Jump to content

Περί... Cosmote γενικά

dreamacid
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για να δούμε λοιπόν ποιό θεωρείται κατα την γνώμη σας το αδύνατο σημείο της Cosmote!! (Το είδα στο αντίστοιχο forum της ΤΙΜ και μου άρεσε η ιδέα. Οι ερωτήσεις ανήκουν στο φίλο nucleogenesis και δεν πείραξα τίποτα γιατί πιστευω ότι τα συμπεριλαμβάνουν όλα)

Νομίζω προσπάθησαν να είναι ένα λιτό σχέδιο, να μην κουράζει με την πολυπλοκότητά του αλλά θα συμφωνήσω με όλους πως το παλιό ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία που δύσκολα όμως επαναλαμβάνεται!
logo-vwclub-2016.png

Πολύ σωστά. Δεν είναι κι ότι καλύτερο να σε συνχέουν με το δημόσιο.

Εγώ θα έλεγα σαν αδύνατο σημείο την Απραξία.

Δεν βλέπω την cosmote να καινοτομεί σε προτωποριακές και πραγματικά συμφέρουσες υπηρεσίες.

Εξηγείται φυσικά μιας και δεν έχει ανάγκη να το κάνει.Πρώτη είναι χωρίς να ιδρώνει και δεν αγχώνεται.

Έτσι όμως βλάπτει τον ανταγωνισμό με αποτέλεσμα εμείς σαν πελάτες να έχουμε ακριβότερες χρεώσεις και λίγες υπηρεσίες.

Θα ήθελα την Cosmote περισσότερο ενεργητική όσον αφορά τα θέματα καινοτομίας και υπηρεσιών.

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Από τότε που έγινε 1η έχει επαναπαυτεί τελείως. Κρίμα γιατί παλιά ήταν η 1η που ξεκίναγε μειώσεις τιμών... Αλλά και σε επίπεδο καινοτομίας υστερεί πολύ. Αφήνει τη βόντα να αλωνίζει με τα δήθεν "οικονομικά" οικογενειακά προγράμματα, χωρίς να προσφέρει κάτι αντίστοιχο... Θα μπορούσε και να δίνει μειωμένη χρέωση προς 1 αριθμό όπως ετοιμάζεται η ΤΙΜ...

Η πηγή του κακού σε αυτή την εταιρεία είναι η δημόσια κληρονομιά της και ο τρόπος λειτουργίας της, πανομοιότυπος με της κλασσικής δημόσιας υπηρεσίας... Αυτό πρέπει να διορθβθεί πρώτο για να προχωρήσει ο γίγαντας που κοιμάται...

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Αν έχεις το λογότυπο σαν αρχείο εικόνας, με κάποιο πρόγραμμα όπως το logomanager για τα Nokia...

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Νομίζω προσπάθησαν να είναι ένα λιτό σχέδιο, να μην κουράζει με την πολυπλοκότητά του αλλά θα συμφωνήσω με όλους πως το παλιό ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία που δύσκολα όμως επαναλαμβάνεται!

Εμένα πάντως μου άρεσε το καινούριο...

Είναι βέβαια μίνιμαλ και συνεπώς καταδικασμένο να μην κρατήσει για πολύ, αλλά κακά τα ψέματα, και το παλιό σήμα είχε πολύ 90's αισθητική και δεν ήταν ούτε εκείνο φτιαγμένο για να κρατήσει πολύ...

Πάντως η εφαρμογή του νέου λογότυπου στο κατάστημα της Πανεπιστημίου μου άρεσε πάρα πολύ, η εικόνα του καταστήματος έγινε πολύ καλύτερη απ' ό,τι παλιά!

Η Cosmote κατά την προσωπική μου άποψη μειονεκτεί στα εξής σημεία:

1. Τιμές - Η εταιρεία έγινε πρώτη για 2 λόγους που πιστεύω τους γνωρίζουμε όλοι: πρώτον τις πραγματικά χαμηλές τιμές (σε σχέση με τον ανταγωνισμό), πράγμα που σήμερα δεν ισχύει στο ελάχιστο, δεύτερον την εκτεταμένη κάλυψη του δικτύου της (για νέο δίκτυο είχε πολύ καλή κάλυψη), πλεονέκτημα που σήμερα δεν είναι τόσο απόλυτο αφού οι άλλες 2 εταιρείες επένδυσαν και αυτές αρκετά χρήματα στην επέκταση και βελτίωση του δικτύου τους.

