Jump to content

Phising Alerts: For us. To be protected.


GloBy
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Απο τον Οκτώβρη και μετά, οποτε και ξεκίνησαν οι επιθέσεις phising με γοργά αυξανόμενο ρυθμό, ... θα πάρει καιρό να σταματήσουν. Και άν.

Phising Alerts, λοιπόν.

 

 

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στο στόχαστρο phising επίθεσης (ξανά)

 

Την 31η του περασμένου Οκτωβρίου σας ενημερώσαμε για μια Phising επίθεση που στόχο της είχε τους πελάτες της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Εκείνη η προσπάθεια, φαίνεται πως τελικά δεν ήταν και η μοναδική. Παραθέτω χωρίς κακόβουλα links αυτούσιο το κείμενο που κυκλοφορεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προς ενημέρωση και αποφυγή.

 

Αρχή phising μηνύματος

Τίτλος:

NBG Security Measure ID Number: CA9908-8989

 

Κείμενο:

Αγαπητέ on- line πελάτη της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Στα πλαίσια μέτρων ασφαλείας, εξετάζονται κατά τακτά διαστήματα οι δραστηριότητες στο σύστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Πρόσφατα παρατηρήσαμε το εξής ζήτημα σχετικά με το λογαριασμό σας. Μετά από πρόσφατο έλεγχο του λογαριασμού σας, θα πρέπει να απαιτήσουμε κάποιες πρόσθετες πληροφορίες από εσάς έτσι ώστε να σας παρέχουμε ασφαλείς υπηρεσίες. Μονοσήμαντος Aριθμός σας: CA9908-8989. Για την ασφάλειά σας, περιορίσαμε την πρόσβαση στο λογαριασμό σας έως ότου ολοκληρωθούν τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Σας ζητούμε συγνώμη για οποιαδήποτε πιθανή ενόχληση. Παρακαλείσθε να κάνετε εισαγωγή στο σύστημα της Διαδικτυακής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος μέσω της περιοχής «ΤΑΝ» για να ανακτήσετε την πρόσβαση στο λογαριασμό σας το συντομότερο δυνατό.

 

Θα πρέπει να πατήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο και μέσω της περιοχής «ΤΑΝ» να κάνετε εισαγωγή στο σύστημα, στην ιστοσελίδα της Διαδικτυακής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαλήθευσης.

 

[link removed for security reasons]

 

Σύμφωνα με τη Συμφωνία Χρήστη της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, η πρόσβαση στο λογαριασμό σας θα παραμείνει περιορισμένη έως ότου λυθεί το ζήτημα. Δυστυχώς, εάν η πρόσβαση στο λογαριασμό σας παραμείνει περιορισμένη για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο, είναι πιθανό να υπάρξουν επιπλέον περιορισμοί ή ακόμη και κλείσιμο του λογαριασμού. Σας προτρέπουμε να κάνετε εισαγωγή στο λογαριασμό σας στη Διαδικτυακή Τραπεζική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος το συντομότερο δυνατό ώστε να βοηθήσετε στην αποφυγή των παραπάνω. Για να κάνετε έλεγχο στο λογαριασμό σας και σε κάποιες ή όλες τις πληροφορίες τις οποίες χρησιμοποίησε η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ για να περιορίσει την πρόσβαση στο λογαριασμό σας, παρακαλούμε επισκεφτείτε το Κέντρο Επίλυσης Προβλημάτων. Εάν μετά τον έλεγχο των πληροφοριών σχετικά με το λογαριασμό σας, χρειαστείτε επεξηγήσεις σχετικά με την πρόσβαση στο λογαριασμό σας, παρακαλώ επικοινωνήστε με την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ μέσω του Κέντρου Βοήθειας στην ιστοσελίδα [link removed for security reasons] και πατώντας «Επικοινωνήστε μαζί μας». Σας ευχαριστούμε για την άμεση προσοχή σας στο θέμα. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας ότι αυτό είναι ένα μέτρο το οποίο αποσκοπεί στη δική σας ασφάλεια και την προστασία του λογαριασμού σας.

 

 

Ειλικρινά,

 

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Τμήμα Ελέγχου Λογαριασμών

Τέλος phising μηνύματος

 

 

Ενημερώνουμε πως το συγκεκριμένο μήνυμα δεν προέρχεται απο την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, συνιστούμε την άμεση διαγραφή του όπως αποτραπεί περαιτέρω, μη ηθελημένη, ενίσχυση της προσπάθειας αυτής και προτρέπουμε οιονδήποτε έχει πέσει θύμα της απάτης αυτής να επικοινωνήσει άμεσα με την τράπεζα για αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών

 

 

Πηγή: Not needed. :)

Link to comment
Share on other sites

Έχουν αρχίσει να αυξάνονται τέτοιου είδους μηνύματα τελευταία. Πριν από μερικούς μήνες παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί με την Alpha.
Link to comment
Share on other sites

Οντως. Ολα ξεκίνησαν τον Οκτώβρη, με την Alpha Bank.

Ακολούθησαν η Εθνική Τράπεζα, η Εμπορική, ξανά η Αlpha Bank (η δευτερη ήταν πιο οργανωμένη «επιθεση», καθώς πολλά mail ήταν πανομοιότυπα οδηγουσαν όμως σε διαφορετικές ιστοσελίδες) και τώρα για δευτερη φορά η Εθνική Τράπεζα.

 

Μέχρι στιγμής δυο links υπάρχουν.

Οι σελίδες στεγάζονται στην Κορέα, και η μία απο τις δυο «κοπηκε».

Η δεύτερη μέχρι πριν μερικά λεπτά, παραμένει ενεργή.

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει σημασία ο αποστολέας. Έτσι κι αλλιώς στο πεδίο From: μπορεί να βάλει ο καθένας ότι θέλει. Σημασία έχει ότι οι τράπεζες ποτέ δεν στέλνουν τέτοια e-mail στους πελάτες τους και καλώς κάνουν.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...