lazlo Δημοσιεύτηκε 16 Μαΐου Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε 16 Μαΐου (edited) καλησπερα Εχω αναβαθμισει την γραμμη απο 100αρα σε fiber at home 500. Εχω τερμα ταχυτητα αλλα με ενα σοβαροτατο προβλημα απο την ημερα που το εβαλα!!! κανει παρα πολλες αποσυνδεσεις μεσα στην ημερα!!! και στο wifi και στο Lan. Εχω μιλησει παρα πολλες φορες με το τεχνικο τμημα αλλα αυτοι λενε οτι ΔΕΝ βρισκουν κανενα προβλημα στη γραμμη και με ζητανε να κανω reset το μοντεμ, αυτο βεβαια ειναι πολυ δυσκολο για μενα καθως εχω smart home συσκευες, συναγερμο και καμερες ασφαλειας ολα συνδεμενα και ρυθμισμενα τα οποια με πηρανε μια ολοκληρη μερα να τα σεταρω οποτε εαν εγω κανω reset πρεπει ΟΛΑ ξανα απο την αρχη! Αλλος τεχνικος τους μου λεει οτι reset δεν χρειαζεται καθως κατι τετοιο ΔΕΝ βοηθαει σε τιποτα. Τους λεω στειλτε καινουργιο μοντεμ καθως απο την στιγμη που δεν βρισκεται κανενα προβλημα στην γραμμη αρα ειναι στο μοντεμ, μου λενε οτι κατι τετοιο δεν γινεται (δεν στελνουν αλλο μοντεμ). Οποτε τους ρωταω,,,, τι κανουμε τωρα ,,,,,Τιποτα μου λενε καθως δεν βρισκουν θεμα! εγω τωρα τι να κανω? καθε 5 με 10 λεπτα ή και 20 κοβεται συναγερμος, καμερες και το server που εχω! οποτε η γραμμη μου ειναι αχρηστη! Edited 16 Μαΐου by lazlo 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Brainmorf Δημ. 17 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 17 Μαΐου 19 ώρες πριν, lazlo said: καλησπερα Εχω αναβαθμισει την γραμμη απο 100αρα σε fiber at home 500. Εχω τερμα ταχυτητα αλλα με ενα σοβαροτατο προβλημα απο την ημερα που το εβαλα!!! κανει παρα πολλες αποσυνδεσεις μεσα στην ημερα!!! και στο wifi και στο Lan. Εχω μιλησει παρα πολλες φορες με το τεχνικο τμημα αλλα αυτοι λενε οτι ΔΕΝ βρισκουν κανενα προβλημα στη γραμμη και με ζητανε να κανω reset το μοντεμ, αυτο βεβαια ειναι πολυ δυσκολο για μενα καθως εχω smart home συσκευες, συναγερμο και καμερες ασφαλειας ολα συνδεμενα και ρυθμισμενα τα οποια με πηρανε μια ολοκληρη μερα να τα σεταρω οποτε εαν εγω κανω reset πρεπει ΟΛΑ ξανα απο την αρχη! Αλλος τεχνικος τους μου λεει οτι reset δεν χρειαζεται καθως κατι τετοιο ΔΕΝ βοηθαει σε τιποτα. Τους λεω στειλτε καινουργιο μοντεμ καθως απο την στιγμη που δεν βρισκεται κανενα προβλημα στην γραμμη αρα ειναι στο μοντεμ, μου λενε οτι κατι τετοιο δεν γινεται (δεν στελνουν αλλο μοντεμ). Οποτε τους ρωταω,,,, τι κανουμε τωρα ,,,,,Τιποτα μου λενε καθως δεν βρισκουν θεμα! εγω τωρα τι να κανω? καθε 5 με 10 λεπτα ή και 20 κοβεται συναγερμος, καμερες και το server που εχω! οποτε η γραμμη μου ειναι αχρηστη! Ενημερωσέ τους ότι θα γίνει καταγγελία στην ΕΕΤΤ. 1 Παράθεση Everything is a frequency Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
conan1 Δημ. 17 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 17 Μαΐου Πήγαινε σε φυσικό κατάστημα και πές το προβλημά σου. Αν σου πούν και εκεί πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι, ζήτα τον τρόπο επικοινωνίας με το νομικό τους τμήμα, για να επικοινωνήσει ο δικηγόρος σου. Σε παλαιότερη περίπτωση, αυτό δούλεψε για εμένα. "Ψάρωσαν" και την επόμενη ημέρα με πήρε τηλέφωνο κάποιος πιο υψηλόβαθμος και λύθηκα το προβλημά μου. Και επίσης πες το παραπάνω που σου είπε και ο Brainmorf. Καταγγελία στην ΕΕΤΤ Επίσης, σου είναι εύκολο να βάλεις κάποιο access point και να βάλεις εκεί μερικές από τις ασύρματες συσκευές; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leo06 Δημ. 17 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 17 Μαΐου