2. Customer Care - Το οποίο δεν έχω παράπονο ως προς την εξυπηρέτηση των υπαλλήλων που το στελεχώνουν (όσες φορές τηλεφώνησα το προβλημά μου επιλύθηκε) αλλά ως προς την χρονική διάρκεια που χρειάζεται να περιμένεις στην αναμονή (η οποία χρεώνεται κανονικότατα) για να μιλήσεις με κάποιον υπάλληλο.

3. Κάλυψη δικτύου - Ενώ στην επαρχία η κάλυψη του δικτύου είναι πολύ καλή έως άριστη, στο λεκανοπέδιο της Αττικής υπάρχουν αρκετά σημεία με αδύνατο σήμα (π.χ. Άνω Ηλιούπολη που μένω, Ν.Σμύρνη σε σπίτι φίλου δεν έχει καθόλου σήμα - σε ισόγειο). Όσο για το δίκτυο 3G δεν μπορώ να γνωρίζω εάν η επεκτασή του γίνεται περρισότερο στην επαρχία αλλά στο λεκανοπέδιο της Αττικής έχει πολύ δρόμο ακόμα για να πούμε ότι έχει καλυφθεί. Ελπίζω μετά την ψήφιση του νέου Ν/Σ να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο για όλες τις εταιρείες.

4. I-mode - Η υπηρεσία είναι αρκετά καλή (ειδικά η αποστολή και λήψη email την οποία χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά, είναι άριστη στο θέμα αξιοπιστίας και ταχύτητας στην αποστολή και λήψη), αλλά οι χρεώσεις, ακόμα και μετά τις τελευταίες μειώσεις, για αυτό που σου προσφέρει είναι ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΕΣ :mad:. Θεωρώ ότι έαν και το Internet (i-mode=το Internet της κινητής τηλεφωνίας) είχε τις χρεώσεις που έχει το i-mode της Cosmote δεν θα το χρησιμοποιούσε κανένας από εμάς.

5. Έλειψη οικονομικών προγραμμάτων με χαμηλές χρεώσεις. Μετά την ανακοίνωση των νέων οικονομικών προγραμμάτων (με μεταφορά του δωρεάν χρόνου στον επόμενο μήνα) χάσαμε και τις χαμηλές χρεώσεις προς κινητά Cosmote και σταθερά που είχαν τα παλιά προγράμματα. Η απώλεια αυτή μέχρι σήμερα δεν έχει αναπληρωθεί με την ανακοίνωση κάποιου άλλου, έστω συμπληρωματικού, οικονομικού προγράμματος το οποίο να προσφέρει χαμηλότερες χρεώσεις προς ένα ή περισσότερα κινητά Cosmote και σταθερά τηλέφωνα. Αντίθετα ο ανταγωνισμός από Vodafone & TIM έχει παρουσιάσει και εξακολουθεί να παρουσιάζει αντίστοιχα προγράμματα για τους συνδρομητές συμβολαίου ή καρτοκινητής. Πιστεύω ότι για τα παραπάνω δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο, μιας και όλοι καταλαβαίνουμε πως θα πρέπει να μεταφράστεί αυτό στούς αριθμούς νέων συνδέσεων της εταιρείας (πλησιάζουν και οι γιορτές), ώστε να καταλάβουν ότι για να είσαι πρώτος χρειάζεται συνεχής αγώνας και επαγρύπνηση!!!.

Ελπίζω να μη σας κούρασα με το μεγάλο post που έκανα.

Θα ηθελα να πω οτι η χρεωσεις τις cosmote ειναι πολυ ποιο χαμηλες απο τις αλλες εταιρειες τοσο στην φωνη οσο και στις υπηρεσειες προστιθεμενης αξιας.

