Jump to content

Ταινίες: Προτάσεις - Κριτική


nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

2 minutes ago, Mivas said:

είχα βάλει πρόσφατα αξιολόγηση στο καινούργιο, αρκετά καλή η αλήθεια και με έμπειρους ηθοποιούς, σίγουρα έγινε καλή δουλειά, σκηνοθετικά ήταν από τις καλύτερες του del Toro, μου άρεσε όλη η δουλειά που έγινε και το στήσιμο της ταινίας. Δυστυχώς δεν έχω δει την παλιά για να συγκρίνω, αλλά δες και την καινούργια καποια στιγμή και πες εντυπώσεις 🙂

Νομίζω γύρω στο 7-7.5/10 της είχα βάλει.

Θα δω και τη καινούργια κάποια στιγμή αλλά γενικότερα οι παλιές ταινίες μπορεί να μην έχουν τα τεχνικά και ψηφιακά μέσα που έχουν οι σημερινές, έχουν όμως ψυχή και γι' αυτό κατά μεγάλο ποσοστό είναι ανώτερες. Ως προς τον Ντελ Τόρο έχω ανάμεικτες εντυπώσεις ως σκηνοθέτη. Μου άρεσε όταν είχα δει στο κινηματογράφο το El laberinto del fauno αλλά ότι άλλο έχω δει από αυτόν μου φάνηκε μέτριο και σίγουρα όχι στο γούστο μου.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 12,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Είδε κανείς το Northman? Πήγα με μεγαλύτερες προσδοκίες... πολύ παραμύθι και μύθοι της Βαλχαλα..και χαζό σενάριο σε πολλά σημεία που δεν ταιριαζε σε αυτο το επικό που ήθελε να δωσει.. Ωραία ατμόσφαιρα γενικότερα, σου μετέφερε την αγριότητα της εποχής αλλά ομολογώ ότι βαρέθηκα... 6/10 με επιείκεια..

Edited by dimis_pj

Habeo quem fugiam, quem sequar non habeo..

 

Cicero

Link to comment
Share on other sites

Only Lovers Left Alive 5/10

Ο Τζιμ Τζάρμους έχει κάνει κάποιες πολύ καλές ταινίες. Η συγκεκριμένη όμως δεν ήταν. Έχει να κάνει με ανθρώπους ζόμπι και βαμπίρ που ζουν αιώνες και δοκιμάζεται η αγάπη τους κάτω από διάφορες συνθήκες. Από Τζάρμους δείτε καλύτερα τα Broken Flowers, Night on Earth και Down by Law.

On the Beach 6/10

Μετά από έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο, οι κάτοικοι της Αυστραλίας αντιλαμβάνονται πως κάθε μορφή ζωής θα καταστραφεί σε μερικούς μήνες. Η ταινία έχει πολύ ενδιαφέρον θέμα και μερικές σκηνές που καταφέρνουν να προβληματίσουν. Αλλά κάνει τεράστια κοιλιά, είναι υπερβολικά φλύαρη με άσχετους διαλόγους και κουράζει σε μεγάλο βαθμό. Ίσως και να έφταιγε που είχα μεγαλύτερες προσδοκίες. Ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Link to comment
Share on other sites

Uncharted[2022]

MV5-BMWEw-Njhk-Yz-Yt-Njgz-Yy00-YTY2-LThj

https://www.imdb.com/title/tt1464335

Ως καποιος που εχει παιξει τα πρωτα 3 παιχνιδια της σειρας αρκετες φορες μπορω να πω οτι ναι κατακρεουργησαν τους χαρακτηρες αλλα αν την δουμε σαν μια περιπετεια δεν ειναι καθολου ασχημη. Αναλαφρη χωρις καποιο βαθος με επιφανειακους χαρακτηρες αντιστοιχους με την ταινια Red Notice περνας ομως ευχαριστα δεν βαριεσαι σχεδον καθολου και εχει τιμια εφε. Η ταινια ξεκιναει με σκηνη απο το Uncharted 3 και μετα μας παει στο παρελθον. Καλη χημεια μεταξυ Holland/Wahlberg αθλιοι οι κακοι. Μετα το τελος εχει 2 σκηνες ακομα μια μολις δειχνει το Uncharted στην εικονα και μια λιγο μετα τους βασικους τιτλους που μας δειχνει οτι θα το τραβηξουν αρκετα και με συνεχειες κατι που δεν νομιζω να χαλαει κανεναν εφοσον παντα δεν κανουμε συγκρισεις μεταξυ παιχνιδιων και ταινιων. Δεν ειναι η χειροτερη ταινια που παταει πανω σε παιχνιδια και δεν συμβαδιζει τοσο με αυτα ειδικα αν σκεφτουμε κατι Alone in the Dark/Mortal Kombat: Annihilation/Hitman/Max Payne που απλα δεν βλεπονται. Τιμια ως mindless περιπετεια με μυστηριο μετρια προς κακη σε συγκριση με τα παιχνιδια. 6.5/10

Edited by king2009
Link to comment
Share on other sites

Είδε κανείς το Northman? Πήγα με μεγαλύτερες προσδοκίες... πολύ παραμύθι και μύθοι της Βαλχαλα..και χαζό σενάριο σε πολλά σημεία που δεν ταιριαζε σε αυτο το επικό που ήθελε να δωσει.. Ωραία ατμόσφαιρα γενικότερα, σου μετέφερε την αγριότητα της εποχής αλλά ομολογώ ότι βαρέθηκα... 6/10 με επιείκεια..
Το είδα σινεμά.
Τρελή μούφα, ειδικά εκεί που παρομοιάζονται με λύκους.

