Jump to content

Ταινίες: Προτάσεις - Κριτική


nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Warriors of Future (2022)

https://www.imdb.com/title/tt7375466/

Ταινία επιστημονικής φαντασίας/εισβολής/δράσης από Κίνα. Ο κινεζικός κινηματογράφος έχει κάνει τεράστια άλματα στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας τα τελευταία χρόνια κυρίως προσπαθεί να μιμηθεί κάπως τις μεγάλες εμπορικές ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου. Μια από τις αρκετά αξιόλογες προσπάθειες είναι και η συγκεκριμένη.

Κάπου στο μέλλον, ο κόσμος έπειτα από διαρκείς πολέμους και ρύπανση του περιβάλλοντος, έχει γεμίσει με τοξίνες και έχει κατασκευάσει τεράστια πλέγματα σαν ασπίδες που φιλτράρουν τον αέρα ώστε να είναι ασφαλής για τον κόσμο. Τα πλέγματα αυτά ονομάζονται Skynets. Ξαφνικά όμως ένας μετεωρίτης πέφτει στην γη, μόνο που φέρει πάνω του ένα ιδιαίτερο σαρκοφάγο φυτό και μαζί γιγάντια έντομα-παράσιτά του. Αυτό το φυτό μεγαλώνει τάχιστα χάρη στο νερό και εκτείνεται αρκετά χιλιόμετρα. Αν και είναι άκρως επικίνδυνο για τον άνθρωπο, έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα, έχει την ιδιότητα να καθαρίσει την ατμόσφαιρα από τις τοξίνες και να κάνει την γη και πάλι βιώσιμη για τον άνθρωπο. Μόνη λύση για να το χρησιμοποιήσει η ανθρωπότητα χωρίς να κινδυνεύει πια, είναι να απελευθερώσει έναν ιό που στην ύπερό του ώστε να σταματήσει την ανάπτυξή του, χωρίς να το εξοντώσει, αφήνοντάς το να συνεχίσει να καθαρίζει την ατμόσφαιρα. Θα καταφέρει η επίλεκτη ομάδα να φέρει σε πέρας αυτή την τεράστια αποστολή πριν είναι αργά;

Μια τεράστια παραγωγή με πραγματικά άψογα εφέ που κοιτάνε στα ίσια τον αμερικανικό κινηματογράφο και τρελή φαντασία με έντονες επιρροές από αυτόν. Χαρακτηριστικά θυμίζει έντονα Terminator και κάποιες σκηνές το Terminator Salvation, καθώς γίνεται χρήση διάφορων ρομπότ στον στρατό, αλλά και εξωσκελετών στους ίδιους τους στρατιώτες που θυμίζουν κάπως τις ιδιότητες εξωσκελετού Iron Man. Η ίδια η ονομασία των κατασκευών που φιλτράρουν την ατμόσφαιρα είναι "κλεμένη" από το Terminator. Τα τεράστια ζωύφια θυμίζουν πολλές ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου και κάπως την πιο πρόσφατη The Tomorrow War. Έχει γίνει συνολικά εξαιρετική δουλειά, και αποτελεί μια από τις πιο αξιόλογες προτάσεις στο είδος από τον κινεζικό κινηματογράφο, μόνο που η εμμονή να μοιάσει στον αμερικανικό την έκανε να χάσει κάπως τον δικό της χαρακτήρα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή, όμως αφότου τελείωσε ήταν σαν να έλειπε κάτι για να γίνει κορυφαία. Ίσως η έλλειψη συγκίνησης και συναισθήματος όπως για παράδειγμα στο The Wandering Earth, ίσως την καλύτερη ταινία του είδους που έβγαλε η Κίνα, κάτι σαν τον Αρμαγεδδών της Κίνας, λίγο συναίσθημα λοιπόν έλειπε ώστε να μείνει εκεί και να σκαλώσει στη μνήμη. Πάντως και χωρίς αυτό, σίγουρα το γιγαντιαίο σαρκοφάγο φυτό που εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα είναι κάτι το καινούργιο και λογικά το πιο καινοτόμο στοιχείο της ταινίας για να μείνει στη μνήμη. Το τέλος αφήνει να εννοηθεί συνέχεια με άλλες σπουδαίες αποστολές.

Εξαιρετική η προσπάθεια από Κίνα, ήθελε όμως το κάτι παραπάνω για να πλησιάσει τις κορυφαίες του είδους. Μακάρι να έχουμε κάτι ακόμη πιο σπουδαίο στη 2η ταινία της σειράς.

6.5-7/10 από μένα.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 12,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

The menu.

Παίζει να είναι η καλύτερή ταινία του 22 πού έχω δει,αλλα του 23 έως τώρα.
Εξυπνη ταινία πού θέτει προβληματισμούς σχετικά με την κοινωνία και τα θέματα των ισχυρών...αυτών πού με κάποιο τρόπο κινούν κάποια νήματά.
Ανετα 9/10.

Στάλθηκε από το LE2123 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

The Andromeda Strain (1971) 7/10

Αρκετά έξυπνη ταινία μυστηρίου επιστ. φαντασίας. Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Αμερικής το σύνολο του πληθυσμού πέθανε από μυστηριώδεις συνθήκες. Επιστήμονες προσπαθούν να βρουν τους λόγους της επιδημίας και καταλήγουν ότι μπορεί ο ιός να είναι εξωγήινος. Κρατάει το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Γουάιζ. Βασισμένη σε νουβέλα του Μάικλ Κράιτον (Τζουράσικ Παρκ).

The Adventures of Baron Munchausen (1988) 5/10

Υπερβολικά σουρεαλιστική για τα γούστα μου. Τη παράτησα σχεδόν στα μισά.

Link to comment
Share on other sites

Triangle of Sadness[2022]

MV5-BNDRi-Zjc0-ZDMt-Mjhl-Yi00-Zj-Az-LTg0

https://www.imdb.com/title/tt7322224

Ειχα μεγαλες βλεψεις για αυτη την ταινια μιας και ο Σουηδος Ruben Östlund εχει κανει το εξαιρετικο Turist το οποιο αν μην τι αλλο ηξερε τι θελει να περασει στον θεατη και το καταφερνε αψογα. Εδω λοιπον στο τριγωνο της θλιψης εχουμε μια ταινια που χωριζεται σε 3 κομματια. Το καθενα προσπαθει να γινει καταλυτης για συγκεκριμενα στερεοτυπα κυριως των πλουσιων και να περασει με τρελο σουρεαλισμο μια πραγματικοτητα με μεγαλες δοσεις αληθειας. Το προβλημα ειναι οτι περα απο το πρωτο part και λιγο απο το δευτερο η υπολοιπη ταινια πλατιαζει υπερβολικα και αυτο που θελει να περασει το παει μεσω Λαμιας και γινετε πραγματικα υπερβολικο σε πολλα σημεια μην πω και τερμα αηδιαστικο εκει στο δευτερο μερος της. Γενικα πιστευω κρυβει νοηματα η ταινια περα απο τα προφανες αλλα με μια θεαση δεν βγαινει ακρη και για δευτερη θεαση πολυ δυσκολα. Δεν την προτεινω ακομα και σε οσους αρεσουν τετοιες περιεργες ταινιες που πρωτοτυπουν σε πολλα θεματα. Δειτε το Turist και μεινετε μακρια απο τη συγκεκριμενη. 5.5/10

Link to comment
Share on other sites

Για τους λάτρεις των κλειστοφοβικών θρίλερ/εγκλωβισμού/φαντασίας, τύπου Cube (1997) κλπ, δείτε και το παρακάτω αν δεν το έχετε δει. Επειδή μου αρέσουν προσωπικά και ναι το συγκεκριμένο είχε ένταση, αξίζει για μένα τουλάχιστον μια μονάδα πάνω από IMDB και είναι και από μη mainstream κινηματογράφο (Γαλλία).

