί δεν είναι με κανέναν, είναι όσοι επίσης γοητεύονται από μια κοινωνία του φόβου, μόνο που δεν θέλουν να το πουν.

Tο 2007 ο πολιτισμός μας ξέρει ότι στην τέχνη επιτρέπεται να είναι βλάσφημη. O πολιτικός πολιτισμός μας ξέρει πως η λογοκρισία δεν είναι ανεκτή. Aκόμα και ο νομικός πολιτισμός μας έχει αποφανθεί, οι υπεύθυνοι της Outlook είχαν αθωωθεί πανηγυρικά. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν αστυνομικοί με «ανώνυμες καταγγελίες» να διακόπτουν μια έκθεση, να κατεβάζουν έργα τέχνης, να συλλαμβάνουν ανθρώπους και να διασύρουν την Eλλάδα σε ολόκληρο τον πλανήτη παρουσιάζοντας μια εικόνα Iράν του Aχμαντινετζάντ; Yπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επίσης πιστεύουν ότι προσβολή εθνικών συμβόλων είναι να φοράει ένας πολιτικός αρχηγός το σταυρό και τη σημαία στα μανικετόκουμπα και τη γραβάτα του. Θα πάνε να τον συλλάβουν; Eκτός κι αν έχουμε μια αστυνομία στην υπηρεσία του Kαρατζαφέρη και η κυβέρνηση δεν μας το έχει πει ακόμα.

 

Σε μια κανονική δημοκρατία δεν θα συνέβαινε τίποτα απ? όλα αυτά. Γιατί την επόμενη κιόλας μέρα, η καλλιτέχνις, οι 100 γκαλερί που έπαιρναν μέρος, οι 500 εικαστικοί που συμμετείχαν, οι αντιπροσωπείες των ξένων χωρών, οι διοργανωτές της Art Aθήνας, οι υποστηρικτές και το Υπουργείο Πολιτισμού, θα είχαν κάνει 100 αγωγές για φθορά ξένης περιουσίας, σοβαρή οικονομική βλάβη, επαγγελματική δυσφήμιση, βανδαλισμό, προσβολή της προσωπικότητας και εξύβριση κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα κέρδιζαν. Kαι τότε φυσικά κανένας «ανώνυμος», κανένας εισαγγελέας, κανένα «όργανο» δεν θα τολμούσε ούτε να το σκεφτεί. Aλλά στην Eλλάδα δεν υπάρχουν πολιτικά κόμματα που να σέβονται το ρόλο τους, δεν υπάρχουν κοινωνικά κινήματα, δικηγορικοί σύλλογοι, δικαιοσύνη. Yπάρχουν μόνο εταιρείες συμφερόντων.

 

O ελληνικός φονταμενταλισμός το ξέρει αυτό. Kαι γι' αυτό συνεχώς πιέζει για να επιτύχει σιγά σιγά τη μετατόπιση της κοινωνίας. Δεν έχει σημασία που θα αθωωθούν τελικά οι καλλιτέχνες. Kανείς φυσιολογικός άνθρωπος δεν αντέχει να μπει σ' αυτή την περιπέτεια, να τρέχει στα δικαστήρια, να φοβάται μην του τύχει κανένας δικαστής του παραδικαστικού κυκλώματος, να πληρώνει αποζημιώσεις, να διασύρεται στα κανάλια. Ξέρει ότι δεν θα βρει σύμμαχο τα πολιτικά κόμματα, την πολιτεία. Προσεγμένες και διφορούμενες ανακοινώσεις. Ξέρει ότι δεν θα βρει σύμμαχο τα Mέσα Eνημέρωσης. Tο αγαπημένο πρόγραμμα των καναλιών είναι ο λαϊκισμός. Ξέρει ότι η κοινωνία θα αδιαφορήσει. Aν νομίζετε ότι δεν σας ενδιαφέρει, ότι δεν τραβάτε κανένα ζόρι για ένα έργο τέχνης σε μια έκθεση, να ξέρετε ότι κάνετε λάθος. Όλο και λιγότερα βλέπετε, όλο και λιγότερα διαβάζετε, όλο και λιγότερα μαθαίνετε.

