Jump to content

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ

katsifis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα

Ναι και πτυχίο θα πάρουμε με τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

Εντάξει είπαμε όχι το 2012 αλλά καμιά 2 χρόνια παραπάνω δεν είναι και τίποτα.Αφού έτσι και αλλιώς όλοι εσείς οι φοιτητές λέτε ότι τα φοιτητικά χρόνια είναι τα καλύτερα και δεν θέλετε να τελειώσουν ποτέ(εμού ΜΗ συμπεριλαμβανομένου).Αλλά δεν είναι δυνατόν να μιλάς για πτυχίο απο τη στιγμή που δεν έχεις τελείωσει τα 4 χρόνια στην σχολή σου ώστε να έχεις μια ολοκληρωμένη γνώμη γι'αυτή.Αν είχες τελειώσει τα 4(ή 5) χρόνια τότε θα μπορούσες να έχεις μια σφαιρική άποψη γι'αυτήν και να μιλάς.Γι'αυτό και καλώς έγινε που το καλοκαίρι οι επι πτυχίω έδωσαν στο τέλος.Με λίγα λόγια βιάζεσαι και όποιος βιάζεται ...

Ο αγώνας δίκαιος η άδικος είναι χαμένος απο χέρι (ευρωπαϊκό).

Επειδή όμως εσύ και κάποιοι άλλοι προσπαθείτε να χωνέψετε ακόμα τη γαλοπούλα, ταλαιπωρείται εμάς που παιδευόμαστε για ένα κωλόχαρτο.

Εγώ είμαι απο αυτούς που δεν έχουν χωνέψει ακόμα την γαλοπούλα.Δεν έχω το δικαίωμα να ξεκουραστώ;Θέλω να μην κάνω μάθημα,θέλω να μην γίνει η εξεταστική.Η εξεταστική είναι ο βραχνάς,δεν πρέπει να γίνει.Έχω βαρεθεί να σηκώνομαι 6 η ώρα προκειμένου να διαβάσω και αυτό το πράγμα να διαρκεί απο 14 χρονών μέχρι τώρα.Είμαι κουρασμένος,θέλω ξεκούραση.

Επίσης,δεν είμαι μόνο εγώ που έχω αυτή την άποψη.Γνωρίζω και άλλα παιδιά που είναι αυτή τη στιγμή 6ο-7ο έτος(η σχολή είναι 5) και δεν θέλουν όπως και εγώ δεν θέλω.Μην νομίζετε δηλαδή - υπάρχουν και άλλοι με τις ίδιες απόψεις σαν και μένα.Δεν είμαστε ούτε ανώριμοι ούτε ζεμανφουτίστ γιατί όταν γίνεται μάθημα και εξεταστική βάζουμε τα κεφάλια μέσα(παρόλο που μερικές φορές δεν καταφέρνουμε τίποτα),ενω κάποιοι άλλοι θέλετε να γίνει εξεταστική και δεν πατάτε καθόλου στο μάθημα.Αν εσείς δεν κουράζεστε ΜΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΑΣ.Αν εσείς είστε υπεράνθρωποι εγώ δεν είμαι όπως δεν είναι οι περισσότεροι και οφείλετε να το σεβαστείτε.

Έτσι κι αλλιώς η πλειοψηφία θέλει κατάληψη,άλλοι για λόγους άρθρου 16 και μπράβο τους γιατί είναι συνειδητοποιημένοι και άλλοι όπως εγώ που θέλω την κατάληψη μέσω έμμεσου λόγου.Δόξα τω Θεώ έχουμε δημοκρατία και η μειοψηφία πρέπει να σεβάζεται απόλυτα την πλειοψηφία που διαμορφώνεται μέσω των γενικών συνελεύσεων.

