Jump to content

Να καταργηθεί το άσυλο;

aijivl
 Κοινοποίηση

Να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο??  

196 members have voted

1. 1. Να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο??

• Ναι!! Ο χώρος είναι μια πηγή εκληματικότητας..
      85
    • Όχι. Να ισχύει υπό προυποθέσεις
      59
    • Όχι. Τόσες ζωές χάθηκαν γι αυτό!
      52

Recommended Posts

Kαι πολύ καλά τους κάνουν. Οι λίτες και γενικότερα η αστυνομία δεν είναι εξουσία για να καταπατούν τα θεσπισμένα από το σύνταγμα δικαιώματα του πανεπιστημίου.

Και δεν νομίζω οτί αυτό γίνεται μετά απο εντολή του πρύτανη

..

Τι λες?? Να πανε να ελεξουν για ενα εγκλημα και τα μ@λα@κισμενα να τους κυνηγανε?? και για ποια εξουσια μιλας?? Στα δικαιωματα του πανεπιστημιου ειναι να δινει ασυλο σε εκγληματιες?? Εστω και αν αυτοι ειναι και φοιτητες του ιδρυματος?? Εδω κανεις λαθος. Το ασυλο του πανεπιστημιου ειναι ιδεων και αποψεων. Οχι πραξεων. και αν υπαρχει ποινικο αδικημα πρεπει να τιμωρειται, οπου και να εγινε αυτο. Αλλα μερικοι ζουν στον κοσμο τους βλεπω ακομη...Ή τουλαχιστον σε εναν κοσμο που υπηρχε πριν 30 χρονια...

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

• Απαντήσεις 204
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αν και πλεον δεν ειμαι φοιτητης...Ψηφισα υπερ της καταργησης οπως ειχα κανει και στο παλιο δημοψηφισμα.

Οι "ιστορικοι λογοι" ειναι το τελευταιο, αν οχι το πιο ασυμαντο πραγμα για να μεινει το ασυλο. Απο τη στιγμη που σημερα δεν αξιοποιει τον σκοπο που δημιουργηθηκε, δεν εχει και νοημα υπαρξης. Οταν μιλαμε για το ασυλο στα πανεπιστημια μιλαμε για την ελευθερη διακινηση ιδεων, αποψεων. οχι διακινηση ναρκωτικων , κλεμμενων κινητων και pc...

Δεν μπορει να διαμαρτυρωνται φοιτητες οτι τους κλεψανε, μαχαιρωσανε, βιασανε και οταν μπει η αστυνομια καλουεμνη απο πρυτανη ,εστω και με πολιτικα ρουχα, μολις ο καθε "υπερχαμος" του ασυλου τους αντιληφθει να τους κοινηγανε να τους λιντσαρουν "εχουμε ασυλο στου μπατσους και τους φασιστες σαν και εσας dude!" "Τολμησες να περπατησεις με την ιδιοτητα του αστυνομικου στον πανεπιστημιακο χωρο??" "Ξυλο".

Και αν καποιος πιοστευει οτι τετοιο γεγονος δεν εχει γινει ας ψαξει για φωτο κατεστραμενων αστυνομικων οχηματων στο προηγουμενο thread.

Φυσικά και η ενέργεια φοιτητών να σπάσουν το περιπολικό, απλά επειδή μπορούσαν λόγω του ασύλου, ήταν ηλίθια.Ειδικά επειδή η αστυνομία είχε πάει να πάρει αποτυπώματα για μία κλοπή που είχε γίνει, και οχι για κάποιο άλλο λόγο.Εξίσου ηλίθιο είναι όμως να παρκάρεις περιπολικό μέσα σε πανεπιστήμιο.Για πρακτικούς και συμβολικούς λόγους.Δεν χρειάζεται να είσαι ο Ηρακλής Πουαρώ για να το καταλάβεις.Οταν η αστυνομία, όμως, πήγε να πάρει αποτυπώματα στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, μετά την δολοφονική επίθεση με λοστό σε φοιτητή που προσπάθησε να υπερασπιστεί την περιουσία του πανεπιστημίου και να αποτρέψει την κλοπή Η/Υ, κανείς δεν τους πείραξε.

Το άσυλο υπάρχει στην περίπτωση που κάποιος θα αποφασίσει να στείλει την αστυνομία για άλλους λόγους.Και ποτέ μη λες ποτέ:rolleyes: .Πάντως είναι ένα θέμα με το οποίο η πανεπιστημιακή κοινότητα, και οι ίδιοι οι συνειδητοποιημένοι αναρχικοί θα πρόστεθα, θα πρέπει να ασχοληθεί πιο σοβαρά.Δεν είναι τυχαίο οτι οι μπάχαλοι αποτελούν το κυριότερο επιχείρημα όσψν θέλουν την κατάργηση του.Αλλοι τα σπάνε κάθε φορά, και άλλοι τρέχουνε μετά να υπερασπιστούνε το άσυλο.

.

Kαι πολύ καλά τους κάνουν. Οι λίτες και γενικότερα η αστυνομία δεν είναι εξουσία για να καταπατούν τα θεσπισμένα από το σύνταγμα δικαιώματα του πανεπιστημίου.

