Jump to content

Apple Mac OS X VS Microsoft Windows


AchilleasMac
 Κοινοποίηση

Apple Mac OS X vs Microsoft Windows  

60 members have voted

  1. 1. Apple Mac OS X vs Microsoft Windows

    • Apple Mac OS X
      32
    • Microsoft Windows
      28


Recommended Posts

Ανασυγκροτηση δισκων κανεις μονο στο κυριο partition και συνηθως ειναι μικρο, οποτε ειναι λιγα λεπτα υποθεση καθε βδομαδα, scanning για ιους μια φορα την εβδομαδα τα ξημερωματα που συνηθως δεν δουλευει κανεις.

Αυτό δεν είναι επιχείρημα. Θα προτιμούσες ένα κανονικό αυτοκίνητο ή ένα που θα έπρεπε να του κάνεις ρεκτιφιέ μια φορά τη βδομάδα;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 259
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Συμφωνώ απόλυτα με το:
Ένα τέτοιο vs thread δεν έχει καμιά αξία
Έχω χρησιμοποιήσει πολλά λειτουργικά, το ένα έκανε κάποιες δουλειές καλά, ένα άλλο κάποιες άλλες. Το να προσπαθείς να πείσεις τον άλλο, ότι το Χ είναι μαύρο χάλι και το Υ είναι έτη φωτός μπροστά, για μένα, είναι σαν να προσπαθείς να τον πείσεις να αλλάξει ομάδα. Είναι σαν να το βλέπεις οπαδικά το θέμα δηλαδή και αυτομάτως καταρρίπτονται τα όποια επιχειρήματα. Κι αυτό γιατί, ως συνήθως, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Δηλαδή ούτε το είναι είναι τόσο χάλια, ούτε το άλλο είναι τόσο μπροστά. Στην τελική, όταν κάποιος κάνει καλά και αποδοτικά τη δουλειά του μέ ένα εργαλείο, μπορείς να του πεις ότι αυτό που χρησιμοποιεί είναι άχρηστό; Μάλλον όχι. Κυρίως όμως, γιατί να το κάνεις αυτό; Αν βλέπεις το θέμα αντικειμενικά, δεν το κάνεις, απλό είναι...
Link to comment
Share on other sites

Για να κάνεις format σε και να ξαναστήσεις XP2 θέλεις 35 λεπτά με το ρολόι.

Για να πετάξεις το image επάνω δεν θες ούτε 5 λεπτά.

 

Το image σου φαντάζομαι ότι θα έχει και τα applications που χρησιμοποιείς εγκατεστημένα .

 

Εγώ αμα πετάξω image με εγκατεστημένα τα προγράμματα που θέλω οκ γλιτώνεις το installation δηλαδή την μισή ώρα και άντε αλλη μισή μέρα για τις εφαρμογές.

 

Για να σετάρεις ξανα πχ ένα websphere ώστε να βλέπει τα cvs και να τρέχει τα portals και τις βάσεις δεδομένων σου ξέρεις πόσες μέρες θες;

 

Τι σχεση εχει το websphere με desktop pc?

Αμα ηταν να τρεχω σπιτι μου web/application servers, δεν θα ειχα pc με windows και adsl, αλλα καποιον server πολλων χιλιαδων ευρω, linux, μισθωμενη γραμμη.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με το:Έχω χρησιμοποιήσει πολλά λειτουργικά, το ένα έκανε κάποιες δουλειές καλά, ένα άλλο κάποιες άλλες. Το να προσπαθείς να πείσεις τον άλλο, ότι το Χ είναι μαύρο χάλι και το Υ είναι έτη φωτός μπροστά, για μένα, είναι σαν να προσπαθείς να τον πείσεις να αλλάξει ομάδα. Είναι σαν να το βλέπεις οπαδικά το θέμα δηλαδή και αυτομάτως καταρρίπτονται τα όποια επιχειρήματα. Κι αυτό γιατί, ως συνήθως, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Δηλαδή ούτε το είναι είναι τόσο χάλια, ούτε το άλλο είναι τόσο μπροστά. Στην τελική, όταν κάποιος κάνει καλά και αποδοτικά τη δουλειά του μέ ένα εργαλείο, μπορείς να του πεις ότι αυτό που χρησιμοποιεί είναι άχρηστό; Μάλλον όχι. Κυρίως όμως, γιατί να το κάνεις αυτό; Αν βλέπεις το θέμα αντικειμενικά, δεν το κάνεις, απλό είναι...

+1

 

παλιαιότερα είχαν ανοίξει 1-2 παρόμοι θρεντ και τα κλειδώσατε επειδή δεν είχαν νόημα. το ίδιο πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνει και με αυτό.

 

το έγραψα άλλωστε και στο παραπάνω ποστ μου: "αλλά επειδή το vs. για OS είναι θέμα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. και πάντα υπάρχουν τα ίδια επιχειρήματα, καταντάει βαρετό. ο καθένας διαλέγει και παίρνει ότι θέλει."

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Link to comment
Share on other sites

Στο pc μου έχω φορτώσει Vista Ultimate 32bit & Ubuntu Feisty Fawn 7.04 (linux για τους μη γνωρίζοντες) με Beryl.

Λοιπόν, το pc είναι ένας AthlonXP 2000+, 1gb RAM, GeForce MX440 64mb. Τα Vista μου βγάζουν σκορ απόδοσης 1/5 (1 στα 5), και φυσικά δεν παίζει το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ από γραφικά. Αντιθέτως, το Beryl στο Ubuntu πετάει. Παίζει άψογα και τα κυβάκια του με τα πολλαπλά desktops, και τα aqua εφέ του, και τα 3d στα προγράμματα, και τις εναλλαγές των themes, τα πάντα. Και είναι και δωρεάν.