Πόσες συσκευές έχεις συνδεδεμένες στο ρουτερ? Των παρόχων είναι τις πλάκας και δεν σηκώνουν πολλές συσκευές. Οπότε και καινούργιο να σου στείλουν μπορεί να έχεις ξανά το ίδιο θέμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lazlo Δημ. 18 Μαΐου Author Κοινοποίηση Δημ. 18 Μαΐου Εχω 14 συσκευες απο τις οποιες μονο οι 4 ειναι Online, οι υπολοιπες ειναι του συναγερμου και ειναι παντα standby. Τους ειπα για καταγγελεια και ουτε που ιδρωσαν, δεν βλεπουν λεει κανενα προβλημα στη γραμμη μου, αρα 100% ειναι θεμα του modem. Τωρα που γραφω αυτο το μηνυμα επεσε το δυκτιο για 6 δευτερολεπτα. Φανταστητε,.... youtube video πχ μισης ωρας και πετυχαινεις 3-4 αποσυνδεσεις Ειναι να τρελαινεσαι με αυτα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leo06 Δημ. 18 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 18 Μαΐου Οταν λες έπεσε το δίκτυο? Αποσυνδέθηκε το ρουτερ από το δίκτυο ή οι συσκευές από το ρουτερ? Έχεις ξεχωριστά ssid για 2.4 και 5ghz? Τα κανάλια είναι στο auto? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. 19 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 19 Μαΐου Είναι αρκετά περίεργη συμπεριφορά. Στο FTTH δεν έχεις "συγχρονισμό" όπως στο DSL. Εν γένει εάν υπάρχει πρόβλημα στο επίπεδο του FTTH είναι σαφές και στις δύο πλευρές. Ποια συσκευή έχεις - είναι all-in-one ONT+router; Στα φωτάκια του ONT/router αλλάζει κάτι όταν έχεις πρόβλημα; Μπορείς να ανοίξεις ένα ping από ενσύρματη συσκευή σε έναν αξιόπιστο προορισμό (πχ Cloudflare 1.1.1.1) να δεις εάν χάνονται πακέτα όταν παρατηρήσεις διακοπή σε κάποια εφαρμογή; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lazlo Δημ. 19 Μαΐου Author Κοινοποίηση Δημ. 19 Μαΐου (edited) 2 ώρες πριν, minast said: Είναι αρκετά περίεργη συμπεριφορά. Στο FTTH δεν έχεις "συγχρονισμό" όπως στο DSL. Εν γένει εάν υπάρχει πρόβλημα στο επίπεδο του FTTH είναι σαφές και στις δύο πλευρές. Ποια συσκευή έχεις - είναι all-in-one ONT+router; Στα φωτάκια του ONT/router αλλάζει κάτι όταν έχεις πρόβλημα; Μπορείς να ανοίξεις ένα ping από ενσύρματη συσκευή σε έναν αξιόπιστο προορισμό (πχ Cloudflare 1.1.1.1) να δεις εάν χάνονται πακέτα όταν παρατηρήσεις διακοπή σε κάποια εφαρμογή; Ειναι το HG8145X6-10. Εγω το ξερω οτι δεν ειναι με συχρονισμο στο Fiber.... αυτοι το ξερουν?? 14 ώρες πριν, leo06 said: Οταν λες έπεσε το δίκτυο? Αποσυνδέθηκε το ρουτερ από το δίκτυο ή οι συσκευές από το ρουτερ? Έχεις ξεχωριστά ssid για 2.4 και 5ghz? Τα κανάλια είναι στο auto? Εχω κουμπωμενα στα 5ghz εκτος απο τις καμερες ασφαλειας οι οποιες ΔΕΝ συνδεοντε παρα μονο σε 2,4GHZ. Πχ εισαι σε μια σελιδα και βλεπεις ενα θεμα και πατας να το ανοιξεις...... περιμενεις και περιμενεις και περιμενεις. μεχρι που το ανοιξει και παει μετα σφεντονα.... youtube βλεπεις το βιντεο και μετα απο καποια λεπτα κολαει σαν να μην υπαρχει ιντερνετ. ανοιγω ταυτοχρονα και ενα βιντεοchat και σου λεει οτι δεν υπαρχει δικτυο. εχω και ενα "server" και καπου καπου εμφανιζει μηνυμα οτι δεν υπαρχει δικτυο. Αυτα και με LAN και με WiFi. Το κανει αρκετες φορες μεσα στην ημερα, και οχι ΔΕΝ υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ προβλημα με τα μηχανηματα μου ουτε με το κινητο καθως στα 2 χιλιομετρα απο εμενα φιλος μου εχει ακριβως το ιδιο προβλημα. 