Jump to content

Nέος υπολογιστής / Αναβάθμιση: Σύνθεση, προτάσεις, αγορές, ερωτήσεις

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για το λειτουργικό σύστημα μη χρησιμοποιήσεις τον παλιό σου δίσκο γιατί λογικά θα σου παίρνει πολλά δευτερόλεπτα για να εκκινήσει/τερματίσει/ανοίξει εφαρμογές. Ειδικά αν χρησιμοποιείς βαρύ 64bit λειτουργικό, θα περιμένεις πολύ. Γνώμη μου είναι να έχεις τον WD για αποθήκευση και για λειτουργικό να πάρεις ό'τι πιο σύγχρονο και γρήγορο μπορείς (VelociRaptor, Cheetah ή ένα SSD). Θα σου πρότεινα SSD.

Επίσης η κάρτα γραφικών σου είναι μεν super αλλά ξεφεύγει πολύ στην τιμή. Με 50 ευρώ ακόμη έπαιρνες 2 ATI 5770 1GB (την έχω και είναι πάρα πολύ καλή), τις έδενες με crossfire και είχες το καλύτερο αποτέλεσμα.

Edited by empathis
I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream! That's my nightmare. Crawling, slithering, along the edge of a straight razor... and surviving.

• Απαντήσεις 3,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

O cheetah ειναι SAS και δεν νομιζω να τον υποστηριζει, ασε που δεν αξιζει σαν αγορα για home user.Το ιδιο και για τον Veloci.. (ειναι μεν Sata αλλα δν αξιζει) Κακα τα ψεμματα με τον ερχομο των SSD τα πραγματα ειναι μονοδρομος αν και το κοστος/GB ειναι ακομα υψηλο. Συμφωνω παντως να μην βαλεις τον παλιο για το λειτουργικο. Κατα τη γνωμη μου οπως προειπα, ενας καλος μηχανικος σε φτηνη τιμη προς το παρον και αργοτερα ενας SSD και κανεις τον μηχανικο αποθηκη επισης ;)

Οσο για τις καρτες προτεινω την 460 ωστε να βαλει μια αργοτερα με τα μισα λεφτα και να θεριζει μιας και στο SLI εχουν τρομακτικες επιδοσεις, απο το να μπλεξει απο τωρα με 2 καρτες. Μια χαρα θα τον καλυψει προς τον παρον.

αυτα απο μενα, φιλικα παντα :)

Shit Happens!!!

Λαθος μου! μονο cross.. οποτε σκεψου το καλυτερα. η 460 ειναι πολυ τιμια καρτα για τα λεφτα της και καλυτερη απο μια 5770. Αν θες να πας σε δευτερη τοτε ομως πρεπει να πας νομιζω σε 890 για να εχεις σωστο crossfire σε x8 x8 αντι για πετσοκομμενο x8 x4.. Edited by fantomas_ktm
Shit Happens!!!

ok....και σχετικα με το lc power διαβασα καπου χθες (δυστυχως δε θυμαμαι που, νομιζω comment του makaru απο guru3d ηταν) οτι μετρηθηκε 80+ σε μετρησεις 600W και οχι 650W. Αν και σημερα βρηκα αυτο το review που μαλλον καλο ειναι (?) http://www.google.com/translate?langpair=es|en&u=http://traficantesdehardware.com/Reviews-Hardware/Review-LC-Power-LC6650GP3-650W-SilentGiant-Green-Power-Rev23.html

Επισης σκεφτομαι εναλλακτικα να παω στο Jou Jye http://smartcomputer.gr/view_product.php?productid=4129&idcat=27&idsubcat=100&idsubsubcat=306&key=be21fe28b1591e17e0626ca380db01fc&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f

Τι λετε γι' αυτο ?? Δεν μπορω να βρω εγκυρα reviews γι' αυτο. :(

Μη το σκέφτεσαι καν. Πάρε το lc power. Μια χαρά θα σηκώσει το σύστημα σου. Απ΄ότι βλέπω δεν είναι δα και τρελό το hardware. Ένα optical drive (αλήθεια γιατί δεν παίρνεις άλλο ένα;), έναν ή δυο σκληρούς και η κάρτα γραφικών. Εγώ έχω 2 drives και τρεις σκληρούς με 600W τροφοδοτικό και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream! That's my nightmare. Crawling, slithering, along the edge of a straight razor... and surviving.