Τωρα οσον αφορα το imode οι χρεωσεις ειναι ποιο κατω απο την βονταφον και την τιμ. Το γεγονος οτι η βονταφον χρεωνει 0,35 ευρω την καθε κληση στο vodafone live δεν την κανει και φθηνοτερη γιατι αυτη η χρεωση ειναι μονο σε περιβαλλον live και μονο. Χρεωνει ξεχωριστα τα mms και ta email που στελνεις απο το κινητο κατι που δεν ισχυει στο imode.

Να θυμισω οτι αν θες να εχεις γραπτη επικοινωνια μονο ειναι παρα μα παρα πολυ φθηνη μεσα απο το imode και την υπηρεσεια imail που εχει.

Καθε μηνυμα 160 χαρακτηρων ειναι περιπου 3 kb και τα χρεωνεσαι μεσω imode απο 0,018 ευρω εως 0,0003 ευρω.

Ακομα χρεωνεσαι οπου και να μπεις με τον ιδιο τροπο χωρις περιορισμους.

Τα συμπερασματα δικα σας.

Αν δεις τις χρεώσεις φωνής και μηνυμάτων σε συμβόλαια, είναι πανομοιότυπες μεταξύ των 3 εταιρειών (τουλάχιστο στα προπληρωμένα πακέτα)... Το i-mode που τόσο υπερασπίζεσαι είναι ένα εντελώς κλειστό σύστημα με δικές του συσκευές (χειρότερες και από τις live μια και χάνεις και το wap browser και τα συμβατικά mms (σε άλλο αριθμό κινητού)... Και στην τελική, δεν θα ήθελες χαμηλές χρεώσεις gprs ώστε να το χρησιμοποιήσεις όπως θες πχ για να δεις το κανονικό σου mail και όχι το @imode... Μην το υπερασπίζεσαι τόσο...

Βολταίρος

Λοιπόν εγώ θεωρώ η εξυπηρέτηση πελατών πρέπει να βελτιωθεί κ άλλο (παρ όλο που έχει κάνει προόδους ) , ενώ θα πρέπει να είναι πιο ανταγωνιστική ! θα συμφωνήσω ότι έχει χαμηλότερες τιμές αλλά δεν έχουν τη μεγάλη διάφορα !άλλωστε η μεγάλη της ανταγωνίστρια στην ίδια τιμή παρέχει και δωρεάν internet !

Κυνήγα το λευκό της ζωής σου

Επίσης λείπουν πακέτα "οικογενειακά", όχι όμως όπως αυτά που έχει παρουσιάσει η voda.

Ακόμα θα μπορούσαν να δώσουν closed user groups όπου θα έχεις μειωμένη χρέωση για μερικούς αριθμούς που έχεις δηλώσει από πριν... Έχει πολλά βήματα ακόμα να κάνει η κοσμοτέ, και, ενώ έχει το καλύτερο δίκτυο, χάνει από την δυσκινησία της... Σκεφτείτε πόσος κόσμος έχει ψαρώσει από τις διαφημίσεις και έχει κάνει σύνδεση voda τελευταία...

Ενώ 3χρόνια πριν όλοι πήγαιναν κοσμοτέ για το καλύτερο δίκτυο... Πρέπει να δουλέψει και τις τιμές και τις υπηρεσίες της !

Βολταίρος

Ακόμα καλύτερα! Και είναι η μοναδική εταιρεία από τις 3 μεγάλες που δέχεται βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ και δεν σου ζητά εκκαθαριστικό! Εδώ άλλη εταιρεία (ονόματα δεν λέμε) έχει εκτραπεί τόσο που ζητά εκκαθαριστικό και στα καρτοκινητά για διάφορες διαδικασίες!!

Βολταίρος

To i-mode φυσικά. Πολύ ακριβό για να είναι χρήσιμο. Και με κλειδωμένες συσκευές - μπακατέλες (κάτοχος μιας και εγώ - ευτυχώς δεν πληρωσα για αυτή).

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Θέλω να φτιάξω κάτι σε RAS με modem κινητής σε πρόγραμμα με απεριόριστες ενδοεταιρικές κλήσεις. Αντίστοιχα ο καλών το modem θα είναι και αυτός στο ίδιο εταιρικό πρόγραμμα. Ξέρει κανείς αν οι χρεώσεις του καλούντος ανήκουν στην κατηγορία των ενδοεταιρικών κλήσεων (οπότε είναι χωρίς χρέωση) ή η Cosmote καταλαβαίνει ότι πρόκειται για κλήση δεδομένων και χρεώνει διαφορετικά? Το έχει δοκιμάσει κανείς?