8 minutes ago, lazlo said: Ειναι το HG8145X6-10. Εγω το ξερω οτι δεν ειναι με συχρονισμο στο Fiber.... αυτοι το ξερουν?? Εχω κουμπωμενα στα 5ghz εκτος απο τις καμερες ασφαλειας οι οποιες ΔΕΝ συνδεοντε παρα μονο σε 2,4GHZ. Πχ εισαι σε μια σελιδα και βλεπεις ενα θεμα και πατας να το ανοιξεις...... περιμενεις και περιμενεις και περιμενεις. μεχρι που το ανοιξει και παει μετα σφεντονα.... youtube βλεπεις το βιντεο και μετα απο καποια λεπτα κολαει σαν να μην υπαρχει ιντερνετ. ανοιγω ταυτοχρονα και ενα βιντεοchat και σου λεει οτι δεν υπαρχει δικτυο. εχω και ενα "server" και καπου καπου εμφανιζει μηνυμα οτι δεν υπαρχει δικτυο. Αυτα και με LAN και με WiFi. και τα καναλια ειναι στο Auto. Το κανει αρκετες φορες μεσα στην ημερα, και οχι ΔΕΝ υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ προβλημα με τα μηχανηματα μου ουτε με το κινητο καθως στα 2 χιλιομετρα απο εμενα φιλος μου εχει ακριβως το ιδιο προβλημα. Edited 19 Μαΐου by lazlo Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. 19 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 19 Μαΐου Τα παραπάνω δεν αρκούν για να βγάλουμε ακριβές συμπέρασμα (όχι ότι θα έπρεπε, αυτή είναι συζήτηση που πρέπει να γίνει με την τεχνική υποστήριξη). Πάντως εάν δεν βλέπουν διακοπή στο GPON, δύσκολα θα πειστούν για το πρόβλημα. Εφόσον έχεις κάποιο σέρβερ, εάν τρέχει συνέχεια, άσε ένα ping/winmtr ή άλλο εργαλείο να τρέχει συνέχεια, για να το κοιτάξεις τη στιγμή του προβλήματος. Διαφορετικά, το πρόβλημα που περιγράφεις, θα μπορούσε να είναι ακόμα και αργός DNS (κάτι που διορθώνεται εύκολα αλλάζοντας μόνο DNS server). Έχε υπόψη σου ότι στο HG8145X6-10 (που δεν είναι ιδιαίτερα κακό για συσκευή παρόχου) υπάρχει και τρόπος να αποκτήσεις διαχειριστική πρόσβαση, σε περίπτωση που θέλεις να το πειράξεις περισσότερο, ή να το γυρίσεις σε bridge για να βάλεις δικό σου ρούτερ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lazlo Δημ. 19 Μαΐου Author Κοινοποίηση Δημ. 19 Μαΐου 11 minutes ago, minast said: Τα παραπάνω δεν αρκούν για να βγάλουμε ακριβές συμπέρασμα (όχι ότι θα έπρεπε, αυτή είναι συζήτηση που πρέπει να γίνει με την τεχνική υποστήριξη). Πάντως εάν δεν βλέπουν διακοπή στο GPON, δύσκολα θα πειστούν για το πρόβλημα. Εφόσον έχεις κάποιο σέρβερ, εάν τρέχει συνέχεια, άσε ένα ping/winmtr ή άλλο εργαλείο να τρέχει συνέχεια, για να το κοιτάξεις τη στιγμή του προβλήματος. Διαφορετικά, το πρόβλημα που περιγράφεις, θα μπορούσε να είναι ακόμα και αργός DNS (κάτι που διορθώνεται εύκολα αλλάζοντας μόνο DNS server). Έχε υπόψη σου ότι στο HG8145X6-10 (που δεν είναι ιδιαίτερα κακό για συσκευή παρόχου) υπάρχει και τρόπος να αποκτήσεις διαχειριστική πρόσβαση, σε περίπτωση που θέλεις να το πειράξεις περισσότερο, ή να το γυρίσεις σε bridge για να βάλεις δικό σου ρούτερ. Τα φοβαμαι λιγο αυτα το προγραμματα.... δεν ξερω εκτος απο τον ελεγχο μηπως στελνουν και αρχεια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. 19 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 19 Μαΐου 27 minutes ago, lazlo said: Τα φοβαμαι λιγο αυτα το προγραμματα.... δεν ξερω εκτος απο τον ελεγχο μηπως στελνουν και αρχεια. Εάν αναφέρεσαι στο javascript αποκρυπτογράφησης των κωδικών που κυκλοφορεί παραδίπλα, δεν εμπνέει ανησυχία. Χρησιμοποιεί απλά βιβλιοθήκες crypto για να αντιστρέψει την κωδικοποίηση. Σημ: Δεν έχω δει την τελευταία έκδοση, εάν σε ενδιαφέρει το πετάς και σε ένα LLM να σου "αναλύσει" τον κώδικα (ή να τον φτιάξει από την αρχή!). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lazlo Δημ. 19 Μαΐου Author Κοινοποίηση Δημ. 19 Μαΐου Δεν ξερω παιδια αλλα ακρη ΔΕΝ βρισκω! Μπορω να πω μονο αυτο ....ΜΑΚΡΙΑ απο την Nova Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts