Jump to content

Nέος υπολογιστής / Αναβάθμιση: Σύνθεση, προτάσεις, αγορές, ερωτήσεις

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 3,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγω θα διαλεγα καποια οθονη με λιγοτερα απο 8ms αφου το pc παει για games. Ενταξει καλο το PVΑ panel της SM-F2080 αλλα για gaming δεν θα το προτιμουσα.

μα το ενα ειναι 4πυρηνο και το αλλο 2πυρηνο... απλα καμια σχεση.

στα υπολοιπα εισαι οκ?

+40 Euro διαφορα εχουν...Οποτε σκεφτομαι σοβαρα για αυτον που λες! :)

Thanks!

-Για Case παιζει κανα πιο καλο/ευπαρουσίαστο? Σε αυτη την τιμη?

-Windows προτείνεις τα 7 σε 64bit...Υπαρχει καποιος λογος?

Εγω θα διαλεγα καποια οθονη με λιγοτερα απο 8ms αφου το pc παει για games. Ενταξει καλο το PVΑ panel της SM-F2080 αλλα για gaming δεν θα το προτιμουσα.

Για οθονη σκεφτομαι την LG W2361V 23'' που εχω γραψει στα 2ms.

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-23-W2361V-PF.htm

Θελω να ειναι σχετικα μεγαλη...

πρωτα απο ολα το gaming Θα ειναι ελαφρυ , πραγμα το οποιο δεν θα τον πειραξει ΚΑΘΟΛΟΥ.

απο εκει και μετα ΑΛΛΟ τα 8ms σε TN πανελ και ΑΛΛΟ σε PVA.... η διαφορα στην εικονα αναμεσα στις δυο οθονες ειναι ΧΑΩΔΕΙΣ. αν θες να απολαυσεις αυτο που βλεπεις θα παρεις την σαμσουν, αν θες απλα να διαλαλεις στον κοσμο οτι εχεις και οθονη υπολογιστη τοτε παρε την LG. εσυ αποφασιζεις....

windows ΦΥΣΙΚΑ και 64bit , μιας και πλεον δεν υπαρχει κανενας λογος να πας σε 32... +οτι στα 64 θα εχεις και φουλ αναγνωριση των 4gb ram.... και φυσικα θα παρεις την εκδοση pro και οχι την Home...

για κουτι :

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-Cm-690-Rc-690-Kkn1-Gp-Black-CM-RC-690-KKN1-GR.htm

στα 10 ευρω παραπανω...

Ρε παιδια ποια απτα δυο ειναι "καλυτερο" http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558305 ή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558291 ??

Γενικα προτεινετε πλασιο ή e-shop για συνθεση υπολογιστη?

Edited by andreas1022
:w00t:

Ρε παιδια ποια απτα δυο ειναι "καλυτερο" http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558305 ή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558291 ??

Γενικα προτεινετε πλασιο ή e-shop για συνθεση υπολογιστη?

Ο i5 ειναι αψογος... ο απο την αλλη i7 ειναι για "διαστημικα" πραγματα, αλλα πολυυυυυ ακριβως!! :)

Αφου θα παρεις μεμονωμενα "κομματια" και θα τον στησεις μονο σου, απλα συγκρινεις τις τιμες και κανεις αγορα και απο τα δυο μαγαζια, δεν χρειαζεται να πληρωσεις κατι παραπανω οταν στο αλλο μαγαζι το βρισκεις φθηνοτερα!! Πανω κατω τις ιδιες τιμες εχουν παντως τα e-shop τους!! :)

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

μα το ενα ειναι 4πυρηνο και το αλλο 2πυρηνο... απλα καμια σχεση.

στα υπολοιπα εισαι οκ?

ρε συ έλα ηρεμία άκου ότι ένας τετραπύρηνος είναι καλύτερος απο έναν δυπήρινο όταν στα games[for ex. E8500(dual core) vs Q6600(quad) έχουν διαφορά της τάξης εώς και 15-20% στα frames]ο quad είναι για converters-(χοντρά πράγματα) ενώ ο dual είναι για μεσέες προς βαριές εφαρμογές σε καλύτερο χρόνο απο quad.Απο την στιγμή που θες pg for games πάρε έναν ε8400-ε8500-ε8600(οι καλύτεροι δυπήρινοι)και τελείωσες ειδικά κάνουν oc στον Θεό(:shifty:)

ΥΠ.και πάρε καμια καλή κάρτα like this

20-22(1680x) πάρε 260 ++ για nvidia και 4870++ για Ατι

24(1920x1200-1920x1080) πάρε 275 ++για nvidia και 4890++ για ati

++=και καλύτερα μοντέλα

• 2 weeks later...

Κάηκε το παλιό μου τροφοδοτικό άνευ λόγου. Είμαι μεταξύ των παρακάτω:

1 2 3 4

Πέρα από το ότι η Corsair είναι από τις κορυφαίες εταιρίες δεν γνωρίζω και πολλά από τροφοδοτικά. Ποιο από τα παραπάνω μου προτείνετε; Έχω διαβάσει στο site της Thermaltake ότι μετά από ένα χρόνο μπορεί να πέσει η απόδοση ενός τροφοδοτικού μέχρι και 25-30%. Επίσης το pc είναι για gaming (όσο τα καταφέρνει) και πέρα από αυτό μένει αρκετές ώρες την ημέρα ανοιχτό (idle). Είναι για C2D E8400 3Ghz, ATI HD4870 με OC (έχω διαβάσει σε review ότι peak power consumption φτάνει μέχρι 315 Watt) έχω δυο HDD έναν SSD και ένα DVD-Rec και μία κάρτα PCI wifi. Το πολύ πολύ να κάνω κανένα OC στον επεξεργαστή μελλοντικά.

Θα τα εβαζα με σειρα προτιμησης αναποδη απο αυτη που τα παρουσιασες! Οσο πιο ποιοτικο, τοσο πιο μικρη η απωλεια σε αποδοση. Αν κ θεωρω υπερβολικη μια πτωση σε ενα ετος της ταξης του 25-30%! Εχεις το λινκ??
Shit Happens!!!

Έχω διαβάσει στο site της Thermaltake ότι μετά από ένα χρόνο μπορεί να πέσει η απόδοση ενός τροφοδοτικού μέχρι και 25-30%.

Μηπως δεν καταλαβες καλα? Δηλαδη εγω που εχω ενα Heroichi 550W 4 χρονια, τωρα θα επρεπε να βγαζει 50W?:p

Δεν νομιζω να πεφτει τοσο η αποδοση. Απο βλαβη μπορει αλλα μονο του αποκλειεται.

@Viper: Δεν είπα απώλεια 30% κάθε χρόνο. Εννοούσα ότι μπορεί να πέσει μέχρι και 30% και αυτό να γίνει ήδη μετά από τον πρώτο χρόνο.

Επειδή η αμφιβολία σας έβαλε και εμένα σε αμφιβολίες το ξαναέψαξα:

"Electrolytic capacitor aging. When used heavily or over an extended period of time (1+ years) a PSU will slowly lose some of its initial wattage capacity. We recommend you add 20% if you plan to keep your PSU for more than 1 year, or 25-30% for 24/7 usage and 1+ years."

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι να λέει: "υπολόγιζε ότι αν κάνεις την πιο βαριά χρήση (24/7), λόγω της μέγιστης πιθανής πτώσης της απόδοσης πάρε μέχρι και 30% παραπάνω watt από όσα χρειάζεσαι". Οπότε μπορεί να μην είναι η απώλεια εως και 30% αλλά το πόσο παραπάνω watt πρέπει να πάρεις για να εξασφαλίσεις ότι το μηχάνημά σου θα δουλεύει σωστά όταν θα πέσει η απόδοση του τροφοδοτικού. Οπότε μπορεί η απώλεια να είναι μικρότερη από το παραπάνω ποσοστό αλλά η διαφορά είναι μικρή.

Το παραπάνω κείμενο το βρήκα εδώ (τέρμα κάτω).

Σχετικά με το θέμα μου, γιατί το Corsair κατατάσσεται τελευταίο; Λόγω μικρότερου wattage; Για τον υπολογιστή μου 650 watt τροφοδοτικό με 87% efficiency δεν είναι αρκετό; Η απλά επειδή είναι προτιμότερο να έχει κανείς τροφοδοτικό με περισσότερα watt για να μπορεί να δουλεύει το ίδιο το τροφοδοτικό πιο χαλαρά;

ΥΓ. Επειδή και εγώ περίπου με την ίδια σειρά του fantomas_ktm συμφωνώ αλλά δεν ξέρω αν θα κάνω υπομονή μέχρι να υπάρξει διαθεσιμότητα, το Corsair για χρήση gaming απλά κατατάσσεται τελευταίο ή απορρίπτεται ως ανεπαρκές;

Edited by gms

Με σγχωρεις εκανα λαθος. Μπερδευτηκα οπως ανοιξα τα tabs χτες. Η σειρα προτιμησης ειναι ιδια με σειρα παρουσιασης! :p

650W ειναι επαρκεστατα. Δεδομενου οτι δν θα βαλεις κ 2η 4870 πανω με overclock

Shit Happens!!!

650W ειναι επαρκεστατα.

:rolleyes: Αυτό με απασχολούσε κυρίως, οπότε δεν θα περιμένω για κάποιο από τα άλλα. Ναι δεύτερη κάρτα δεν θα μπει. Ευχαριστώ πολύ.

Κάηκε το παλιό μου τροφοδοτικό άνευ λόγου. Είμαι μεταξύ των παρακάτω:

1 2 3 4

Πέρα από το ότι η Corsair είναι από τις κορυφαίες εταιρίες δεν γνωρίζω και πολλά από τροφοδοτικά. Ποιο από τα παραπάνω μου προτείνετε; Έχω διαβάσει στο site της Thermaltake ότι μετά από ένα χρόνο μπορεί να πέσει η απόδοση ενός τροφοδοτικού μέχρι και 25-30%. Επίσης το pc είναι για gaming (όσο τα καταφέρνει) και πέρα από αυτό μένει αρκετές ώρες την ημέρα ανοιχτό (idle). Είναι για C2D E8400 3Ghz, ATI HD4870 με OC (έχω διαβάσει σε review ότι peak power consumption φτάνει μέχρι 315 Watt) έχω δυο HDD έναν SSD και ένα DVD-Rec και μία κάρτα PCI wifi. Το πολύ πολύ να κάνω κανένα OC στον επεξεργαστή μελλοντικά.

ενερμαξ 525 W. δεν θες κατι παραπανω.

Καλημέρα σε όλους

Δεν βρήκα πιο κατάλληλη ενότητα στο φόρουμ οπότε γράφω εδω.Έχω την εξής απορία:

Από τον σταθερό μου υπολογιστή μου έμεινε η οθόνη/πληκτρολόγιο/ποντίκι. ήδη έχω αγοράσει λάπτοπ το οποίο μεταφέρω μαζί μου καθημερινα. Μπορώ άραγε, αγοραζάνοτας ένα μίνι λάπτοπ να συνδέσω την οθόνη μου (είναι μεγάλη) και το πληκτρολόγιο μου (usb) και ουσιαστικά να το χρησιμοποιώ σαν σταθερό?

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Αν αυτό γίνεται τί πρέπει να προσέξω στην αγορά του μίνι?

ΑΜ: 9936 (ευτυχώς κάτω από 10.000)

Εγγραφή στον ΔΣΘ 22-2-2010

Αν αυτό γίνεται τί πρέπει να προσέξω στην αγορά του μίνι?

Kαταρχας τι εισοδους εχει το μονιτορ? Λογικα θα εχει vga...

οποτε αν ψαχνεσαι για νετμπουκ κοιτα να εχει εξοδο vga....μιας και δεν εχουν hdmi τα περισσοτερα..

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Παιδιά μία μικρή ερώτηση γιατί κάνω μια σύνθεση για ένα φίλο που δεν διαθέτει και πολλά χρήματα.

Ανάμεσα στους Core 2 Quad και Core i5 660 ποιον να προτιμήσω?? Ο πρώτος έχει 4 πυρήνες αλλά είναι χρονισμένος στα 2,5GHz ενώ ο δεύτερος έχει 2, αλλά είναι χρονισμένος στα 3,33GHz. Επίσης ένα πλεονέκτημα του δεύτερου είναι ότι έχει ενσωματωμένη GPU και δεν θα χρειαστεί να βάλω άλλη, κάτι που σημαίνει ότι γλιτώνω χρήματα (έτσι κι αλλιώς δεν το θέλει για πολλά πολλά, παιχνίδια και τέτοια).

Η μία σκέψη είναι Core 2 Quad με καμιά Asus 5450 για GPU και η άλλη Core i5 660 με ενσωματωμένη GPU... Οικονομικά είναι πάνω κάτω τα ίδια. Σαν επιδόσεις??

my Desktop PC: Intel Core I7-920 2.66GHz - OCZ Gold Low Voltage 6GB 1600MHz - Sapphire 5850 SVGA 1GB - Asus P6T - 2XWD Caviar Blue 640GB - Windows 7 Professional 64bit GR

my Phones: HTC HD (Dutty's HD WM6.5 Leo Holly Grail R0) - HTC Desire AMOLED (AOSP Oxygen v2.0.3 Android 2.3 Gingerbread)

Σταύρος

Eχω 500 ευρω και θελω να χτισω ενα καινουριο PC. Θα το εχω για γενικη χρηση αλλα κανα παιχνιδι. Mπορειτε να με βοηθησετε ?

Για παραδειγμα ποιον επεξεργαστη θα διαλεγατε?

Επισης τραβαω μεγαλο ζορι με τις καρτες γραφικων. Ποια απ'ολες?

καλησπερα,

εχω παρει αποφαση να αγορασω/φτιαξω ενα νεο υπολογιστη απο την αρχη,

με σκοπο χρησης gaming και εφορμογων εικονας-video.

τι συνθεση εχετε να μου προτεινεται οταν:

a) προκειται να διαθεσω μεχρι 1300 ευρω

b) για καρτα γραφικων εχω επιλεξει μια Hd 5850

δηλαδη να μου προτεινεται τα υπολοιπα μερη του υπολογιστη για μια αξιοπρεπη-ισσοροπημενη συνθεση (κουτι, τροφοδοτικο, motherboard, cpu, ψυκτρα, μνημη, σκληρο δισκο, οθονη, λειτουργικο κ.λ.π)

• 1 month later...
καλησπερα,

εχω παρει αποφαση να αγορασω/φτιαξω ενα νεο υπολογιστη απο την αρχη,

με σκοπο χρησης gaming και εφορμογων εικονας-video.

τι συνθεση εχετε να μου προτεινεται οταν:

a) προκειται να διαθεσω μεχρι 1300 ευρω

b) για καρτα γραφικων εχω επιλεξει μια Hd 5850

δηλαδη να μου προτεινεται τα υπολοιπα μερη του υπολογιστη για μια αξιοπρεπη-ισσοροπημενη συνθεση (κουτι, τροφοδοτικο, motherboard, cpu, ψυκτρα, μνημη, σκληρο δισκο, οθονη, λειτουργικο κ.λ.π)

Αν και πέρασε πάρα πολύς καιρός από τότε που έκανες το ποστ (εγώ τώρα το είδα).

Εγώ προτείνω κάτι σαν τη δικιά μου σύνθεση και αλλάζεις ότι θες, γιατί εγώ τον είχα πάρει Χριστούγεννα, οπότε έχουν βγει και καινούρια, έχουν αλλάξει και οι τιμές κτλ..

• Επεξεργαστής: Intel Core I7-920 2.66GHz (προτείνω όμως τον I7-930 που τώρα είναι στην ίδια τιμή με τον 920 τότε και είναι ο ίδιος στα 2.80GHz)
  • RAM: OCZ Gold Low Voltage Tripple Channel Kit 1600MHz 6GB (3x2GB)
  • Κάρτα Γραφικών: Sapphire HD 5850
  • Σκληρός Δίσκος: 2x Western Digital Caviar Blue 7.200rpm 640GB (Προτείνω Samsung F1 ή Western Digital Caviar Black, εγώ δεν τους πήρα γιατί δεν υπήρχε διαθεσιμότητα τότε και αφού δίνεις και λίγα παραπάνω βάλε κι ένα SSD για φοβερές επιδόσεις ;))
  • Motherboard: Asus P6T
  • Κουτί: NZXT Lexa S Black (γύρω στα 70Ε κάνει, το διάλεξα καθαρά για λόγους ομορφιάς, οπότε διαλέγεις εσύ ότι θες :))
  • Τροφοδοτικό: Chieftec Super CFT-750-14CS PSU 750W (Δεν κάνει θόρυβο, δηλαδή εγώ τουλάχιστον δεν το ακούω. Με 750W θα είσαι πολύ άνετα ακόμα κι αν θες να κάνεις αναβάθμιση για 2η κάρτα γραφικών στο μέλλον για Crossfire)
  • Λειτουργικό: Microsoft Windows 7 Professional (ή αν θες τα καλύτερα Ultimate, με μεγαλύτερο κόστος εννοείτε)

Το μόνο πρόβλημα, τώρα που το βλέπω είναι ότι θες και οθόνη, ενώ εμένα ήταν χωρίς οθόνη γιατί κράτησα την παλιά... Άρα μάλλον τα παραπάνω χρήματα που δίνεις θα πάνε εκεί... Πάντως καλό θα ήταν να έβαζες ένα SSD, αν και με την παραπάνω σύνθεση θα είσαι αρκετά γρήγορα και μπορεί να μην καταλαβαίνεις και τη διαφορά

my Desktop PC: Intel Core I7-920 2.66GHz - OCZ Gold Low Voltage 6GB 1600MHz - Sapphire 5850 SVGA 1GB - Asus P6T - 2XWD Caviar Blue 640GB - Windows 7 Professional 64bit GR

my Phones: HTC HD (Dutty's HD WM6.5 Leo Holly Grail R0) - HTC Desire AMOLED (AOSP Oxygen v2.0.3 Android 2.3 Gingerbread)

Σταύρος

• 2 weeks later...

Καλησπερα.Το γράφω εδώ για να μην δημιουργώ καινούργιο θέμα!

To pc μου έχει 2X1GB RAM σε dual-channel με timings 5-5-5-15. Θέλω να προσθέσω άλλο ένα GB RAM αλλά φοβάμαι ότι θα χαθεί το dual-channel ( το οποίο δεν πιστεύω ότι προσφέρει κι πολλές διαφορές από 2Χ1GB σε single-channel ) ή/και ότι αν η RAM που θα βάλω θα είναι κατώτερη από τις RAM που έχω ήδη και θα μου "υποβαθμίσει" το σύστημα....Ισχύουν αυτά τα δύο που φοβάμαι? Και ακόμα και αν ισχύουν, δεν αξίζει να θυσιάσω λίγη ταχύτητα για να έχω μεγαλύτερη RAΜ ?

no sig...

Η επιπλεον Ram ποτε δεν χαλασε κανεναν :) Αλλα θα χαθει το dual channel και ισως σημαινει κ μια μικρη πτωση στις επιδοσεις (που δεν θα καταλαβεις στην πραγματικη ζωη)

Γιατι δν χτυπας παλι 2x1gb?? ;)

Shit Happens!!!

Εκτός από τα χρήματα που θα μου κοστίσει αυτό θα είναι και λίγο αδικοχαμένα μιάς και έχω XP 32-bit οπότε και πάλι 3 θα βλέπει ο υπολογιστής ( 3,4 νομίζω ). Όσο για τις επιδόσεις,αν βάλω κ άλλη RAM θα είναι επειδή καμιά φορά σε κανένα παιχνίδι η RAM πάει στα 2.3-2.4 GB και σερνέται το pc ή crashαρει το εκάστοτε παιχνίδι... Ευχαριστώ για την απάντηση !!
no sig...

Πληροφοριακα, και 3 να αφησεις, αν η καρτα σου εχει 1gb μνημης παλι πας σε 64bit. Οι μνημες λειτουργουν αθροιστικα ;)
Shit Happens!!!