Jump to content

Realme GT7 & 7T

tsimisde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 395
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τελικά ήθελε απλά το χρόνο της η αναβάθμιση για να κάτσει. Επανέρχομαι όμως ότι στην πράξη, με βάση τη χρήση που κάνω, παρόλο που έχει μεγάλη μπαταρία, συγκριτικά με μικρότερη σε χωρητικότητα μπαταρία, δεν βλέπω χαοτική διαφορά υπέρ του Realme.

Δε λέω ότι είναι κακή, σε καμία περίπτωση, απλά με βάση τη χωρητικότητα της, περίμενα κάτι καλύτερο....

8 ώρες πριν, tsimisde said:

Τελικά ήθελε απλά το χρόνο της η αναβάθμιση για να κάτσει. Επανέρχομαι όμως ότι στην πράξη, με βάση τη χρήση που κάνω, παρόλο που έχει μεγάλη μπαταρία, συγκριτικά με μικρότερη σε χωρητικότητα μπαταρία, δεν βλέπω χαοτική διαφορά υπέρ του Realme.

Δε λέω ότι είναι κακή, σε καμία περίπτωση, απλά με βάση τη χωρητικότητα της, περίμενα κάτι καλύτερο....

Πρεπει βεβαια να λαβουμε υπ'οψη και τις απαιτησεις των λογισμικου,hardware,ΑΙ,κλπ οσο αφορα την καταναλωση και οχι σκετα τις μιλιαμπερωρες.

Προσωπικα βρισκω την αυτονομια εξαιρετικη αλλα την διαφορα χαοτικη δεν την λεω με τιποτα..πχ σε σχεση με το περιπου ενος ετους Nord 4.

Πιο πολυ ανεβασα τα στιγμιοτυπα για να επισημανω οτι δεν επεσε η διαρκεια της μπαταριας μετα την ενημερωση και οχι να ανφερω κατι συγκριτικα με αλλα τηλεφωνα που δεν αμφιβαλλω καθολου οτι τα περισσοτερα εκει εξω θα με καλυπταν σε αυτον τον τομεα.

10 minutes ago, jbelsan said:

Πρεπει βεβαια να λαβουμε υπ'οψη και τις απαιτησεις των λογισμικου,hardware,ΑΙ,κλπ οσο αφορα την καταναλωση και οχι σκετα τις μιλιαμπερωρες.

Προσωπικα βρισκω την αυτονομια εξαιρετικη αλλα την διαφορα χαοτικη δεν την λεω με τιποτα..πχ σε σχεση με το περιπου ενος ετους Nord 4.

Εννοείται αυτό, τα νούμερα δε λένε πάντοτε την αλήθεια ή μάλλον, δε λένε όλη την αλήθεια, προφανώς και δεν παίζει ρόλο μονάχα η χωρητικότητα της μπαταρίας. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίπτωση μου με τη δική σου, το ίδιο ακριβώς hardware, με διαφορετική χρήση, πόσο διαφορετική συμπεριφορά έχει.

Δε λέμε ότι φεύγει νερό ή μπαταρία, κρατιέται καλά, δεν είναι όμως η εντυπωσιακή που υπόσχονται τα μιλιαμπερώρια της.....

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Το παρέλαβα και εγώ. Πολυβόλο μέχρι στιγμής. Πολύ ωραία οθόνη και βούτυρο στην χρήση. 

Ακόμα το σκαλίζω. Θέλω λίγο χρόνο να το συνηθίσω ύστερα από τόσα χρόνια με xiaomi 

No root->No problem

Καλησπέρα φίλος, καλορίζικο. Δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα μαζί του, έκανες Καλή επιλογή, δε θα το μετανιώσεις....

Edited by tsimisde

On 24/12/2025 at 6:36 ΜΜ, tsimisde said:

Δε λέμε ότι φεύγει νερό ή μπαταρία, κρατιέται καλά, δεν είναι όμως η εντυπωσιακή που υπόσχονται τα μιλιαμπερώρια της.....

Ο 9400e που φοράει το GT7 είναι τσιπάκι σε ελάχιστα μοντέλα και δεν έχει το optimization των snapdragon ή των τελευταίων Dimensity που έχουν οι άλλες ναυαρχίδες.

Αυτός ειναι πιστεύω ο λόγος που το gt7 pro με μικρότερη μπαταρία, τα πάει καλύτερα με βάση την μπαταρία του.

Εαν επίσης δεν έχεις καλό σήμα όπως έγραψες πιο πίσω, παίζει και αυτό ρόλο στην κατανάλωση. 

Τέλος, υπάρχουν παράπονα και λόγω των τελευταίων update

Edited by Fulgore1

4 ώρες πριν, jbelsan said:

Screenshot_2025-12-26-18-56-52-91_9492aa3750dca76abb7c25b39a5f1e8e.thumb.jpg.6c910dcac3cad17093d5c3a50df8f0e6.jpg

Νεα ενημερωση ασφαλειας

Σε εμένα δεν ήρθε. Beta είναι; 

No root->No problem

3 ώρες πριν, Fulgore1 said:

Ο 9400e που φοράει το GT7 είναι τσιπάκι σε ελάχιστα μοντέλα και δεν έχει το optimization των snapdragon ή των τελευταίων Dimensity που έχουν οι άλλες ναυαρχίδες.