που τα βρισκεις αυτα??? :lol:

δες κατι σε silverstone, coolermaster, ακομα και thermaltake σαυτα τα λεφτα ισως και λιγο πιο λιγα watt αν μεινεις σε μια καρτα

Shit Happens!!!

Οκ παιδια....το πηρα αποφαση να παρω επωνυμο τροφοδοτικο.....ξεχαστε jj ή lc powers.... σκεφτομαι να επιλεξω ενα απο αυτα εδω :

CoolerMaster GX Series 650W PSU (RS650-ACAAE3-EU) 87.40€ http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-Psu-650W-Gx650W-RS650-ACAAE3-EU.htm

Corsair Power Supply 650W ATX 24 pin TX CMPSU-650TXEU Active-PFC Retail 99.08 € http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=12573&cat=17

Thermaltake Power Supply 650W ATX 24 pin Toughpower W0104 Active-PFC Retail 92.82 € http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=2652&cat=17

Ποιο να επιλεξω ?? Καμια προταση ??

Μη το σκέφτεσαι καν. Πάρε το lc power. Μια χαρά θα σηκώσει το σύστημα σου. Απ΄ότι βλέπω δεν είναι δα και τρελό το hardware. Ένα optical drive (αλήθεια γιατί δεν παίρνεις άλλο ένα;), έναν ή δυο σκληρούς και η κάρτα γραφικών. Εγώ έχω 2 drives και τρεις σκληρούς με 600W τροφοδοτικό και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Οκ αλλα η καταναλωση σου εξαρταται και απο επεξεργαστη και καρτα γραφικων, καθως και μνημες οπως και ανεμιστηρες ή προσθετα chips! ;) Εγω με τη συνθεση που εδωσα σε πληρη λειτουργια καταναλωνω 592 watts.... μπορει να προσθεσω κανα σκληρο στο μελλον...η να βαλω κανα wireless adapter... θελω να ειμαι καλυμενος !!!:)

Πληροφοριακα δες εδω το site : http://madseeds.com/forum/showthread.php?2360-%D5%F0%EF%EB%EF%E3%DF%F3%F4%E5-%F4%E7%ED-%C9%F3%F7%FD-%F0%EF%F5-%D7%F1%E5%E9%DC%E6%E5%F3%F4%E5-%E1%F0%EF-%F4%EF-%D4%F1%EF%F6%EF%E4%EF%F4%E9%EA%FC-%F3%E1%F2-%E3%E9%E1-%F4%EF-Computer-%F3%E1%F2.

Έχεις δίκιο σ' αυτό αλλά οι μνήμες και τα ανεμιστηράκια καταναλώνουν ελάχιστα watts ρεύματος και δεν αξίζει να αναφερθούν. Όσον αφορά τα drives είναι 30W το ένα. Anyway το θέμα δεν είναι στην ποιότητα του ρεύματος (αν θα είναι επώνυμο ή όχι) αλλά στην ποσότητα. Κι αν καταναλώνεις 600W ρεύματος, ένα τροφοδοτικό 650W σε καλύπτει οριακά κι έχω την εντύπωση πως τα περισσότερα (αν όχι όλα) τροφοδοτούν λίγο λιγότερο από αυτό που δηλώνουν. Αν θες τσέκαρε τιμές για 700W και πάνω για να είσαι ήσυχος.

Υ.Γ. Power Consumption: 930 Watt --->AMD Phenom X3!!!!!!!!

Ο δαίμων του web designing room ξαναχτύπησε....