..

Σφεντονα εχει γινει το συνταγμα και διαβαζεται κατα βουληση. Τα ατομικα δικαιωματα, η προστασια περιουσιας, κλπ που επισης αναφερονται δεν ειναι τοσο σημαντικα βεβαιως.

Το άσυλο υπάρχει στην περίπτωση που κάποιος θα αποφασίσει να στείλει την αστυνομία για άλλους λόγους.Και ποτέ μη λες ποτέ:rolleyes:

Εγω το εχω απορια εδω και πολυ καιρο. Απο τοτε που υπηρξα φοιτητης και ακουσα περι ασυλου. Πιστευεις οτι αν αλλαξει η διακυβερνηση της χωρας(μιλαω για μια χουντα ή κουμουνιστικο καθεστως) ενα "ασυλο" θα εμποδισει να μπουν μεσα στον πανεπιστημιακο χωρο αστυνομια κια στρατος?? Εδω θα καταπατηθει το συνταγμα!!! Στο ασυλο θα μεινουν?? Με τα σημερινα δεδομενα κανεις δεν προκειται να διωχθει για πολιτικες αποψεις. Αν αυτο ποτε γινει τοτε δεν θα υπαρχει κια το συνταγμα οπως το ξερουμε και φυσικα κανενα ασυλο δεν θα σταματαει τιποτα τετοιο.

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Η αλήθεια είναι πως το Άσυλο έχει καταχραστεί απο εκείνη τη μερίδα των ανθρώπων που το χρησιμοποιούν ως ασπίδα για τη πραγματοποίηση των παράνομων πράξεων τους.

Δε μπορώ να καταλάβω όμως γιατί πρέπει να καταργηθεί.Αντίθετα ας δωθεί βάρος στην πλήρη απομάκρυνση αυτών των ανθρώπων απο τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ απο τους ίδιους τους φοιτητές,έστω σε συνεργασία με κάποιον άλλο φορέα.

Εξάλλου το φοιτητικό Άσυλο αποτελλεί ενα δικαίωμα του φοιτητή,ενα δικαίωμα που σε περίπτωση αναίρεσης του,θα επιφέρει κατά τη γνώμη μου αρκετά προβλήματα αφου θα υπάρξει πλήρης εκμετάλλευση απο την αστυνομία.

Για μένα πλήρης εκμετάλλευση σημαίνει μπαίνω όποτε,όπως και για όποιο λόγο θέλω.

Είδαμε και στα πρόσφατα επεισόδια φοιτητές εντός του Πολυτεχνείου να τρώνε δακρυγόνα,βόμβες λάμψης και δε ξέρω τι άλλο.Φοιτητές που ζητούσαν απο την αστυνομία να κάνει πίσω για να αποχωρήσουν.

Ας μην υπήρχε το φοιτητικό Άσυλο και θα τα λέγαμε..;)

Η αλήθεια είναι πως το Άσυλο έχει καταχραστεί απο εκείνη τη μερίδα των ανθρώπων που το χρησιμοποιούν ως ασπίδα για τη πραγματοποίηση των παράνομων πράξεων τους.

Δε μπορώ να καταλάβω όμως γιατί πρέπει να καταργηθεί.Αντίθετα ας δωθεί βάρος στην πλήρη απομάκρυνση αυτών των ανθρώπων απο τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ απο τους ίδιους τους φοιτητές,έστω σε συνεργασία με κάποιον άλλο φορέα.

Εξάλλου το φοιτητικό Άσυλο αποτελλεί ενα δικαίωμα του φοιτητή,ενα δικαίωμα που σε περίπτωση αναίρεσης του,θα επιφέρει κατά τη γνώμη μου αρκετά προβλήματα αφου θα υπάρξει πλήρης εκμετάλλευση απο την αστυνομία.

Για μένα πλήρης εκμετάλλευση σημαίνει μπαίνω όποτε,όπως και για όποιο λόγο θέλω.

Είδαμε και στα πρόσφατα επεισόδια φοιτητές εντός του Πολυτεχνείου να τρώνε δακρυγόνα,βόμβες λάμψης και δε ξέρω τι άλλο.Φοιτητές που ζητούσαν απο την αστυνομία να κάνει πίσω για να αποχωρήσουν.

Ας μην υπήρχε το φοιτητικό Άσυλο και θα τα λέγαμε..;)

Σε ποιον φορεα αναφερεσαι ή προτεινεις? Security?

Αν τα ιδια εγκληματικα /κακοποια στοιχεια ειναι φοιτητες που εκμεταλλευονται το "ασυλο"?

Και την καραμελα "μπαινουν οποτε θελουν χωρις λογο" εγω δεν την κατανοω. Πληρης εκμεταλλευση απο την αστυνομια ? Ειναι σαν να μου λες οτι η αστυνομια ειναι χειροτερη απο τους εγκληματιες που εκμεταλλευονται το ασυλο...

