iassael Δημοσιεύτηκε September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 10, 2006 Ws gios 15 xronwn exw auti tin aporeia.... Exw rwtisei pollus omws dn mporw na to katalavw. Ti diafora exei an pio tin vitamini C twra i se 10 lepta. An k dn einai ygro... Antidra me ton aera... Opote ante isws feugei... Alla auto pu adinatw plirws na katalavw einai poia i diafora tis vitaminis C sto xapaki me tin vitamini C ston xymo. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 Alla auto pu adinatw plirws na katalavw einai poia i diafora tis vitaminis C sto xapaki me tin vitamini C ston xymo.8α σου δωσω ενα απλο παραδειγμα. γιατι προτιμας φρεσκα λαχανικα και οχι αποξηραμενα?γαλα φρεσκο και οχι σε σκονη? γιατι πολυ απλα το φρεσκο εχει μεγαλυτερη θρεπτικη αξια,ειναι νοστιμοτερο και πιο υγιεινο. οσο για την "εξαφανιση" της βιταμινης οφειλεται στην οξειδωση Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akpe Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 Από τα λίγα που ξέρω: Η βιταμίνη C καταστρέφεται στην επαφή της με τον αέρα. Συνεπώς βάζοντας πχ πορτοκαλάδα σε ενα ποτήρι, αν δεν καταναλωθεί άμεσα θα χάσει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης. Παράθεση ...now I realise that I can't turn back, the future is here to stay... ...but hey, we're just children of tomorrow, hanging on to yesterday... ================================================== Τρίτη έως Πέμπτη, 18:00-20:00, στον Queen Radio Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iassael Δημ. September 10, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 Nai alla i vitamini C einai Askourviko Oxy exei ena typo.... K dn mporei na exei allo... Synepagetai einai to idio Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 δε καταλαβα τι 8ελεις να πεις... Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billakosss Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 εσυ πιες τον χυμο πριν φυγει η βιταμινη και τελειωσε! και εγω δεν το χω καταλαβει...αλλα δεν πειραζει. μαλλον θα εξατμιζεται!:p Παράθεση Never Give Up:!: Join friend! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 εσυ πιες τον χυμο πριν φυγει η βιταμινη και τελειωσε! και εγω δεν το χω καταλαβει...αλλα δεν πειραζει. μαλλον θα εξατμιζεται!:p ειπαμε πως οξειδωνεται!το ιδιο πα8αινει και το μαρουλι(πχ) οταν το κοβεις με μεταλλικο μαχαιρι.γιαυτο λενε πως ειναι καλυτερα να το χοντροκοβεις με το χερι.. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 8α σου δωσω ενα απλο παραδειγμα. γιατι προτιμας φρεσκα λαχανικα και οχι αποξηραμενα?γαλα φρεσκο και οχι σε σκονη? γιατι πολυ απλα το φρεσκο εχει μεγαλυτερη θρεπτικη αξια,ειναι νοστιμοτερο και πιο υγιεινο. οσο για την "εξαφανιση" της βιταμινης οφειλεται στην οξειδωση Τα αποξηραμενα φρουτα εχουν περισσοτερες βιταμινες ανα μοναδα βαρους απο οτι τα φρεσκα.Τα κατεψυγμενα λαχανικα επισης εχουν περισσοτερες βιταμινες απο τα φρεσκα.Επισης το γαλα σε σκονη εχει τα ιδια συστατικα με το φρεσκο απλως δεν εχει νερο.Προσοχη σε αυτα που λετε.Η βιταμινη C πραγματι οξειδωνεται οταν ερθει σε επαφη με τον αερα Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 δε μιλησα για βιταμινες ομως.... Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 δε μιλησα για βιταμινες ομως.... Μιλησες για θρεπτικη αξια.Θρεπτικη αξια αυτο σημαινει βιταμινες. Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 θρεπτικα συστατικα δεν ειναι μονο οι βιταμινες! ειναι και τα λιπη,υδατανθρακες,πρωτεινες,ανοργανα αλατα,ιχνοστοιχεια,φυτικες ινες κτλ κτλ Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 θρεπτικα συστατικα δεν ειναι μονο οι βιταμινες! ειναι και τα λιπη,υδατανθρακες,πρωτεινες,ανοργανα αλατα,ιχνοστοιχεια,φυτικες ινες κτλ κτλ Λυπαμαι αλλα αυτα που εγραψα πιο πανω ισχυουν και για μεταλλα και πρωτεινες και για τα παντα.Οσο και να φαινεται περιεργο τα κατεψυγμενα και αποξηραμενα εχουν την ιδια ή μεγαλυτερη θρεπτικη αξια απο τα φρεσκα.Αν θελεις βεβαια μπορω να στο εξηγησω με πμ. Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
