Jump to content

Τα πάντα για τo FREE2GO καρτοκινητό της Nova

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σιγά μην μπορέσουν να σπάσουν το καρτέλ. Είπαμε το συμβόλαιο των 30 ευρώ με όλα απεριόριστα στην Ευρώπη εδώ έχει 180. Τι δεν καταλαβαίνει ο μέσος χρήστης στην Ελλάδα ; Για όλα φταίει η αδιαφορία και ο ψηφιακός αναλφαβητισμός που υπάρχει στην χώρα μας. Όταν ξέρει κάποιος απαιτεί όταν δεν γνωρίζει τον παίζουν μπάλα όπως θέλουν.

Το μόνο σίγουρο ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης από τον καθένα μας είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας που έκανε αναφορά πάνω σε αυτό το θέμα. Αυτό είναι καλό να έχουν επίγνωση της πραγματικότητας.

Ευχαριστούμε και τα παιδιά που ανεβασαν τα link και είδαμε το βίντεο.

Στάλθηκε από το EVR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Παροχές στην καρτοκινητή μπορεί να ανεβάσουν,οι τιμές δεν νομίζω να κατέβουν πολύ...

Οι Ελληνικές τιμές είναι Ευρωπαϊκές τιμές αφού και εδώ Ευρώπη είναι.

Μπορείται για μεγαλύτερη σαφήνεια να αναφερθείτε σε Βρετανικές τιμές ή Γερμανικές τιμές.

Οι Ελληνικές τιμές είναι Ευρωπαϊκές τιμές αφού και εδώ Ευρώπη είναι.

Μία διόρθωση μόνο.

Εδώ "Ευρώπη" είναι.

Huawei Nova 5T

Ενταξει και οι πάροχοι θα του πουν μείωσε ή κατάργησε το τέλος κινητής τηλεφωνίας για να μειώσουμε τις τιμές. Τι θα κάνει; αν το μειωσει ή το καταργήσει ειναι μαγκας, αν οχι μιλαει εκ του ασφαλους ή στη θεωρια

Ενταξει και οι πάροχοι θα του πουν μείωσε ή κατάργησε το τέλος κινητής τηλεφωνίας για να μειώσουμε τις τιμές. Τι θα κάνει; αν το μειωσει ή το καταργήσει ειναι μαγκας, αν οχι μιλαει εκ του ασφαλους ή στη θεωρια

Σωστα, γιατι το 12% ειναι το προβλημα... Οι πάροχοι παρ ολη την κρίση ειναι σταθερα κερδοφοροι. Σας λεει κατι αυτο;

Αυτο έλειπε να είναι και ζημιογόνοι. Με βάση τη δική μου αντίληψη μια φορολογία 36% (ΦΠΑ και τέλος κινητής) είναι εξωφρενική. Το αν είναι ανασταλτικός παράγοντας στο να μειωθούν οι τιμές και σε τι βαθμό ή οχι, εφόσον δεν εργάζομαι στην οικονομική της διεύθυνση για να γνωρίζω τα κοστολόγια της δεν ειμαι σε θεση να το απαντησω. Φανταζομαι ουτε και εσείς εκτός αν έχετε κάποια παραπάνω πληροφόρηση. Οποιαδήποτε εταιρεία και να ρωτήσει κάποιος πάντως το πρώτο που θα πει σαν ανασταλτικό παράγοντα για μείωση τιμών πχ είναι η φορολογία. Εσείς από την άλλη μπορεί να πιστεύετε ότι είναι μοχθηροί και θέλουν το κακο μας, δεν θα τα χαλάσουμε σε αυτο

Αυτο έλειπε να είναι και ζημιογόνοι. Με βάση τη δική μου αντίληψη μια φορολογία 36% (ΦΠΑ και τέλος κινητής) είναι εξωφρενική. Το αν είναι ανασταλτικός παράγοντας στο να μειωθούν οι τιμές και σε τι βαθμό ή οχι, εφόσον δεν εργάζομαι στην οικονομική της διεύθυνση για να γνωρίζω τα κοστολόγια της δεν ειμαι σε θεση να το απαντησω. Φανταζομαι ουτε και εσείς εκτός αν έχετε κάποια παραπάνω πληροφόρηση. Οποιαδήποτε εταιρεία και να ρωτήσει κάποιος πάντως το πρώτο που θα πει σαν ανασταλτικό παράγοντα για μείωση τιμών πχ είναι η φορολογία. Εσείς από την άλλη μπορεί να πιστεύετε ότι είναι μοχθηροί και θέλουν το κακο μας, δεν θα τα χαλάσουμε σε αυτο

Λεπτομέρεια : Δεν είναι 36% οι φόροι αλλά παραπάνω λιγάκι. Αν ήταν 36% στα 10€ τα καθαρά που μένουν στον πάροχο θα ήταν 7,35€. Ωστόσο, στο 12% μπαίνει και ΦΠΑ (ναι, φόρος στο φόρο), οπότε τα πραγματικά που μένουν είναι 7,2€.