οντως τα περισσότερα τροφοδοτικα δινουν λίγο λιγότερο από αυτό που δηλώνουν, γιαυτο αλλωστε και 650W μου ειναι αρκετα....γιατι οταν λεω καταναλωνω σε πληρη λειτουργια 592 watts, εννοω σε πολυ extreme καταστασεις, εκει πια που επεξεργαστης κ gpu αγγιζουν τα ορια τους κ αρχιζουν να λιωνουν!;)

Σύμφωνα με το site της Corsair και 450W σου φτάνουν αν δεν κάνεις overclock με το σύστημα που θές να φτιάξεις.

Για ασφάλεια μόνο κ μόνο θα πήγαινα στο 650W της corsair.

η αληθεια ειναι ομως οτι το site της corsair αν θυμαμαι καλα δεν εχει κ πολλες επιλογες....σε αντιθεση με της coolermaster για παραδειγμα ;)

αν και μαλλον υπολογιζει το wattage σου σε κανονικες συνθηκες λειτουργιας.....εμενα μονο η 460gtx σε full operation χρειαζεται 318W :lol: ....αυτο δεν το λαμβανει υπ' οψην του το site...γι' αυτο ακριβως, για να εισαι σιγουρος, παιρνεις τροφοδοτικο με πιο πολλα watts ;)

Edited by Spirios1992

Αποκλειεται αυτα τα Watt να ειναι μονο για την καρτα γραφικων. Συνηθως τα reviews μετρανε την καταναλωση ολου του συστηματος ;) Αν μεινεις σε μια καρτα και ενα ποιοτικο 550ρι σε καλυπτει χωρις να O/C αρεις.

Οσον αφορα το σχολιο ποσοτητα>ποιοτητα να μου επιτρεψετε να διαφωνησω μιας και περισσοτερη ζημια μπορεις να παθεις αν εχεις αυξομειωσεις στην παροχη παρα οταν αυτη δν ειναι αρκετη! :)

Shit Happens!!!

Ειναι καταλωση ολου του συστηματος τα 318W, δες εδω http://www.anandtech.com/show/3809/nvidias-geforce-gtx-460-the-200-king/17 σε συστημα i7 920..

Σωστο....λαθος μου...δεν το ειχα καν προσεξει...και να σκεφτεις απο αυτο το review ειχα παρει πληροφοριες..... thx!

Καλησπέρα. Σκέφτομαι να πάρω οθόνη και είμαι μεταξύ των δύο: LG E2240S-PN LG E2250V-PN. Το δίλημμα είναι: α) γωνία προβολής 176/170 και μόνο D-Sub 15 pin ή β) DVI-D και HDMI με γωνία προβολής 170/160. Το HDMI δεν μου χρειάζεται προς το παρόν αλλά ποτέ δεν ξέρεις στο μέλλον. Όσον αφορά την γωνία προβολής της πρώτης, αξίζει η διαφορά ή είναι προτιμότερη η δεύτερη γιατί η συνδεσμολογία D-Sub (analog signal) είναι λίγο απαρχαιωμένη;

Ποια η γνώμη σας;

Edited by gms

Οι γωνιες θεασης σαφως και παιζουν ρολο, οπως και ο τροπος συνδεσης. Εφοσον καμμια απο τις 2 δεν κανει και τα δυο καλα, κοιτα για κατι αλλο. ;)
Shit Happens!!!

Καλησπέρα. Σκέφτομαι να πάρω οθόνη και είμαι μεταξύ των δύο: LG E2240S-PN LG E2250V-PN. Το δίλημμα είναι: α) γωνία προβολής 176/170 και μόνο D-Sub 15 pin ή β) DVI-D και HDMI με γωνία προβολής 170/160. Το HDMI δεν μου χρειάζεται προς το παρόν αλλά ποτέ δεν ξέρεις στο μέλλον. Όσον αφορά την γωνία προβολής της πρώτης, αξίζει η διαφορά ή είναι προτιμότερη η δεύτερη γιατί η συνδεσμολογία D-Sub (analog signal) είναι λίγο απαρχαιωμένη;

Ποια η γνώμη σας;

Και τα δυο TN ειναι με LED backlight, οποτε οι διαφορες στη καθετη γωνια θεασης, που και μικρη ειναι ουτως η αλλως, δεν κανει διαφορα.. αν οι τιμες ειναι παρομοιες, να προτιμησεις αυτο με dvi/hdmi.. τα tft monitors ειναι ψηφιακα, χρησιμοποιωντας τα με vga βαζεις δυο μετατροπες του σηματος απο ψηφιακο σε αναλογικο στην καρτα γραφικων, και μετα παλι απο αναλογικο σε ψηφιακο στο monitor, πεφτει ετσι η ποιοτητα, επισης και στο καλωδιο vga, ακομα και της καλυτερης ποιοτητας, υπαρχει πτωση ποιοτητας του σηματος που δεν υπαρχει στα ψηφιακα dvi/hdmi.

Καλημέρα. Δεν με παίρνει ούτε 10 ευρώ παραπάνω να διαθέσω (μιας και είμαι ήδη στα +) και λόγω πιστωτικού που έχω στο πλαίσιο, οι διαθέσιμες επιλογές είναι δυστυχώς πολύ περιορισμένες. Θα το ήθελα και εγώ πολύ να πάρω μία οθόνη με pva panel αλλά... Επίσης έχει χαλάσει η παλιά μου και θα πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα. Και πολύ το καθυστέρησα. Από αυτές τις οθόνες πιστεύετε πως υπάρχει κάποια καλύτερη επιλογή;

Καλημέρα. Δεν με παίρνει ούτε 10 ευρώ παραπάνω να διαθέσω (μιας και είμαι ήδη στα +) και λόγω πιστωτικού που έχω στο πλαίσιο, οι διαθέσιμες επιλογές είναι δυστυχώς πολύ περιορισμένες. Θα το ήθελα και εγώ πολύ να πάρω μία οθόνη με pva panel αλλά... Επίσης έχει χαλάσει η παλιά μου και θα πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα. Και πολύ το καθυστέρησα. Από αυτές τις οθόνες πιστεύετε πως υπάρχει κάποια καλύτερη επιλογή;

Δεν σου ειπα να παρεις pva, και οι ΤΝ τη δουλεια τους την κανουν, ειδικα με LED backlight, εχουν και καλυτερο contrast/color gamut, απλα σου ειπα να μην επιλεξεις βασει των 10 μοιρων παραπανω καθετη θεαση, το dvi/hdmi ειναι πιο σημαντικο απο αυτο.. απο τις οθονες αυτες που εχεις στο link παρε την LG E2250V-PN , εχει ολα τα χαρακτηριστικα που χρειαζονται.

;) Αυτό που εξηγούσα αναφέροντας τα pva panel πήγαινε στο σχόλιο του fantoma, υποθέτοντας πως ως κάτι άλλο εννοούσε καλύτερο panel ή κάτι ακριβότερο. Και εγώ στην LG E2250V-PN καταλήγω.

Ευχαριστώ πολύ και τους δύο για το χρόνο σας και την άποψή σας.

• 2 weeks later...
γεια σας μηπως ξερει κανεις τι καρτα ειχου περνει η asrock p45x3 deluxe???

Γεια σου spaik! Τι εννοεις τι παιρνει η συγκεκριμενη μητρικη? ερχεται με ενσωματωμενο ενα chipακι Realtek αλλα εσυ μπορεις να βαλεις οποια καρτα θες ειτε PCI ειτε Pci-e

Shit Happens!!!

Παιδια εχω ενα θεματακι με τις μνημες!

Εχω καταληξει σε αυτες εδω που παραθετω τα link τους, ειναι ολες χρονισμενες στα 1600mhz και μαλλον ειναι θεμα απο ποια εταιρεια να αγορασω.

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200005685

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20702&cat=4

Ποια να επιλεξω ??

Επειτα υπαρχει και το ενδεχομενο να επιλεξω αυτην εδω: http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200005463

Αξιζει τα extra 25$ ??

Ευχαριστω !!:)