garfield Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 Τα αποξηραμενα φρουτα εχουν περισσοτερες βιταμινες ανα μοναδα βαρους απο οτι τα φρεσκα.Τα κατεψυγμενα λαχανικα επισης εχουν περισσοτερες βιταμινες απο τα φρεσκα.Επισης το γαλα σε σκονη εχει τα ιδια συστατικα με το φρεσκο απλως δεν εχει νερο.Προσοχη σε αυτα που λετε.Η βιταμινη C πραγματι οξειδωνεται οταν ερθει σε επαφη με τον αερα Εντυπωσιάστηκα!! Γιατι έχουν περισσότερες βιταμίνες τα κατεψυγμένα λαχανικά? Αυτόματα απενοχοποιουμαι δηλαδη για τον αρακα του μπαρμπα Στάθη. Ομως, ο παιδίατρος μου επιμένει σε φρέσκο γάλα για τα παιδιά. Λιγο άβολο ειδικά στην εξοχή. Τι περισσότερο έχει απο αυτό των δέκα ημερών και απο το εβαπορέ επισης? Αν θέλεις γραψε τι ακομα υπάρχει που να ειναι σε αντιθεση απο αυτά που κυκλοφορουν απο "ειδικους" και μη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 Λυπαμαι αλλα αυτα που εγραψα πιο πανω ισχυουν και για μεταλλα και πρωτεινες και για τα παντα.Οσο και να φαινεται περιεργο τα κατεψυγμενα και αποξηραμενα εχουν την ιδια ή μεγαλυτερη θρεπτικη αξια απο τα φρεσκα.Αν θελεις βεβαια μπορω να στο εξηγησω με πμ. αδυνατω να βρω σε καποια βιβλιογραφειο τον λογο που αυξανει τις βιταμινες των αποξηραμενων...δλδ ενα φρεσκο πορτοκαλι αν εχει 50mg vit.c ποιος παραγοντας τις αυξανει αν το αποξηρανω... edit καταλαβα.απλα εγω νομισα πως ελεγες πως ενα πορτοκαλι φρεσκο π.χ εχει 50mg vitC και αν το αποξηρανω 8α αυξηθει η ποσοστητα της βιταμινης... Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 αδυνατω να βρω σε καποια βιβλιογραφειο τον λογο που αυξανει τις βιταμινες των αποξηραμενων...δλδ ενα φρεσκο πορτοκαλι αν εχει 50mg vit.c ποιος παραγοντας τις αυξανει αν το αποξηρανω... Οταν θα παρεις ενα πορτοκαλι 500 gr το μεγαλυτερο μερος ειναι νερο ας υποθεσουμε γυρω στα 400 gr.Τα υπολοιπα 100 που μενουν θα εχουν τις θρεπτικες ουσιες.Σε αντιθεση με τα αποξηραμενα αν παρεις 500 gr απο αυτα σχεδον τα 400-450 gr περιεχουν θρεπτικες ουσιες.Tρωγοντας λοιπον 500 gr φρεσκο πορτοκαλι εχεις απο τα 100 θρεπτικες ουσιες ενω τρωγοντας 500 gr αποξηραμενο παιρνεις σχεδον και απο τα 500 θρεπτικες ουσιες για αυτο εγραψα στο πρωτο ποστ οτι εχουν περισσοτερες βιταμινες ανα μοναδα βαρους.Τα κατεψυγμενα εχουν περισσοτερες βιταμινες διοτι μολις κοπουν απο τα δεντρα καταψυχονται αμεσως με αποτελεσμα μηδαμινη απωλεια βιταμινων.Το προβλημα με τα κατεψυγμενα ειναι οτι προσθετουν ζαχαρη για να εχουν καλυτερη γευση.Eπισης το επειδη ο παιδιατρος σου επιμενει στο φρεσκο δεν σημαινει τιποτα.Η δικια μου παιδιατρος δεν εχει προβλημα με το τι τυπου γαλα θα πιει το παιδι μου.Ο καθε γιατρος εχει την δικια του προσεγγιση σε διαφορα θεμετα ΥΓ Το επαγγελμα μου ειναι ιατρος αν αυτο κατι σου λεει Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aijivl Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 Λυπαμαι αλλα αυτα που εγραψα πιο πανω ισχυουν και για μεταλλα και πρωτεινες και για τα παντα.Οσο και να φαινεται περιεργο τα κατεψυγμενα και αποξηραμενα εχουν την ιδια ή μεγαλυτερη θρεπτικη αξια απο τα φρεσκα.Αν θελεις βεβαια μπορω να στο εξηγησω με πμ. Γιατί, μυστικό είναι?? :) :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 Γιατί, μυστικό είναι?? :) :) Ειδες τελικα τα εξηγησα ολα εδω βγαζοντας τα μυστικα στην φορα :lol: Απλως δεν ηθελα να βγουμε οφτοπικ Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 Και μια συμβουλη σε οσους παιρνουν βιταμινες C σε χαπακια.Ποτε μην καταναλωνετε ενα χαπακι με την μια.Ο οργανισμος μπορει να απορροφησει μονο ενα μικρο μερος απο το 1 gr που ειναι το χαπακι.Η υπολοιπη βιταμινη παει στην τουαλετα.Σπαστε το χαπακι σε 4 κομματια και παρτε το σταδιακα στην διαρκεια της ημερας Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