Sent from my SM-G970F

Παιδιά με εξαίρεση του φόρου κινητής τηλεφωνίας όλες οι άλλες χώρες μία χαρά έχουν ΦΠΑ και οι εταιρίες σε αρκετές από τις χώρες αυτές πληρώνουν περισσότερο φόρο από την Ελλάδα και πολλαπλάσιο κόστος ενοικίασης φάσματος, μεγαλύτερο κόστος ενοικίασης χώρων σταθμών βάσης και πανάκριβο πολλαπλάσιο κόστος ανθρώπινου δυναμικού και υποδομής. Εδώ απλά μας τον πιάνουν κανονικά. Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε.

Στάλθηκε από το EVR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by cmvr

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Δε λεω εγω να μπαινουν μεσα για να δίνουν φθηνοτερες τιμές, και προφανώς οι φοροι ειναι υψηλοι. Ουτε φιλος των θεωριών συνομωσιας ειμαι.

Αλλα κερδοφορος μπορεις να εισαι και με επενδυσεις και οχι με αυξησεις επι αυξησεων. Πολλοί προτιθενται να πληρωσουν περισσότερα για νεότερες και καλύτερες υπηρεσίες. Για την Wind το 4G ειναι ακόμη ζητουμενο σε πολλες παροχές. Ας μην πιάσουμε την τραγική εξυπηρέτηση πελατών...

Λεπτομέρεια : Δεν είναι 36% οι φόροι αλλά παραπάνω λιγάκι. Αν ήταν 36% στα 10€ τα καθαρά που μένουν στον πάροχο θα ήταν 7,35€. Ωστόσο, στο 12% μπαίνει και ΦΠΑ (ναι, φόρος στο φόρο), οπότε τα πραγματικά που μένουν είναι 7,2€.

Sent from my SM-G970F

Οχι, αυτο δεν ισχυει. Το 12% (οπως κ ολοι οι αλλοι φοροι τηλεφωνίας εφαρμοζονται σε πόσα προ ΦΠΑ).

Ναι, αλλά μετά παίρνει και φπα. Διαφορετικά δεν εξηγείται το ποσό που σου μένει διαθέσιμο.

Sent from my SM-G970F

Ναι, μόνο η φορολογία "φταίει", για όλες τις επιχειρήσεις, ειδικά τις μεγάλες.. Δεν είδα όταν έπεφτε η φορολογία, να πέφτουν οι τιμές.. Και όχι μόνο στον κλάδο της κινητής..

"Πετάνε" όλοι τη λέξη φορολογία, μόνο και μόνο για να διατηρήσουν υπέρογκα κέρδη..

Ναι, αλλά μετά παίρνει και φπα. Διαφορετικά δεν εξηγείται το ποσό που σου μένει διαθέσιμο.

Sent from my SM-G970F

Και €0,30 το κόστος ανανέωσης.

Edited by mr_47
Huawei Nova 5T

Ναι, μόνο η φορολογία "φταίει", για όλες τις επιχειρήσεις, ειδικά τις μεγάλες.. Δεν είδα όταν έπεφτε η φορολογία, να πέφτουν οι τιμές.. Και όχι μόνο στον κλάδο της κινητής..

"Πετάνε" όλοι τη λέξη φορολογία, μόνο και μόνο για να διατηρήσουν υπέρογκα κέρδη..

Και €0,30 το κόστος ανανέωσης.

Ακριβώς αν δεις τα κοστολόγια των εταιριών της υπόλοιπη Ευρώπης είναι πολλαπλάσια σε όλα τα επίπεδα. Αλλά είπαμε την μια εδώ λέγανε ότι φταίει το ανάγλυφο τώρα το έριξαν στην φορολογία. Εδώ και με το γάλα δεν έκανε το ίδιο το καρτέλ όπως και με αλλά προϊόντα. Η Εσθονία έτσι πήγε μπροστά έριξε το κόστος των δεδομένων και ανέβασαν τις ταχύτητες σε gbps στην σταθερή για να βοηθήσουν να αναπτυχθεί ο τομέας λογισμικού και τα κατάφεραν. Εμείς εδώ μόνο να μην πω τι .....

