Jump to content

Θα αγοράζατε κλεμμένο κινητό;

Κοινοποίηση

Θα αγοράζατε κλεμμένο κινητό;  

239 members have voted

1. 1. Θα αγοράζατε κλεμμένο κινητό;

• Ναι
      55
    • Όχι
      121
    • Δεν ξέρω, ίσως και να το σκεφτόμουν...
      63

Recommended Posts

Ενω μας έχουν κλέψει τρία κινητά, υποθέτω πως για πολλους, πρέπει να 'μαι εντελως βλάκας, όταν βρήκα εγώ ενα και το επεστρεψα.

Δεν υπάρχει περιπτωση να αγορασω ουτε για δεκα ευρώ κλεμμενο τηλεφωνο ή κλεμμένο ο,τιδήποτε. Ειναι θέμα αγωγής πιστεύω. Η γυναίκα που έκλεψε πχ απο το Jumbo το κινητο της κορης μου που ήταν τοτε 14 χρονων, σίγουρα θα μεγαλωνει το παιδάκι της, με το "βουτα όπου μπορείς, ο,τι μπορεις". Μονο τα πρεζάκια δικαιολογουνται, γιατι ειναι άρρωστοι άνθρωποι. Οι άλλοι ειναι εντελως αδικαιολόγητοι.

• Απαντήσεις 145
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

• 11 months later...
Αν και μου έχουν κλέψει 2 κινητά(το ένα μπροστά στα μάτια μου)αν το δέλεαρ ήταν μεγάλο why not?:ninja:
Hip Hop.

ετσι μπραβο. η ολικη λαμογιοποιηση του ελληνα. και παλι μπραβο σε οσους αγοραζουν κλεμμενα αντι να τσακισουν στο ξυλο τα τζιμανια που ξαφριζουν το βιος του καθενος. και ειδικα τα μικρα παιδια που βουτουν κινητα μεσω συμμοριων και μεγαλωνουν νομιζοντας οτι ειναι μαγκες. επισης μπραβο σε κατι επωνυμα καταστηματα κινητων που κανουν δουλειες με πρεζακια και κλεφτρονια επανασυσκευαζοντας και διακινωντας κλεμμενα κινητα.η ξεφτιλα ειναι οτι ειναι πασιγνωστα τα μερη και τα καταστηματα που διακινουνται τα κλεμμενα κινητα και κανεις δεν κανει τιποτα. ντροπη που μερικοι το συζητανε ακομα...

ετσι μπραβο. η ολικη λαμογιοποιηση του ελληνα. και παλι μπραβο σε οσους αγοραζουν κλεμμενα αντι να τσακισουν στο ξυλο τα τζιμανια ...

Σε καλώ να δεις στο ίδιο forum την συζήτηση με θέμα

Κλοπές κινητών - Φραγή κλεμμένων συσκευών

που είχα ανοίξει από το Φεβρουάριο.

Τότε είχε γίνει μια προσπάθεια για να περάσει νόμος που θα υποχρέωνε τις εταιρείες κινητής να κάνουν ότι και η Vodafone, δηλαδή φραγή στα κλεμμένα κινητά μετά από δήλωση του νομιμου χρήστη.

Δυστυχώς ο υπουργός μεταφορών και επικοινωνιών δεν κατάλαβε καθόλου την σχετική ερώτηση που του έγινε στην βουλή και ο υπουργός δημοσίας τάξης δήλωσε ότι το υπουργείο του θα σκεφτεί να το προτείνει στο μέλλον. Κοίτα στο http://www.lostandfound.gr/info/mobile/

τα σχετικά έγγραφα.

Τελικά νομίζω ότι μόνο με πίεση των χρηστών προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και με συνεχή προβολή του θέματος μπορούμε να κερδίσουμε την μείωση των κλοπών κινητών και να ωφεληθούμε όλοι μας.