Εγω το εχω απορια εδω και πολυ καιρο. Απο τοτε που υπηρξα φοιτητης και ακουσα περι ασυλου. Πιστευεις οτι αν αλλαξει η διακυβερνηση της χωρας(μιλαω για μια χουντα ή κουμουνιστικο καθεστως) ενα "ασυλο" θα εμποδισει να μπουν μεσα στον πανεπιστημιακο χωρο αστυνομια κια στρατος?? Εδω θα καταπατηθει το συνταγμα!!! Στο ασυλο θα μεινουν?? Με τα σημερινα δεδομενα κανεις δεν προκειται να διωχθει για πολιτικες αποψεις. Αν αυτο ποτε γινει τοτε δεν θα υπαρχει κια το συνταγμα οπως το ξερουμε και φυσικα κανενα ασυλο δεν θα σταματαει τιποτα τετοιο.

Δεν ξέρω αν θα αποτρέψει κάποιο δικτατορικό καθεστώς να καταστήλει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών στο πανεπιστήμιο, αλλά το άσυλο υπάρχει και για συμβολικούς λόγους.

Για το οτι κανείς δεν πρόκειται, με τα σημερινά δεδομένα,΄να διωχθεί για τις απόψεις του μην είσαι απόλυτα βέβαιος.Οι εποχές στις οποίες υπήρχε πολύ μεγαλύτερη πολιτική ένταση δεν είναι και τόσο μακριά.Σου θυμίζω οτι είχαμε παρουσία αστυνομικών με πολιτικά σε συνδικαλιστικές συγκεντρώσεις.Και οχι το 73, αλλά πρόσφατα.Η πρώτη Γ.Σ του πανεπιστημίου μου ήταν γεμάτοι ΟΝΝΕΔίτες.Καλό θα είναι η επόμενη να μην είναι και γεμάτη ασφαλίτες.

.

Δεν ξέρω αν θα αποτρέψει κάποιο δικτατορικό καθεστώς να καταστήλει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών στο πανεπιστήμιο, αλλά το άσυλο υπάρχει και για συμβολικούς λόγους.

Για το οτι κανείς δεν πρόκειται, με τα σημερινά δεδομένα,΄να διωχθεί για τις απόψεις του μην είσαι απόλυτα βέβαιος.Οι εποχές στις οποίες υπήρχε πολύ μεγαλύτερη πολιτική ένταση δεν είναι και τόσο μακριά.Σου θυμίζω οτι είχαμε παρουσία αστυνομικών με πολιτικά σε συνδικαλιστικές συγκεντρώσεις.Και οχι το 73, αλλά πρόσφατα.Η πρώτη Γ.Σ του πανεπιστημίου μου ήταν γεμάτοι ΟΝΝΕΔίτες.Καλό θα είναι η επόμενη να μην είναι και γεμάτη ασφαλίτες.

Αν ειναι μονο για συμβολικους λογους τι ουσια εχει?? Αρα αχρηστο ειναι...

Και που ειναι το κακο με τους ασφαλιτες?? Δεν το καταλαβα ακομη αυτο? Για να βλαψουν υπαρχουν? Ειναι κακοποιοι αναμεσα μας? Κινδυνευουμε απο αυτους?? Νομιζω η λεξη "ασφαλιτες" εχει ριζα την λεξη ασφαλεια. Ειναι κακη λεξη? Νομιζεις οτι ζουμε στη χουντα ακομη??

Διπλα μου μενει ενας ασφαλιτης...Να φοβαμαι τα βραδια? Με ελεγχει?

Αν ειναι μονο για συμβολικους λογους τι ουσια εχει?? Αρα αχρηστο ειναι...

Και που ειναι το κακο με τους ασφαλιτες?? Δεν το καταλαβα ακομη αυτο? Για να βλαψουν υπαρχουν? Ειναι κακοποιοι αναμεσα μας? Κινδυνευουμε απο αυτους?? Νομιζω η λεξη "ασφαλιτες" εχει ριζα την λεξη ασφαλεια. Ειναι κακη λεξη? Νομιζεις οτι ζουμε στη χουντα ακομη??

Διπλα μου μενει ενας ασφαλιτης...Να φοβαμαι τα βραδια? Με ελεγχει?

Εάν πιστεύεις οτι ο συμβολισμός είναι κάτι το ασήμαντο, κάνεις τεράστιο λάθος.Ολες οι σημαίες, κρατικές, κομματικές, επαναστατικές κτλ. σύμβολα είναι.Και σύμβολα βέβαια δεν είναι μόνο οι σημαίες.Αποτελεί κοινή παραδοχή οτι ο συμβολισμός είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.Εαν τα σύμβολα είναι κάτι το ασήμαντο, γιατί προκαλεί αντίδραση το κάψιμο της σημαίας απο τους αναρχικούς;Kαι για να μην μου πεί κανείς τίποτα περίεργο, το αναφέρω για να καταδείξω τη σημασία του συμβολισμού.

Οι λόγοι βέβαια δεν είναι μόνο συμβολικοί, όπως σου εξήγησα.Και οι ασφαλίτες οχι, δεν είναι κακοποιοί.Δεν έχουν καμμιά δουλειά όμως σε συνδικαλιστικές συγκεντρώσεις.Το γιατί θέλω να πιστεύω οτι το καταλαβαίνει ο καθένας.Εχουν άλλωστε σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθούν.