 

Meander (2020)

https://www.imdb.com/title/tt5752192/

Ταινία θρίλερ/φαντασίας από Γαλλία. Μια νέα γυναίκα έχοντας χάσει την κόρη της, βρίσκεται γεμάτη δάκρυα, ξαπλωμένη στη μέση του δρόμου. Την τελευταία στιγμή σηκώνεται, δεν θέλει να πεθάνει, θέλει μόνο να δει για τελευταία φορά την κόρη της... Ένας περαστικός προθυμοποιείται να την πάρει με το αυτοκίνητο μέχρι το επόμενο βενζινάδικο ή πόλη. Πρόκειται για έναν εγκληματία όμως που τον ψάχνει η αστυνομία και όταν το ακούει εκείνη στο ραδιόφωνο, αρχίζουν να παλεύουν ώσπου χάνει τις αισθήσεις της. Όταν ξυπνά, έχει μια ειδική στολή, ένα μεταλλικό μηχανισμό-βραχιόλι με φως και βρίσκεται σε ένα μικρό μεταλλικό χώρο με ένα μόνο άνοιγμα που φαίνεται ένας στενός και μακρύς μεταλλικός σωλήνας. Χιλιάδες ερωτήματα, το πιο σημαντικό όμως είναι πώς θα βγει από εκεί μέσα και πώς θα επιβιώσει.

Ένα άκρως κλειστοφοβικό θρίλερ, με έντονες επιρροές από ταινίες από The Cube (1997) και παραπλήσιες, όπου τα θύματα ξυπνούν σε περίεργους χώρους και πρέπει να βρουν τρόπους να αποφύγουν παγίδες και να επιβιώσουν. Τεράστια ένταση όλη η ταινία σχεδόν, από το ξεκίνημά της με μικρές μόνο παύσεις όπου χρειάζεται για να ξεκουράζεται και ο θεατής, με δόσεις συγκίνησης σε σημεία που εναλλάσονται με τρόμο και αγωνία για επιβίωση. Η πρωταγωνίστρια σήκωσε πραγματικά όλη την ταινία πάνω της, απέδωσε στο μέγιστο όλα τα συναισθήματα που έπρεπε να δώσει, τρόμο, αγωνία, ελπίδα για ελευθερία, πείσμα για επιβίωση, απελπισία και απόγνωση, συγκίνηση ή και ενοχές για την κόρη της, τα είχε όλα και τα απέδωσε άψογα. Η δυνατή ένταση στο σύνολο της ταινίας είναι κάτι που την κάνει να ξεφύγει από ταινίες τύπου Escape Room όπου ήταν πιο ήπιες και έπρεπε να λύσουν γρίφους. Εδώ πάλι είχε ένα δυο γρίφους να λύσει όμως όλο το βάρος έπεσε στην ένταση και στο σασπένς κάνοντάς την πολύ δυνατή. Επίσης, όπως άλλες ιδιαίτερες ταινίες, έτσι κι εδώ ξεφεύγει από τα συνηθισμένα π.χ. ότι μια κυβερνητική συνομωσία ή εταιρεία κάνει πειράματα σε ανθρώπους κλπ. Κάτι άλλο συμβαίνει και όντως οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται σαν πειραματόζωα, σαν τα ποντίκια μέσα σε λαβύρινθο με θανατηφόρες παγίδες και με αντίπαλο τον χρόνο κάθε φορά, 10 λεπτά μέχρι να φτάσει σε ασφαλές σημείο και να προστατευθεί από την κάθε παγίδα. Πρέπει να παλέψει κάποιος για να ζήσει και πρέπει κόντρα στην αγωνία του, να πιέσει το μυαλό του να βρει τις λύσεις.

Ένα πραγματικά δυνατό θρίλερ επιβίωσης με στοιχεία φαντασίας και ουσιαστικά με μία μόνο ηθοποιό. Ένα επίτευγμα από Γαλλία που δείχνει ότι δεν χρειάζονται πολλά για να γίνει μια δυνατή ταινία. Μακάρι να βγει συνέχεια και να δούμε τι υπάρχει πιο πέρα στο έξω και αν υπάρξουν και άλλοι, ή ίσως και άλλα πειράματα.

Σίγουρα στις προτεινόμενες του είδους.

6.5-7/10 από μένα.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

The Ballad of Buster Scruggs (2018) 7/10

Ταινία των αδελφών Κόεν που ειδικά στις δεκαετίες '80-'90-'00 έκαναν αρκετές άριστες ταινίες. Η συγκεκριμένη μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Είναι σπονδυλωτή και αφορά ιστορίες της Άγριας Δύσης χωρίς όμως να σχετίζεται η μία με την άλλη. Κάποιες εξαιρετικές, άλλες αδιάφορες. Εξαιρετικά σκηνοθετημένη, με έκανε να αναπολήσω ταινίες του παρελθόντος τους. Συνολικά, καλή.

The Ballad of Cable Hogue (1970) 7/10

Ταινία γουέστερν του Σαμ Πέκινπα με έναν άπαιχτο Τζέισον Ρόμπαρντς ως πρωταγωνιστή. Ένας άστεγος στην Άγρια Δύση βρίσκει μια πηγή νερού μέσα στην ερημιά και κοιτάζει να επωφεληθεί. Στη πορεία ερωτεύεται και μια πόρνη. Στο φινάλε θα καταλάβει ότι το βασίλειό του θα τελειώσει με τον ερχομό των πρώτων αυτοκινήτων. Περιλαμβάνει εύστοχες κωμικές σκηνές. Αξίζει.

Link to comment
Share on other sites

Confessions[Kokuhaku][2010]

MV5-BYz-M2-OGQ2-Nz-Ut-Nzlm-Yi00-ZDg4-LWE

https://www.imdb.com/title/tt1590089

Ενα εξαιρετικο σοκαριστικο γεματο αλλαγες συναισθηματων Ιαπωνικο δραματικο θριλερ που θα μεινει στο μυαλο του θεατη για παρα πολλα χρονια. Μια θλιβερη ιστορια ενος θανατου ενος μικρου κοριτσιου που θα επιφερει την μεγαλυτερη και πιο σοκαριστικη εκδικηση στην ιστορια του κινηματογραφου. Απο το πρωτο λεπτο μεχρι το τελος η ταινια βλεπετε με κομμενη την ανασα ατελειωτες ανατροπες και αλλαγες συναισθηματων με μια απο τις καλυτερες μουσικες επενδυσεις που θα ακουσουμε το ταιριασμα με αυτο που βλεπουμε ειναι υποδειγματικο. Κορεατες κυριως αλλα και Ιαπωνες ανεκαθεν εφτιαχναν σοκαριστικες ταινιες εκδικησης και η συγκεκριμενη ειναι μεσα στις καλυτερες μεχρι σημερα. Αξιζουν μπραβο στον Tetsuya Nakashima για την σκηνοθεσια. Μην την χασετε. 9/10

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, king2009 said:

Confessions[Kokuhaku][2010]

 

Ενδιαφέρον φαίνεται. Όντως, η Ν. Κορέα από τους αγαπημένους μου κινηματογράφους, κορυφή κυρίως σε μυστηρίου με περίτεχνα σενάρια, η Ιαπωνία από την άλλη ήταν από παλιά δυνατή σε θρίλερ. Θα την έχω στο νου μου.