 

Όσο για το mac mini, επειδή βλέπω πως αμφισβητείται, πραγματικά βγαίνω από τα ρούχα μου (μεταφορικά έτσι? :lol: ) όταν διαβάζω σχόλια του στυλ "το mac mini είναι πολυ περιορισμένων δυνατοτήτων και δεν μετράει ως φθηνός mac" και βιώνω καθημερινά την τρανταχτή διάψευση τέτοιων κριτικών. Αφήστε κανέναν άλλον που έχει όντος δουλέψει σε mac mini να εκφράσει γνώμη ρε μάγκες...

 

Αλλά το καλύτερο είναι οι απίστευτες ανακρίβειες που διαβάζω περί MacOS X, που δείχνουν πραγματικά την ελάχιστη έως μηδενική σχέση των γραφόντων τους με το αντικείμενο. Για να σου λύσω, φίλε Razor, την απορία περί MacOS, ιών και spyware, θα σου προτείνω να πάρεις μια ιδέα περί ασφάλειας και διαχείρισης αρχείων σε *nix συστήματα... Αν το κάνεις, τότε θα καταλάβεις (ελπίζω) γιατί οι έννοιες spyware, viruses κλπ. δεν υφίστανται στα *nix συστήματα. ;)

 

Πραγματικά θα ήταν καλό να ξέραμε και την εμπειρία του καθενός με τα λειτουργικά συστήματα που συζητάμε, έτσι ώστε να έχουμε και μια γενικότερη ιδέα της αξιοπιστίας τους. Προσωπικά δουλεύω τα τελευταία 10 χρόνια Windows (από την εποχή των 95), τα τελευταία 4 χρόνια χειρίζομαι ελαφρώς διάφορες εκδόσεις Linux, και τους τελευταίους 9 μήνες είμαι ένας κατευχαριστημένος χρήστης mac (που είναι και το κύριο μου σύστημα).

 

p.s.: κάτι που διαφεύγει από πολλού. Ο βασικός μισθός (καθαρά) ενός νέου ανθρώπου, ειδικότητας "μεσαίου glamour", δεν ξεπερνά τα 700 ευρώ/μήνα. Τώρα, πως αυτός ο άνθρωπος θα πάει να δώσει 300 ευρώ προκειμένου να αγοράσει κάρτα γραφικών και μνήμη, για να τρέξει τα εφέ των Vista, δεν μπορώ να το καταλάβω. Αν πάλι μας τα δίνει ο μπαμπάς... πάσο!

Link to comment
Share on other sites

Όσο για το mac mini, επειδή βλέπω πως αμφισβητείται, πραγματικά βγαίνω από τα ρούχα μου (μεταφορικά έτσι? :lol: ) όταν διαβάζω σχόλια του στυλ "το mac mini είναι πολυ περιορισμένων δυνατοτήτων και δεν μετράει ως φθηνός mac" και βιώνω καθημερινά την τρανταχτή διάψευση τέτοιων κριτικών. Αφήστε κανέναν άλλον που έχει όντος δουλέψει σε mac mini να εκφράσει γνώμη ρε μάγκες...

 

Κάθε μέρα φίλε μου. . .το mac mini pou μοίαζει περισσότερο με μοντεμ βάζει τα γυαλιά σε desktop μισού μέτρου με 2 ανεμιστήρες για ψύξη:lol: Ταχύτατο, αθόρυβο και κρύο!

Link to comment
Share on other sites

@Mercyful_Fate:

 

εγώ πάλι θα σου θυμίσω ότι υπάρχουν και τα xp ;)

 

και φυσικά με λιγότερο από έναν μισθό μπορείς να πάρεις ένα Vistομένο laptop από οποιοδήποτε μαγαζί που θα φέρει centrino και όχι celeron.

και όλο αυτό είναι full scale pc όπου μπορείς να του βάλεις: firefox, avast AV, Openoffice και να δουλεύεις ΑΡΙΣΤΑ :) (μιλάω για το hp 530 αλλά και άλλα αντίστοιχα μηχανίματα).

 

αν σε ενδιαφέρουν τα γραφικά (εγώ στα περισσότερα πισί μου τρέχω xp, vista στο κλασικό theme @ 2k) τότε καλά κάνεις και ψάχνεις κάρτες γραφικών και άλλα ακριβά πράγματα. αλλά και μια φτωχή κάρτα intel 950 128MB που βρίσκεις σχεδόν σε όλα τα Low-end laptop (κάποια έχουν ATI που είναι καλύτερες) παίζει άριστα το aero. αν δε το πιστεύεις σε προκαλω να το αποδείξεις :)

 

α και κάτι άλλο. σε ένα οποιοδήποτε πισί μπορείς να κάνεις dual-trible etc boot με linux και windows. στα mac αλήθεια μπορείς να βάλεις δωρεάν ubuntu?

 

μην τρελαίνεστε. το ότι είστε μειοψηφία δε σημαίνει ότι είστε και "καλύτεροι" (για τους μηλάδες μιλάω και όχι για τις προσωπικότητές τους :!: ). αν ήταν έτσι δε θα ψηφίζαμε στις εκλογές αλλά θα ρωτούσαμε "λόγιους..." (και καλά) Πάγκαλους και Βενιζέλους και ό,τι λέγανε εκείνοι θα κάμαμε. :lol:

 

Υ.Γ. το mac mini δεν πλήρης υπλογιστής θέλει άλλα 200ε περίπου για μια σωστή οθόνη και άλλα 50 ευρώ για ηχεία κλπ κλπ. άρα μη μου λέτε ότι κάνει τόσο λίγο.

