Jump to content

Disk Problem 2 - Help needed (again)


KostasV
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θυμαστε τα αρχεια που σας ειχα πει οτι εχασα με το Partition Magic? Το easyrecovery να ειναι καλα τα ξαναβρηκα.... :D Thanks for the good advice!!!

 

Το προβλημα: μου εχει μεινει ενα folder 130 GB (εκει που αρχικα ειχα βαλει το ΡΜ τα αρχεια μου) το οποιο δε μπορω να σβησω!!!!

 

Καμια ιδεα??? Φορματ δε μπορω να κανω, γιατι προς το παρον δεν εχω που να βαλω αλλα πραγματα που εχει ο δισκος....

_____________________________________________

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Link to comment
Share on other sites

Εαν το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να διαγράψεις έναν φάκελο και τα Windows δεν σου επιτρέπουν να πράξεις όπως, τότε ίσως το Unlocker είναι η λύση στο πρόβλημά σου.
Link to comment
Share on other sites

thanks, eixa και εγω αρχισει να κατεβαζω toolls, αλλα τελικα η Microsoft ειχε τη λυση!!!!

 

 

Αιτία

Αυτό το ζήτημα μπορεί να παρουσιαστεί αν ο φάκελος που δεν μπορείτε να ανοίξετε δημιουργήθηκε σε τόμο συστήματος αρχείων NTFS μέσω μιας προηγούμενης εγκατάστασης των Windows και στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν τα Windows XP. Αυτό το ζήτημα μπορεί να παρουσιαστεί, παρόλο που πληκτρολογείτε το σωστό όνομα χρήστη και το σωστό κωδικό πρόσβασης. Αυτό το ζήτημα παρουσιάζεται επειδή το αναγνωριστικό ασφαλείας του χρήστη έχει αλλάξει. Παρόλο που χρησιμοποιείτε το ίδιο όνομα χρήστη και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης, το αναγνωριστικό ασφαλείας σας δεν συμφωνεί πλέον με το αναγνωριστικό ασφαλείας του κατόχου του φακέλου που δεν μπορείτε να ανοίξετε.

 

Για παράδειγμα, παρόλο που χρησιμοποιείτε το ίδιο όνομα χρήστη και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης, ενδέχεται να μην έχετε πλέον δικαίωμα να ανοίξετε το φάκελο αφού πραγματοποιήσετε τα ακόλουθα βήματα: 1. Πριν να εγκαταστήσετε τα Windows XP Professional, αλλάζετε την πραγματική θέση ή τη θέση προορισμού του φακέλου "Τα έγγραφά μου" (My Documents) σε άλλον τόμο.

2. Διαμορφώνετε το πρωτεύον διαμέρισμα.

3. Εγκαθιστάτε τα Microsoft Windows XP Professional.

 

Επιστροφή στην αρχή

 

Προτεινόμενη αντιμετώπιση

Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, πρέπει να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα "Απλή κοινή χρήση αρχείων" (Simple File Sharing) και κατόπιν να γίνετε κάτοχος του φακέλου: 1. Απενεργοποιήστε τη δυνατότητα "Απλή κοινή χρήση αρχείων" (Simple File Sharing): • Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ο Υπολογιστής μου (My Computer).

• Στο μενού Εργαλεία (Tools), κάντε κλικ στην εντολή Επιλογές φακέλων (Folder Options) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή (View).

• Στην περιοχή Ρυθμίσεις για προχωρημένους (Advanced Settings), καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Χρήση απλής κοινής χρήσης αρχείων (Συνιστάται) (Use simple file sharing (Recommended)) και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί OK.

 

2. Κάντε δεξιό κλικ στο φάκελο του οποίου θέλετε να γίνετε κάτοχος και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Ιδιότητες (Properties).

3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Ασφάλεια (Security) και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί OK στο μήνυμα Ασφάλεια (Security), αν εμφανιστεί.

4. Κάντε κλικ στο κουμπί Για προχωρημένους (Advanced) και κατόπιν κάντε κλικ στην καρτέλα Κάτοχος (Owner).

5. Στη λίστα Όνομα (Name), κάντε κλικ στο όνομα χρήστη που χρησιμοποιείτε, στο στοιχείο Administrator, εάν είστε συνδεδεμένοι ως διαχειριστές, ή κάντε κλικ στην ομάδα Administrators.

 

Εάν θέλετε να γίνετε κάτοχος των περιεχομένων αυτού του φακέλου, κάντε κλικ για να επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου Αντικατάσταση κατόχου στα δευτερεύοντα κοντέινερ και αντικείμενα (Replace owner on subcontainers and objects).

6. Κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

 

Ενδέχεται να εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα λάθους, όπου Φάκελος είναι το όνομα του φακέλου του οποίου θέλετε να γίνετε κάτοχος:

Δεν έχετε το δικαίωμα ανάγνωσης των περιεχομένων του καταλόγου Φάκελος. Θέλετε να αντικαταστήσετε τα δικαιώματα καταλόγου με τα δικαιώματα που σας εξασφαλίζουν πλήρη έλεγχο; Όλα τα δικαιώματα θα αντικατασταθούν αν πατήσετε το κουμπί "Ναι".

 

(You do not have permission to read the contents of directory Folder Do you want to replace the directory permissions with permissions granting you Full Control? All permissions will be replaced if you press Yes.)

7. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι (Yes).

8. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και στη συνέχεια εφαρμόστε πάλι τα δικαιώματα και τις ρυθμίσεις ασφαλείας που θέλετε για το φάκελο και τα περιεχόμενά του.

_____________________________________________

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...