drillgr Δημ. September 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2009 Μα εδω παραπανω λεμε οτι οι καρτες θα μπαινουν αμεταβλητες, ολο το ποσο δηλ! Τελικα μενει να αγορασει καποιος μια καρτα να δουμε τι παιζει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stathis123 Δημ. September 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2009 λοιπον τον φορο τον εχουν οι καρτες. αν πατε σε κανενα περιπτερο που εχει παλιο αποθεμα δεν θα υπαρχει ο φορος αν πατε ομως καπου και σας βγαλει ''φρεσκια'' τοτε ο φορος θα ειναι μεσα. εσεις αγοραζετε πχ 5 ευρω καρτα αλλα στο συστημα της καθε εταιριας μετραει για 4,8 ευρω. καταλάβατε; Παράθεση My Mobile Phone History: Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panagioths Δημ. September 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2009 Να ρωτήσω κάτι: στα καρτοκινητά ο φόρος είναι σε όλο το ποσό δηλαδή και στον ΦΠΑ όπως συμβαίνει στα συμβόλαια; Παράθεση Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;" Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. September 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2009 λοιπον τον φορο τον εχουν οι καρτες. αν πατε σε κανενα περιπτερο που εχει παλιο αποθεμα δεν θα υπαρχει ο φορος αν πατε ομως καπου και σας βγαλει ''φρεσκια'' τοτε ο φορος θα ειναι μεσα. εσεις αγοραζετε πχ 5 ευρω καρτα αλλα στο συστημα της καθε εταιριας μετραει για 4,8 ευρω. καταλάβατε; οχι 4,8. 4,4. Οποιος ειπε οτι οι καινουριες καρτες δεν θα εχουν φορο 12%,υπεπεσε σε γκαφα ολκης. Ας ανακαλεσει για να ληξει το θεμα. Λεει καποιος μια χαζομαρα και ολοι τσιμπανε. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexis_21 Δημ. September 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2009 Απλα και κατανοητα ειναι τα πραγματα.Οπως και με το 19% φορο που περιλαμβανεται στην αξια στις καρτες το ιδιο γινεται και με το τελος 12%.Στην ουσια οι καρτες ανανεωσης εχουν 31% φορο:blink:. Εμεις οσο δινουμε θα εχουμε χρονο ομιλιας.Δηλαδη 5 βαζεις 5 θα εχεις..... Εδώ ο φίλος λέει ότι όσο λεφτά κάνει η κάρτα, τόσα βάζουμε στον λογαριασμό μας. Δηλαδή 5 ευρώ αγοράζουμε, 5 ευρώ έχουμε στον λογαριασμό. Όμως το κράτος πρέπει να εισπράξει από κάπου το τέλος του 12%. Εφόσον, λοιπόν, το τέλος δεν εισπράχθηκε κατά την αγορά της κάρτας, θα εισπραχθεί κατά την διάρκεια της χρήσης της, δηλαδή μέσω των χρεώσεων της. Θα συμπεριλαμβάνεται δηλαδή το τέλος, όπως και ο ΦΠΑ, στις χρεώσεις. Αν αυτές παραμείνουν σταθερές, τότε σημαίνει ότι οι εταιρείες θα έχουν λιγότερα κέρδη όσο παράξενο και να φαίνεται. Όταν βάλει κάποιος 10 ευρώ τότε στο λογαριασμό του θα του πιστωθούν 8,8€ ρε παιδιά :) λοιπον τον φορο τον εχουν οι καρτες. αν πατε σε κανενα περιπτερο που εχει παλιο αποθεμα δεν θα υπαρχει ο φορος αν πατε ομως καπου και σας βγαλει ''φρεσκια'' τοτε ο φορος θα ειναι μεσα. εσεις αγοραζετε πχ 5 ευρω καρτα αλλα στο συστημα της καθε εταιριας μετραει για 4,8 ευρω. καταλάβατε; Οι φίλοι όμως πιο πάνω λένε ότι ισχύει το αντίστροφο: από το ποσό της κάρτας αφαιρείται το τέλος κατά την εισαγωγή της στο καρτοκινητό μας, άρα εδώ το βάρος το αποκομίζεται ο πελάτης και όχι η εταιρεία. Τι από τα δύο ισχύει εν τέλει? Ποιοι από εσάς τους παραπάνω έχετε αγοράσει κάρτα και παρατηρήσατε αυτά που γράψατε και ποιοι όχι? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panagioths Δημ. September 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2009 Μα καλά υπάρχει κάποιος που πιστεύει οτι το 12% φόρο κινητής θα τον επωμίζεται η εταιρεία και τα πράγματα θα είναι ακριβώς όπως πριν; :P Παράθεση Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;" Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexis_21 Δημ. September 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2009 Μα καλά υπάρχει κάποιος που πιστεύει οτι το 12% φόρο κινητής θα τον επωμίζεται η εταιρεία και τα πράγματα θα είναι ακριβώς όπως πριν; :P Βρε παιδιά, please, απαντήστε σε αυτό που ρώτησα, απλό είναι... και μετά θα δούμε ποιος πληρώνει το 12%. Eσύ, Παναγιώτη, που λες ότι αντί για 10 σου βάζει 8,8 , το ξέρεις γιατί αγόρασες κάρτα και τόσο ποσό σου πιστώθηκε ή το φαντάζεσαι ότι έτσι θα πρέπει να γίνεται π.χ. επειδή δεν πρέπει να έχουν χασούρα οι εταιρείες. Και από τους υπόλοιπους που γράφουν για τα ποσά που πιστώνονται στο λογαριασμό, αν μπορούν να απαντήσουν λιτά και περιεκτικά σε στυλ: Ναι αγόρασα κάρτα τόσων Ευρώ και μου μπήκαν στο λογαριασμό τόσα Ευρώ. ή Όχι δεν έχω αγοράσει κάρτα, αλλά έχω ακούσει/νομίζω/φαντάζομαι ότι ισχύει.... Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να διευκρινιστεί το παραπάνω. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panagioths Δημ. September 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2009 Όχι δεν το δοκίμασα. Εικασίες κάνουμε μέχρι στιγμής. Η λογική αυτό λέει πάντως. Αν σου είναι τόσο σημαντική η πληροφορία (εαν είχα καρτοκινητό θα μου ήταν εμένα) πάρε καλύτερα την εξυπηρέτηση πελατών για να πάρεις υπεύθυνη απάντηση :) Παράθεση Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;" Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sideras1985 Δημ. September 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2009 Αυτο που λεω εγω το λεει η εταιρια http://www.wind.com.gr/pages.fds?pageID=1056&langID=1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panagioths Δημ. September 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2009 Αυτο που λεω εγω το λεει η εταιρια http://www.wind.com.gr/pages.fds?pageID=1056&langID=1 Συνεπώς σε κάθε κλήση αφαιρεί το (καθαρό ποσό συν φόρο 12% και όλο μαζί με ΦΠΑ19%). Δηλαδή εαν κάνω μια κλήση που κοστίζει καθαρή αξία 1€ θα μου αφαιρέσει 1,19*(1,00+0,12*1)=1,3328€ δηλαδή 1,33€ αντί για 1,19€ που θα μου αφαιρούσε πριν. Παράθεση Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;" Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mobo Δημ. September 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2009 Μπήκα κι εγώ να ενημερωθώ, και όπως πάντα ο καθένας λέει ότι του καπνίσει ή θεωρεί λογικό. Λογική στην Ελλάδα και στους φόρους ΔΕΝ υπάρχει. Υπάρχει κάποιος που έχει βάλει καινούργια κάρτα να μας πεί σίγουρα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panagioths Δημ. September 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2009 Ναι μπήκες σε forum όπου ο καθένας γράφει τις απόψεις του όχι στην επίσημη εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας. Παράθεση Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;" Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mobo Δημ. September 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2009 Ναι μπήκες σε forum όπου ο καθένας γράφει τις απόψεις του όχι στην επίσημη εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας. Δεν τίθεται προσωπική άποψη σε καθαρα αντικειμενικά πράγματα όπως είναι η τιμολόγηση που υπάρχει ήδη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panagioths Δημ. September 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2009 Κανείς δεν γράφει τι ισχύει με σιγουριά γιατί δεν