Αυτός ειναι πιστεύω ο λόγος που το gt7 pro με μικρότερη μπαταρία, τα πάει καλύτερα με βάση την μπαταρία του.

Εαν επίσης δεν έχεις καλό σήμα όπως έγραψες πιο πίσω, παίζει και αυτό ρόλο στην κατανάλωση. 

Τέλος, υπάρχουν παράπονα και λόγω των τελευταίων update

Ειδικά αυτές τις μέρες, δεν τίθεται θέμα με την κάλυψη δικτύου, πλέον έχω φουλ σήμα συνεπώς, καταρρίπτεται και αυτό το σκέλος. Ειδικά με 5G που δουλεύω αυτές τις μέρες φεύγει αρκετά γρήγορα, ειδικά μετά την αναβάθμιση, ήταν τραγική η αυτονομία, από το πρωί με ένα περίπου 60% μπαταρίας, με ελάχιστο παιχνίδι και 5G, έφτασε στα κόκκινα το μεσημέρι. 

Θέμα optimization και update μου φαίνεται, έχω ως μέτρο σύγκρισης το Edge 60 Fusion το οποίο, έχει περίπου 5200MAh μπαταρία.

Με αντίστοιχη χρήση, το GT7 βγάζει ελάχιστα παραπάνω, χαρακτηριστικό παράδειγμα, τις προάλλες, ξεκίνησα το πρωί με 100% και με χρήση Bluetooth, 5G, σερφαρισμα, με SoT περίπου 5-6 ώρες, το βράδυ έφτασα σε ένα ωραιότατο 27%. 

Θα μου πει κάποιος, με 5G, είναι ένα αναμενόμενο SoT, για 7000 mAh όμως, περίμενα καλύτερα νούμερα στην πράξη. 

Οπότε, καταλήγουμε στο ότι σημαντικότατο ρόλο, παίζει το optimization σε hardware & software. Φυσικα και είναι πύραυλος το κινητό, το δίκιο του δεν τρώγεται σε αυτό το κομμάτι, μάλλον όμως έχει το τίμημα του στα της διαχείρισης ενέργειας....

On 27/12/2025 at 8:36 ΠΜ, jbelsan said:

Καλησπέρα! Βλέπω ότι δεν μπορώ να ανοιξω-κλείσω τα δεδομένα ή την τοποθεσία από τις γρήγορες ρυθμίσεις όταν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο. Γίνεται να αλλάξει αυτό; 

P.S Εντωμεταξύ για κάποιο λόγο δεν μπορώ να σβήσω την παράθεση 

Edited by minotavros
No root->No problem

1 hour ago, minotavros said:

Καλησπέρα! Βλέπω ότι δεν μπορώ να ανοιξω-κλείσω τα δεδομένα ή την τοποθεσία από τις γρήγορες ρυθμίσεις όταν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο. Γίνεται να αλλάξει αυτό; 

P.S Εντωμεταξύ για κάποιο λόγο δεν μπορώ να σβήσω την παράθεση 

Οντως,ουτε εγω μπορω να επεμβω στα δεδομενα και στην τοποθεσια.Ζηταει ξεκλειδωμα οταν προσπαθω ενω σε Wifi,Bluetooth κλπ αλλαζουμε ελευθερα χωρις ξεκλειδωμα.

Δεν εχω ιδεα αν μπορει να αλλαξει με καποια ρυθμιση και δεν με ενοχλει κιολας πχ οπως  οι πληροφοριες της μπαταριας,οσο για την παραθεση,εσυ να εισαι καλα..δεν υπαρχει προβλημα εννοειται.

Σε κινητό vivo, realme παλιό μοντέλο, κλείδωνα εγώ την κουρτίνα να μην κατέβει, όταν ήτανε κλειδωμένο το κινητό, για ασφάλεια φυσικά, αν το κλέβανε, να μην μπορούν να μπουν στις γρήγορες ρυθμίσεις.

Ψάξτε στο menu, κάπου θα το έχει...

Στο menu βρήκα τις γρήγορες ρυθμίσεις, και το απενεργοποίησα.

Ξεχωριστή ρύθμιση για δεδομένα, τοποθεσία, δεν ξέρω,, αλλά και δεν αποκλείεται να έχει ρύθμιση..

Screenshot_2025-12-28-20-44-48-71_8142442b4340f41fb3bd44535ad8f76b.jpg

38 minutes ago, athanasios1112 said:

Σε κινητό vivo, realme παλιό μοντέλο, κλείδωνα εγώ την κουρτίνα να μην κατέβει, όταν ήτανε κλειδωμένο το κινητό, για ασφάλεια φυσικά, αν το κλέβανε, να μην μπορούν να μπουν στις γρήγορες ρυθμίσεις.