Edited by cmvr

Ακριβώς αν δεις τα κοστολόγια των εταιριών της υπόλοιπη Ευρώπης είναι πολλαπλάσια σε όλα τα επίπεδα. Αλλά είπαμε την μια εδώ λέγανε ότι φταίει το ανάγλυφο τώρα το έριξαν στην φορολογία. Εδώ και με το γάλα δεν έκανε το ίδιο το καρτέλ όπως και με αλλά προϊόντα. Η Εσθονία έτσι πήγε μπροστά έριξε το κόστος των δεδομένων και ανέβασαν τις ταχύτητες σε gbps στην σταθερή για να βοηθήσουν να απαντηθεί ο τομέας λογισμικού και τα κατάφεραν. Εμείς εδώ μόνο να μην πω τι .....

Εδώ λαμβάνουν εντολές από μια χώρα που λανθασμένα λατρεύει το 99% των Ελλήνων...

Huawei Nova 5T

Παρακαλώ να επανέρθετε στο αντικέιμενο της συζήτησης που είναι το καρτοκινητό F2G. Edited by Vasileios

Στην εφαρμογή εμφανίστηκε νέο πακέτο δεδομένων. Data #3 με παροχές 4,5 gb με 12 €, rollover και με τρία ευρώ επιπλέον παίρνεις άλλα 4 gb.

Σύνολο δηλαδή 8,5 gb με 15 €.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Στην εφαρμογή εμφανίστηκε νέο πακέτο δεδομένων. Data #3 με παροχές 4,5 gb με 12 €, rollover και με τρία ευρώ επιπλέον παίρνεις άλλα 4 gb.

Και αυτό επίσης με 12€64f70b99349ae8a734ec334abc26f84e.jpg

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

μια καλή προσφορα θα έλεγα η οποία πρακτικά βέβαια ειναι 18€ λογω του φόρου και των 0.3€ της wind..

και το πακέτο talk to all + data max επίσης χρήσιμο και πρακτικά θα έλεγα οτι "ακυρώνει" τα 13-15€ καρτοσυμβόλαια που δίνουν οι τηλεφωνητές καπου-καπου.. θα πρέπει πλεον να δωσουν περισσότερα για να συμφέρει να δεσμευτείς.

Edited by bbbb

μια καλή προσφορα θα έλεγα η οποία πρακτικά βέβαια ειναι 18€ λογω του φόρου και των 0.3€ της wind..

Πώς συνδέεται; Η ανανέωση μπορεί να γίνει μία φορά με μεγαλύτερο ποσό και έπειτα αγοράζεις πακέτα.

Πώς συνδέεται; Η ανανέωση μπορεί να γίνει μία φορά με μεγαλύτερο ποσό και έπειτα αγοράζεις πακέτα.

προφανως ναι. μπορει πχ κάποιος να βάλει πχ 30€ το μήνα και αν εχει και υπόλοιπο μέσα να αγοράσει 2 μήνες το πακέτο. αλλά προσωπικά θεωρώ ότι οι περισσότεροι χρήστες καρτοκινητού βάζουμε κάθε μήνα όσο χρειάζεται και δεν βλέπουμε ως "τράπεζα" το υπόλοιπο χρημάτων. μπορει βέβαια να κάνω και λάθος αλλά εγώ και στον περίγυρο μου των καρτοκινητών βάζουμε κάθε μήνα όσο χρειάζεται.. και επισης βλέπω την (δικαιολογημένη κατ εμενα) αναστάτωση και θυμό πολλών κάθε φορά που ακούγεται (και γίνεται) η αύξηση του κατώτατου ποσού της κάρτας ανανέωσης

Edited by bbbb

Είναι διπλασιασμός πακέτου για την black Friday.

TCL 40 NXTPAPER

Μου πιστώθηκαν επιτέλους τα χρήματα που είχα στην κάρτα μετά την αίτηση για ακύρωση του αριθμου μου λογω τιμολογιακων αλλαγων! Γράφω πιο πολύ για να διευκολύνω όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν τη διαδικασία ωστε να γνωρίζουν τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν.

Αρχικά κάποιες διευκρινίσεις:

-Η διαδικασία δε θα ολοκληρωθεί σύντομα. Σε εμενα η διαδικασια πηρε περιπου 3 μηνες παρα κατι (05/09 εκανα την αίτηση 25/11 μπηκαν τα χρηματα) συμπεριλαμβανομενων των καθυστερήσεων απο τη μερια της Wind.

-Ο αριθμος σας θα καταργηθεί εντελώς και δε θα υπάρχει η δυνατότητα για επανάκτηση ή φορητότητα. Μου το ειχαν αναφέρει και απο τη Wind, ωστόσο το διαπίστωσα και ο ίδιος σήμερα, πηγαινοντας σε κατάστημα, οπου το σύστημα μπλόκαρε την επανενεργοποίηση.

-Το υπόλοιπο της κάρτας σας θα πιστωθεί σε IBAN το οποίο πρεπει να ειναι αυστηρά στα στοιχεία που ειναι και το καρτοκινητό.

Η διαδικασια που θα πρέπει μαλλον να ακολουθήσετε (αυτην ακολουθησα εγω) εχει ως εξης:

1. Πηγαίνετε σε κατάστημα οπου ζητάτε να κάνετε ουσιαστικά δυο αιτησεις: μια αίτηση ακύρωσης του αριθμού σας και μια αίτηση επιστροφής των χρημάτων λογω των τιμολογιακων αλλαγών. Πολυ πιθανόν ο/η υπάλληλος να μην καταλάβει καν σε τι αναφέρεστε και να σας πει οτι δεν υπάρχει τέτοια διαδικασία [παραδοξο 1ο]. Θα πρέπει να του εξηγήσετε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε, διότι μαλλον θα καλέσει στα κεντρικά να ρωτήσει τι πρέπει να κανει. Σε καθε περιπτωση θα σταλει ενα αιτημα για να γινει ενας ελεγχος στη γραμμη σας ωστε να διαπιστωθει εαν "τηρούνται οι προϋποθέσεις στον αριθμο σας για το αιτημα που υποβάλετε [παραδοξο 2ο]" ο οποιος θα διαρκέσει περιπου μια εβδομάδα. Οταν ολοκληρωθει, θα σας ερθει μηνυμα που θα σας λεει οτι πληρούνται οι προϋποθέσεις και να πατε σε καταστημα (ξανα...) για να ολοκληρώσετε τη διαδικασια [παραδοξο 3ο].

2. Τότε είναι που ο/η υπάλληλος θα στείλει τα δυο αιτήματα.

Ψιλα γραμματα: α) Στην αίτηση ακύρωσης του αριθμού ζητήστε να τσεκάρει την ένδειξη που αναφερει οτι ο λόγος ειναι "τιμολογιακες αλλαγες" και οχι "άλλος". Για το αιτημα αυτο θα σας αποσταλλει κωδικος αιτηματος με μηνυμα β) και σημαντικοτερο: η αίτηση επιστροφής των χρημάτων αποτελει ουσιαστικά ενα αίτημα του καταστήματος προς τα κεντρικά. Αυτο σημαίνει οτι για οποιοδηποτε ζητημα παρουσιαστεί σχετικα με αυτο δε θα λαβετε ενημέρωση εσεις, αλλα το καταστημα. Συνεπώς θα πρέπει να επισκέπτεστε τακτικά το κατάστημα για να βεβαιωθειτε οτι δεν υπαρχει καποιο κωλυμα (και οτι στην περίπτωση που υπαρξει θα διορθωθεί) Πχ στη δικη μου περίπτωση ζητηθηκε διευκρίνιση απο τα κεντρικα "σε ποιες τιμολογιακες αναφερεται ο πελατης και πως αυτες τον επηρεαζουν αμεσα". Φυσικα το καταστημα δε με ειδοποίησε ποτέ και αφου πηγα επειτα απο μια βδομάδα διαπιστωσαν "ξαφνιασμενοι" οταν τα κεντρικα τους ειχαν στείλει μεηλ ζητωντας την εν λογω διευκρινιση. Πριν πατε στο κατάστημα, γραψτε ενα κειμενακι το οποιο θα περιληφθει στο αιτημα οπου λεπτομερώς αναφερετε σε ποια ανακοινωση στο σαιτ της Wind αναγραφετε η τιμολογιακή αλλαγη τονιζοντας οτι αυτη τίθεται ισχυ σε διαστημα μικροτερο των τριων μηνων απο την ανακοίνωση συνεπως θέλετε επιστροφή χρημάτων στο ταδε IBAN (δικαιούχος ταδε). γ) Έχετε μαζί σας φωτοτυπία της πρώτης σελιδας βιβλιαρίου του λογαριασμού οπου θα αναγράφονται ονομα δικαιούχου και αριθμος IBAN καθως και ταυτότητα τα οποια θα σταλούν μαζι με την αίτηση. Οταν το αίτημα σταλεί ζητήστε απο τον/την υπαλληλο τον κωδικο του αιτηματος (ωστε οταν θα πηγαινετε στο καταστημα να τον δειχνετε και να εντοπιζουν κατευθειαν το αίτημα σας) οπως και αντιγραφα και των δυο αιτημάτων. Εδω να σημειώσω οτι χρειαστηκε να μεταβω στο καταστημα αρκετες φορες διοτι οταν καλουσα στην εξυπηρέτηση μου ελεγαν οτι "τα εγγραφα εχουν σταλει αλλα φαίνονται θολα [παραδοξο 4ο]". Ουσιαστικά υπάρχει ένα σπασμένο τηλέφωνο: "κεντρικα"-"πελατης"-"καταστημα", καθώς "δεν επιτρέπεται υπαλληλος του καταστήματος να μιλησει τηλεφωνικά με τα κεντρικα για ζήτημα που αφορα τον πελατη χωρις την έγκριση του [παραδοξο 5ο]".