Χωρις παρεξηγηση, ειτε εισαι 1ο ετης ειτε εχεις γραμμενο το πτυχιο σου. Για ρωτα τους αλλους που παλευουν να παρουν το πτυχιο

Δεν έχεις το δικαίωμα να τον κατηγορείς ειδικά αν είναι πρώτο έτος και έχει κάθε δικαίωμα να ξεκουραστεί.Είπαμε ΔΕΝ είστε μόνο εσείς.

+1 χάνω 200€ το μήνα για 3 μαθήματα

Μάλλον εννοείς το ενοίκιο αν κατάλαβα καλά.Χωρίς να θέλω να επέμβω ούτε να σχολιάσω τα οικονομικά σου και γενικά μιλώντας πολλοί παραπονιούνται για το κόστος των σπουδών.Κάθε οικογένεια στην Ελλάδα έχει τα φόντα για να σπουδάσει τα παιδιά της με 200€ το μήνα.Έτσι κι αλλιώς μπορούνε να πανε στις εστίες.Σε όσους παραπονούνται έχω να πω να κόψετε τον καφέ 3 φορές την μέρα καθώς και τα 6-ωρα στο GNET και τότε τα έξοδα θα βγούνε.Α και ενδιαφερθείτε για το πτυχίο σας ;)

• Απαντήσεις 1,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Capacitor πρεπει να κανεις πλακα...Αν ηθελες να ξεκουραστεις θα μπορουσες καλλιστα να κατσεις μια χρονια μετα τις Πανελληνιες και να ξεκινησεις την επομενη...Η' πηγαινε διακοπες διαρκειας.Μην κουραζεσαι κιολας...:rolleyes:

Η σχολη δεν ειναι υποχρεωτικη ξερεις...Δεν ειναι αναγκη να παιρνεις στον λαιμο σου αλλους που πασχιζουν για το χαρτι τους...

Επισης αμα ειναι να πρεπει να φτασουμε 4ο ετος για να αγχωθουμε για το ποτε θα παρουμε πτυχιο, ζητω που καηκαμε φιλε μου...

Κι οσο γι'αυτο που ειπες στον Xourxoulitso...Μπορει 2 χρονια παραπανω να μην ειναι τιποτα για σενα που εισαι μαλλον πρωτοετης και εισαι στην φαση που ειναι ολοι οι πρωτοετεις, αλλα αμα θελει καποιος να κανει μεταπτυχιακο και να βρει μια δουλεια να στρωσει τα οικονομικα του κ.τ.λ. κ.τ.λ. 2 χρονια ειναι πολλα και δεν τα χαλαλιζει για να ξεκουραστεις εσυ και καποιοι αλλοι.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπέρα sofi-k

Μπορει 2 χρονια παραπανω να μην ειναι τιποτα για σενα που εισαι μαλλον πρωτοετης και εισαι στην φαση που ειναι ολοι οι πρωτοετεις

Δεν είμαι πρωτοετής,είμαι 3οετής.Ποτέ δεν ήμουν στη φάση που ήταν ο πρωτοετής και θέλω να είμαι.Για μένα τα πρώτα 3 εξάμηνα ήταν μια επέκταση του λυκείου ιδιαίτερα όσον αφορά το άγχος.Εγώ δεν ξεκουράστηκα ποτέ.Και λέγοντας αυτά υποννοείς πως οι μεγαλύτεροι σε έτος βάζουν μυαλό και διαβάζουν.Αμ δε!Ο αριθμός των ατόμων που παρακολουθούν στο τμήμα μου έχει μειωθεί δραματικά με γεωμετρική πρόοδο σε σχέση με το 1ο έτος.

Η σχολη δεν ειναι υποχρεωτικη ξερεις...Δεν ειναι αναγκη να παιρνεις στον λαιμο σου αλλους που πασχιζουν για το χαρτι τους...

Εγώ είμαι της άποψης πως αν εγώ δεν είμαι στο μάθημα δεν πρέπει να γίνει το μάθημα.Γι'αυτό και πηγαίνω σε όλα γιατί έτσι έχω συνηθίσει απο το σχολείο.