Ευχαριστώ προκαταβολικά,

Tsalin

Βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ δέχεται και η ΤΙΜ.

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Λίγο άχρωμο δεν είναι; Δεν φαίνεται και πολύ καλά από μακρυά νομίζω. Είναι πολύ ανοιχτά τα χρώματά του... Το σημαντικό είναι να μειώσει και τίποτα τιμές και να δώσει και καμμιά νέα υπηρεσία. Για μας τους καταναλωτές η αλλαγή σήματος δεν δίνει κάποιο όφελος !

Βολταίρος

πιστευω οτι πρεπει να προστεθει η ποιοτητα ηχου στην οποια ειναι η χειροτερη απο ολες.

πιστευω οτι πρεπει να προστεθει η ποιοτητα ηχου στην οποια ειναι η χειροτερη απο ολες.

Μήπως κάνεις λάθος γι'αυτό?? Εκεί νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολικός!!

Nope! Η Κοσμοτε εχει FR ενω οι Τιμ και Βονταφον εχουν ενεργοποιημενο το EFR. Πιο καθαρος και δυνατος ηχος με τις 2 τελευταιες απο τον μουντο της Κοσμοτε. Ειναι θεμα κωδικοποιησης φωνης δηλαδη.

1) customer care: ehei veltiothei aisthita se shesi me proigoumena hronia (stin poiotita exipiretisis) alla kati prepei na kanoun me to thema tis anamonis. Ores-ores perimeneis arketa mehri na apantisoun. Vevaia kai i vodafone den paei piso ston sigekrimeno tomea.

2) Poiotita epikoinonias: distihos se shesi me vodafone kai tim i poiotita epikoinonias den einai kali. Eno me vodafone kai tim i foni einai kristallini (an kai polles fores i vodafone ehei tromera provlimata kai ginetai heiroteri apo tin cosmote) me cosmote einai halia. Ishiei ato pou leei o Panagioths gia tin kodikopoiisi tis fonis. To eho dei kai sto netmonitor. An valei kai i cosmote EFR kai se orismena simeia veltiosei to sima tis tha einai super.

An kai den anaferetai stin dimoskopisi tha to po. Opos gnorizoun oi perissoteroi afairese apo to mycosmos mail tin dinatotita gia prosvasi meso outlook express. Kalo tha itan na tin epanaferei. Afta pros to paron.

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Θα προσπαθησω να κανω μια αναλυση των ερωτηματων της δημοσκοπησης συμφωνα με την εμπειρια μου:

Ποιότητα σήματος!

Σε αυτο που φαινεται στον πελατη ειναι μια χαρα. (Εχει καποια σκαμπανεβασματα τα οποια δεν φαινονται συνηθως. Σε αυτο βοηθα η δομη του 1800 που εχει)

Χωρητικότητα δικτύου!

Σε γενικες γραμμες ειναι αρκετη η χωρητικοτητα. Σε καποια σημεια ομως υστερει παρα πολυ. Ειδικα οταν εδωσαν την προσφορα των whatsup που καλουσες οποια Κοσμοτε ηθελες με 10ευρωλεπτα εγω και φιλοι μου ειδαμε πολλες φορες να μας πεταει εκτος κλησης, να μην δινει γραμμη ή να με καλουν και να σκαει η ειδοποιηση ενω εδειχνε αρκετες γραμμες σηματος. Αλλα σε μεμονωμενα σημεια ολα αυτα. Γενικα δειχνει να εχει την καλυτερη χωρητηκοτητα για τους συνδρομητες που εχει.

Υπηρεσίες!

Ειναι η εταιρια που βαζει τελευταια τις χρησιμες υπηρεσιες. Τις φρουφρου τις βαζουν και οι 2 το ιδιο γρηγορα γιατι εισπραττουν γερα. Το καλο ειναι οτι ειναι αρκετα αξιοπιστες οι υπηρεσιες οταν βγαινουν!

Καινοτομία!