garfield Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 ... Eπισης το επειδη ο παιδιατρος σου επιμενει στο φρεσκο δεν σημαινει τιποτα.Η δικια μου παιδιατρος δεν εχει προβλημα με το τι τυπου γαλα θα πιει το παιδι μου.Ο καθε γιατρος εχει την δικια του προσεγγιση σε διαφορα θεμετα ΥΓ Το επαγγελμα μου ειναι ιατρος αν αυτο κατι σου λεει To κατάλαβα ότι είσαι γιατρός, γι' αυτό και σε ρώτησα. Ο παιδίατρος μου δεν επιμένει στο φρέσκο γάλα, απλως το προτιμα γι' αυτο και εγώ υπεθεσα πως ειναι καλύτερο. Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IVIetaCreatoR Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 ioma τώρα που σε πετύχαμε γνωρίζεις αν το ασβέστιο βοηθά στην απορρόφηση της βιταμίνης C? :) Παράθεση http://www.danasoft.com/sig/Da_I3oSS.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 ioma τώρα που σε πετύχαμε γνωρίζεις αν το ασβέστιο βοηθά στην απορρόφηση της βιταμίνης C? :) Το αναποδο η C βοηθαει την απορροφηση ασβεστιου Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IVIetaCreatoR Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 Αχα! thanx doc. :cool: Παράθεση http://www.danasoft.com/sig/Da_I3oSS.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sparverius Δημ. September 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2006 ioma, όντως τώρα που σε πετύχαμε, 1-2 απορίες γιατί πολλά ακούγονται και λίγα ισχύουν. - Όταν τα φρούτα αναμειγνύονται σε φυσικούς χυμούς (π.χ. πορτοκάλι-ροδάκινο-μάνγκο στο μπλέντερ) χάνουν τη θρεπτική αξία τους; Η επεξεργασία στο μπλέντερ ενέχει τέτοιο κίνδυνο; - Πότε πρέπει να πίνεται ένας χυμός για να έχει τη μέγιστη θρεπτική αξία; Το πρωί μαζί με καφέ, πριν/μετά τον καφέ (και αν ναι πόση ώρα), το απόγευμα/βράδυ; Με ποιες άλλες τροφές μπορεί να συνδυαστεί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. September 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2006 ioma, όντως τώρα που σε πετύχαμε, 1-2 απορίες γιατί πολλά ακούγονται και λίγα ισχύουν. - Όταν τα φρούτα αναμειγνύονται σε φυσικούς χυμούς (π.χ. πορτοκάλι-ροδάκινο-μάνγκο στο μπλέντερ) χάνουν τη θρεπτική αξία τους; Η επεξεργασία στο μπλέντερ ενέχει τέτοιο κίνδυνο; - Πότε πρέπει να πίνεται ένας χυμός για να έχει τη μέγιστη θρεπτική αξία; Το πρωί μαζί με καφέ, πριν/μετά τον καφέ (και αν ναι πόση ώρα), το απόγευμα/βράδυ; Με ποιες άλλες τροφές μπορεί να συνδυαστεί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παιδια δεν εχω προβλημα να απανταω σε ερωτησεις απλως περι διατροφης εχω τις βασικες γνωσεις αφου δεν ειναι η ειδικοτητα μου. Με το μπλεντερ δυο ειναι τα προβληματα.Χανονται οι ινες και επειδη το φρουτο λιωνει οι βιταμινες οξειδωνονται πιο γρηγορα.Η καλυτερη ωρα για να φας φρουτα ειναι το πρωι με αδειο στομαχι.Τα φρουτα μπορουν να συνδιαστουν με γαλακτομικα , εκτος απο τα οξινα οπως τα πορτοκαλια. Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sparverius Δημ. September 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2006 Ξέρεις, έστω και λίγες, βασικές πληροφορίες από έναν γιατρό έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από την πληθώρα των ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών που κυκλοφορούν στο Ίντερνετ ή των παραδοσιακών αντιλήψεων που ευρέως υιοθετούνται ακόμα και σήμερα. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Πολύ αξιόλογο site για όποιον θέλει να μάθει βασικά πράγματα περί διατροφής από επιστήμονες διαιτολόγους-διατροφολόγους είναι το http://www.mednutrition.gr . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.