2. Σε 2-3 ημερες θα σας έρθει μήνυμα στο οποίο θα αναφέρεται οτι το αίτημα ακυρωσης του αριθμου σας σύντομα θα ολοκληρωθεί. Πραγματι, ισως σε καμια βδομάδα πέσει το σημα απο την κάρτα σας.

3. Οσον αφορα το αιτημα για επιστροφή των χρηματων αποτελεί ενα παράδοξο απο μονο του. Στη δικη μου περιπτωση ειχε "κολλησει" πολλες φορες σε διαφορα τμήματα (λογιστικο, τμημα ακυρωσεων κλπ) και φυσικα θα πρεπει να παρεμβαίνετε εσεις ωστε να "ξεκολλάει". Και εδω αρχιζουν τα δυσκολα, καθως καθε φορά που θα καλειτε, θα μιλατε με εναν ασχετο υπαλληλο στον οποιο θα πρεπει να εξηγήσετε οοοοολη τη διαδικασια για την ακύρωση και τα αιτηνατα επιστροφής των χρηματων ωστε να μπορέσει να σας εξυπηρετησει. Ισως βρεθει καποιος που θα σας πει οτι "ο αριθμος σας εχει καταργηθεί δεν υπάρχει καποιο αίτημα σε εξελιξη" και θα σας προτρεψει να πατε σε καταστημα να ζητησετε ανακυκλωση αριθμου. Αν το κανετε την πατησατε: θα θεωρηθεί οτι θέλετε πίσω τον αριθμο σας και θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία απο την αρχη. Εγω απο καποια φαση και μετα απαιτησα να μιλησω με προϊστάμενο ο οποίος ηξερε πολυ καλα και τη διαδικασια και εντοπιζε απευθειας το προβλημα (Φυσικά μετα απο άπειρα τηλεφωνήματα και εκνευρισμό). Το προβλημα ειναι οτι παρολο που τον ζητουσα ονομαστικα δε μπορούσα να μιλησω απευθειας μαζι του, αλλα ο υπάλληλος εδινε αιτημα να με καλεσει ο προϊστάμενος (οοοταν ειχε βαρδια και οοοταν ευκαιρουσε).

Ισως απο τις πιο ψυχοφθορες, γραφειοκρατικες και διαδικασίες χρονοβορες διαδικασίες που εχω περάσει. Αν το ποσό της καρτας σας φαίνεται μικρο, καλυτερα χαρίστε στο στο χαμογελο του παιδιού. Ο μονος λογος που το εκανα ηταν διοτι ειχα μαζέψει αθροιστικα περιπου 100ε σε δυο καρτοκινητα και δεν ηθελα να τους τα χαρισω. Πεισμωσα δε ακόμη περισσοτερο βλεποντας οτι κανουν ο,τι μπορούν για να με αναγκασουν να εγκαταλείψω.

Να αναφερω τέλος οτι μεσολαβησε και μια καταγγελια στην ΕΕΤΤ η οποια μαλλον κατεληξε στα αζητητα...

Τωρα που μου γυρισαν και τα χρηματα θα κανω καταγγελια σε ο,τι υπάρχει και δεν υπάρχει, με την ελπιδα οτι ισως φανε κανενα πρόστιμο και απλουστευσουν τη διαδικασια. Δε θα μπω στη διαδικασία να χαρακτηρίσω (τα πραγματα μιλαν απο μονα τους) την εταιρια και την ολη τους συμπεριφορά, θα πω μονο οτι χαιρομαι που ξεμπλεξα με δαύτους.

Οποιοσδήποτε χρειαστεί βοηθεια μπορει να μου στείλει pm και θα συνδραμω οσο μπορώ.

Υ.Γ.: Ισως το μεγαλύτερο ποστ εβερ?!

Edited by gpapas640

• The title was changed to Τα πάντα για τo FREE2GO καρτοκινητό της Nova