επίσης στα review της apple TV (που φυσικά σύμφωνα με κάθε άνθρωπο που έχει δουλέψει και χρησιμοποιεί καθημερινά MCE είναι κλάσεις πιο κάτω) αναφέρουν ότι "καίει". αλήθεια το Mini mac αν το έχεις 26/7 να κατεβάζει από wifi και ταυτόχρονα να παίζει μουσική δε ζεσταίνεται? αυτό είναι αδύνατον γιατί μέσα υπάρχει έναν Intel. αυτά από μένα. :)

 

Υ.Γ.2) βλέπω λίγο... "μη γνώση" βασικών θεμάτων? για να τρέξεις aero θες 128 sared of dedicated memory. αυτό το ξέρουμε 8 μήνες πριν βγουν τα vista. δε νομίζω να υπάρχουν κάρτες σε πισί τώρα που να μην τρέχουν αέρο. αν και πάλι τα θεωρώ όλα αυτά τα εφέ πολύ "μηλάδικα".

 

Υ.Γ.3) αλήθεια 2 χρόνια ήδη στη σχολή κάθε μέρα σχεδόν (όταν δεν έχουν κατάληψη... γκρρρ :!: ) γράφω τα πάντα στο tablet pc μου που το πήρα όσο και ένα mac book. είναι wacom enabled και τρέχει (το πρώτο xp pro tablet 2005) vista ultimate. υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε mac? γιατί εγώ βλέπω και στην εταιρία αλλά και στα σεμινάρια τέτοια να δουλεύουν. υπάρχει φοιτητής (όχι έλληνας) στις ΗΠΑ σε τεχνολογικό πανεπιστήμιο (αν και τώρα ξυπνάνε και στα law schools) που να μην έχει tablet, σίγουρα είναι λίγοι αυτοί που δεν έχουν. θέλετε να με πείσετε ότι αυτό που κάνω ΔΕΝ το κάνω καλά. ε όχι κύριοι. το κάνω πολύ καλά και μάλιστα με τα vista (όποιος τα έχει δουλέψει σε tablet καταλαβαίνει) ακόμα καλύτερα. ουφ! :lol:

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Link to comment
Share on other sites

α και κάτι άλλο. σε ένα οποιοδήποτε πισί μπορείς να κάνεις dual-trible etc boot με linux και windows. στα mac αλήθεια μπορείς να βάλεις δωρεάν ubuntu?

 

Φυσικά και υπάρχουν linux για macs, και μάλιστα εκδόσεις ΚΑΙ για powerpc. Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να υπάρχει ubuntu για PPC mac. Τώρα με τους Intel πλέον κάνεις double/triple/n-ple boot.

Όσο για το mac mini, δεν ξέρω για τους intel, αλλά το δικό μου με PowerPC (κλοκαρισμένο) δεν ζεσταίνει καθόλου... πάνω από το κεφάλι μου το έχω τη νύχτα και δεν ακούω τπτ.

Link to comment
Share on other sites

Ταχύτατο, αθόρυβο και κρύο!

 

Επίσης, με μηδενικές δυνατότητες αναβάθμισης και με το ίδιο κόστος ενός πλήρους φορητού υπολογιστή.

Link to comment
Share on other sites

@Mercyful_Fate:

 

1)εγώ πάλι θα σου θυμίσω ότι υπάρχουν και τα xp ;)

 

2)α και κάτι άλλο. σε ένα οποιοδήποτε πισί μπορείς να κάνεις dual-trible etc boot με linux και windows. στα mac αλήθεια μπορείς να βάλεις δωρεάν ubuntu?

 

3)μην τρελαίνεστε. το ότι είστε μειοψηφία δε σημαίνει ότι είστε και "καλύτεροι" (για τους μηλάδες μιλάω και όχι για τις προσωπικότητές τους :!: ). αν ήταν έτσι δε θα ψηφίζαμε στις εκλογές αλλά θα ρωτούσαμε "λόγιους..." (και καλά) Πάγκαλους και Βενιζέλους και ό,τι λέγανε εκείνοι θα κάμαμε. :lol:

 

4)Υ.Γ. το mac mini δεν πλήρης υπλογιστής θέλει άλλα 200ε περίπου για μια σωστή οθόνη και άλλα 50 ευρώ για ηχεία κλπ κλπ. άρα μη μου λέτε ότι κάνει τόσο λίγο.

επίσης στα review της apple TV (που φυσικά σύμφωνα με κάθε άνθρωπο που έχει δουλέψει και χρησιμοποιεί καθημερινά MCE είναι κλάσεις πιο κάτω) αναφέρουν ότι "καίει". αλήθεια το Mini mac αν το έχεις 26/7 να κατεβάζει από wifi και ταυτόχρονα να παίζει μουσική δε ζεσταίνεται? αυτό είναι αδύνατον γιατί μέσα υπάρχει έναν Intel. αυτά από μένα. :)

 

1)Δλδ η λύση είναι να πηγαίνει κάποιος με την όπισθεν(XP),σε μακ το νέο λειτουργικό θα τρέξει άριστα σε μηχάνημα *αρχαίο* .

 

2)Σε μακ τρέχεις και linux και windows και MacOSX σε pc ????