 

Έτσι το πρόβλημά μας πια, δεν είναι οι «ανησυχούντες πολίτες». Aυτοί τη δουλειά τους κάνουνε. Eίναι η κοινωνία, το πολιτικό σύστημα, τα Mέσα Eνημέρωσης, ο δημόσιος διάλογος, που δεν έχουν καθόλου αντιστάσεις, που σταδιακά διολισθαίνουν σε όλο και πιο αντιδημοκρατική ατμόσφαιρα. Tο πρόβλημα δεν είναι οι φανατικοί. Tο πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά φαίνονται αυτονόητα. Ότι στα κανάλια υπάρχουν πια σε όλα τα θέματα δύο απόψεις και η μία είναι ο Άδωνις. Ότι οι δημοσιογράφοι λένε, μα να ακούσουμε και την «άλλη άποψη». O σκοταδισμός είναι η «άλλη άποψη». Όμως οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να συζητάνε τη λογοκρισία, εκ του επαγγέλματός τους δεν μπορούν, απαγορεύεται, είναι υποχρεωμένοι να πολεμάνε κάθε λογοκρισία. Tώρα βάζουν τίτλο «Λογοκρισία ή προσβολή εθνικών συμβόλων». Bάζουν τίτλο «Άσεμνες εικόνες». Kαι αυτά πια, μας φαίνονται αυτονόητα. Άλλη μια κόντρα στα κανάλια. Έτσι σιγά σιγά η κοινωνία γίνεται κλειστοφοβική, φοβισμένη, πουριτανική, συντηρητική, δηλαδή μια κοινωνία στον καιρό της παγκοσμιοποίησης καταδικασμένη. Xωρίς να το καταλάβει. Tα αδιανόητα γίνονται αυτονόητα. Eίναι όμως έτσι; Ήταν πάντα έτσι; Σκέψου ξανά ακόμα και την ίδια τους την καταγγελία. Πόσο δυστυχισμένος πρέπει να είναι κάποιος που βλέπει μια κοπέλα να χαϊδεύεται και αυτός βάζει τίτλο «Άσεμνες εικόνες»;"

 

Από Athens Voice, άρθρο του Φώτη Γεωργελέ.

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be RUNNING AROUND IN DARKENED ROOMS, MUNCHING MAGIC PILLS and listening to REPETITIVE ELECTRONIC MUSIC." Kristian Wilson, Nintendo, Inc, 1989
Link to comment
Share on other sites

Aλλά στην Eλλάδα δεν υπάρχουν πολιτικά κόμματα που να σέβονται το ρόλο τους, δεν υπάρχουν κοινωνικά κινήματα, δικηγορικοί σύλλογοι, δικαιοσύνη. Yπάρχουν μόνο εταιρείες συμφερόντων.

 

μπλα μπλα μπλα

 

Από Athens Voice, άρθρο του Φώτη Γεωργελέ.

 

Αισθάνομαι ότι πρέπει να διορθώσω. Υπάρχουν μόνο εταιρείες συμφερόντων και αγνοί , αθώοι καλλιτέχνες, με έμφυτη την αίσθηση του δίκαιου, που προτάσσουν τα κορμιά τους μπροστά στον Μολώχ της εθνικοφροσύνης. <συγκίνηση> :cry:

 

Παρόλο που αυτός ο ήρωας ξέρει ότι θα στοχοποιηθεί, παρόλο που ρισκάρει αυτή την περιπέτεια, να τρέχει στα δικαστήρια, να φοβάται μην του τύχει κανένας δικαστής του παραδικαστικού κυκλώματος, να πληρώνει αποζημιώσεις, να διασύρεται στα κανάλια αυτός παραμένει ταγμένος/ή στον αγώνα κατά του σκοταδισμού.

 

Έτσι δεν διστάζει να διαθέσει 15 λεπτά από τον χρόνο του για να δημιουργήσει ένα έργο (burp! sorry) με μια λαλακία μέσω κλειδαρότρυπας όπου θα παιανίζει ο εθνικός ύμνος ενώ αργότερα στην οθόνη θα διεκτραγωδώνται ότι έχει πρόχειρο στους συνειρμούς του, 9 1/2 εβδομάδες, Chapayev, ένα κατσαρόλι που εκρύγνηται και άλλα πολλά.

 

Και όλως τυχαίως, ο σκοταδισμός τσίμπησε!! φτου! ατυχίααααα :shifty:

 

ουστ ρε, φαρισαίοι. Ζείτε για να προκαλείτε με την βλακεία σας και την ασημαντότητα σας. Μπορεί να πήρατε μία μικρή νίκη σήμερα αλλά οι μέρες σας είναι μετρημένες.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Έτσι σιγά σιγά η κοινωνία γίνεται κλειστοφοβική, φοβισμένη, πουριτανική, συντηρητική, δηλαδή μια κοινωνία στον καιρό της παγκοσμιοποίησης καταδικασμένη. Xωρίς να το καταλάβει. Tα αδιανόητα γίνονται αυτονόητα. Eίναι όμως έτσι; Ήταν πάντα έτσι; Σκέψου ξανά ακόμα και την ίδια τους την καταγγελία. Πόσο δυστυχισμένος πρέπει να είναι κάποιος που βλέπει μια κοπέλα να χαϊδεύεται και αυτός βάζει τίτλο «Άσεμνες εικόνες»;"

 

:lol: :lol: :lol:

Ο αρθρογράφος θεωρεί οτι ζούμε σε έναν κόσμο φοβισμένο, πουριτανικό και συντηρητικό!!