Α και δεν κάνω καθόλου πλάκα απλά έχω διαφορετική άποψη.

Στο http://www.edopolytexneio.org έχει λίστα με τις σχολές υπό κατάληψη.

EDIT :p :

παραπληροφόρηση....χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης έμεινε κλειστή για 1 μόνο ημέρα (Τετάρτη) και την εμφανίζει κλειστή ως την Δευτέρα!!κάτι το οποίο δεν ισχύει....

λίγο καθυστερημένη απάντηση :-p

Ooooooooooooh Campione!The One and Only

We're Liverpooooooooooooool

They say our days are numbered, we're not famous anymore

But scousers rule the country like we've always done before

Καλησπέρα sofi-k

Δεν είμαι πρωτοετής,είμαι 3οετής.Ποτέ δεν ήμουν στη φάση που ήταν ο πρωτοετής και θέλω να είμαι.Για μένα τα πρώτα 3 εξάμηνα ήταν μια επέκταση του λυκείου ιδιαίτερα όσον αφορά το άγχος.Εγώ δεν ξεκουράστηκα ποτέ.Και λέγοντας αυτά υποννοείς πως οι μεγαλύτεροι σε έτος βάζουν μυαλό και διαβάζουν.Αμ δε!Ο αριθμός των ατόμων που παρακολουθούν στο τμήμα μου έχει μειωθεί δραματικά με γεωμετρική πρόοδο σε σχέση με το 1ο έτος.

Εγώ είμαι της άποψης πως αν εγώ δεν είμαι στο μάθημα δεν πρέπει να γίνει το μάθημα.Γι'αυτό και πηγαίνω σε όλα γιατί έτσι έχω συνηθίσει απο το σχολείο.

Α και δεν κάνω καθόλου πλάκα απλά έχω διαφορετική άποψη.

Κι επειδή δε θες εσύ και οι φίλοι σου να μην πάτε στο μάθημα για τον xyz λόγο, πρέπει και οι συμφοιτητές σου να μην κάνουν μάθημα; :wacko:

Οι περίοδοι διακοπων και ξεκούρασης σου ήταν από πριν γνωστά. Αν δε μπορείς να ανταπεξέλθεις, αυτό είναι πρόβλημά σου, όχι των συμφοιτητών σου. Δε θα στερηθεί ο άλλος τη μάθηση επειδή θες εσύ ξεκούραση...

Κι επειδή δε θες εσύ και οι φίλοι σου να μην πάτε στο μάθημα για τον xyz λόγο, πρέπει και οι συμφοιτητές σου να μην κάνουν μάθημα; :wacko:

Οι περίοδοι διακοπων και ξεκούρασης σου ήταν από πριν γνωστά. Αν δε μπορείς να ανταπεξέλθεις, αυτό είναι πρόβλημά σου, όχι των συμφοιτητών σου. Δε θα στερηθεί ο άλλος τη μάθηση επειδή θες εσύ ξεκούραση...

+1 από μένα.

Και στην τελική αγαπητέ capacitor δεν σε αναγκάζει κανείς να πας με το ζόρι. Πάρε πολύ απλά άδεια από τη σημαία, εκτός αν προτιμάς την κοπάνα να στην αιτιολογεί μια κατάληψη ή μια απεργία.

"Ακόμα κι όταν θα νομίζεις

πως μου πήρες την ψυχή, θα σε καίω.

Κι όταν ακόμη θα νομίζεις

πως για πάντα έχω χαθεί, θα ανατέλλω..."

Α κι αμα εσυ δεν γουσταρεις να εισαι στο μαθημα δηλαδη, δεν θα γινεται μαθημα;

Εισαι σοβαρος ή να παω να φουνταρω...;:wacko:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν εσείς δεν κουράζεστε ΜΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΑΣ.Αν εσείς είστε υπεράνθρωποι εγώ δεν είμαι όπως δεν είναι οι περισσότεροι και οφείλετε να το σεβαστείτε.