.

Otan kapoios petaei petres kai molotof sta gurw magazia, se periousies aplwn politwn, kai meta mpainei mesa gia na prostateu8ei apo to asulo (pagkosmia prwtotupia) prepei eite na tou empodizetai i eisodos (to idaniko) i na dinetai to dikaiwma stin astunomia na mpei kai na ton sullabei. Episis an kapoios tampourwnetai mesa , petwntas pali petres kai molotof eksw, prepei episis na sullambanetai. Se kamia omws periptwsi den 8a prepei na exei to dikaiwma i astunomia na eisbalei an den exoun proigoumenws emfanws diaprax8ei aksiopoines prakseis. Opws episis na min ginontai athroes sullipseis, me ti logiki tou enas petakse tin petra, sullambanoume opoion broume.

Alla to problima den einai ekei, mipws diladi an i8ele i astunomia den 8a mporouse na sullabei tous gnwstous kafrous pou amaurwnoun ka8e fora poreies me suxna dikaia aitimata?

Ωραίο πράγμα ο συμβολισμός τελικά. Ο συμβολισμός αυτός επιτρέπει να σπάσω, να κάψω, να τραυματίσω, να λιανίσω και μετά να πάω μέσα στο Πολυτεχνείο και να κάνω κωλοδάχτυλα στον μπάτσο απέξω. Στη συνέχεια μαζί με τους φίλους μου θα απαιτήσω από τον πρύτανη να απαιτήσει από τους μπάτσους να φύγουν ώστε να "αποχωρήσω ειρηνικά". Μέχρι να βγει η απόφαση μπορει να διαλύσω κανα εργαστήριο, να κάψω καμια γραμματεία, να σπάσω κανα PC, να κλέψω ότι μου γυαλίσει.

Στη συνέχεια θα "αποχωρήσω ειρηνικά" υπό τα βλέμματα των φοιτητών που αγωνίζονται να μην καταργηθεί το άσυλο επειδή ειναι "σύμβολο όπως η σημαία".

Ωραίο πράγμα το άσυλο, αδέλφια. Αμα γίνω και εγώ "αγωνιστής" με κράνος και καδρόνια να έρθω να γίνουμε φίλοι? Τόσους και τόσους εγκληματίες έχετε υποθάλψει τόσα χρόνια, σε μένα θα κολλήσετε?

Τέλος, εάν υπάρξει κυβέρνηση που θα καταπατήσει στην πράξη το πανεπιστημιακό άσυλο, να είστε σίγουροι ότι ο τόπος θα έχει πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Το άσυλο έχει χάσει ΚΑΘΕ νόημά του πλέον. Το μόνο που εξυπηρετεί είναι στο να επιτρέπει σε εγκληματίες και απατεωνίσκους να δρουν ελεύθερα μέσα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να καταργηθεί ή τουλάχιστον να περιοριστεί ώστε να καλύπτει μόνο το θέμα της ελεύθερης έκφρασης και όχι αδικήματα όπως διακίνηση ναρκωτικών, πειρατικών CD/DVD, λεηλασιών χώρων των πανεπιστημίων κλπ.

Προς όλους τους "υπέρμαχους" του ασύλου (που προφανώς υπάρχουν σε όλες τις σχολές) και προτείνουν μεταξύ άλλων την περιφρούρηση του χώρου της εκάστωτε σχολής από φοιτητές, θέλω να απευθύνω ένα ερώτημα. Πόσες φορές σταθήκατε απέναντι σε αναρχικούς με λοστούς που θέλαν να σπάσουν την γραμματεία της σχολής σας (όπως έγινε πρόσφατα στην ΑΣΟΕΕ); Πόσες φορές διώξατε τους πειρατές που γεμίζουν τους διαδρόμους στα ΤΕΙ αλλά και σχεδόν σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα; Καλά είναι στην θεωρία να μιλάμε για ομάδες περιφρούρησης, αλλά στην πράξη τέτοια πράγματα δεν γίνονται. Λίγος κόσμος προτείθεται να βάλει την ζωή του σε κίνδυνο για να αποτρέψει συμβάντα όπως τα παραπάνω.

Συμφωνώ με όσα λες , εκτός από ένα σημείο.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να διατηρηθεί το άσυλο σε ότι αφορά τη διακίνηση ιδεών ή την ελεύθερη έκφραση , αφού αυτά έτσι και αλλιώς κατοχυρώνονται τόσο μέσα , όσο και έξω από τα Πανεπιστήμια.Η διακίνηση ιδεών και η έφρασή τους είναι ελεύθερη ανεξαρτήτως υπάρξεως ή καταργήσεως ασύλου.

Το άσυλο σήμερα δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης , παρά μόνο να προσφέρει στέγη σε μικροεγκληματίες πάσης φύσης.

Και γιατί να υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης?

Οι ομάδες αυτές θα παίζουν το ρόλο της αστυνομίας , μόνο που επειδή δεν θα είναι αστυνομία , δεν θα εμποδίζονται από το άσυλο???

Μα τι λέμε τώρα?

Άρθρο 5 παρ.4 εδ.2 του Ν.2251/94:

"Σε περίπτωση αντικατάστασης του προιόντος ή ανταλλακτικού του , η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια για το νέο προιόν ή το ανταλλακτικό ."

:up:

Ωραίο πράγμα ο συμβολισμός τελικά. Ο συμβολισμός αυτός επιτρέπει να σπάσω, να κάψω, να τραυματίσω, να λιανίσω και μετά να πάω μέσα στο Πολυτεχνείο και να κάνω κωλοδάχτυλα στον μπάτσο απέξω. Στη συνέχεια μαζί με τους φίλους μου θα απαιτήσω από τον πρύτανη να απαιτήσει από τους μπάτσους να φύγουν ώστε να "αποχωρήσω ειρηνικά". Μέχρι να βγει η απόφαση μπορει να διαλύσω κανα εργαστήριο, να κάψω καμια γραμματεία, να σπάσω κανα PC, να κλέψω ότι μου γυαλίσει.

Στη συνέχεια θα "αποχωρήσω ειρηνικά" υπό τα βλέμματα των φοιτητών που αγωνίζονται να μην καταργηθεί το άσυλο επειδή ειναι "σύμβολο όπως η σημαία".

Ωραίο πράγμα το άσυλο, αδέλφια. Αμα γίνω και εγώ "αγωνιστής" με κράνος και καδρόνια να έρθω να γίνουμε φίλοι? Τόσους και τόσους εγκληματίες έχετε υποθάλψει τόσα χρόνια, σε μένα θα κολλήσετε?

Τέλος, εάν υπάρξει κυβέρνηση που θα καταπατήσει στην πράξη το πανεπιστημιακό άσυλο, να είστε σίγουροι ότι ο τόπος θα έχει πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεi.

Αυτο λεω τοση ωρα...Παλι καλα που υπαρχουν ατομα που δεν εχουν μεινει πισω και αντιλαμβανονται την πραγματικοτητα...

Για μένα τα πράγματα είναι πολύ απλά, διέπραξες αξιόποινες πράξεις και κατέφυγες σε χώρο του πανεπιστημίου; Αυτόματη άρση του πανεπιστημιακού άσυλου μπαίνει μέσα η αστυνομία τους μαζεύει και τελειώνει η υπόθεση.

Προσωπικά πιστεύω ότι αν όλοι αυτοί που κάνουν τα επεισόδια ξέρουν ότι δεν θα μπορέσουν να κρυφτούν πίσω από το άσυλο θα το σκεφτούν λίγο παραπάνω να κάνουν επεισόδια.

ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

Τέλος, εάν υπάρξει κυβέρνηση που θα καταπατήσει στην πράξη το πανεπιστημιακό άσυλο, να είστε σίγουροι ότι ο τόπος θα έχει πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί.

Και οι ασφαλίτες και οι λοιποί που βρίσκονται όταν αποχωρούν όλοι αυτοί;Μήπως αποχωρούν με ελικόπτερο ή μήπως τόσα χρόνια δεν τους ξέρουνε;Μάλλον θα είναι απασχολημένοι σε καμμία συνδικαλιστική συνέλευση.

Υπάρχει και πιο έξυπνος τρόπος να καταργήσει κανείς το άσυλο, αδέρφια.Αφήνει τους μπάχαλους να τα σπάσουνε 1,2,5,10,100,500, ε πού θα πάει κάποτε θα αγανακτήσει η κοινή γνώμη και οχι μόνο δεν θα ξεσηκωθεί κατα της κυβέρνησης που θα το καταργήσει, θα την αποθεώσει κιόλας.

Ωράιο πράγμα να αφήνεις τα πράγματα να "ωριμάσουν".:rolleyes: Αλλωστε οι φοιτητές παντού είναι ιδιαίτερα ενοχλητικοί για την εκάστοτε κυβέρνηση.Βλέπεις δεν έχουν ακόμα ηλεκτρική σκούπα με 1520 άτοκες δόσεις που τις πληρώνεις όποτε θέλεις, ούτε παιδιά, σκυλιά, γατιά και στεγαστικό δάνειο.Ξέρω, ξέρω οι φοιτητές σήμερα, σε αντίθεση με τη γενιά σας που κάποτε..... ενδιαφέρονται μόνο για τα party κτλ.

.

Σε ποιον φορεα αναφερεσαι ή προτεινεις? Security?

Αν τα ιδια εγκληματικα /κακοποια στοιχεια ειναι φοιτητες που εκμεταλλευονται το "ασυλο"?

Και την καραμελα "μπαινουν οποτε θελουν χωρις λογο" εγω δεν την κατανοω. Πληρης εκμεταλλευση απο την αστυνομια ? Ειναι σαν να μου λες οτι η αστυνομια ειναι χειροτερη απο τους εγκληματιες που εκμεταλλευονται το ασυλο...

Θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών,φοιτητών και της αστυνομίας ώστε οι ταραξίες να αποβάλλονται απο τον πανεπιστημιακό χώρο και να συλλαμβάνονται.

Η ιδέα του security μέσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μου θυμίζει κάτι αμερικάνικες ταινίες.Ειλικρινά,δε θα ήθελα να δω κάτι τέτοιο να γίνεται πραγματικότητα.

Τη ''καραμέλα'',τη θεωρώ πολύ πιθανό σενάριο σε περίπτωση που καταργηθεί το άσυλο.

Όσο για το αν η αστυνομία είναι χειρότερη απο τον κάθε εγκληματία που εκμεταλλεύεται το Άσυλο,προσωπικά δε μπαίνω καν σε σύκριση.Έκαστος στο είδος του.

Και οι ασφαλίτες και οι λοιποί που βρίσκονται όταν αποχωρούν όλοι αυτοί;Μήπως αποχωρούν με ελικόπτερο ή μήπως τόσα χρόνια δεν τους ξέρουνε;Μάλλον θα είναι απασχολημένοι σε καμμία συνδικαλιστική συνέλευση.

Υπάρχει και πιο έξυπνος τρόπος να καταργήσει κανείς το άσυλο, αδέρφια.Αφήνει τους μπάχαλους να τα σπάσουνε 1,2,5,10,100,500, ε πού θα πάει κάποτε θα αγανακτήσει η κοινή γνώμη και οχι μόνο δεν θα ξεσηκωθεί κατα της κυβέρνησης που θα το καταργήσει, θα την αποθεώσει κιόλας.

Ωράιο πράγμα να αφήνεις τα πράγματα να "ωριμάσουν".:rolleyes: Αλλωστε οι φοιτητές παντού είναι ιδιαίτερα ενοχλητικοί για την εκάστοτε κυβέρνηση.Βλέπεις δεν έχουν ακόμα ηλεκτρική σκούπα με 1520 άτοκες δόσεις που τις πληρώνεις όποτε θέλεις, ούτε παιδιά, σκυλιά, γατιά και στεγαστικό δάνειο.Ξέρω, ξέρω οι φοιτητές σήμερα, σε αντίθεση με τη γενιά σας που κάποτε..... ενδιαφέρονται μόνο για τα party κτλ.

Αν νομιζεις οτι οι ασφαλιτες ειναι μονο για τις συνελευσεις και για να το παιζουν τσατσοι εισαι λαθος και νομιζω οτι δεν εχεις γνωση του τι εστι ασφαλιτης και ποια ειναι η δουλεια του. Γι αυτο ασε τους ασφαλιτες στην ακρη....

Και τα πραγματα δεν επρεπε να "ωριμασουν". Οι φοιτητες τα αφησαν να ωριμασουν. Μονοι τους οδηγησαν στην συζητηση για καταργηση\αναθεωρηση του ασυλου με την ανοχη τους να το εκμεταλλευονται τα κακοποια στοιχεια. και να το κρατανε για "συμβολικους" λογους. Τα πραγματα ωριμασαν απο τη στιγμη που χυθηκε αιμα. Και το φρουτο θα πεσει τελικα,ελπιζω οχι οταν θα εχουμε και θανατο....

Ρε παιδιά, μήπως θα έπρεπε να αλλάξει λίγο η δημοσκόπηση? Αυτό το ''Ναι, ο χώρος είναι μια πηγή εγκληματικότητας...'' δεν νομίζω ότι αντιπροσωπέυει απόλυτα αυτούς που είναι υπερ της άρσης του ασύλου! Και εγώ ψήφισα ναι για τους λόγους που ήδη έχουν αναφερθεί (να μην καταντήσουν τα πανεπιστήμια άσυλα για βαποράκια και κλέφτες) αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι γενικά το παναπιστήμιο είναι εγκληματικός χώρος, έλεος. Η άρση πρέπει να υπάρξει για να αποφευχθούν μεμονομένα περιστατικά που θα έδιναν την εσφαλμένη εντύπωση ''Ελληνικά πανεπιστήμια, άσυλο για βαποράκια''. Η δημοσκόπηση είναι σχεδόν κατευθυνόμενη! Φιλικά πάντα...:rolleyes:

Και επειδη δεν εχουν ολα αυτα δεν εχουν και υποχρεωσεις. Αρα μπορουν να σπανε να καινε να βρωμανε τα εργαστηρια διαδρομους κλπ.

Παιδια τι λεμε τωρα ολα τα μπαχαλα τα κανουν και οι φοιτητες ολοι ειναι αγιοι. Τι να πω αν πατε μια βολτα στις σχολες λες που μπηκα τωρα. τοιχοι βαμμενοι και κατεστραμενοι που μολις βαφτικαν ή φτιαχτικαν. Κουρτινες καμενες ςπειδη καποιος ειχε ντερτια τζαμια σπασμενα επειδη δεν το περασε ο καθηγητης στο μαθημα και πολλα αλλα. Φυσικα κανενας δεν πληρωνει διοτι ο φοιτητης δεν εχει υποχρεωσεις και ειναι προστατευμενος πισω απο το ασυλο. Δεν εχω κανενα προβλημα στη γενικη συνελευση να βρισκεται οποιοσδηποτε διοτι κινουμαι σε νομιμη βαση. Γιατι καποιοι κρυβονται? σε τι εξυπηρετει αυτο?