Edited by Mivas

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

Ταινιάρα το Kokuhaku! 

Θυμάμαι όταν την έβλεπα, σε μια σκηνή σηκώθηκα από τον καναπέ και χειροκροτούσα μόνος μου! 

Η Ελλάδα είναι η μόνη Αφρικανική χώρα που κατοικείται από λευκούς
Link to comment
Share on other sites

Luckiest Girl Alive[2022]

MV5-BNz-Jl-MTE3-ODEt-ODRj-OS00-Zjg4-LWE0

https://www.imdb.com/title/tt4595186

Πραγματικα μια τιμιοτατη ταινια απο netflix η οποια αγγιζει ενα πολυ σοβαρο θεμα αυτο του βιασμου και το προσεγγιζει με εναν τροπο χωρις υπεκφυγες και πιστευω οτι κανει την υπερβαση. Η εξαιρετικα ομορφη Mila Kunis στον πρωταγωνιστικο ρολο κανει αψογη δουλεια οπως και η εκδοχη του χαρακτηρα στην εφηβεια απο την Chiara Aurelia. Η ταινια ξεκιναει χωρις να εχεις ιδεα τι θα δεις και σιγα σιγα ξεδιπλωνει την ιστορια της με αρκετα flashback στο τι συνεβη και τι αντικτυπο ειχε ολο αυτο στην πρωταγωνιστρια μας. Δεν μενει εκει ομως και οπως ειπα κανει την υπερβαση και το παει ενα βημα παραπερα ενα βημα που οι περισσοτερες γυναικες δεν εκαναν τα παλιοτερα χρονια εχει λιγα χρονια ομως που ισως κατι να εχει αλλαξει. Μπραβο netflix για την προσπαθεια μια ταινια οχι απλα για να περασει η ωρα αλλα μια ταινια που θετει σοβαρα προβληματα της κοινωνιας μας και ειδικα των ανθρωπων που βιωσαν κατι αναλογο. Δειτε την. 7/10

 

 

 

The Eye[Gin gwai][2002]

c-Ttgc-Kr-RWI0-HNo-HTw-HF67x17-Kk1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0325655

Ακομα ενα κλασικο θριλερ του Ιαπωνικου κινηματογραφου το οποιο ακουγα πολλα χρονια αλλα ποτε δεν το ειχα δει. Χθες λοιπον ηρθε η ωρα. Μπορω να πω οτι σαν ταινια ηταν εξαιρετικη ποιοτικο σεναριο το οποιο ομως επειδη βγηκε το 2002 δανειζεται/κλεβει 2 κεντρικες ιδεες απο γνωστες Αμερικανικες ταινιες και καπου εκει νιωθεις οτι ξανα εχεις δει την ολη κεντρικη ιδεα. Η διαχειρηση ομως αυτων των 2 ιδεων γινετε με ιδιαιτερο τροπο που μονο οι Ιαπωνες θα μπορουσαν να σκεφτουν και δεν χτυπαει τοσο στο μυαλο του θεατη οσο την βλεπει. Εξαιρετικα τρομακτικη ατμοσφαιρα πολυ καλη η πρωταγωνιστρια με πολλες creepy σκηνες και δυνατο lore στα flashback. Δεν εχει την δυναμικη των ringu/ju-on τα οποια προσδιορισαν το ειδος γιατι κλεβει ιδεες απο αλλες ταινιες αλλα συνολικα ειναι απο τα πολυ δυνατα θριλερ του Ιαπωνικου κινηματογραφου. 7/10

Link to comment
Share on other sites

Babylon[2022]

Babylon-Poster-GRE.jpg

https://www.imdb.com/title/tt10640346

Απο το σκηνοθετη του τεραστιου Whiplash του First Man και του La La Land μια ταινια του Hollywood για το Hollywood. Θα δουμε μια ταινια 3 ανθρωπων και την μαχη του καθενα σε ενα τοσο επιρρεπη κλαδο αυτο των ταινιων. Αρκετα φανταχτερη και φαντασμαγορικη εκ πρωτης οψεως που ομως κρυβει πολλα κατω απο την επιφανεια της. Ξεκιναει το 1926 οπου το κοινο των ταινιων ηταν πιο απλο ο κλαδος δεν ειχε λιγα χρονια που αρχισε να μεγαλωνει και μας παει αρκετα χρονια μετα οπου μπαινουν στη μεση πολλοι παραμετροι για να εισαι αρεστος στο χωρο. Η ταινια εχει ενταση εκει που πρεπει γινετε υπερβολικη σε σημεια αλλα στο συνολο της κραταει το κεντρικο της νοημα. Την αγαπη για το συναισθημα που βγαζουν οι ταινιες. Το τελος μου θυμισε το κλασικο αριστουργηματικο Cinema Paradiso. Brad Pitt/Margot Robbie/Diego Calva στο βασικο καστ εξαιρετικη δουλεια και απο τους 3. Μου αρεσε επισης η μικρη αλλα δυνατη εμφανιση του Tobey Maguire προς το τελος. Λεγονται μεγαλες αληθειες στην ταινια και μπραβο στον Chazelle που κρατησε ατοφια[οσο γινεται] την πραγματικοτητα του αμειλικτου Hollywood. Βαζει αγαπη στις ταινιες του και φαινεται αν και οπως ειπα καπως υπερβολικος για να σοκαρει σε σημεια αν και ως R rating ελπιζω μονο οι ανω των 17 να επιτρεπονται και οχι μικροτερα παιδια. Αν και 3 ωρες λοιπον η ταινια κυλαει νερακι και σε βαζει στον κοσμο της απο το πρωτο μισαωρο και σε ταξιδευει στον φαντασμαγορικο θεοτρελο αλλα και θλιβερο κοσμο του Hollywood. 7.7/10

Link to comment
Share on other sites

Tender Mercies (1983) 7/10

Κοινωνικό δράμα με τον Ρόμπερτ Ντιβάλ ως ένας μεσήλικας τραγουδιστής ο οποίος παραιτήθηκε λόγω του αλκοόλ και προσπαθεί να ξαναβάλει τη ζωή του σε τάξη. Θαυμάσια ερμηνεία από τον Ντιβάλ που κέρδισε και το όσκαρ α' ρόλου αν και το άξιζε περισσότερο σε δεύτερους ρόλους σε ταινίες που προηγήθηκαν όπως τον Νονό και το Αποκάλυψη Τώρα. Πολύ καλό και το τραγούδι Over You που ακούγεται μέσα στην ταινία. Στο σύνολο, αξίζει.

Team America: World Police (2004) 6/10

Πρωτότυπο στυλ ταινίας με μαριονέτες που απευθύνεται σε ενήλικες από τον Trey Parker που έγινε γνωστός από το South Park. Προσωπικά δε βρήκα κάτι ιδιαίτερο αλλά αν θέλετε κάτι ανάλαφρο να περάσει η ώρα δείτε την.