Εγώ είμαι της άποψης πως αν εγώ δεν είμαι στο μάθημα δεν πρέπει να γίνει το μάθημα.

Na sai kala re filarako :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

An de legame kai kamia m***kia pws tha pernage h ora e?:D

Κι επειδή δε θες εσύ και οι φίλοι σου να μην πάτε στο μάθημα για τον xyz λόγο, πρέπει και οι συμφοιτητές σου να μην κάνουν μάθημα;

Δηλαδή εγώ που είμαι απλός άνθρωπος και άλλοι duracell,να πάω με λίγα λόγια να ψοφήσω;Δεν είμαι η μειοψηφία.Σας λέω ότι πολλοί ανεξαρτήτου έτους θέλουν κατάληψη για το συγκεκριμένο λόγο.

Α κι αμα εσυ δεν γουσταρεις να εισαι στο μαθημα δηλαδη, δεν θα γινεται μαθημα;

Εισαι σοβαρος ή να παω να φουνταρω...;

Εντάξει δεν γίνεται αυτό αλλά πρέπει να γίνει κατάληψη για να μην γίνει μάθημα.Το είπα ως τρόπος του λέγειν για να δείξω ότι έχω την συνήθεια να πηγαίνω σε κάθε μάθημα και το έχω βαρεθεί.Γι 'αυτό :lock: :lock: και :protest:

Na sai kala re filarako

An de legame kai kamia m***kia pws tha pernage h ora e?

Xoris pareksigisi.Ama den grafame otidipote xoris epixeirimata kai ousiastiki apantisi tote pws tha anevazame ta post mas hein?

Astarti το 2ο.

Μάλλον εννοείς το ενοίκιο αν κατάλαβα καλά.Χωρίς να θέλω να επέμβω ούτε να σχολιάσω τα οικονομικά σου και γενικά μιλώντας πολλοί παραπονιούνται για το κόστος των σπουδών.Κάθε οικογένεια στην Ελλάδα έχει τα φόντα για να σπουδάσει τα παιδιά της με 200€ το μήνα.Έτσι κι αλλιώς μπορούνε να πανε στις εστίες.Σε όσους παραπονούνται έχω να πω να κόψετε τον καφέ 3 φορές την μέρα καθώς και τα 6-ωρα στο GNET και τότε τα έξοδα θα βγούνε.Α και ενδιαφερθείτε για το πτυχίο σας ;)

Όχι δεν εννοώ το ενοίκιο,αλλά τα χρήματα που βγάζω στη δουλειά είναι 200€ λιγότερα παρόλο που κάνω ακριβώς τα ίδια με τους πτυχιούχους.Επειδή είμαι από επαρχία δεν μπορώ να δίνω για 5 μαθήματα ενοίκιο +έξοδα διαβίωσης, ΔΕΗ κτλ και κατά την έναρξη της εξεταστικής να αρχίζουν απεργίες ή καταλήψεις και να παίρνω τ'αρ.....Παράδειγμα τον ιούνιο δεν έγινε λόγο απεργιών

Οχι δεν ειμαστε duracell φυσιολογικοι ανθρωποι ειμαστε.

Capacitor ΔΥΣΤΗΧΩΣ δεν εισαι η μειοψηφια...Πολλοι ειναι υπερ της καταληψης με βασικο αιτημα το "αραλικι"(κι εγω παλιοτερα ειχα χαρει για μια 4ημερη καταληψη γιατι ηθελα να κανω ενα ταξιδι και με βολεψε...:O ) αλλα το να βγαινεις και να το υποστηριζεις λες και ειναι δικαιωμα σου, ειναι απιστευτο. Δεν το συνεχιζω γιατι δεν εχει νοημα.:rolleyes:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δηλαδή εγώ που είμαι απλός άνθρωπος και άλλοι duracell,να πάω με λίγα λόγια να ψοφήσω;Δεν είμαι η μειοψηφία.Σας λέω ότι πολλοί ανεξαρτήτου έτους θέλουν κατάληψη για το συγκεκριμένο λόγο.