 

3)Μην ανυσηχείς δεν τρελένεται κανείς ούτε θεωρεί κανείς οτι επειδή έχει μακ είναι ανώτερος,όπως έχεις παρατηρήσει αυτοί που μιλάνε για μακ είναι όλοι πρώην πισι users (μαζί και εγώ) και εδώ δεν μιλάμε για το hardware αλλά για το λειτουργικό.:)

 

4)Δλδ ένα πισοκουτο πληρή ως υπολογιστής χωρίς οθόνη ηχεία κτλ κτλ???:blink:

 

Εμπειρία δικιά μου, πρίν το 2003 δεν ήξερα ότι υπάρχει ακόμα η apple νόμιζα ότι είχε κλεισει (ας είναι καλά η rainbow και το τρομερό της marketing), ωσπου μια φίλη απο το εξωτερικό άρχισε να μου λέει για τους μακ που είχε και πως κάνει ότι δουλειά ήθελε άνετα virus free και χωρίς μπλέ οθόνες κτλ,...πραγματικά νόμιζα ότι με δούλευε και δεν πίστευα τπτ απο ότι έλεγε ώσπου είδα μακ των δούλεψα και έμεινα στην κυριολεξία.

Απο τότε έχω μακ και ειλικρινά έχω βρεί την ησυχία μου, μπορεί να λέτε τι μας λέει τώρα αλλά αυτή είναι η αλήθεια,δεν έχει να κάνει με το δικό μου μηχάνημα έχει την τάδε κάρτα η τον τάδε επεξεργαστή αλλά με την απλή λειτουργικότητα ενός πισι με ένα πάρα πολύ καλό software.

Sorry αν σας κούρασα με το ποστ μου.

Φιλικά πάντα :)

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, με μηδενικές δυνατότητες αναβάθμισης και με το ίδιο κόστος ενός πλήρους φορητού υπολογιστή.

 

Εδώ κάνεις λάθος :) γίνεται αναβάθμιση.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ κάνεις λάθος :) γίνεται αναβάθμιση.

Δλδ μπορώ να του αλλάξω κάρτα γραφικών; Να του προσθέσω οποιαδήποτε κάρτα επέκτασης; Να του βάλω έναν δεύτερο ή και τρίτο σκληρό δίσκο; ένα DVD ROM για on the fly αντιγραφές;

 

Και εφόσον δεν μπορώ και είναι τελικά κλειστό σύστημα, γιατί να μην πάρω ένα laptop που και πλήρης υπολογιστής θα είναι, και πραγματικά φορητός;

 

Πραγματικά, ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τον λόγο ύπαρξης του μίνι, πέρα του διακοσμητικού στοιχείου στο σαλόνι φυσικά.

 

Bέβαια, για να είμαι δίκαιος, το συγκεκριμένο προϊόν δεν απευθύνεται σε μένα.

Απλά κάνει τα πάντα για να με πείσει να ΜΗΝ το αγοράσω. Αν κάποτε έπαιρνα X, αυτό σίγουρα δεν θα ήταν μέσα σε ένα μίνι.

Link to comment
Share on other sites

Όσο για το mac mini, δεν ξέρω για τους intel, αλλά το δικό μου με PowerPC (κλοκαρισμένο) δεν ζεσταίνει καθόλου... πάνω από το κεφάλι μου το έχω τη νύχτα και δεν ακούω τπτ.

 

Με τα 650ε που εχει το mac mini παιρνεις ενα pc με αξιοπρεπες midi tower, τροφοδοτικο 400W μαρκας, C2D E4300, mobo asus (με wifi, 6usb, gigabit lan intel vga ενσωματωμενη για backup), nvidia GF8500GT, 2Χ512MB 800MHz DDRII supertalent, HD 250Gb, vista home premium, MS optical desktop 2000, δυνατοτητα μελλοντικης αναβαθμισης.

 

Τιμες απο το πλαισιο.

 

Επισεις αν εχεις ενα pc με athlonXP, 512MB και gf4-mx, δεν θα χρειαστεις πανω απο 120ε για να τρεξεις τα vista και κατα συνεπεια αρκετα παιχνιδια που η gf4-mx δεν θα ετρεχε.

 

Τωρα, ξερω πολυ καλα ποσο ασφαλες ειναι το linux ή το macosx, αλλα ΔΕΝ ειμαι διατεθειμενος να κανω double boot για εχω linux.

Πειραματισμους στο βασικο pc πλεον δεν κανω, βαζω μια internet suite, χανω 200Μb απο τα 4GB ram και 3%-4% ισχυ απο τα 3.5GHz και τι εγινε?

Τουλαχιστον δεν θα κανω restart καθε τρεις και λιγο για να τρεξω προγραμματα που δεν εχω στο linux.

 

Και ποσο μαλλον να δωσω αλλα 1500ε ωστε να εχω το macosx για να σερφαρω στο δικτυο με ασφαλεια, μονος το ειπες δεν ειμαστε στην κατηγορια HS ωστε να εχουμε 5 υπολογιστες απο ολη την γκαμα.

 

Και οπως ειπα μιλαμε παντα για desktop που δεν τρεχουν web servers, τεραστιες βασεις δεδομενων, ωστε να θελουμε την maximun ασφαλεια και σταθεροτητα, τοτε μπορει κανεις με free os οπως το freebsd και αρκετους free web,mail,ftp να κανεις δουλεια και με πραγματικο unix και οχι μεταμορφωσεις τυπου *nix οπως τις λες.