Ψάξτε στο menu, κάπου θα το έχει...

Στο menu βρήκα τις γρήγορες ρυθμίσεις, και το απενεργοποίησα.

Ξεχωριστή ρύθμιση για δεδομένα, τοποθεσία, δεν ξέρω,, αλλά και δεν αποκλείεται να έχει ρύθμιση..

Screenshot_2025-12-28-20-44-48-71_8142442b4340f41fb3bd44535ad8f76b.jpg

Όχι δεν είναι εκεί 

No root->No problem

Σχετικά με το θέμα που έλεγα με τη SIM, φαίνεται να χειροτερεύει καθώς, αργεί περισσότερο να αναγνωρίσει τη SIM. Δοκίμασα και τη δεύτερη υποδοχή SIM, τα ίδια δυστυχώς.

Αν ήταν απλά να αργεί να διαβάσει τη SIM δε θα είχα θέμα, φορές όμως, δεν μπορώ να κάνω κλήση, πέφτει το σήμα όταν πάω να καλέσω.

Θα φύγει για σέρβις και βλέπουμε....

19 ώρες πριν, tsimisde said:

Σχετικά με το θέμα που έλεγα με τη SIM, φαίνεται να χειροτερεύει καθώς, αργεί περισσότερο να αναγνωρίσει τη SIM. Δοκίμασα και τη δεύτερη υποδοχή SIM, τα ίδια δυστυχώς.

Αν ήταν απλά να αργεί να διαβάσει τη SIM δε θα είχα θέμα, φορές όμως, δεν μπορώ να κάνω κλήση, πέφτει το σήμα όταν πάω να καλέσω.

Ρώτησες αν καλύπτει το κινητό, εγγύηση; Η Procordia είναι το service;

1 hour ago, athanasios1112 said:

Ρώτησες αν καλύπτει το κινητό, εγγύηση; Η Procordia είναι το service;

Το είχα αγοράσει από σκρουτζομάγαζο, με παρέπεμψαν στην Procordia λόγω εγγύησης συνεπώς, το έστειλα εκεί και μένει να δούμε....

On 29/12/2025 at 11:31 ΜΜ, tsimisde said:

Πιστεύω ότι είναι θέμα λογισμικού. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχα αντιμετωπίσει στο GT Master Edition. Μερικές φορές μετά από κάποιες ενημερώσεις ασφαλείας αργούσε να διαβάσει την κάρτα σιμ στην εκκίνηση. Εν τέλει διορθώθηκε μετά από νέα ενημέρωση και εφόσον κάποια στιγμή σταμάτησε η υποστήριξη, δεν αντιμετώπισα ξανά το πρόβλημα.

1 hour ago, WPerty said:

Πιστεύω ότι είναι θέμα λογισμικού. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχα αντιμετωπίσει στο GT Master Edition. Μερικές φορές μετά από κάποιες ενημερώσεις ασφαλείας αργούσε να διαβάσει την κάρτα σιμ στην εκκίνηση. Εν τέλει διορθώθηκε μετά από νέα ενημέρωση και εφόσον κάποια στιγμή σταμάτησε η υποστήριξη, δεν αντιμετώπισα ξανά το πρόβλημα.

Αν δεν απατωμαι, μετά από κάποια αναβάθμιση έγινε και σε μένα, δε θυμάμαι όμως αν ήταν πριν η μετά την αναβάθμιση σε Android 16. Δεν ήταν η κύρια συσκευή μου συνεπώς, απλά μετά από καιρό πήγα να τη λειτουργήσω και ήταν τα όσα προανέφερα.

Σημειωτέον ότι πριν το στείλω για σέρβις, εγκατέστησα και μια μικρή αναβάθμιση που βγήκε αυτές τις μέρες (περίπου 12 ΜΒ) μήπως και είχε σχέση με το θέμα, δυστυχώς όχι....

Καλή χρονιά σε όλους! Ένα bug που μου κάνει από χτες είναι ότι μου κρύβει το περιεχόμενο των ειδοποιήσω στην οθόνη κλειδώματος. Έχω ψάξει σε στις ρυθμίσεις και το έχω ανοιχτό αυτό. Το έχει παρατήσει κάποιος άλλος; 

No root->No problem

4 ώρες πριν, minotavros said:

Καλή χρονιά σε όλους! Ένα bug που μου κάνει από χτες είναι ότι μου κρύβει το περιεχόμενο των ειδοποιήσω στην οθόνη κλειδώματος. Έχω ψάξει σε στις ρυθμίσεις και το έχω ανοιχτό αυτό. Το έχει παρατήσει κάποιος άλλος; 

Οχι,στο δικό μου τις βλεπω.

4 ώρες πριν, minotavros said:

Τώρα για κάποιο λόγο σταμάτησε να το κάνει 

No root->No problem