Link to comment
Share on other sites

Plane[2023]

PLANE-27x40-DOM-PAYOFF-1-SHT-RGB.jpg

https://www.imdb.com/title/tt5884796

Ταινια που κινειται μεταξυ B-Movie και blockbuster η οποια ξερει ακριβως τι θελει να δωσει. Μια γεματη αγωνια ταινια με ενταση και μπολικη δραση στην οποια ομως ξερεις μετα το μισαωρο ακριβως πως θα τελειωσει. Ο Gerard Butler την τελευταια 10ετια εχει παιξει σε αρκετα blockbuster τα οποια αν και με πολυ καλα εφε και δραση δεν ειναι οσο καλα ειναι το plane γιατι προσπαθουν για το κατι παραπανω και τελικα αποτυγχανουν παταγωδως την ιδια ωρα που το plane αυτο που υποσχεται αυτο δινει δεν προσπαθει να γινει κατι μεγαλυτερο. Ευχαριστη εκπληξη λοιπον για ποπ κορν και παρεα αλλα μεχρι εκει. 6.6/10

Link to comment
Share on other sites

Tenebre (1982) 7/10

Ταινία του Ντάριο Αρτζέντο η οποία μαζί με το Profondo rosso, ίσως είναι οι καλύτερές του. Το είδος είναι giallo (ξεπερασμένο είδος θρίλερ που ξεκίνησε από Ιταλία και διακρίνεται από τη γραφική αιματοχυσία). Καλή η σκηνοθεσία, υπάρχει αγωνία για την έκβαση, ανατροπές και οι δολοφονίες παρόλο που φαίνονται ψεύτικες δεν ενοχλούν. Παρόλο που μου άρεσε, βρήκα περισσότερο ενδιαφέροντα τα έξτρα ντοκιμαντέρ της έκδοσης bluray.

The Babadook (2014) 7/10

Θρίλερ στο οποίο η σκηνοθέτρια Jennifer Kent έδωσε με μεγάλη μαεστρία σκηνές αγωνίας και τρόμου. Πραγματικά δε περίμενα να καρφωθώ μέχρι το φινάλε. Τη πρωταγωνίστρια Essie Davis δεν την είχα ξανακούσει και ήταν πολύ πειστική στο ρόλο της. Είναι μια καλή πρόταση για όποιον αναζητάει θρίλερ με κλιμακούμενη ένταση.

Link to comment
Share on other sites

The Big Country (1958) 8/10

Γουέστερν από τον σπουδαίο σκηνοθέτη William Wyler (Μπεν Χουρ). Ένας άνδρας κατά τα τέλη του 19ου αιώνα φτάνει σε ένα ράντσο του Τέξας με σκοπό να παντρευτεί την αρραβωνιαστικιά του και αναμειγνύεται σε μια οικογενειακή βεντέτα. Άριστες ερμηνείες από όλους και ιδιαίτερα του Μπερλ Άιβς που με την επιβλητική του παρουσία κέρδισε και το όσκαρ β' ρόλου. Εξαιρετικοί και οι διάλογοι. Η Κάρολ Μπέικερ, στα 92, είναι η μοναδική που παραμένει εν ζωή από τους συντελεστές.

Les invasions barbares (2003) 7/10

"Η επέλαση των βαρβάρων" όπως είναι ο ελληνικός τίτλος αφορά στην ιστορία ενός ετοιμοθάνατου δασκάλου ο οποίος επανασυνδέεται με ανθρώπους που τον διαμόρφωσαν στη ζωή του. Παρά το δύσκολο και θλιβερό θέμα, η ταινία τελικά είναι ύμνος προς τη ζωή. Κέρδισε όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Αξίζει.

Link to comment
Share on other sites

On 1/2/2023 at 2:14 ΜΜ, king2009 said:

The Eye[Gin gwai][2002]

Δυστυχώς είδα το ριμέικ πρόσφατα, οπότε θα αφήσω να περάσει κάποιο διάστημα πριν να δω την κινεζική τριλογία κάποια στιγμή. Οπότε αφήνω αξιολόγηση για το ριμέικ μόνο. Μου άρεσε αλλά θα μπορούσε να είναι πιο ατμοσφαιρική και δυνατή γενικότερα. Ενδεχομένως η αρχική να ήταν πιο έντονη. Πάμε λοιπόν.

 

The Eye (2008)

https://www.imdb.com/title/tt0406759/

Ταινία μυστηρίου/μεταφυσικού τρόμου. Ριμέικ της κινεζικής σειράς ταινιών The Eye / Gin gwai (η πρώτη βγήκε το 2002). Μια τυφλή κοπέλα που έχασε την όρασή της από ατύχημα σε παιδική ηλικία, με παρακίνηση της αδελφής της κάνει επέμβαση και μεταμόσχευση από άγνωστη δότρια. Ήδη από την αρχή που αρχίζει να βλέπει θολά σταδιακά, φαίνονται σκιές-φιγούρες που δεν υπήρχαν εκεί. Όσο αναρρώνει βλέπει όλο και πιο ξεκάθαρα πράγματα που δεν υπάρχουν. Αρχίζει να τρομοκρατείται και προσπαθεί να βρει εξηγήσεις. Ένας ειδικός γιατρός σε τέτοιους ασθενείς σχεδόν τη βγάζει τρελή ή ότι είναι φυσική της αντίδραση σε έναν κόσμο που δεν γνώριζε μέχρι τότε. Οι διάφορες εικόνες, γεγονότα και φιγούρες που βλέπει όμως κάτι πρέπει να σημαίνουν. Μια σύνδεση παρελθόντος με παρόν και μέλλον, κάτι το μεταφυσικό που σχετίζεται με τη δότρια, ή όντως όλα είναι στο μυαλό της;

Αξιοπρεπέστατο και στρωτό ριμέικ με τη γλυκιά Jessica Alba σε πρωταγωνιστικό ρόλο με τίμια προσπάθεια. Η ταινία εστιάζει στο μυστήριο και στις προσπάθειες της πρωταγωνίστριας να βρει την άκρη του νήματος και να καταλάβει το λόγο που τα βλέπει όλα αυτά όπως και για το τι συμβαίνει πραγματικά. Θέλει να δώσει ένα τέλος σε όλο αυτό. Αρκετά καλή η συνολική προσπάθεια, το ξετύλιγμα του μυστηρίου όπως και η σκηνοθεσία που είχε κάποιες καλές στιγμές, ατμοσφαιρικές και με κάποια ένταση ή τρόμο. Το υπόλοιπο καστ ήταν απλά οκ δεν υποστήριξαν αρκετά την ταινία όπως θα έπρεπε, ενώ παρά την ενδιαφέρουσα ιστορία, θα μπορούσε να δώσει πολύ περισσότερο τρόμο και σασπένς.

Καλή προσπάθεια συνολικά, αλλά θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι πολύ πιο δυνατή.

6/10 από μένα.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

On 6/2/2023 at 1:14 ΠΜ, king2009 said:

Plane[2023]

Συμφωνούμε απόλυτα, αρκετά καλή ταινία δράσης/ομηρίας που σε κρατάει. Βλέπεται ευχάριστα. Μεταφέρω κι εδώ και τη δική μου αξιολόγηση.

 

Ταινία δράσης/αιχμαλωσίας/επιβίωσης. Το αεροπλάνο μιας εταιρείας χαμηλού κόστους παίρνει εντολή να πετάξει κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας. Κατά τη διάρκεια της πτήσης το χτυπά κεραυνός και εκτελεί αναγκαστική προσγείωση στο πλησιέστερο νησί. Η επικοινωνία με το χτύπημα του κεραυνού έχει χαθεί, τα τηλέφωνα δεν έχουν σήμα εκεί, όμως το χειρότερο είναι πως το νησί είναι γκέτο τρομοκρατών. Οι επιζώντες της πτήσης, πλήρωμα και επιβάτες θα πρέπει πραγματικά να αγωνιστούν για να φύγουν από εκεί ζωντανοί.

Ο Gerard Butler μετά τις τελευταίες καλές ταινίες δράσης όπως το Angel has Fallen (2019) και ταινίες φαντασίας/καταστροφής όπως Greenland (2020), με μια παύση με ταινίες μικρότερου budget, επιστρέφει με άλλη μια δυνατή ταινία δράσης που κόβει την ανάσα! Ένταση και σασπένς από την αρχή μέχρι το τέλος, αφενός με την βλάβη του αεροπλάνου και την αναγκαστική προσγείωση/πρόσκρουση στο ξεκίνημα της ταινίας μέχρι τις προσπάθειες να φύγουν από το νησί αλλά και αφετέρου την επιβίωσή του από τις συμμορίες του νησιού που πιάνουν ομήρους και ζητούν λύτρα μετά. Η ιδέα της ομηρίας σε ζούγκλες κλπ δεν είναι πρωτότυπη, θυμίζουν και παλιές ταινίες Rambo (η II και η IV), και πολλές άλλες ακόμη και το Captain Phillips (2013) με τον Tom Hanks αν και εκεί ήταν σε πλοίο αντί για αεροπλάνο, όμως είναι αρκετά καλογυρισμένη με καλή σκηνοθεσία και κάποια κλισέ/υπερβολές που ενισχύουν την ένταση και το σασπένς ακόμη περαιτέρω. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο Gerard Butler, Mike Colter τα πήγε εξαιρετικά, και σε αντίθεση με ταινίες τύπου Rambo εδώ πιο ρεαλιστικά πήγαν με το στοιχείο του αιφνιδιασμού και στα κρυφά αντί για ωμή δύναμη 2 εναντίον όλων. Παρόλα αυτά η ένταση απογειώνεται πριν το τελευταίο κομμάτι με άφθονο πιστολίδι και τις τελευταίες προσπάθειες να φύγουν από το νησί. Εξαιρετική και η επιλογή της ζούγκλας και της ημέρας ώστε να υπάρχει και άφθονο φως, ιδανικό για ταινίες δράσης.

Δεν έχει να ζηλέψει πολλά από παρόμοιες ταινίες του είδους και παρά την έλλειψη πρωτοτυπίας, είναι μια καλογυρισμένη ταινία που κρατάει τον θεατή καθόλη την διάρκειά της χωρίς να κουράσει ούτε στιγμή. Σίγουρα στις προτεινόμενες του είδους.

7/10 από μένα.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

On 1/2/2023 at 2:14 ΜΜ, king2009 said:

The Eye[Gin gwai][2002]

Από τους ίδιους δημιουργούς, Pang brothers, ανακάλυψα μια λίγο μεταγενέστερη, που παρά την έλλειψη μπάτζετ, είναι ένα διαμάντι. Αν είχαν τα απαιτούμενα χρήματα θα ξεπερνούσε ίσως και το μεταγενέστερο Inception πιστεύω. Λόγω έλλειψης μπάτζετ έχει μολις 6 στο IMDB, αλλά για την ιδέα και την συγκίνηση πριν το τέλος θα το έβαζα πολύ παραπάνω προσωπικά. Ψαξτο σε υψηλή ανάλυση αν υπάρχει.

 

Re-cycle (2006)

https://www.imdb.com/title/tt0498311/

Ταινία φαντασίας/μεταφυσικού τρόμου/δραματική, συμπαραγωγή Κίνας και Ταϋλάνδης. Μια συγγραφέας έχοντας τιμηθεί για προηγούμενα έργα αγάπης, αποφασίζει να γράψει ένα μυθιστόρημα μεταφυσικής φύσης, που θα ονομάζεται "Re-cycle". Έχει δυσκολία με την έμπνευσή της, όμως καθώς αρχίζει να γράφει, να πετάει και να ξαναγράφει σελίδες, αρχίζει να βιώνει περίεργες καταστάσεις, όπως σκιές, τηλεφωνήματα με περίεργους ήχους, τρίχες από μακριά μαλλιά που δεν είναι δικά της κλπ. Θυμίζουν τμήματα ιδεών που έγραψε αλλά πέταξε τελικά. Πολύ σύντομα τα πράγματα γίνονται πολύ πιο έντονα και θα βρεθεί σε μια άλλη διάσταση, την διάσταση της ανακύκλωσης για την οποία θα έγραφε στο νέο της βιβλίο. Τα πράγματα φαίνονται να είναι από άλλον κόσμο, ενώ η ίδια προσπαθεί να βρει τρόπο να αποφύγει τους κινδύνους αφενός και αφετέρου να φύγει από εκεί.

Ένα πραγματικό αριστούργημα, από Ασιατικό κινηματογράφο-εγγύηση, μια εκπληκτική μίξη του σεμνού, συναισθηματικού και ηθικού κινηματογράφου της Ταϋλάνδης με τον περισσότερο εμπορικό και με εφέ κινηματογράφο της Κίνας. Χρόνια πριν βγει το θρυλικό Inception με τον κόσμο των ονείρων, αλλά και το Ρωσικό παραπλήσιο Coma με την κατάσταση σε κώμα, βγήκε αυτό το πραγματικά πρωτόγνωρο έργο από Ασία με τον κόσμο της "ανακύκλωσης" που ουσιαστικά είναι μια μεταφορά της έννοιας της εγκατάλειψης κάθε μορφής. Ένας μεταφυσικός κόσμος με κάθε τι που έχει εγκαταληφθεί και πεταχτεί στον "κάδο της ανακύκλωσης". Από παλιά παιχνίδια, σκέψεις ιδέες, μέχρι και ανθρώπους, βρέφη που δολοφονούνται με έκτρωση και νεκροί που έχουν λησμονηθεί και εγκαταληφθεί εδώ και καιρό... Μέσα από το ταξίδι της πρωταγωνίστριας μέσα στον φανταστικό κόσμο της ανακύκλωσης, η ταινία περνάει στον θεατή τα μηνύματα που θέλει να περάσει γύρω από την εγκατάλειψη. Ακόμη και ασήμαντα να φαίνονται κάποια πράγματα, όταν πετιούνται στην ανακύκλωση είναι η χειρότερη μοίρα τους, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ανθρώπους... Στο ταξίδι υπάρχουν σκηνικά έξω από αυτόν τον κόσμο, με αρκετά εντυπωσιακά εφέ, κάποια στοιχεία θυμίζουν ελαφρώς και ταινίες με άλλη διάσταση όπως το Silent Hill που είχε βγει την ίδια χρονιά. Το στοιχείο του τρόμου θα μπορούσε να δουλευτεί κάπως περισσότερο παρόλα αυτά, καθώς τα εφέ στους ανθρώπους ήταν κάπως ψεύτικα. Η όλη αίσθηση όμως που απέδωσε ήταν άκρως ατμοσφαιρική και έξω από τον πραγματικό κόσμο, κάτι σαν κόσμος των ονείρων. Από τη στιγμή που θα συναντηθεί όμως η πρωταγωνίστρια με το κοριτσάκι, η ένταση και η αίσθηση αυτή υποχωρεί και ακολουθούμε το ταξίδι προς την έξοδο κατά την διάρκεια του οποίου περνά η ταινία και τα κοινωνικά της μηνύματα. Πριν το τέλος του ταξιδιού έχουμε κάποιες αποκαλύψεις και την πιο συγκινητική στιγμή όλης της ταινίας! Ο Ασιατικός κινηματογράφος και ειδικά χώρες όπως η Ταϋλάνδη στην προκειμένη περίπτωση επενδύει πάρα πολύ στο συναίσθημα σε αντίθεση με τον πιο εμπορικό αμερικανικό κινηματογράφο. Αυτή ήταν ίσως και η κορυφαία στιγμή της ταινίας, συνοδευόμενη και με εφέ και μουσική. Στο τέλος της ταινίας όμως, είχαμε μια πραγματικά τεράστια και mind-blowing ανατροπή, όπως σε πραγματικά τεράστιες ταινίες όπως και στο μεταγενέστερο Inception. Ανατροπή από εκείνες που μας έχουν συνηθίσει τα περίτεχνα σενάρια του ποιοτικού Ασιατικού κινηματογράφου!

Ένα αληθινό διαμάντι θαμένο δυστυχώς, λόγω μη mainstream κινηματογράφου και λόγω έλλειψης υψηλού μπάτζετ με το οποίο θα μπορούσε να δουλευτεί καλύτερα και το κομμάτι της σκηνοθεσίας με το στοιχείο του τρόμου στυλ Silent Hill, αλλά και τα εφέ συνολικά, που παρά τις προσπάθειες, ήταν ψεύτικα και σε κάποιες περιπτώσεις ανύπαρκτα. Αν έπεφτε το απαιτούμενο μπάτζετ ταινιών τύπου Inception, όχι απλά θα το άγγιζε, αλλά ίσως και να το ξεπερνούσε τελικά.

Ανάμεσα στα προτεινόμενα διαμάντια, παρόλο που θα μπορούσε να πάει ακόμη πιο πάνω με περισσότερο μπάτζετ, είναι σίγουρα μια ταινία που πρέπει να δουν οι λάτρεις του είδους φαντασίας (στυλ Inception, Coma κλπ).

7/10 από μένα.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

Shotgun Wedding (2022)

https://www.imdb.com/title/tt9686790/

Ταινία περιπέτεια/ρομαντική κομεντί. Ένα ζεύγος πηγαίνει για το γάμο του σε ένα νησί στις Φιλιππίνες καθότι πιο οικονομικά από το γειτονικό Μπαλί και έχει όλους τους καλεσμένους εκεί από το προηγούμενο βράδυ πριν το γάμο. Δεν λείπουν παρόλα αυτά οι διάφορες ψιλοσυγκρούσεις και τα ευτράπελα και το κερασάκι στην τούρτα, ο πατέρας της νύφης κάλεσε στον γάμο τον πρώην της κόρης του. Όλα του γάμου δύσκολα λοιπόν και τι έλειπε από τον ονειρικό αυτόν γάμο? Οι πειρατές! Καθώς το ζεύγος έχει πάει κάπου απόμερα και συζητάει για την σχέση τους πριν το γάμο, οι καλεσμένοι έχουν παρευρεθεί όλοι στην ακτή περιμένοντας να γίνει ο γάμος ενώ δέχονται επίθεση από ένοπλους πειρατές! Όλοι μα όλοι γίνονται όμηροι λοιπόν και ζητούν λήτρα, εκτός από το άφαντο ζεύγος που τσακώνεται κάπου μακριά και δεν έχει ιδέα... Θα τα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τους πειρατές και να σώσουν τους καλεσμένους/ομήρους? Ίσως τελικά αυτό που πραγματικά χρειαζόταν το ζεύγος για να ξαναφτιάξει τη σχέση του ήταν μια περιπέτεια σαν κι αυτή!

Η δυναμική, εκθαμβωτική και πολύπειρη με τις κάμερες Jennifer Lopez διατηρείται ακόμη σε εξαιρετική κατάσταση και ακόμη νέα, ενώ ο Duhamel το έχει πραγματικά και με τις περιπέτειες αλλά και με τις κωμωδίες, σχηματίζουν ένα αρκετά επιτυχημένο δίδυμο! Η ταινία στο μεγαλύτερο μέρος της έχει άφθονες κωμικοτραγικές καταστάσεις και γέλιο, αν και σταδιακά αρχίζει κάπως και υποχωρεί το γέλιο και αυξάνεται το ρομαντικό στοιχείο αλλά και οι προσπάθειες του ζεύγους και των υπολοίπων εναντίων των πειρατών. Εκπληκτική περιπετειώδης κωμωδία σε ένα τροπικό νησί και περιβάλλον, θυμίζει τρομερά το περσυνό Lost City με άλλο ένα ζεύγος με ώριμη ηθοποιό που παραμένει σε καλή, νεανική κατάσταση και νεότερο άντρα ηθοποιό, Sandra Bullock - Channing Tatum, αν και η J. Lo κρατιέται καλύτερα πιστεύω και είναι πιο κοντά με τον Duhamel από ό,τι η Bullock με τον Tatum.

Μια πραγματικά απολαυστική περιπέτεια που βλέπεται ευχάριστα, εντελώς στο χαλαρό με ανάλογη διάθεση και μπορεί να χαρίσει πολλές μικρές στιγμές γέλιου! Αν δεν είχε αρκετό υβρεολόγιο μέσα, θα ήταν πολύ καλύτερη πιστεύω, αλλά ακόμη κι έτσι, είναι αρκετά καλά δεμένη, με αχτύπητο πρωταγωνιστικό δίδυμο, πειρατές που μάλλον τους λυπάσαι εν τέλει και ταιριαστή σκηνοθεσία με slow-motion, απίστευτα πλάνα των εξωτικών νησιών από ψηλά και λήψεις που ταιριάζουν άψογα σε περιπέτεια αλλά με κωμικό στήσιμο.

Αρκετά καλή προσπάθεια και προτείνεται για να περάσετε ευχάριστα και χαλαρά την ώρα σας.

6/10 από μένα, μισή μονάδα πιο κάτω από το Lost City θα έλεγα.

Edited by Mivas

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

Ant man and wasp quantumania

Θύμισε λίγο Star wars με τόσα διαφορετικά πλάσματα που παρουσιάζει στο Quantum σύμπαν.
Είχε το χαβαλέ του και αξίζει μόνο για την παρουσίαση του νέου κακού Kang που ο χαρακτήρας είναι εξαιρετικός ηθοποιός και παίζει και στο Creed III.

Απαραίτητο filler σαν ταινία για τις επόμενες σημαντικές της Marvel.

Sent from my LE2123 using Tapatalk

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

Infinity Pool[2023]

inf-pool.webp

https://www.imdb.com/title/tt10365998

Ενα ζευγαρι[Alexander Skarsgård + Cleopatra Coleman] κανει τις διακοπες του σε ενα θερετρο σε ενα νησι παραλληλα γνωριζονται με ενα αλλο ζευγαρι[Mia Goth + Jalil Lespert]. Σε μια βολτα εξω απο το θερετρο γυρνοντας μεθυσμενοι το βραδυ θα χτυπησουν εναν ανθρωπο στο δρομο οπου θα πεθανει ακαριαια. Την επομενη μερα η αστυνομια συλαμβανει τον Skarsgård που οδηγουσε και μαθαινει οτι η ποινη ειναι εκτελεση απο ενα μελος της οικογενειας του θυματος η και εδω γινεται αρκετα weird να σε κλωνοποιησουν 100% εναντι αμοιβης και να εκτελεστει ο κλωνος. Ολα καλα μεχρι εδω. Απο εδω και περα η ταινια περνει μια τελειως περιεργη τροπη με αρκετα lovecraftian κλιμα σε ιδιαιτερες και awkward σουρεαλιστικες καταστασεις. Απο Cronenberg εχω δει το αρκετα καλο επισης ιδιαιτερο Possessor το οποιο ειχε μυστηριο και ηταν ιδιαιτερο αλλα εβγαζε νοημα στο τελος εδω που οκ μπορεις να πεις οτι ειναι κατι σαν εμπειρια αυτο που βλεπεις δεν βγαινει κατι και ειναι οσο πιο ακαθοριστο γινεται. Η Mia Goth κλασικα τραβαει ολα τα βλεμματα οχι μονο με την ομορφια της μιας και η Coleman ειναι πανεμορφη αλλα με το ιδιαιτερα τραβηχτικο της βλεμμα. Ο Skarsgård ιδιαιτερα υπερβολικος σε πολλα σημεια τσαλακωθηκε αρκετα για να βγει η ταινια. Γενικα η πρωτη ωρα ειναι μια χαρα οσο προχωραμε ομως χανετε η μπαλα τελειως μεχρι να ερθει η κορυφωση. Ωραια κεντρικη ιδεα αλλα περιεργος ο τροπος που βγαινει προς τον θεατη. Σιγουρα περιμενω τις επομενες ταινιες του Cronenberg και ελπιζω να ειναι πιο προσιτες και ξεκαθαρες. Οχι mainstream αλλα οχι και αυτο το συννοθυλευμα. 6/10

Link to comment
Share on other sites

La battaglia di Algeri (1966) 7/10

Ιστορικό δράμα του Τζίλο Ποντεκόρβο το οποίο αφορά στην επανάσταση των Αλγερινών προς τους Γάλλους τη δεκαετία του '50 και τη μετατροπή του κράτους τους από αποικία Γάλλων σε ανεξάρτητο. Πολύ ενδιαφέρον, με αρκετή ένταση και καλοπαιγμένο παρά τους άγνωστους ηθοποιούς.

The BFG (2016) 5/10

Παιδική ανοησία του Σπίλμπεργκ για λογαριασμό της Ντίσνεϊ. Προσπεράστε.

Link to comment
Share on other sites

23 ώρες πριν, king2009 said:

Infinity Pool[2023]

Δεν την έχω δει ακόμη και είμαι σε δίλημμα. Μου αρέσουν και οι μυστηρίου και περίεργες, το possessor που ανέφερες π.χ. είχε καλή κεντρική ιδέα (αν και ψιλοκλεμμένη από άλλες), αλλά για τη συγκεκριμένη έχω δει αρκετά αρνητικές κριτικές. Θα την έβλεπα για τη Mia Goth που τη μάθαμε από τη διλογία της Perl και μπορεί να αποδώσει αυτό το σχιζοφρενικό που φαίνεται αθώα αλλά στο ξεκάρφωτο μπορεί να σε τσεκουρώσει. Για της βάλει επιφυλακτικά 6άρι, και να σε μπερδέψει, μάλλον θα την αποφύγω τελικά...

Εϊδα μια άλλη περίεργη, αλλά είχε έντονο φεμινιστικό μήνυμα και με χάλασε κάπως, αν το προσπεράσουμε αυτό όμως, κάτι πήγε να κάνει. Βάζω την αξιολόγηση από κάτω.

 

Don't Worry Darling (2022)

https://www.imdb.com/title/tt10731256/

Ταινία φαντασίας/μυστηρίου. Μεταφερόμαστε αρκετές δεκαετίες πίσω στις ΗΠΑ, γύρω στο 1950, όπου μια κοινότητα από ζευγάρια και οικογένειες έχουν μετακομίσει στην έρημο και απέχουν αρκετά από την κοντινή πόλη. Οι γυναίκες είναι στα σπίτια και στην περιοχή εκεί απολαμβάνοντας τον ήλιο και την ζωή, φροντίζοντας όμως και τα νοικοκυριά τους, ενώ οι άντρες φεύγουν όλοι μαζί για κάποιες ώρες για την δουλειά. Όλα αυτά είναι μέρος ενός μυστικού πρότζεκτ στο οποίο δουλεύουν οι άντρες ενώ έχει ζητηθεί διακριτικότητα από τις γυναίκες τους καθώς είναι άκρως απόρρητο. Παρόλα αυτά, μια από τις συζύγους έχει δει κάτι που δεν έπρεπε και ενώ δεν γνωρίζει όλη την αλήθεια, ξέρει ότι κρύβεται κάτι πολύ μεγάλο και δεν τις λένε την αλήθεια. Μια από τις φίλες της ανησυχεί ώσπου πηγαίνει και η ίδια στα κεντρικά των εγκαταστάσεων στην έρημο και βλέπει κι εκείνη κάτι περίεργο που δεν κατανοεί. Από εκείνη την στιγμή και μετά αρχίζει να έχει προβλήματα, βλέπει παράξενα πράγματα, αλλοιώσεις της πραγματικότητας και πολλά άλλα. Τι συμβαίνει τελικά και τι πραγματικά κρύβεται από πίσω;

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και αρκετά καινοτόμα ταινία, αν και η κεντρική ιδέα που αποκαλύπτεται πλήρως μόνο πριν το τελευταίο κομμάτι, είναι παρμένη από τουλάχιστον 1-2 άλλες ταινίες και εμπνευσμένη θα έλεγα από την αρχαιότητα. Δεν είναι πάντως χιλιοπαιγμένη ιδέα και η συγκεκριμένη ταινία διαφοροποιείται αρκετά με το δικό της σενάριο και στυλ οπότε την διατηρεί φρέσκια. Το ότι μεταφερόμαστε δεκαετίες πίσω, σε ομοιογενές τοπίο, συνήθειες, μόνιμη λιακάδια και βλέπουμε κάποια μοτίβα μόνο θετικό είναι καθώς διεγείρεται η φαντασία του θεατή που καταλαβαίνει ότι κάτι δεν "κολλάει". Το τι όμως συμβαίνει, μέχρι να γίνουν οι αποκαλύψεις είναι όλα στην φαντασία των θεατών. Αρκετά καλή σκηνοθετική δουλειά, όμως οι χυδαιότητες που προστέθηκαν στην ταινία δυστυχώς είναι τελείως άτοπες, δεν δένουν με τίποτα με τα υπόλοιπα και δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση το σενάριο οπότε καλό θα ήταν να παραληφθούν... Η πρωταγωνίστρια Florence Pugh αρκετά καλή στον ρόλο της απέδωσε τα συναισθήματα που έπρεπε να δώσει γενικά, ο Harry Styles ως σύζυγός της δεν απέδωσε πολλά πιστεύω, ενώ οι έμπειροι Chris Pine και Gemma Chan ως ζεύγος "κακών" ήταν εμβληματικές παρουσίες στην ταινία, αλλά όχι αρκετοί για να την ανεβάσουν πιο πάνω, ο ρόλος τους ήταν πιο περιορισμένος δυστυχώς, ενώ δεν ήταν απόλυτα ξεκάθαρο αν η Gemma Chan ήταν μαζί με τον σύζυγό της στο project ή αν ήταν κι αυτή με πλήρη άγνοια όπως οι περισσότερες άλλες γυναίκες. Τέλος η Olivia Wilde που σκηνοθέτησε την ταινία έδωσε στον εαυτό της σημαντικό υποστηρικτικό ρόλο ως φίλη της πρωταγωνίστριας και συμβάλλει καταλυτικό ρόλο στην αποκάλυψη του μυστηρίου.

