Jump to content

Αγορά εκτυπωτή

lionor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εδω και 3 χρονια περιπου εχω εναν εκτυπωτη τον hp920... Σχετικα ειμαι ευχαριστημενος αλλα σκεφτομαι να τον αλλαξω κυριως λογω κοστους μελανιων του...Αυτα που θελω να εχει ενας εκτυπωτης με σειρα προτεταιοτητας ειναι: 1) φτηνα μελανια, 2) ποιοτητα εκτυπωσης 3) ταχυτητα. Ο εκτυπωτης που εχω εκτυπωνει σε μεγιστη αναλυση 2400Χ1200, δεν ειναι πλεον απο τους πιο γρηγορους αλλα το χειροτερο απο ολα ειναι το κοστος μελανιων του... Παιρνει δυο μελανια, ενα μαυρο και ενα εγχρωμο με συνολικο κοστος περιπου 55 ευρω. εχω δοκιμασει και την λυση να βαλω imitation, παιρνω απο plaisio τα works με κοστος 34 ευρω και τα δυο, αλα μου δινεται η αισθηση οτι κρατανε πολυ λιγο, οχι δηλ οτι και τα original κρατανε πολυ...Θυμαμαι τον θρυλικο hp 690 που σε draft mode εκτυπωνα περιπου 1000 σελιδες! Σκεφτομαι τον canon pixma 1600 που κοστιζει 39 ευρω και τα μελανια του 36! καθως επισης και τον canon pixma 4300 (μαλλον αντικαθιστα τον 4200) με κοστος στα 109 ευρω και τα 5 ανεξαρτητα μελανια του περιπου στα 68 ευρω. Με γνωμονα κυριως την σχεση τιμης μελανιων/μεγιστο αριθμο εκτυπωσιμων σελιδων, εχετε να προτεινετε κατι; Δεν μπορω να πω πως εκτυπωνω ιδιαιτερα μεγαλο αριθμο σελιδων, αλλα με τον εκτυπωτη που εχω, ειναι ζητημα αν το εγχρωμο μελανι του μπορει να εκτυπωσει πανω απο 30 σελιδες Α4 glossy.... Σιγουρα δεν παιζει ρολο μονο το ποσο κοστιζει το καθε μελανι, αλλα τι αριθμο σελιδων εκτυπωνει... Κλεινω προς τον 4300, εχω διαβασει τα χαρακτηριστικα του 4200, επειδη ακομα για τον 4300 η canon δεν εχει βγαλει στοιχεια, και διαπιστωσα αρκετα θετικα οπως μεγιστη ποιοτητα εκτυπωσης 9600Χ2400, 30 σελιδες μεγιστη ταχυτητα, εκτυπωση σε dvd, και 490 εγχρωμες σελιδες μεγιστο αριθμο εκτυπωσης και 360 μονοχρωμες...Εσεις τι λετε; Δεν ξερω αν συμφερει κανενα πολυμηχανημα, αυτα που εναι 3 σε ενα...Γενικα δεν θελω να δωσω πολλα χρηματα...

• 2 weeks later...

Ενδιαφέρομαι και εγώ να πάρω κάποιο εκτυπωτή. Με ενδιαφέρουν τα 3 χαρακτηριστικά που αναφέρει ο lionor (φτηνά μελάνια, ποιότητα και ταχύτητα εκτύπωσης) χωρίς σειρά προτεραιότητας. Ωστόσο όντας άσχετος από εκτυπωτές θα ήθελα τη βοήθεια σας. Το κόστος απόκτησης αρχικά δε με ενδιαφέρει, αρκεί να καλύπτει τις παραπάνω ανάγκες μου.

lionor εσύ πήρες τελικά τον 4300?

λοιπον φιλε ακουσε επειδη εδω μεσα δεν προκειται να σου απαντησει κανεις... απο οτι ειδα ο 4300 ειναι παρα πολυ καλος. αλλα επειδη εχω τελικα θελω ενα πολυμηχανημα (η διαφορα ειναι οτι με ενα τετοιο βγαζεις και φωτοτυπιες ενω το pc ειναι κλειστο), τελικα θα παρω τον canon mp 180

Αν δεν θελεις κατι τετοιο , παρε τον canon 4300