Να μην πας να ψοφήσεις, αλλά να κάνεις κάτι άλλο. Όποιος δεν αντέχει το σκληρό πρόγραμμα των ελληνικών σχολών (εδώ γελάμε), απλά επιλέγει άλλο δρόμο.

Όντως πάντως δεν είσαι η μειοψηφία, γι' αυτό έχει φτάσει το επίπεδο των σχολών σε τέτοια χάλια. Επειδή σχεδόν όλοι βαριούνται που ζούνε και δεν αφήνουν τους ελάχιστουν πλέον που θέλουν ν' ασχοληθούν σοβαρά, να κάνουν τη δουλειά τους.

Capacitor πλακα μας κανεις ετσι; 3 χρονια στη σχολη, εκτος απο μαθηματα, δεν σας εμαθαν το σωστο τροπο σκεψης; Αν ειναι δυνατον δηλαδη να μας λες και τι εγινε αμα χασει ενα και δυο χρονια ο αλλος επειδη ΕΣΥ βαριεσαι να διαβασεις. Να μη πηγαινες στο πανεπιστημιο αγαπητε, εγω (λεμε τωρα) θελω να παρω το πτυχιο μου, να παω φανταρος και να βρω μια δουλιτσα το συντομοτερο δυνατον. Αν ΕΣΥ βαριεσαι και θελεις καταληψη, μαλλον λαθος σταδιοδρομια διαλεξες. Στο κατω κατω μη πας να δωσεις εξετασεις, δεν σε αναγκασε κανεις.

Ευτυχως που δεν σπουδασα στην Ελλαδα γιατι αμα ηταν να παρω πτυχιο και κατι κομματοσκυλα ή τεμπελοσκυλα δεν ηθελαν να κανουν μαθημα καθε μερα τουμπανο θα με εκαναν. Απο την αλλη δυστυχως δεν σπουδασα στην Ελλαδα για να εχω τα μπουζουκια μου, το φραπεδακι μου, το φαγακι μου κτλ κτλ :p

Capacitor (ή αλλιώς πυκνωτή :p) εκεί που είσαι ήμουν κι εδώ που είμαι θα 'ρθεις.

Τότε έλα να συνεχίσουμε την κουβέντα αυτή.

Δε σε παρεξηγώ, γιατί κι εγώ κάποτε προτιμούσα τις καταλήψεις από το μάθημα, παρόλου που τα πήγαινα και τα πηγαίνω καλά στη σχολή. Πιο μετά, που θα σκέφτεσε κι εσύ ότι κάποια στιγμή πρέπει να κάνεις την πτυχιακή/πρακτική σου,πρέπει να πας φαντάρος, να δουλέψεις γιατί πλέον δε θα μπορείς να εξαρτιέσαι άλλο από τους γονείς και άλλα πολλά θα καταλάβεις γιατί έχουμε πέσει όλοι πάνω σου εδώ που μιλάμε.

Αυτά :*

[sIGPIC][/sIGPIC]

Xoris pareksigisi.Ama den grafame otidipote xoris epixeirimata kai ousiastiki apantisi tote pws tha anevazame ta post mas hein?

Φίλτατε αν βαριέσαι να πας στο μάθημα, μην πας. Δεν είναι υποχρεωτικό. Αν βαριέσαι να διαβάσεις για εξετάσεις, μη διαβάζεις. Δώσε Σεπτέμβριο. Ή του χρόνου. Ή του παραχρόνου. Ούτε αυτό είναι υποχρεωτικό.