μιλάει εκ μέρους της εταιρείας αλλά γράφει τι πιστεύει/εκτιμά οτι ισχύει. Εαν γραφόντουσαν μόνο οι επίσημες-αντικειμενικές πληροφορίες τότε δεν θα υπήρχε χώρος για forum αλλά το επίσημο site της κάθε εταιρείας και όσοι συμμετείχαν θα ήταν εργαζόμενοι της εταιρείας όπου θα τα έγραφαν αντικειμενικά και 100% σίγουρα και θα είχαν ευθύνες εαν κάνουν λάθος. Παράθεση Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;" Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mobo Δημ. September 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2009 Κανείς δεν γράφει τι ισχύει με σιγουριά γιατί δεν μιλάει εκ μέρους της εταιρείας αλλά γράφει τι πιστεύει/εκτιμά οτι ισχύει. Εαν γραφόντουσαν μόνο οι επίσημες-αντικειμενικές πληροφορίες τότε δεν θα υπήρχε χώρος για forum αλλά το επίσημο site της κάθε εταιρείας και όσοι συμμετείχαν θα ήταν εργαζόμενοι της εταιρείας όπου θα τα έγραφαν αντικειμενικά και 100% σίγουρα και θα είχαν ευθύνες εαν κάνουν λάθος. Ο σκόπός μου δεν είναι να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου. Αν έτσι το αντιλαμβάνεσαι εσύ, τότε εντάξει. Τα πράγματα είναι δεδομένα και δεν μπορεί ο καθένας να λεει οτι του κατέβει. Είναι σαν να λογομαχούμε για το πόσο πληρώνουμε πχ για την ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Αν κατάλαβες, κατάλαβες. Δεν θα ασχοληθώ άλλο με το θέμα μόνο και μόνο για να βγώ απο πάνω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panagioths Δημ. September 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2009 Δεν υπάρχει νόημα στο να έρθει σε αντιπαράθεση ο ένας με τον άλλον, αλοίμονο. Προσπαθώ να σου εξηγήσω για ποιό λόγο είναι -μέχρι ένα σημείο- λογικό και αναμενόμενο να υπάρχουν προσωπικές εκτιμήσεις για το τι συμβαίνει με κάποια αλλαγή σε μια υπηρεσία, τιμολόγιο κτλ γιατί υπάρχει τον τελευταίο καιρό μια τάση να απαιτούνται αντικειμενικές και έγκυρες απόψεις σώνει και ντε και πολλές φορές σε σημείο δυσανασχέτισης όταν δεν γίνεται. Κάτι τέτοιο αποτρέπει πολλούς (όχι εμένα, γενικά μιλάω) από το να εκφράζονται και δεύτερο μετατρέπει το φόρουμ σε μια ευρύτερη αναπαραγωγή μόνο της επίσημης πληροφορίας της εταιρείας. Δεν τίθεται θέμα λογομαχίας κτλ. Όπως και να χει θα σβηστούν μάλλον τα μηνύματά μας ως offtopic. Παράθεση Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;" Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sideras1985 Δημ. September 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2009 Συνεπώς σε κάθε κλήση αφαιρεί το (καθαρό ποσό συν φόρο 12% και όλο μαζί με ΦΠΑ19%). Δηλαδή εαν κάνω μια κλήση που κοστίζει καθαρή αξία 1€ θα μου αφαιρέσει 1,19*(1,00+0,12*1)=1,3328€ δηλαδή 1,33€ αντί για 1,19€ που θα μου αφαιρούσε πριν. Η εταιρια επισημα γραφει οτι στην αξια της καρτας περιλαμβανεται ΦΠΑ 19% και Τελος 12%.Αυτο σημαινει οτι 5 βαζεις 5 θα εχεις.Δεν υπαρχει θεμα δηλαδη.Εγω το εγραψα απο την αρχη αυτο http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=164500&page=326 διοτι αυτο γραφει και στο site http://www.wind.com.gr/pages.fds?pageID=1932&langID=1 .Αυτο που λες εσυ δεν στεκει συμφωνα με αυτα που λεει η εταιρια επισημα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. September 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2009 αρα ο καθενας λεει οτι θελει, οπως το θελει. καποιος που θα κανει ανανεωση με καινουρια καρτα θα μας διαφωτισει και θα σταματησουν να γραφονται αερολογιες Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tseapis Δημ. September 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2009 Ρε guys, δηλαδή από όλους εμάς που γράφουμε εδωμέσα σε αυτό το θέμα, κανένας δεν έχει κάνει ακόμα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ανανέωση με τις καινούργιες κάρτες και το συζητάμε σε θεωρητική βάση το θέμα, έτσι; :lol: Εγώ πάντως δεν έχω κάνει ανανέωση ούτε και σκοπεύω να κάνω πριν τελειώσουν τα 130€ που έχω υπόλοιπο, οπότε ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ στ'αλήθεια! :ninja: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geoponer Δημ. September 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2009 Εγώ πάντως δεν έχω κάνει ανανέωση ούτε και σκοπεύω να κάνω πριν τελειώσουν τα 130€ που έχω υπόλοιπο ούτε μια μικρούλα ανανέωση για τα 50+50 ?? :p Παράθεση Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tsolias19 Δημ. September 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2009 Το πιο απλο παντως, εκτος απ το να βαλετε καρτα, ειναι να παρει καποιος ενα τηλεφωνο στην εξυπηρετηση πελατων... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexis_21 Δημ. September 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2009 Ρε guys, δηλαδή από όλους εμάς που γράφουμε εδωμέσα σε αυτό το θέμα, κανένας δεν έχει κάνει ακόμα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ανανέωση με τις καινούργιες κάρτες και το συζητάμε σε θεωρητική βάση το θέμα, έτσι; :lol: Εγώ πάντως δεν έχω κάνει ανανέωση ούτε και σκοπεύω να κάνω πριν τελειώσουν τα 130€ που έχω υπόλοιπο, οπότε ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ στ'αλήθεια! :ninja: Και μένα μου κάνει εντύπωση που κανένας δεν έχει κάνει ακόμα ανανέωση.:shifty: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. September 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2009 Και μένα μου κάνει εντύπωση που κανένας δεν έχει κάνει ακόμα ανανέωση.:shifty:θα πλακωθηκαν ολοι στις ανανεωσεις πριν την προσθηκη φορου και ειναι φουλαρισμενες οι καρτες:lol: Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sideras1985 Δημ. September 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2009 αρα ο καθενας λεει οτι θελει, οπως το θελει. καποιος που θα κανει ανανεωση με καινουρια καρτα θα μας διαφωτισει και θα σταματησουν να γραφονται αερολογιες Αερολογιες αυτο που λεει η εταιρια?Δεν λεω οτι θελω,απλα γραφω την επισημη πληροφορηση της εταιριας http://www.wind.com.gr/pages.fds?pageID=1932&langID=1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
White_butter_fly Δημ. September 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2009 Σήμερα πήγα στο περίπτερο να πάρω κάρτα και μου λέει ο περιπτεράς: "Έχω των 10, απ' τις παλιές, έχω και των 11 ευρώ, ποια θέλεις;" τον ρωτάω: "Στων 11 αφαιρείται και ο φόρος;" και μου λέει: "Ναι, αφαιρείται το 12%." Και φυσικά πήρα την παλιά!!! Δεν μου περισσεύουν λεφτά για δοκιμές, οπότε όσο βρίσκω τις παλιές καλές καρτούλες, αυτές θα παίρνω! :lol: Τώρα, δεν ξέρω κατά πόσο ενημερωμένος ήταν όντως ο συγκεκριμένος κύριος, αλλά φάνηκε σίγουρος. Και, όπως προανέφεραν και άλλα μέλη παραπάνω, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει η κάθε εταιρία όχι 12%, ούτε 0,0001%... Και στο κάτω-κάτω, επίσημα η εταιρία μας ενημέρωσε ότι από 15/9 ισχύει η νέα φορολόγηση στα καρτοκινητά και μας προέτρεπε να ανανεώσουμε για να κερδίσουμε 12%. Τα πράγματα είναι απλά λοιπόν. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] It only ends once. Anything that happens before that is just progress. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts