Jump to content

Κάποιος μου "κλέβει" τη RAM

pantel
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδία γειά σας.Πρόσφατα αγόρασα έναν νέο υπολογιστή και ζήτησα να του βάλουν 1024 MB RAM.Όταν έκανα δεξί κλίκ στις ιδιότητες του υπολογίστη μου, είδα οτι γράφει 896 MB RAM.

Το ίδιο συνέβαινε και σε ένα laptop που είχα παλιότερα.Ενώ είχε RAM 512 MB, μου έγραφε 496 MB.

Μιά μέρα που έριξα μια ματιά στον υπολογιστή ενός φίλου μου, είδα οτι στις ιδιότητες γράφει 512 MB RAM.

Τι μπορεί να είναι αυτό που μου "κλέβει" τη μνήμη;

Είναι φυσιολογική αυτή η απώλεια ή έχει γίνει κάποια λάθος ρύθμιση;

Συμβαίνει και σε άλλους κάτι παρόμοιο;

Ναί, είμαι σίγουρος οτι χάνω μνήμη, αλλά νομίζω οτι κατάλαβα τι συμβαίνει.

Η κάρτα γραφικών που έχω, είναι ενσωματωμένη και "κλέβει" απο τη μνήμη του υπολογιστή.

Fusiologiko dn einai me tipota!!

des mipws den exeis valei kati swsta!!!

1024-896=128 mb ram!!

An exeis 128ara ram valtin swsta...h vgaltin k ksanavaltin!

H karta grafikwn klevei mnimi?!?!

Emena pantws mou dinei +256 MB ram!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Luau! If you're hungry for hunk of fat and juicy meat,

Eat my buddie Pumbaa here cuz he is a treat! A hundred dollar dine, a tasty swine, all you gotta do is get in line. Are ya achin'?

Laptop αγόρασες; Αν ναι, τη μνήμη στην «τρώει» η onboard (προφανώς) κάρτα γραφικών. Το ίδιο γινόταν και στο παλαιότερο laptop που είχες. ;)
:shifty:

Αυτό συμβαίνει, και μπορείς να το ελέγξεις από το bios. Συνήθως υπάρχει και μια επλογή για το πόση από τη μνήμη θέλεις να δεσμεύεται από την κάρτα γραφικών.

Fusiologiko dn einai me tipota!!

des mipws den exeis valei kati swsta!!!

1024-896=128 mb ram!!

An exeis 128ara ram valtin swsta...h vgaltin k ksanavaltin!

H karta grafikwn klevei mnimi?!?!

Emena pantws mou dinei +256 MB ram!

Αν η κάρτα γραφικών έχει κοινόχρηστη μνήμη με το pc τότε είναι απόλυτα φυσιολογικό να βλέπεις λιγότερη μνήμη μιας και αυτή σου την "κλέβει".

Αν δεν παίζεις παιχνίδια αγόρασε μια κάρτα με δικιά της μνήμη και απενεργοποίησε την ενσωματωμένη.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Αν η κάρτα γραφικών έχει κοινόχρηστη μνήμη με το pc τότε είναι απόλυτα φυσιολογικό να βλέπεις λιγότερη μνήμη μιας και αυτή σου την "κλέβει".

Αν δεν παίζεις παιχνίδια αγόρασε μια κάρτα με δικιά της μνήμη και απενεργοποίησε την ενσωματωμένη.

Αν παίζει εννοείς ;)

Οι on-board κάρτες που χρησιμοποιούν την μνήμη του συστήματος είναι μαύρο χάλι για παιχνίδια!

Αυτό συμβαίνει, και μπορείς να το ελέγξεις από το bios. Συνήθως υπάρχει και μια επλογή για το πόση από τη μνήμη θέλεις να δεσμεύεται από την κάρτα γραφικών.

Γίνεται κάτι τέτοιο;Μπήκα στο bios,αλλά δεν κατάφερα να το ρυθμίσω.

Αν παίζει εννοείς ;)

Οι on-board κάρτες που χρησιμοποιούν την μνήμη του συστήματος είναι μαύρο χάλι για παιχνίδια!

Σωστός αρχηγέ! Ένα μυαλό χειμώνα-καλοκαίρι, τι περιμένεις; :lol: :lol:

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Γίνεται κάτι τέτοιο;Μπήκα στο bios,αλλά δεν κατάφερα να το ρυθμίσω.

Η κάρτα γραφικών σου επειδή είναι ενσωματωμένη χρειάζεται μνήμη. Πόσο λιγότερο σκοπεύεις να της δώσεις.

Αν δεν παιζεις παιχνίδια και τα 896 πανε σε μουσική, βίντεο και οχί σε τεράστια προγράμματα μπουλντόζες όπως σχεδιαστικά ή φωτογραφίας είσαι Τζαμάικα!!:) :)

Αν πάλι παιζεις παιχνίδια δώσε καποια λεφτά να πάρεις μια ξεχωριστή κάρτα γραφικών για να έχεις καλή απόδοση και να αποδεσμεύσεις τη ραμ σου

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το ίδιο συμβαίνει και σε εμένα...έχω πάρει μια μητρική της ASRock με ενσωματωμένη 64άρα κάρτα γραφικών γιατί δεν με αφορούν στο συγκεκριμένο μηχάνημα αλλά και γενικώς τα games... και ενώ έχω πάνω δύο μνήμες 512mb βλέπει μόνο 960mb...(1024-64=960)

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

Η κάρτα γραφικών σου επειδή είναι ενσωματωμένη χρειάζεται μνήμη. Πόσο λιγότερο σκοπεύεις να της δώσεις.

Proud owner of sony erricson k800i

----------------------------------

Posa frapedia roufiksate simera??oeo

Αν δεν παιζεις παιχνίδια και τα 896 πανε σε μουσική, βίντεο και οχί σε τεράστια προγράμματα μπουλντόζες όπως σχεδιαστικά ή φωτογραφίας είσαι Τζαμάικα!!:) :)

Αν πάλι παιζεις παιχνίδια δώσε καποια λεφτά να πάρεις μια ξεχωριστή κάρτα γραφικών για να έχεις καλή απόδοση και να αποδεσμεύσεις τη ραμ σου

Δεν ασχολούμαι καθόλου με παιχνίδια.Χρησιμοποιώ κυρίως προγράμματα επεξεργασίας ήχου.Πάνω απ' όλα, ήθελα να γνωρίζω πως γίνεται να ρυθμίσω το μέγεθος της μνήμης που θα χρησιμοποιεί η κάρτα γραφικών.Τελικά βρήκα πως γίνεται.