Αντώνης

ετσι μπραβο. η ολικη λαμογιοποιηση του ελληνα. και παλι μπραβο σε οσους αγοραζουν κλεμμενα αντι να τσακισουν στο ξυλο τα τζιμανια ...

Σε καλώ να δεις στο ίδιο forum την συζήτηση με θέμα

Κλοπές κινητών - Φραγή κλεμμένων συσκευών

που είχα ανοίξει από το Φεβρουάριο.

Τότε είχε γίνει μια προσπάθεια για να περάσει νόμος που θα υποχρέωνε τις εταιρείες κινητής να κάνουν ότι και η Vodafone, δηλαδή φραγή στα κλεμμένα κινητά μετά από δήλωση του νομιμου χρήστη.

Δυστυχώς ο υπουργός μεταφορών και επικοινωνιών δεν κατάλαβε καθόλου την σχετική ερώτηση που του έγινε στην βουλή και ο υπουργός δημοσίας τάξης δήλωσε ότι το υπουργείο του θα σκεφτεί να το προτείνει στο μέλλον. Κοίτα στο http://www.lostandfound.gr/info/mobile/

τα σχετικά έγγραφα.

Τελικά νομίζω ότι μόνο με πίεση των χρηστών προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και με συνεχή προβολή του θέματος μπορούμε να κερδίσουμε την μείωση των κλοπών κινητών και να ωφεληθούμε όλοι μας.

Αντώνης

to thema den einai na yparxei astynomokratia kai nomoi kai hlektronikoi roufianoi. to thema einai na exoume paideia kai apopsi kai oxi auta ta xalia...

• 3 weeks later...

paidia 8elw na rwtisw to exis:

prin liges meres h gynaika moy exase to kinito ths to opoio einai kai poly akribo..

shmera hr8e ena mynhma poy eixe steilei sthn mhtera ths..apo allo noumero(pi8anotata to noumero tou kainourgiou idioktiti).

to noumero einai apo q-telecom....yparxei kapoios tropos na ma8w ta stoixeia tou ?

to epomeno bima einai na ton parw thl. alla etsi isws kanw ta pragmata xeirotera kai allaxei pali noumero kai xasw ta ixni tou gia panta...

ELA MWRH AEKARAAA..:w00t:

prin liges meres h gynaika moy exase to kinito ths to opoio einai kai poly akribo..

shmera hr8e ena mynhma poy eixe steilei sthn mhtera ths..apo allo noumero(pi8anotata to noumero tou kainourgiou idioktiti).

to noumero einai apo q-telecom....yparxei kapoios tropos na ma8w ta stoixeia tou ?

to epomeno bima einai na ton parw thl. alla etsi isws kanw ta pragmata xeirotera kai allaxei pali noumero kai xasw ta ixni tou gia panta...

an einai symvolaio kati ginetai an oxi lypamai thelei treles diadikasies na ton entopiseis

ειναι κριμα να κλεβουνε με τοση ευκολια τα κινητα του κοσμου

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Αν αγοράζεις κλεμμένα αντικείμενα επιβραβεύεις την κίνηση του ατόμου αυτού.

Σα να του λες κατά κάποιο τρόπο "μπράβο γι' αυτό που έκανες συνέχισε και εγώ θα είμαι εδώ για να αγοράζω αυτά που κλέβεις ..."

[sIGPIC][/sIGPIC]Σοφός δεν είναι μόνο αυτός που ξέρει πολλά αλλά αυτός που ξέρει που να βρει τα υπόλοιπα Bacon

Αρχικό Μήνυμα από zanzak

Πάρε τηλ. στο κινητό και ζήτα την διεύθυνσή του για να παραδώσεις τάχα ένα δέμα... Βαλε και λίγο φαντασία...

Δες και το τι πρέπει να κάνεις στο http://www.lostandfound.gr/info/mobile/

Αν γνωρίζεις το ΙΜΕΙ , ζήτα επίμονα από όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να μπλοκάρουν το κινητό, και αν αρνηθούν στείλε τους τηλεγράφημα να το κάνουν, αλλιως διατηρείς το δικαίωμα να στραφείς εναντίον τους αν υπάρξει παροχή των υπηρεσιών τους μέσα απο το κλεμμένο κινητό σου.