Πέρα από το τεχνικό κομμάτι που ήταν αρκετά καλό και η αποκάλυψη της αλήθειας άργησε να γίνει ώστε να δώσει ακόμη περισσότερο μυστήριο και ενδιαφέρον στην ταινία που θα έχανε το ενδιαφέρον της αν αποκαλύπτονταν όλα νωρίς, η ταινία πέρασε και κάποια κοινωνικά μηνύματα. Δυστυχώς, τα μηνύματα που περνάει είναι τελείως μονόπλευρα, όπως και κάποιες άλλες ταινίες το τελευταίο διάστημα, με έναν ακραίο φεμινισμό που όμως δεν υποστηρίζει την ισότητα και την συμμετρία την οποία αναφέρει στην ταινία με ανεστραμμένη έννοια, αλλά το μίσος κατά των "κακών" αντρών και της πατριαρχίας που έχουν τις γυναίκες για σκλάβες και στο σπίτι πλήρως ελεγχόμενες, ενώ ο κόσμος είναι δικός τους. Μια εντελώς ακραία εικόνα υπέρ των "θυμάτων" γυναικών-σκλάβων και των "κακών" ανδρών-αφεντών που κάθε άλλο παρά αντικειμενική είναι. Μια τέτοιου τύπου γενίκευση και κατεύθυνση του κοινού που παρακολουθεί την ταινία σίγουρα θα απογοητεύσει ή θα εκνευρίσει αρκετή μερίδα, τουλάχιστον την υγιή μερίδα κοινού που βλέπει τα πράγματα περισσότερο σφαιρικά και όχι μονόπλευρα, σαφώς και από το γυναικείο κοινό εκτός των ακραίων σαφώς που συμμερίζονται τις απόψεις της ταινίας...

Συνολικά αρκετά καλή τεχνικά και στην σεναριακή ανάπτυξη και σχετικά καινοτόμα, τουλάχιστον κατάφερε επιτυχώς να διαφοροποιηθεί από άλλες με παρόμοια κεντρική ιδέα, αλλά δυστυχώς πολλή προπαγάνδα και με χυδαιότητες που δεν χρειαζόταν... Κρίμα... Βλέπεται με ενδιαφέρον παρόλα αυτά αν προσπεράσει κάποιος τα αρνητικά στοιχεία της. Αν δεν ήταν τόσο μονοδιάστατη και με λίγη ακόμη δουλειά σε σημεία θα μπορούσε να γίνει ακόμη και ένα διαμαντάκι.

6-6.5/10 από μένα.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

άργησα λίγο αλλά επιτέλους την είδα τη συνέχεια του μαύρου πάνθηρα κι εγώ (έψαχνα για καλύτερη ανάλυση για αυτό και η καθυστέρηση). Χάνει λίγο το βήμα της με την απώλεια του βασιλιά, αλλά γενικά αρκετά καλή, βλέπεται, μισή μονάδα πιο κάτω από την πρώτη.

 

Black Panther: Wakanda Forever (2022)

https://www.imdb.com/title/tt9114286/

Ταινία φαντασίας. Η συνέχεια του μαύρου πάνθηρα προσαρμόζεται στην πραγματικότητα και στον θάνατο του πρωταγωνιστή Chadwick Boseman, επομένως ήδη στο ξεκίνημα του έργου φαίνονται οι απέλπιδες προσπάθειες της αδελφής του Βασιλιά Τ-Τσάλα της Γουακάντα να τον σώσουν, όμως ήταν ήδη πολύ αργά. Όλη η Γουακάντα θρηνεί τον βασιλιά, ενώ ο τίτλος επιστρέφει στη μητέρα του, όμως η παράδοση του μαύρου πάνθηρα φαίνεται ότι σταματά εδώ. Τα ηνωμένα έθνη πιέζουν όλο και περισσότερο την ΓΟυακάντα να μοιραστεί το βιμπράνιο, καθώς ο βασιλιάς έπεσε και ο θρύλος του μαύρου πάνθηρα τελείωσε, όμως ξαφνικά μια νέα πολύ μεγαλύτερη απειλή εμφανίζεται και μάλιστα αναδύεται από τον βυθό της θάλασσας. Ένας πολιτισμός που θυμίζει αρκετά τη Χαμένη Ατλαντίδα και ο ηγέτης τους έχει στοιχεία Aquaman και φτερωτού Ερμή, ζητάει εκδίκηση από τους κατακτητές που εξόντωσαν λαούς της λατινικής αμερικής και με αφορμή μια συσκευή ανίχνευσης βιμπρανίου της CIA, σχεδιάζει μαζική επίθεση και εξόντωση. Μια μεγάλη δύναμη που όμως θέλει και τη Γουακάντα ως σύμμαχο εναντίων των υπολοίπων. Εάν δεν δεχθεί να συμμετέχει η Γουακάντα στα αιματηρά σχέδια των Ταλοκάν του βυθού, τότε κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τον χάρτη. Δειλά δειλά, με την απώλεια του αδελφού της Τ-Τσάλα, η μικρότερη κόρη της βασίλισσας, η Σούρι, θα πιεστεί να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπεράσπιση της Γουακάντα.

Η αναμενόμενη συνέχεια του Μαύρου Πάνθηρα με το αξέχαστο Wakanda Forever που είπε και ο αξέχαστος Chadwick ως αγαπημένος βασιλιάς και προστάτης της Γουακάντα. Όλη η ταινία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του, υπάρχουν εικόνες από το μαύρο πάνθηρα και στο ξεκίνημα, αλλά και στο συγκινητικό τέλος όπου τον θρηνεί η μικρή του αδελφή. Πέρα από τη συγκίνηση όμως, δυστυχώς, υπάρχει τεράστιο κενό σε πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς η μικροκαμωμένη αδελφή του, η άλλοτε ανώριμη και παιχνιδιάρικη ψυχή της παρέας, δεν πολυπείθει ως πολέμαρχος και προστάτιδα του έθνους της Γουακάντα, αν και πείθει η ερμηνεία της ηθοποιού ως ώριμη και πιο σοφή πλέον αδελφή και διάδοχος του θρόνου και του μαύρου πάνθηρα. Ο αντίπαλος δείχνει την ιστορία του και τον λαό του κερδίζει την συμπάθεια των θεατών όμως κάνει ξεκάθαρο ότι είναι τυφλωμένος πια από το αίσθημα εκδίκησης που αιώνες τώρα κουβαλά. Η σκηνοθεσία είναι εξαιρετική, τα εφέ επίσης μοναδικά, αν και τα κοστούμια και τα μακιγιάζ θα μπορούσαν να είναι πιο πειστικά. Συνολικά είναι αρκετά καλή, όμως με την απώλεια του πρωταγωνιστή δυσκολεύεται να βρει τα πατήματά της και η μικρότερη αδελφή του βασιλιά δεν είναι αρκετή για να σηκώσει τον τίτλο του μαύρου πάνθηρα πάνω της και να συνεχίσει επάξια. Μισή μονάδα πιο κάτω από την πρώτη θα έλεγα, όμως παραμένει αρκετά καλή στο σύνολό της και είχε συγκίνηση και περνούσε και πολλά μηνύματα κατά της εκδίκησης και υπέρ της αδελφοσύνης και της ειρήνης.

Ανάμεσα στα μηνύματα της ταινίας θα κρατήσω μια σοφή κουβέντα του αιωνόβιου ηγέτη Namor. "Only the most broken people can be great leaders".

6.5-7/10 από μένα.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites




 

Black Panther: Wakanda Forever (2022)

https://www.imdb.com/title/tt9114286/
Συνολικά είναι αρκετά καλή, όμως με την απώλεια του πρωταγωνιστή δυσκολεύεται να βρει τα πατήματά της και η μικρότερη αδελφή του βασιλιά δεν είναι αρκετή για να σηκώσει τον τίτλο του μαύρου πάνθηρα πάνω της και να συνεχίσει επάξια.

6.5-7/10 από μένα.


Θα συμφωνήσω ότι το βασικό που καθιστά την ταινία μέτρια είναι ότι της έλειπε κάποιος πρωταγωνιστής να πάρει την ταινία πάνω του. Η πιτσιρίκα ήταν πολύ λίγη να σηκώσει το βάρος του πρωταγωνιστή. Έπρεπε να το διαχειριστούνε αλλιώς.

Sent from my Nothing Phone (1) using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...