Κατά τα άλλα, τι είδους ουσιαστική απάντηση και επιχειρήματα να σου δώσω όταν γράφεις ασυναρτησίες; Και το κακό δεν είναι ότι γράφεις ασυναρτησίες, αλλά ότι περιμένεις και ουσιαστική απάντηση.

Theoni υπάρχουν κάποια άτομα που συνήθισαν να τρων απο τα έτοιμα και έτσι θα γεράσουν. Ίσως αν μας τα έδινε και μας ένας πλούσιος γονιός, να ήμασταν και εμείς έτσι. Αλλά πάλι ένα σεβασμό στα άτομα, που το παλεύουν το θέμα, θα τον είχα...

Να προσέχετε μερικοί τι λέτε, δεν είναι όλα τα θέματα προς χαβαλέ...

...

Απορω γιατι απαντατε.

Γινεται να απαντησει κανεις σε τοση βλακεια μαζεμενη;

Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS .....

PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W

Υπέρτατη παραπληροφόρηση....χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης έμεινε κλειστή για 1 μόνο ημέρα (Τετάρτη) και την εμφανίζει κλειστή ως την Δευτέρα!!κάτι το οποίο δεν ισχύει....

λίγο καθυστερημένη απάντηση :-p

Οι ενημερώσεις για τις κινητοποιήσεις γίνονται από τους αρμόδιους φοιτητές της κάθε σχολής. Προφανώς από τη σχολή που λες τα παιδιά αντί να βάλουν μια μέρα βάλαν μέχρι τη Δευτέρα.

Τώρα η υπέρτατη παραπληροφόρηση που είναι δε μπορώ να καταλάβω, εφόσον στις περισσότερες σχολές τα βγάζει σωστά πάνω κάτω.

Οι ενημερώσεις για τις κινητοποιήσεις γίνονται από τους αρμόδιους φοιτητές της κάθε σχολής. Προφανώς από τη σχολή που λες τα παιδιά αντί να βάλουν μια μέρα βάλαν μέχρι τη Δευτέρα.

Τώρα η υπέρτατη παραπληροφόρηση που είναι δε μπορώ να καταλάβω, εφόσον στις περισσότερες σχολές τα βγάζει σωστά πάνω κάτω.

ναι όντως....τώρα που το ξαναβλέπω είμαι πολύ υπερβολικός...δεν χρειάζεται το υπέρτατη(εντάξει?????):ρ :ρ

Ooooooooooooh Campione!The One and Only

We're Liverpooooooooooooool

They say our days are numbered, we're not famous anymore

But scousers rule the country like we've always done before

τει πειραια θα γινει συνελευση τη δευτερα? ξερουμε αν θα γινουν μαθηματα το πρωι,κατα τις 8?

Τελικά πολύ χαίρομαι, που δεν είμαι πλέον φοιτήτρια, αλλά από την άλλη λυπάμαι αυτούς που προσπαθούν να προχωρήσουν σε αυτό το θέμα και δεν μπορούν.

Και εγώ έχω κάνει 2μηνη κατάληψη στο λύκειο, και έχω υποστηρίξει τα παιδιά που έκαναν κατάληψη για το νομοσχέδιο Αρσένη ενώ ημουν φοιτήτρια και έχω χάσει και εξεταστική λόγω σεισμών, γιατί το ΤΕΙ είχε γκρεμιστεί, αλλά όλα έχουν ένα όριο.

Χαίρομαι πολύ όμως που είναι λίγα τα άτομα με τα μυαλά του συμφορουμίτη και τα επιχειρήματά του (δέχομαι ότι ο καθένας έχει τους λόγους του, όποιοι και να είναι αυτοί) και απλά ελπίζω να ελαχιστοποιηθεί κι άλλο αυτό το ποσοστό.

"Ακόμα κι όταν θα νομίζεις

πως μου πήρες την ψυχή, θα σε καίω.

Κι όταν ακόμη θα νομίζεις

πως για πάντα έχω χαθεί, θα ανατέλλω..."