Link to comment
Share on other sites

To mac miniδεν απευθύνεται σε κάποιον που θέλει να κάνει συνέχεια αναβαθμίσεις αλλά σε έναν που χρειάζεται έναν υπολογιστή στο γραφείο του και απλά να δουλεύει χωρίς κολλήματα όπως ακριβώς στην δική μας δουλειά. bootarei αμέσως κλείνει αμέσως και δεν ζεσταίνεται καθόλου.Καταλαμβάνει μηδαμινό χώρο και είναι μηχάνημα που εμπιστεύεσαι απόλυτα. 1.66 core duo και μπορώ να πώ ότι είναι πολύ γρηγορότερο από τον 2ghz core duo 2 acer με vista του ξαδέρφου μου που αν είναι δυνατόν έχει κάνει ήδη 2 φορματ σε υπολογιστή 2 μηνών. Τον φόρτωσε προγράμματα και τα vista στην κυριολέξία σέρνονται...Το ταπεινό mini από την άλλη δουλεύει τέλεια όπως την πρώτη μέρα. Το μόνο πρόγραμμα που τρέχει σχετικά αργά είναι το office διότι δεν είναι universal. μόλις έρθει το 2008 τότε θα πετάει :) Άραγε γιατί σε περιοδικά όπως το Τ3 έχουν top choice to macbook pro και 4η επιλογή το macbook με το 1gb ram χωρίς DL disk? (2h και 3η επιλογή έιχαν sony kai asus που στοιχιζαν πάνω απo 2000 ευρό) γιατί σε όλα τα reviews τα tiger έρχονται πρώτα όπως στο cnet που για μένα είναι απο τα πιο έγκυρα. Και γιατί όσοι πανε σε mac γίνονται θερμοί υποστηρικτές? Δεν ασχολείσαι με τον υπολογιστή ούτε με αναβαθμίσεις παρά μόνο με την δουλειά σου. Παίρνεις έναν mac και είναι ήδη φορτωμένος με προγράμματα και το ilife που κάνει τα πάντα από dvd μέχρι ταινίες και αλμπουμ φωτογραφιών. Τώρα με το leopard απλά θα κάνω αναβάθμιση χωρίς να χρειάστεί να ξανακάνω install τα 93 προγράμματα που έχω. Στα windows θες μια μέρα. Θύμαμαι όταν είχα πάει στο applestore για να δω τα μακ, μου είχε πει ο πωλητής, όταν παρεις μακ και εξοικιωθείς, μετά τα windows θα σου φαίνονται στην κυριολεξία παράλογα και πλέον το έχω διαπιστώσει και με το παραπάνω!!
Link to comment
Share on other sites

Εμενα παλι ολοι οι φορητοι μου φαινοντε αργοι, ακομα και με c2d και 1GB ram. Ισως να φταινε οι αργοι δισκοι, ισως και τα προγραμματα που κοβουν τις επιδοσεις για να εχουν αξιοπρεπη αναμονη, οπως επισεις να μην παρουν φωτια οταν ειναι στην πριζα.

 

Αληθεια tyler, το applestore στην αγγελακη υπαρχει ακομα?

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά θα ήταν καλό να ξέραμε και την εμπειρία του καθενός με τα λειτουργικά συστήματα που συζητάμε, έτσι ώστε να έχουμε και μια γενικότερη ιδέα της αξιοπιστίας τους. Προσωπικά δουλεύω τα τελευταία 10 χρόνια Windows (από την εποχή των 95), τα τελευταία 4 χρόνια χειρίζομαι ελαφρώς διάφορες εκδόσεις Linux, και τους τελευταίους 9 μήνες είμαι ένας κατευχαριστημένος χρήστης mac (που είναι και το κύριο μου σύστημα).

 

Ok λοιπόν εγώ το 1993 ξεκίνησα να δουλεύω σε ένα Macintosh LC-III και ένα LC 475 που έτρεχε αν θυμάμαι καλά το system 7 τότε. Είχαμε και ethernet. Επίσης είχαμε και ένα ibm κάπου εκεί σε μια μεριά διακοσμητικό διότι τότε έτρεχε μόνο dos. Θυμάμαι όταν έφτασαν στα χέρια μου 2 δισκέτες με τα windows 3.11 ή 3.10 δεν θυμάμαι καλά και τα τρέξαμε στο ibm με την πράσινη μονόχρωμη οθόνη και γελάγαμε. Επειδή ο boss είχε τρέλα με την τεχνολογία κάθε χρόνο αγόραζε και ένα καινούργιο μοντέλο apple. Σουπερ. Ετσι τα έχω δει σχεδόν όλα τα μοντέλα ως το 98. Και έχω δουλέψει από το System 7 έως το macos 9 (και φυσικά πλέον το macos 10)

 

Τότε στο σπίτι είχα pc.

 

Μετά η "τύχη" με έριξε στα pc.

Από το 99 και μετά δούλεψα λόγω των εκάστοτε απαιτήσεων σε NT Workstation/Server, 95, 98, 98 SE, 2000 + sp1,sp2,sp3,sp4, Windows XP και SP1 και SP2 (Home, Professional και τα Tablet) και Windows Server 2003.

Επίσης Siebel για ένα εξάμηνο και Novel (νομίζω 7 κάτι) και ελάχιστα linux (δηλαδή έβαλα στο mac μια διανομή του Knoppix Linux,για να δώ κάτι πολύ συγκεκριμένο που ήθελα και το έβγαλα αμέσως) οπότε δεν δικαιούμαι να εκφέρω γνώμη για linux.

 

Τώρα στο σπίτι έχω mac.