Αντώνης.

• 3 weeks later...

Από το GPS λίγο χλωμό να σε εντοπίσουν γιατί δεν εκπέμπει τίποτα στο δορυφόρο (δεν θα μπορούσε άλλωστε).

Το καλό με το καινούργιο μου κινητάκι (Samsung U600) είναι ότι έχει ρύθμιση που μόλις πάει κάποιος να βάλει άλλη SIM στέλνει (υποτίθεται) αμέσως μήνυμα σε προκαθορισμένο αριθμό. Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά αν δουλεύει είναι καλή περίπτωση.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

• 4 months later...

Έγραψα κι εγώ την δική μου εμπειρία, θα ήθελα να την δείτε όσοι περισσότεροι γίνεται. Για να μην γράφω συνέχεια το ίδιο μήνυμα στα θέματα, παρακαλώ κοιτάξτε εδώ που το έχω γράψει ήδη:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2302486#post2302486

Όλα δικά σου μάτια μου κι ο πόνος σου δικός μου

είδαν πολλά τα μάτια μου στις γειτονιές του κόσμου...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγω ποτέ δεν θα αγοραζα κλεμμενο κινητο (και φυσικα ούτε το εχω κανει, ολα τα κινητα μου ειναι με αποδειξεις από επωνυμες αλυσιδες καταστηματων, δηλ από germanos, vodafone, cosmote).

Και οσοι από σας (pythagoras_7, mi3s) λετε ότι θα το κανατε αν σας δινανε ενα ακριβο κινητο με μεγαλο χρηματικο δελεαρ.

1. Θα γινετε κλεπταποδοχοι...

2. ...αρα, αν ο ιδιοκτητης ηταν μεγαλοστελεχος πολυεθνικης, και βαλει λυτους και δεμενους να το εντοπισουν (προσεξτε, ειπα "ιδιοκτητης" και οχι "προηγουμενος ιδιοκτητης")...

3. ...γινεστε αυτοματα συνεργοι σε κλοπή, και καταδικαζεστε με φυλακη (όπου θα μπορειτε και να βουτατε ότι μπορειτε και να αρπαζετε ότι, και εννοω ότι, μπορειτε)...

4. ...ασε που μπαινετε στη λιστα των "γνωστων" ολων αυτων των ανθρωπων που συνεργαστηκαν για να σας το πουλησουν, όπως το πρεζονι που το κλεψε, ο τυπας στο μοναστηρακι που σας το πουλησε. Για να γινω πιο κατανοητος στο παραπανω, βολταρετε με την κορη/μαμα/θεια σας στο μερος απο οπου το πηρατε, και πεταγετε ο τυπας και σας λεει: "ρε συ, μια και σου βγηκε καλη πραματεια που σας πουλησα, εχω ενα πολύ ωραιο motorola v8 gold μονο με 20€" Θελω να ακουσω τι θα πειτε στον γνωστο σας...

5. ... και το πιο απλό, αφου αυτοι οι "τυπαδες" εχουν εξαπατησει αλλους πιο πριν από σας για να εξασφαλισουν την πραματεια τους, μαλλον δεν θα το εχουν σε πολύ να εξαπατησουν και εσας. Αμα το νεο n95 που αγορασατε κλεμμενο τα φτυσει μολις φτασετε στο επομενο τετραγωνο, χα, χα, χα, μολις πηγατε για μαλλι και βγηκατε κουρεμενοι, ξερολες ελληναρες!!

ΥΓ: Εκτος και αν "δεν σκοπευατε πραγματικα να αγορασετε κλεμμενο κινητο, το ειπατε για πλακα" αλλα τοτε διαλεξατε λαθος φορουμ για να πουλησετε μαγκια και εντυπωσιασμο...

Keeper of the faith... HTC Evo 3D, HTC One M7 (black and silver), HTC One Max, HTC One M8x (silver and light gunmetal grey), HTC One M8 (dark gunmetal grey), HTC One M9 (gunmetal gray), HTC U11+ (black)

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή, είχαν κλέψει το κασετόφωνο από το αυτοκίνητο του θείου μου. Εκτός από τη συσκευή, έπρεπε να πληρώσει το σπασμένο τζάμι και φυσικά ό,τι άλλο πολύτιμο βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη μητέρα μου να λέει με ηρεμία "Καλά να πάθει! Αγόρασε κλεμμένο κασετόφωνο, τι περίμενε;".

Όσο αγοράζεις κλεμμένα, τόσο περνάς το μήνυμα ότι αυτή η "δουλειά" είναι προσοδοφόρα. Αν όλοι σταματούσαν να τα αγοράζουν, δε θα είχαν πού να τα πουλήσουν και θα σταματούσαν να τα κλέβουν.

Είναι φοβερό πράγμα να χάνεις οτιδήποτε. Η συσκευή μπορεί να είχε μέσα ένα σωρό χρήσιμα τηλέφωνα, ή μπορεί και το πιο ασήμαντο sms αλλά πολύτιμο για τον ιδιοκτήτη. Δε θα ήθελα να χάσω το sms που έλαβα όταν γέννησε η φίλη μου...

Και στο κάτω-κάτω, ποιο είναι το κέρδος σου; Αγοράζεις μια συσκευή αμφιβόλου ποιότητας, χωρίς χαρτιά, χωρίς εγγύηση και αν αύριο σου χαλάσει θα κλαις τα λεφτά σου. Δεν καταλαβαίνω πώς κάτι τέτοιο τελικά σε συμφέρει.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η μαγκιά κατά την άποψή μου είναι να τα χεις στο πορτοφόλι, να είναι δικά σου, και να τα σκας για να πάρεις ότι τελευταίο κυκλοφορεί, καινούργιο στο κουτί του. Τότε είσαι πραγματικός techfreak. Όχι να παίρνεις τα κλεμμένα και να πουλάς και μούρη.

Προσωπικά δεν θα μου άρεσε να μου κλέψουν το κινητό και να το αγοράσει κάποιος αργότερα στο 1/5 της τιμής, την στιγμή που εγώ έκανα τόσους μήνες οικονομία για να το αποκτήσω. Το ίδιο δεν θα άρεσε και στον οποιονδήποτε και γι αυτό δεν κάνω κάτι που δεν θα μ'αρεζε να μου το κάνουν.

Δεν τους ενδιαφέρει (για να μην πω τίποτα χοντρότερο) τι οικονομίες έχεις κάνει των κλεπταποδόχων. Άσε που είναι της λογικής «και'γω αν το χάσω/μου το κλέψουν καλά να πάθω». Λογική της ζούγκλας... :fool:

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

καλα αν ηταν κανενα vertu θα το σκεφτομουν αν ειχε και τα χαρτια του,η και οποιοδηποτε αλλο κινητο αρκει να χει ολα τα χαρτια,τετοιες μπαζες γινοντε σε πλοια κατα τηνμεταφορα,για εξωτερικο παντα μιλαω.και μετα τα δινουν σε πολυ καλες τιμες.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Ότι κι αν ήταν εγώ δεν θα το σκεφτόμουν καν... Δεν θα αγόραζα κλεμμένο κινητό. Δεν έχει αξία να πουλάς μούρη με την ατυχία κάποιου άλλου... Αξία έχει να το έχεις πάρει εσύ. Και ξέρουμε όλοι μας, ότι τα πράγματα που αγοράζουμε αποκλειστικά ΕΜΕΙΣ, τα πονάμε και τα καμαρώνουμε περισσότερο από αυτά που μας χαρίζουν. Τι καλύτερο από κάτι καταδικό σου... :)

Όλα δικά σου μάτια μου κι ο πόνος σου δικός μου

είδαν πολλά τα μάτια μου στις γειτονιές του κόσμου...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παλιά, όταν ήμουν 15 χρονών.., ήμουν με την παρέα μου στην Θεσσ/νίκη και μας είχε σταματήσει ένας τύπος να μας πουλήσει ένα κινητό και δεχτήκαμε.. Αλλά τελικά μας κορόιδεψε..

Πλέον δεν μπαίνω καν στον κόπο.. Μόλις βλέπω πλανόδιους κλπ τους διώχνω. Όχι γιατί φοβάμαι μην με κοροϊδέψουν.. απλά γιατί δεν το βρίσκω σωστό!

Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν μου έχουν κλέψει κινητό, ούτε έχω χάσει!

Εγω ποτέ δεν θα αγοραζα κλεμμενο κινητο (και φυσικα ούτε το εχω κανει, ολα τα κινητα μου ειναι με αποδειξεις από επωνυμες αλυσιδες καταστηματων, δηλ από germanos, vodafone, cosmote).

Και οσοι από σας (pythagoras_7, mi3s) λετε ότι θα το κανατε αν σας δινανε ενα ακριβο κινητο με μεγαλο χρηματικο δελεαρ.

1. Θα γινετε κλεπταποδοχοι...

2. ...αρα, αν ο ιδιοκτητης ηταν μεγαλοστελεχος πολυεθνικης, και βαλει λυτους και δεμενους να το εντοπισουν (προσεξτε, ειπα "ιδιοκτητης" και οχι "προηγουμενος ιδιοκτητης")...

3. ...γινεστε αυτοματα συνεργοι σε κλοπή, και καταδικαζεστε με φυλακη (όπου θα μπορειτε και να βουτατε ότι μπορειτε και να αρπαζετε ότι, και εννοω ότι, μπορειτε)...

4. ...ασε που μπαινετε στη λιστα των "γνωστων" ολων αυτων των ανθρωπων που συνεργαστηκαν για να σας το πουλησουν, όπως το πρεζονι που το κλεψε, ο τυπας στο μοναστηρακι που σας το πουλησε. Για να γινω πιο κατανοητος στο παραπανω, βολταρετε με την κορη/μαμα/θεια σας στο μερος απο οπου το πηρατε, και πεταγετε ο τυπας και σας λεει: "ρε συ, μια και σου βγηκε καλη πραματεια που σας πουλησα, εχω ενα πολύ ωραιο motorola v8 gold μονο με 20€" Θελω να ακουσω τι θα πειτε στον γνωστο σας...

5. ... και το πιο απλό, αφου αυτοι οι "τυπαδες" εχουν εξαπατησει αλλους πιο πριν από σας για να εξασφαλισουν την πραματεια τους, μαλλον δεν θα το εχουν σε πολύ να εξαπατησουν και εσας. Αμα το νεο n95 που αγορασατε κλεμμενο τα φτυσει μολις φτασετε στο επομενο τετραγωνο, χα, χα, χα, μολις πηγατε για μαλλι και βγηκατε κουρεμενοι, ξερολες ελληναρες!!

ΥΓ: Εκτος και αν "δεν σκοπευατε πραγματικα να αγορασετε κλεμμενο κινητο, το ειπατε για πλακα" αλλα τοτε διαλεξατε λαθος φορουμ για να πουλησετε μαγκια και εντυπωσιασμο...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Ποτέ δεν θα αγοραζα κλεμμένο, τόσο για πρακτικούς λόγους (έλλειψη εγγύησης π.χ) όσο και για ηθικούς

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν το ηξερα οτι ειναι κλεμμενο φυσικα και οχι για τους παραπανω λογους που εχουν ειπωθει αλλα και για λογους δεοντολογιας!!;)
[sIGPIC][/sIGPIC]

αααααα και μένα μου κλέψανε το κ800!Ποιος θα το χέρεται σε εξεφτελιστική τιμή?????:rolleyes:
Hip Hop.