Οπως και πανω, δεν καινοτομει παρα ακολουθει τις αλλες 2.

Customer Care!

Παλιά (μέχρι και πριν 3-4 χρόνια) η εξυπηρετηση απαρτιζοταν κατα ενα μεγαλο ποσοστο απο ασχετα κατσικια με νοοτροπια δημοσιου που δεν ηξεραν να σε εξυπηρετησουν και εαν διαμαρτυροταν ο πελατης δεν κολαγαν να αυθαδιασουν κιολας. Τα τελευταια χρονια εχουν γινει παρα πολλες βελτιωσεις σε αυτο τον τομεα κα η εξυπηρετηση ειναι αρκετα καλη και σοβαρη! Εχω την εντυπωση πως εχει μεγαλουτσικες αναμονες (με αρχηγο στις αναμονες την βονταφον).

Τιμολογιακή πολιτική - Χρεώσεις!

Καποτε ειχε ξεκαθαρα τιμολογια. Τωρα ειναι μια απο τα ιδια. Την κατηγορω πολυ που δεχτηκε να εχει τα ιδια τιμολογια με τις αλλες 2 εταιριες (μεχρι τελευταιου ευρωλεπτου σε ολα τα προγραμματα) και διαφημιζει κοροιδευοντας μας οτι φθηνοτερα προγραμματα δεν θα βρουμε. Επισης, δεν μου αρεσαν τα νεα πακετα (αυτα με την μεταφορα υπολοιπου) που μειωσε λιγα ευρωλεπτα τα παγια και ακριβηνε τις χρεωσεις συν το οτι σου λεει οτι για να μεταφερεις τον χρονο ομιλιας σου πρεπει να εχεις αποκλειστικα τα νεα προγραμματα *εκβιασμος*. Κατα τα αλλα θεωρω πως τα τιμολογια της κινητης (ειτε λεγεται κοσμοτε ή βονταφον ή τιμ) ειναι ακριβα.

Επιδοτήσεις συσκευών!

Χαλια.. Και οι αλλες χαλια ειναι εδω που τα λεμε. Απο εταιρικο που κανει ανα γραμμη 200€ τον μηνα σου δινουν 100€ για αναβαθμιση; χεχε ελεος!

Αξιοπιστία και σταθερότητα!

Ειναι πολυ αξιοπιστη και σταθερη τοσο σε δικτυο οσο και σε υπηρεσιες.

3 G Network & Services!

Δεν εχω ιδεα, δεν τις εχω χρησιμοποιησει ποτε. Αλλα ειναι πολυ καλο που δεν ζηταει παγιο για 3G και σου δινει και δωρεαν χρηση μεχρι ενα διαστημα. Η ΤΙΜ π.χ. ζηταει 29€ παγιο για να σου ανοιξει το 3G (ελεος).

Website!

Παντα καλο το website της. Εχει παρα πολλες πληροφοριες και μπορεις να μαθεις σαν νεος συνδρομητης παρα πολλα για το δικτυο και τις υπηρεσιες. Μονο που εχω την εντυπωση πως ειναι βαρυ και λιγο πολυπλοκο με την πληροφορια κρυμμενη και θελει καλο ψαξιμο. Ομοιως της Βονταφον. Της τιμ το site ειναι ενα αστειο...

Θα προσπαθησω να κανω μια αναλυση των ερωτηματων της δημοσκοπησης συμφωνα με την εμπειρια μου:

Αναλυτικότατη και εμπεριστατωμένη η άποψη σου και με βρίσκει σύμφωνω κάτα ένα μεγάλο ποσοστό!! Ας ελπίσουμε ότι τα "τσακάλια" της Cosmote που παρακολουθούν αυτό το site να πάρουν κάποιες ιδέες και να ακούσουν και τη γνώμη του κόσμου και ειδικά των χρηστών και να βελτιώσουν κάποια πράγματα!!

Μήπως κάποιος μοντ να πρόσθετε κάποια δημοσκόπηση, για να δούμε την αποδοχή του νέου λογότυπου;

• The title was changed to Περί... Cosmote γενικά
  • The title was changed to Πως θα ξεφορτωθώ το παρακάτω spam μήνυμα της Cosmote?
  • The topic was pinned