 

Έχω χρησιμοποιήσει για πολλά χρόνια παράλληλα σχεδόν όλα τα λειτουργικά και των δύο εταιρειών οπότε δικαιούμαι να έχω άποψη.

Link to comment
Share on other sites

Εμενα παλι ολοι οι φορητοι μου φαινοντε αργοι, ακομα και με c2d και 1GB ram. Ισως να φταινε οι αργοι δισκοι, ισως και τα προγραμματα που κοβουν τις επιδοσεις για να εχουν αξιοπρεπη αναμονη, οπως επισεις να μην παρουν φωτια οταν ειναι στην πριζα.

 

Αληθεια tyler, το applestore στην αγγελακη υπαρχει ακομα?

 

Υπάρχει ακόμα....δεν θα το σχολιάσω το συγκεκριμένο μαγαζί :p είχα περασει πριν καιρό και είδα ότι είχε φερει mac pro me intel xeon και οθόνη apple cinema....intel xeon με 8πυρήνες και mac os x ξέρετε τι σημαίνει? Ταχύτητα που ούτε στα πιο τρέλα όνειρα κάθε Windows maniac :lol:

 

Tα windows δεν διαχειρίζονται σωστά τους πόρους του υπολογιστή και αν προσθέσεις τα λογισμικά που τρέουν από πίσω όπως antivirus και λογισμικά των κατασκευαστών τότε αστα να πάνε....γιαυτό και ένας υπολογιστής μπορεί να σέρνεται με vista και με kubuntu beryl με γραφικά από άλλον κόσμο σε σχέση με το aero, να ξυρίζει σε ταχύτητα

Link to comment
Share on other sites

εμενα η ολη

συζητηση μου

θυμιζει

το γνωμικο:

οτι αν υπηρχαν 2

πορτες

οπου στην

μια ηταν ο ιδιος ο 'Θεος'

(οτι μπορει να ειναι

για τον καθενα..)

και στην αλλη

πορτα υπηρχαν

πολλοι και γνωστοι

που μιλουσαν

για 'Αυτον'..

εκει θα χαμε πολυ

περισσοτερο κοσμο..

ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

ΑΓΟΡΑ ΔΟΚΙΜΗ ΤΕΛΟΣ..

οπως προσωπικα

εφαγα φολα

με ενα ppc..

αλλα θα αγορασω-δοκιμασω

ολα τα εξυπνοφωνα

με μεγαλη οθονη

η πληκτρολογιο..

και το εγωφωνο.. :)

δυστυχως αν δεν παθεις.

δεν μαθαινεις..

και αλλο ενα:

αλλο ειναι η εμπειρια

και η γνωση και η τελικη επιλογη

ενος προΐοντος και

αλλο διαλεγω κατι

γιατι το ακουσα ή ειναι lifestyle..

Citizen AW5000-24E | Creek A50i R | Dual CV-1160 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | JBL T110 | Kenwood KP-3022 (N-39 mkII) | KLH Model Six | Legend | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | ONYX BOOX Nova 2 | Pioneer PD-S602 | QED XT Evolution | Xiaomi Redmi Buds 4 Active    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ακόμα....δεν θα το σχολιάσω το συγκεκριμένο μαγαζί :p είχα περασει πριν καιρό και είδα ότι είχε φερει mac pro me intel xeon και οθόνη apple cinema....intel xeon με 8πυρήνες και mac os x ξέρετε τι σημαίνει? Ταχύτητα που ούτε στα πιο τρέλα όνειρα κάθε Windows maniac :lol:

 

Tα windows δεν διαχειρίζονται σωστά τους πόρους του υπολογιστή και αν προσθέσεις τα λογισμικά που τρέουν από πίσω όπως antivirus και λογισμικά των κατασκευαστών τότε αστα να πάνε....γιαυτό και ένας υπολογιστής μπορεί να σέρνεται με vista και με kubuntu beryl με γραφικά από άλλον κόσμο σε σχέση με το aero, να ξυρίζει σε ταχύτητα

 

Καλα βρες μου μερικα προγραμματα που να χρησιμοποιουν 8 πυρηνες πρωτα.

 

Επισεις λεφτα να εχεις να τρως, δοξα τον θεο μητρικες για 8 opteron υπαρχουν, opteron 2 πυρηνοι επισεις υπαρχουν(συντομα και 4πυρηνοι), μνημες με error correction επισεις υπαρχουν, οποτε δεν βλεπω καποιο λογο να ονειρευομαστε τον mac pro, οταν μπορουμε να φτιαξουμε 16~32πυρηνο μηχανημα, προφανως server ή workstation. Μαλλον το τζοκερ πρεπει να ονειρευομαστε.

 

Τωρα για τα γραφικα κτλ. εμενα μου αρεσουν τα ουσιαστηκα πραγματα, στα vista δεν χρησιμοποιησα ποτε το κουμπι windows+tab, ******** μονο για εφε, μου αρεσε ομως στο alt-tab που κανει προεπισκοπιση, οπως και σε καθε tab στην start bar ωστε να μην χανεσαι. Τι να το κανω το ορολογακι και απο κατω καπακι ξανα την ωρα, γιατι να βλεπω δεικτες να ανεβοκατεβουν λες και ειμαι σε κανενα rx-7 και driftαρω? Τον καιρο τον βλεπω αναλυτικοτητα στο pda μου ή σε καποια site, γιατι να το βλεπω ολη την ωρα και στο desktop μου?