Και μια ερωτηση ολα αυτα που αναφερονται δεν τα εχεις δει στις σχολες? αν οχι πες μας και μας να ξαναγινουμε φοιτητες στη σχολη σου.

Θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών,φοιτητών και της αστυνομίας ώστε οι ταραξίες να αποβάλλονται απο τον πανεπιστημιακό χώρο και να συλλαμβάνονται.

Η ιδέα του security μέσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μου θυμίζει κάτι αμερικάνικες ταινίες.Ειλικρινά,δε θα ήθελα να δω κάτι τέτοιο να γίνεται πραγματικότητα.

Τη ''καραμέλα'',τη θεωρώ πολύ πιθανό σενάριο σε περίπτωση που καταργηθεί το άσυλο.

Όσο για το αν η αστυνομία είναι χειρότερη απο τον κάθε εγκληματία που εκμεταλλεύεται το Άσυλο,προσωπικά δε μπαίνω καν σε σύκριση.Έκαστος στο είδος του.

Νομιζω οτι παραβλεπεις το γεγονος οτι σχεδον οποτε η αστυνομια ζητηθηκε να ελεγξει με αδεια πρυτανη τον πανεπιστημιακο χωρο οι υπεραπιστες φοιτητες του ασυλου τους επιτεθηκαν...Για ποια συνεργασια μιλας??

Αλλα ακομη δεν μπορω να καταλαβω γιατι φοβαστε τον ελεγχο. Αν δεν εχεις κατι να κρυψεις τι να φοβηθεις? Και δεν νομιζω σε περιπτωση καταργησης ασυλου ολοι οι αστυνομικοι να ελεγχουν τους φοιτητες...Λες και αυτο ειναι που ονειρευονται τοσο καιρο...Τουλαχιστον οταν υπαρχουν αξιοποινες πραξεις να υπαρχει δικαιωμα εισοδου και ασκησης της εξουσιας τους. Τρομαζει η λεξη εξουσια και ξυνιζει σε πολλους...Αλλα ετσι ειναι.Εχουν την εξουσια αλλα δεν ειμαστε υπολογοι σε αυτους. Η εξουσια τους πηγαζει απο την αναγκη μας για προστασια.

Mα έτσι κι αλλιώς αυτοί οι οποίοι φωνάζουν για το άσυλο, σε καταλήψεις και στην TV, είναι οι περισσότεροι 25~30 χρονών, που δυστυχώς τους επιτρέπουν να λέγονται ακόμα φοιτητές. Μαλλιάδες, γεγέδες, και καμπάνες (που έλεγαν παλιά :lol:).

Έχετε δεί κανέναν σοβαρό/καλό φοιτητή να κάνει κατάληψη και να διαμαρτύρεται για άσυλο κλπ? Όλο κάτι ρετάλια είναι.

Όταν είχε γίνει παλιά κατάληψη στο τει μου, ο μικρότερος ήταν 23 χρονών (8ο + εξάμηνο), ο "φρεσκοξυρισμένος" είχε γένια 1ος μήνα, και ο καθαρότερος είχε κάνει μπάνιο πρίν 3 μήνες...

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Και επειδη δεν εχουν ολα αυτα δεν εχουν και υποχρεωσεις. Αρα μπορουν να σπανε να καινε να βρωμανε τα εργαστηρια διαδρομους κλπ.

Παιδια τι λεμε τωρα ολα τα μπαχαλα τα κανουν και οι φοιτητες ολοι ειναι αγιοι. Τι να πω αν πατε μια βολτα στις σχολες λες που μπηκα τωρα. τοιχοι βαμμενοι και κατεστραμενοι που μολις βαφτικαν ή φτιαχτικαν. Κουρτινες καμενες ςπειδη καποιος ειχε ντερτια τζαμια σπασμενα επειδη δεν το περασε ο καθηγητης στο μαθημα και πολλα αλλα. Φυσικα κανενας δεν πληρωνει διοτι ο φοιτητης δεν εχει υποχρεωσεις και ειναι προστατευμενος πισω απο το ασυλο. Δεν εχω κανενα προβλημα στη γενικη συνελευση να βρισκεται οποιοσδηποτε διοτι κινουμαι σε νομιμη βαση. Γιατι καποιοι κρυβονται? σε τι εξυπηρετει αυτο?

Και μια ερωτηση ολα αυτα που αναφερονται δεν τα εχεις δει στις σχολες? αν οχι πες μας και μας να ξαναγινουμε φοιτητες στη σχολη σου.

Eάν δεν έχεις πρόβλημα με το να ελέγχει η αστυνομία τις συνδικαλιστικές συνελεύσεις, ε τότε τι να πώ.Εάν πιστεύεις οτι μπορούν να ασκηθούν ελεύθερα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα υπό την παρουσία ασφαλιτών που κόβουν φάτσες.Ασε που αν έχουν και το ελεύθερο μπορεί να μας βγάζουν και φωτογραφίες.:rolleyes:

Ελα στη σχολή μου.Σε πληροφορώ οτι δεν έχω παρατηρήσει σπασμένα τζάμια ή βαμμένους τοίχους.Το μικρό πανεπιστήμιο λειτουργεί σαν μια κλειστή κοινωνία και ίσως υπάρχει αυτοπεριορισμός, καθώς οτι κι αν κάνεις κάποιος σε βλέπει.Πιθανώς αν ήταν σαν τα μεγάλα πανεπιστήμια τα πράγματα να ήταν αλλιώς.Αλλωστε εκεί όπως στις μεγάλες πόλεις είσαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων, και δεν υπάρχουν τόσες αναστολές.Τι να σου πω.Ισως φταίει οτι κυριαρχεί η γαλάζια γενιά τυπικά.Αν και οι Γ.Σ, άλλα έδειξαν.

.

Mα έτσι κι αλλιώς αυτοί οι οποίοι φωνάζουν για το άσυλο, σε καταλήψεις και στην TV, είναι οι περισσότεροι 25~30 χρονών, που δυστυχώς τους επιτρέπουν να λέγονται ακόμα φοιτητές. Μαλλιάδες, γεγέδες, και καμπάνες (που έλεγαν παλιά :lol:).

Έχετε δεί κανέναν σοβαρό/καλό φοιτητή να κάνει κατάληψη και να διαμαρτύρεται για άσυλο κλπ? Όλο κάτι ρετάλια είναι.

Όταν είχε γίνει παλιά κατάληψη στο τει μου, ο μικρότερος ήταν 23 χρονών (8ο + εξάμηνο), ο "φρεσκοξυρισμένος" είχε γένια 1ος μήνα, και ο καθαρότερος είχε κάνει μπάνιο πρίν 3 μήνες...

Α εντάξει λοιπόν.Συγχαρητήρια.Κατασκεύασες το προφίλ του μέσου έλληνα φοιτητή.Τόσοι πολλοί μαλλιάδες σε κάθε σχολή ρε παιδί μου.Και έτσι είναι όπως τα λες.Οποιος έχει γένια είναι ρετάλι.Να προστεθεί λοιπόν στο νέο νόμο ως απαραίτητη προυπόθεση το ξύρισμα και να επανέλθει ο νόμος περι τεντιμποισμού.Να φοράμε μάλιστα και ποδιά.

Ετσι είναι.Τα καλά παιδιά δεν κάνουν αταξίες.:rolleyes:

.

Όχι, αλλά όταν βλέπεις να κάνουν την κατάληψη αυτά τα 20 περίπου άτομα, καταλαβαίνεις. Γιατί δεν κάνει κατάληψη κάποιος σοβαρός και καλός* φοιτητής? Επίσης, το οτι το 70% απο αυτούς ανήκαν στην π.κ.σ. παίζει κάποιο ρόλο? :rolleyes:

*καλος = στα μαθήματα

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Eάν δεν έχεις πρόβλημα με το να ελέγχει η αστυνομία τις συνδικαλιστικές συνελεύσεις, ε τότε τι να πώ.Εάν πιστεύεις οτι μπορούν να ασκηθούν ελεύθερα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα υπό την παρουσία ασφαλιτών που κόβουν φάτσες.Ασε που αν έχουν και το ελεύθερο μπορεί να μας βγάζουν και φωτογραφίες.:rolleyes:

Ελα στη σχολή μου.Σε πληροφορώ οτι δεν έχω παρατηρήσει σπασμένα τζάμια ή βαμμένους τοίχους.Το μικρό πανεπιστήμιο λειτουργεί σαν μια κλειστή κοινωνία και ίσως υπάρχει αυτοπεριορισμός, καθώς οτι κι αν κάνεις κάποιος σε βλέπει.Πιθανώς αν ήταν σαν τα μεγάλα πανεπιστήμια τα πράγματα να ήταν αλλιώς.Αλλωστε εκεί όπως στις μεγάλες πόλεις είσαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων, και δεν υπάρχουν τόσες αναστολές.Τι να σου πω.Ισως φταίει οτι κυριαρχεί η γαλάζια γενιά τυπικά.Αν και οι Γ.Σ, άλλα έδειξαν.

Απο οτι βλεπω εχεις μεμονομενη αποψη των πραγματων με βαση το πανεπιστημιο που εισαι και οχι την γενικη εικονα του "προβληματος" του ασυλου. Και η γενικη εικονα ειναι τα ριμαγμενα πανεπιστημιακα ιδρυματα...

Και με το "γαλαζια γενια" τι να σχολιασω??:lol: :lol: :lol: Κανονικα δεν θα επρεπε να υπαρχουν και πολιτικες παραταξεις στα πανεπιστημια. Ευτυχως η αποχη μιλαει στις εκλογες...Γιατι αν κρινω και απο τα αριστερα μυαλα που υπαρχουν και παρακινουνται απο "εξω" απο τον πανεπιστημιακο χωρο μερικοι ζουνε σε αλλο κρατος :confused:

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...