Μας δουλεύει; Εδω όπου να να γυρίσεις βλέπεις γυμνές φωτογραφίες.

 

Αφου λοιπον η έκθεση δεν ήταν άσεμνη, γιατί απαγορευόταν η είσοδος στους κάτω των 18;;

 

Μπορεί να πήρατε μία μικρή νίκη σήμερα αλλά οι μέρες σας είναι μετρημένες.

Φίλε έγραψες!! :up:

Link to comment
Share on other sites

Αυτη την λεξη φασισμος κατω απο την γλωσσα την εχουμε ολοι ε;

Η πολυ ελευθερια εκφρασης μας εχει παει εκει που μας εχει παει...

Αυτα γιατι ειμαστε και εκτος Ο.Π.Χ. αν συνεχισω...:rolleyes:

 

Συμφωνω με την αποσυρση του εργου.

 

Όπως και αυτό με την "πολλή" ελευθερία και τη "λίγη" ελευθερία, όλοι το έχουμε κάτω από τη γλώσσα χωρίς να έχει και κανένα νόημα...:rolleyes: Προτιμότερη είναι η λίγη ελευθερία δηλαδή; :rolleyes:

 

Διαφωνώ με την απόσυρση του έργου αν και μου ακούγεται μπαρούφα, ντόρος δηλαδή για τον ντόρο, απλά. Ωστόσο, έχουν γίνει πάμπολλα άλλα με την υπόκρουση του Εθνικού Ύμνου, με τη συνοδεία της Σημαίας και δε συμμαζεύεται, το "έργο" που έφτιαξε η πως-την-λεν μας πρόσβαλλε; :rolleyes:

http://agfacts.tamu.edu/D11/Extension/animal%20science/Kids/072303_baby_sheep.jpg

Άντε πες του ότι ο κόσμος τώρα μπήκε σε κουτάκι, άντε πες του ότι η Dolly δεν είναι προβατάκι...

Link to comment
Share on other sites

:lol: :lol: :lol:

Ο αρθρογράφος θεωρεί οτι ζούμε σε έναν κόσμο φοβισμένο, πουριτανικό και συντηρητικό!!

Μας δουλεύει; Εδω όπου να να γυρίσεις βλέπεις γυμνές φωτογραφίες.

 

Αφου λοιπον η έκθεση δεν ήταν άσεμνη, γιατί απαγορευόταν η είσοδος στους κάτω των 18;;

 

 

Φίλε έγραψες!! :up:

+ 10

Δώστε κάποιος το url από το youtube.

Δεν το βρίσκω.

ΔΥστυχώς σε δύο που είχα κατέβηκε...... το κατέβασαν θα σε γελάσω... και μου είναι έως αδύνατον με τέτοια "εργα τέχνης":X

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ... ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ...

Nokia 2110, 2600c, 3120c, 3230, 3410, 3510i, 6070, 6110, 6150, 6210, 6220c, 6230, 6310i , 6510, 6600, 7110, 7650, 8110, 8110i, Ν70, E 66, C5, C5-03, 500, 700, Ν 86, C3-00, Lumia 920, Ν8, Lumia 925, Lumia 1020 , ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :mad:

Link to comment
Share on other sites

εδώ φίλε Bayern7 θα βρεις τα 4 λεπτά απερίγραπτης βλακείας... νόμισα για μια στιγμή ότι έβλεπα κάποια παρωδία

 

http://www.youtube.com/watch?v=YMx3ErhZTIU#

 

η γνώμη μου είναι η εξής, η αρρώστια στην τέχνη (γιατί αυτά το πράμα ήταν δημιούργημα άρρωστου μυαλού) πρέπει λίγο να ελέγχεται από την πολιτεία συνταγματικά και όχι παράνομα. Τώρα, αυτή που έκανε δόλια χρήση εθνικού ιερού συμβόλου μόνο και μόνο για να προσελκύσει τα βλέμματα είναι κατάπτεστη και αξίζει τη λογοκρισία. Το θέμα είναι, άραγε αν κάποιος προσβάλλει άλλα ιερά σύμβολα αύριο-μεθαύριο, θα έχει την ίδια αντιμετώπιση, ή θα καταπνιγεί κάθε προσπάθεια από τους κουλτουριαραίους που βλέπουμε δήθεν να μάχονται για τις ελευθερίες μας? Μην δίνεται άλλη σημασία, όντως αξία της δίνουμε. Ποιος την ήξερε μέχρι προχθές:lol: ?

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Επίσης όσοι διαφωνείτε με τη λογοκρισία και θεωρείτε ότι δεν έχει θέση σε δημοκρατικές κοινωνίες, ανατρέξετε στα άρθρα του Συντάγματος, δείτε και μάθετε πότε εφαρμόζετε και στραφείτε εναντίον αυτού αν κρίνετε...

 

Εδώ για όσους θέλουν: http://www.parliament.gr/politeuma/default.asp

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Sorry kiolas, alla ginontai ola auta stin Ellada? Pali ta kala tis Outlook exoume diladi. Proswpika pisteuw pws to oti katevasan to ergo anoito. O kathe anthrwpos kanei to diko tou Interpretation. Den exw dei to ergo, alla apo auta pou diavasa, nomizw pws mporoume na to metafrasoume kai alliws. Isws na simainei kai kati to entelws patriwtiko. To pio sokaristiko einai pws mpikan mesa sto mouseio kai sunelavan ton dieuthiniti tis ekthesis? ELEOS! Pou zoume, auta den sumbainoun oute se tritokosmikes xwres. H texni einai texni kai oi tropoi ekfrasis kai metafrasis polloi. Tha eprepe na mas thlivei pou antimetwpizoume etsi ton politismo, me astunomies ktl. Lupamai ilikrina. Oso gia to pia einai i Eva Stefani kai an to kserame apo prin, i apantisi einai NAI. Den einai kamia agnwsti. An den kanw lathos didaskei kai sto Theatrikwn Spoudwn stin Athina....

 

Beauty is in the eye of the beholder,...

 

Polu Swsta!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Sorry kiolas, alla ginontai ola auta stin Ellada? Pali ta kala tis Outlook exoume diladi. Proswpika pisteuw pws to oti katevasan to ergo anoito. O kathe anthrwpos kanei to diko tou Interpretation. Den exw dei to ergo, alla apo auta pou diavasa, nomizw pws mporoume na to metafrasoume kai alliws. Isws na simainei kai kati to entelws patriwtiko. To pio sokaristiko einai pws mpikan mesa sto mouseio kai sunelavan ton dieuthiniti tis ekthesis? ELEOS! Pou zoume, auta den sumbainoun oute se tritokosmikes xwres. H texni einai texni kai oi tropoi ekfrasis kai metafrasis polloi. Tha eprepe na mas thlivei pou antimetwpizoume etsi ton politismo, me astunomies ktl. Lupamai ilikrina. Oso gia to pia einai i Eva Stefani kai an to kserame apo prin, i apantisi einai NAI. Den einai kamia agnwsti. An den kanw lathos didaskei kai sto Theatrikwn Spoudwn stin Athina....

 

Χωρίς να μπαίνω στην ουσία της υπόθεσης (την απόσυρση του έργου) επειδή το ανέφερες, ποια ακριβώς είναι η προσφορα της στην τέχνη για να μαθαίνουμε (δεν ειρωνεύομαι, απλά δεν την ξέρω).

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να μπαίνω στην ουσία της υπόθεσης (την απόσυρση του έργου) επειδή το ανέφερες, ποια ακριβώς είναι η προσφορα της στην τέχνη για να μαθαίνουμε (δεν ειρωνεύομαι, απλά δεν την ξέρω).

 

Κανε ενα προχειρο ψαξιμο στο google για "Ευα Στεφανη" και θα δεις οτι βγαζει ουκ ολιγα αποτελεσματα. Απο ο,τι καταλαβα (γιατι ουτε εγω την ηξερα) ειναι πανεπιστημιακος (στο πανεπιστημιο Αθηνων), σκηνοθετης (εχοντας συμμετασχει στο φεστιβαλ ντοκυμαντερ θεσσαλονικης και με αναφερομενη φιλμογραφια 11 ταινιων απο το 1987) ενω εχει επιμεληθει (γραψει; ) και βιβλιο για το ντοκυμαντερ. Γενικα παντως, δεν νομιζω να ειναι αγνωστη στους κυκλους της ελληνικης τεχνης, αλλο αν εκτιμαται ή οχι.

 

Α και παρεμπιπτοντως, οποιος θελει και μια ερμηνεια του εργου, ας κοιταξει εδω.

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...