 

Το beryl τι χρησιμο προσφερει? Γιατι να παιζω γυρω γυρω ολοι με τα παραθυρα μου? Γιατι να βλεπω ενα video στην γωνια ενος κυβου? Γιατι να κουναω ενα παραθυρο και να με πιανει ναυτια? Ελεος με τα εφε, φανταστικα, αλλα ελεος και δεν το λεω μονο για το beryl αλλα και για τα vista και για το macosx.

 

Τα vista ουσιαστηκα σε σχεση με τα XP δεν μου προσφεραν και κατι το φοβερο εκτος απο εφε και νεα καλοσχεδιασμενα μενου. Το linux δεν γινεται να τα δω ως βασικο λειτουργικο, γιατι ειναι μονο για πειραματα.

 

Παιζω ενα παιχνιδι αν θελω να δω animation και γραφικα απο αλλον κοσμο, τουλαχιστον στο παιχνιδι ειναι και χρησιμα και προσδιδουν αλλο ενδιαφερον.

Link to comment
Share on other sites

Καλα βρες μου μερικα προγραμματα που να χρησιμοποιουν 8 πυρηνες πρωτα.

 

Επισεις λεφτα να εχεις να τρως, δοξα τον θεο μητρικες για 8 opteron υπαρχουν, opteron 2 πυρηνοι επισεις υπαρχουν(συντομα και 4πυρηνοι), μνημες με error correction επισεις υπαρχουν, οποτε δεν βλεπω καποιο λογο να ονειρευομαστε τον mac pro, οταν μπορουμε να φτιαξουμε 16~32πυρηνο μηχανημα, προφανως server ή workstation. Μαλλον το τζοκερ πρεπει να ονειρευομαστε.

 

Τωρα για τα γραφικα κτλ. εμενα μου αρεσουν τα ουσιαστηκα πραγματα, στα vista δεν χρησιμοποιησα ποτε το κουμπι windows+tab, ******** μονο για εφε, μου αρεσε ομως στο alt-tab που κανει προεπισκοπιση, οπως και σε καθε tab στην start bar ωστε να μην χανεσαι. Τι να το κανω το ορολογακι και απο κατω καπακι ξανα την ωρα, γιατι να βλεπω δεικτες να ανεβοκατεβουν λες και ειμαι σε κανενα rx-7 και driftαρω? Τον καιρο τον βλεπω αναλυτικοτητα στο pda μου ή σε καποια site, γιατι να το βλεπω ολη την ωρα και στο desktop μου?

 

Το beryl τι χρησιμο προσφερει? Γιατι να παιζω γυρω γυρω ολοι με τα παραθυρα μου? Γιατι να βλεπω ενα video στην γωνια ενος κυβου? Γιατι να κουναω ενα παραθυρο και να με πιανει ναυτια? Ελεος με τα εφε, φανταστικα, αλλα ελεος και δεν το λεω μονο για το beryl αλλα και για τα vista και για το macosx.

 

Τα vista ουσιαστηκα σε σχεση με τα XP δεν μου προσφεραν και κατι το φοβερο εκτος απο εφε και νεα καλοσχεδιασμενα μενου. Το linux δεν γινεται να τα δω ως βασικο λειτουργικο, γιατι ειναι μονο για πειραματα.

 

Παιζω ενα παιχνιδι αν θελω να δω animation και γραφικα απο αλλον κοσμο, τουλαχιστον στο παιχνιδι ειναι και χρησιμα και προσδιδουν αλλο ενδιαφερον.

 

Ένα υπέρ των mac είναι ότι έχουν τέλεια σχεδίαση και τέλεια συνεργασία μεταξύ hardware και software. Ο υπολογιστης που θα κάνεις μόνος ειδικά αν τρέχει vista δεν νομίζω να έχει την ίδια απόδοση εκτός αν του βάλεις πολύ ανώτερο harware σε σχεση με ενός αντίστοιχου mak.

Οι προεπισκοπήσεις που αναφέρεις στα παράθυρα υπάρχουν εδώ και 2 χρόνια στα μακ και όντως είναι πολύ βολικές.

Ο κύβος και τα πολλαπλά desktop είναι κάτι εξαιρετικά βολικό όταν έχεις ανοιχτά πολλά παράθυρα ίσως ακόμα να μην έχεις βρει εφαρμογή τους. Εγώ στο μακ χρησιμοποιώ το virtual desktops και είναι πολύ βολικό...Σε κάθε ξεχριστό desktop μπορώ να έχω το παραθυρο του msn του κάθε πελάτη και ανοιχτα 2 παραθυρα excel με την παραγγελία του ώστε να μην γίνεται χαμός με ανοιχτα και ελαχιστοποιημένα παράθυρα. Επίσης σε άλλο desktop μπορώ να εχω τον browser η κάποιο πρόγραμμα μουσικής..Είναι ευκολία που θα έχουν ενσωματωμένα τα leopard

Link to comment
Share on other sites

Δλδ μπορώ να του αλλάξω κάρτα γραφικών; Να του προσθέσω οποιαδήποτε κάρτα επέκτασης; Να του βάλω έναν δεύτερο ή και τρίτο σκληρό δίσκο; ένα DVD ROM για on the fly αντιγραφές;

 

Και εφόσον δεν μπορώ και είναι τελικά κλειστό σύστημα, γιατί να μην πάρω ένα laptop που και πλήρης υπολογιστής θα είναι, και πραγματικά φορητός;

 

Πραγματικά, ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τον λόγο ύπαρξης του μίνι, πέρα του διακοσμητικού στοιχείου στο σαλόνι φυσικά.

 

Bέβαια, για να είμαι δίκαιος, το συγκεκριμένο προϊόν δεν απευθύνεται σε μένα.

Απλά κάνει τα πάντα για να με πείσει να ΜΗΝ το αγοράσω. Αν κάποτε έπαιρνα X, αυτό σίγουρα δεν θα ήταν μέσα σε ένα μίνι.

Είπες αν δεν απατώμαι ότι έχει μηδενική αναβάθμιση :) ενώ μπορείς να του βάλεις μνήμη και μεγαλύτερο σκληρό άρα δεν είναι μηδενικη.

Link to comment
Share on other sites

Ωράιο το beryl, αλλά για να δουλέψεις μαζί του πρέπει να είσαι τελείως ψυχάκιας. Το μόνο που αξίζει είναι το 3D cube που πραγματικά λύνει χέρια.

Μπορεί το Aero να είναι βαρύ, αλλά είναι πιο ωραίο αισθητικά και καθόλου ενοχλητικό.

 

Btw, ο κύβος του Leopard θα περιορίζεται μόνο στo dashboard ή θα έχει και πολλαπλά desktops;

Link to comment
Share on other sites

Το να αλλάζεις τα desktops σου με το εφέ του κύβου είναι περισσότερο eye candy παρά κάτι το χρήσιμο. Το να έχεις όμως πολλά desktops είναι εξαιρετικά χρήσιμο, και αν το χρειάζεσαι πράγματι, σύντομα όλα τα transition εφέ θα σου σπάσουν τα νεύρα και από μόνος σου θα οδηγηθείς στο να τα κόψεις για να κάνεις τη δουλειά σου πιο γρήγορα.

Το Exposé από την άλλη μόνο εφέ δεν είναι. Λύνει τα χέρια στην κυριολεξία.

Το Quicksilver με το που το τρέχεις παθαίνεις το usability σοκ και μετά αναρωτιέσαι γιατί δεν μπορούν και τα Windows να έχουν κάτι αντίστοιχο.

 

Αρκετές από τις εφαρμογές της Apple (κυρίως οι πιο μεγάλες όμως) καταλαβαίνουν πόσους επεξεργαστές έχει το μηχάνημα στο οποίο τρέχουν ΚΑΙ σου επιτρέπουν να επιλέξεις πόσους θα χρησιμοποιούν. Ή, αν όσα ακούγονται για το Spaces του Leopard ισχύσουν, θα μπορείς να συνδυάζεις επεξεργαστές με virtual desktops. Ή να πεις "εσύ εφαρμογή θα πάρεις έναν επεξεργαστή δικό σου και εσύ εφαρμογή θα πάρεις έναν άλλο" (για οποιαδήποτε εφαρμογή).

ΑΝ θες. Διότι, απο την εμπειρία μου, μια χαρά κάνει τη διαχείριση και από μόνο του.

 

Η αντιμετώπιση της ασφάλειας γίνεται με σωστούς τρόπους και όχι με συνεχή και απανωτά μηνύματα "are you sure" που σε οδηγούν στην απαξίωσή τους (χαρακτηριστικό που, όπως έχω δεί, είναι από τα πρώτα που απενεργοποιούν οι χρήστες των Vista).

 

ΑΛήθεια, ακόμα και αν βγάλουμε απ'έξω το κόστος των μηχανημάτων, ακόμα και το κόστος των αναβαθμίσεων των μηχανημάτων, το κόστος των ωρών που αφιερώνει στα hardware conflicts και στο στήσιμο του μηχανήματος, και όποιο άλλο κόστος θέλετε και κοιτάξουμε πόσο κοστίζει μέσα στα χρόνια το να αναβαθμίζει κάποιος το λειτουργικό και τα πολύ βασικά του προγράμματα (δηλαδή ένα επαγγελματικό Antivirus και ένα spyware cleaner) είναι άραγε όντως ακριβότερο ένα mac;

Link to comment
Share on other sites

Ωράιο το beryl, αλλά για να δουλέψεις μαζί του πρέπει να είσαι τελείως ψυχάκιας. Το μόνο που αξίζει είναι το 3D cube που πραγματικά λύνει χέρια.

Μπορεί το Aero να είναι βαρύ, αλλά είναι πιο ωραίο αισθητικά και καθόλου ενοχλητικό.

 

Btw, ο κύβος του Leopard θα περιορίζεται μόνο στo dashboard ή θα έχει και πολλαπλά desktops;

 

Το leopard έχει πολλαπλά desktops αλλά δεν είναι κύβος. Τουλάχιστον έτσι όπως το παρουσίασαν στο keynote της Apple...ήταν πολύ γρήγορο και λειτουργικό....

Στο tiger με το virtual desktops μπορείς να έχεις κύβο αλλά καμία σχέση με το εφέ του beryl...απλά η μετάβαση από το ένα desktop στο άλλο είναι σε εφέ κύβου. Είναι πολύ χρήσιμο και ίσως το ενσωματώσει κάποτε και η microsoft για να μην χρειάζεται να τρέχεις ακόμα μια εφαρμογή στο background:D

Link to comment
Share on other sites

απλά αναφέρω ότι όποιος λέει ότι τα mac δε ζεσταίνονται (Γιατί πλέον όλα έχουν intel) απλά δεν ξέρει ή δεν έχει mac ;)

 

διαβάστε κανά review για τις φωτιές που βγάζουν τα macbook, mini mac, apple tv...

 

αυτά. ως προς τα πολλαπλά desktops τα τρέχω από το 2002 με την επίσημη εφαρμογή της msft για τα xp. το κακό είναι ότι έχεις μόνο 4. εγώ θα ήθελα τουλάχιστον 8.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Link to comment
Share on other sites

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...