Γουστάρω πολύ σειρές/ταινίες με Vikings, αλλά αυτή με χάλασε.

Πάντως εντυπωσιακό το σώμα του 45ρη Alexander.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

On Golden Pond 7/10

Πολύ καλό δράμα με εξαιρετικές ερμηνείες από Χένρι Φόντα και Κάθριν Χέπμπορν. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων συμφωνεί να κρατήσει για μερικές βδομάδες τον γιο του συντρόφου της κόρης τους και εκεί ανθίζει μια υπέροχη φιλία. Όσκαρ ερμηνείας για Φόντα και Χέπμπορν. Ειδικά για τον Φόντα, πάρα πολύ καλός, ήταν η τελευταία ερμηνεία της καριέρας του και ένα χρόνο πριν πεθάνει. Μοναδική παραφωνία, η Τζέιν Φόντα που έπαιξε τη κόρη του και μου φάνηκε εκτός τόπου και χρόνου και υπερεκτιμημένη (αλλού έχει παίξει καλύτερα βέβαια). Αξίζει.

Omohide poro poro 6/10

Πρώτη φορά που βαρέθηκα σε κινούμενο σχέδιο. Περνούσε η ώρα και μου φαινόταν όλο και πιο αδιάφορη. Πάντως ο ίδιος σκηνοθέτης είχε κάνει το έξοχο Hotaru no haka το οποίο και προτείνω.

Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πριν, StandArd said:

 Πάντως ο ίδιος σκηνοθέτης είχε κάνει το έξοχο Hotaru no haka το οποίο και προτείνω.

Πόσο τέλεια ταινία!!!!!!

Πεντακάθαρο 9/10 από μένα!!!!

Η Ελλάδα είναι η μόνη Αφρικανική χώρα που κατοικείται από λευκούς
Link to comment
Share on other sites

Ambulance[2022]

05-amb-dm-mobile-banner-1080x745-pl-f01-

https://www.imdb.com/title/tt4998632

Ταινια που θα εβαζε το star 9 το βραδυ Σαββατο κατι που σημαινει μια τιμιοτατη ταινια δρασης χωρις πολλα πολλα με τρυπες στο σεναριο ατελειωτος χαμος και γρηγορη σκηνοθεσια. Σε σκηνοθεσια Michael Bay που ξερεις απο πριν τι πας να δεις. Δεν εχει το τεραστιο budget μολις 40 εκατομμυρια μου αρεσαν πολυ καποιες σεκανς αλλα εχει αρκετα λαθη πετυχα μεχρι και κασκαντερ να φαινονται πεντακαθαρα αντι των πρωταγωνιστων σε αρκετες σκηνες γενικα ομως πολυ καλη εικονα με αληθοφανες εκρηξεις και συγκρουσεις. Αψογη δουλεια απο Gyllenhaal τα δινει ολα και μονο που υπαρχει η πανεμορφη Eiza González φτανει για να ομορφυνει τις περισσοτερες σκηνες. Το σεναριο παταει σε μια ομοτιτλη Δανεζικη ταινια του 2005 την οποια δεν εχω δει για να συγκρινω. Οταν μια ληστεια τραπεζας αποτυγχανει 2 αδερφια το σκανε με ενα ασθενοφορο στο οποιο μεσα εχουμε εναν αστυνομο τραυματια και μια νοσοκομα και καπου εδω ξεκιναει μια τεραστια καταδιωξη σε ενα LA που θα γινει ο κακος χαμος. Παρολο τα 135 λεπτα που κραταει η ταινια δεν βαρεθηκα καθολου εχει πολυ ενταση και εφοσον ξεπεραστουν οι οποιες υπερβολες που ανεφερα θα περασετε πολυ ομορφα. Δυναμωστε ηχο πιαστε ποπ κορν και αραξτε ειναι ισως η πιο mindless blockbuster ταινια δρασης για το 2022. 6.8/10

11 ώρες πριν, akilleas said:

Πόσο τέλεια ταινία!!!!!!

Πεντακάθαρο 9/10 από μένα!!!!

Το Grave of the Fireflies ειναι ταινια για 10αρι πραγματικα ενα εργο τεχνης. Δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που δεν εκλαψε με το τελος.

Link to comment
Share on other sites

The Cursed[Eight for Silver][2021]

cursed-ver4.jpg

https://www.imdb.com/title/tt9907782

Ενα φανταστικο horror εποχης που απορω με τα χαμηλα ratings που εχει. Ξεκιναει με τη μαχη του Σομμ το 1917 μια απο τις πιο αιματηρες μαχες στην ιστορια και στη διαρκεια αφαιρεσης 3 σφαιρων απο εναν λοχαγο η μια σφαιρα ειναι καθαρο ασημι και δεν ειναι απο τους εχθρους. Και μετα απο λιγο μας πηγαινει 35 χρονια πισω στο 1882 για να μας δειξει απο που προηλθε αυτη η σφαιρα. Η ταινια τα εχει ολα. Ποιοτικοτατο splatter εξαιρετικη ατμοσφαιρα με μια μουσικη που σε κραταει με σηκωμενη τριχα απο την αρχη της ταινιας δενει απολυτα με αυτο το μουντο κλιμα και την ιδιαιτερη φωτογραφια που εχει. Μερικες πολυ δυνατες σκηνες για γερο στομαχι και βασικοι χαρακτηρες που δενουν απολυτα με το ολο main theme του 1882 κουστουμια στολισμος κτλ να σε βαζουν πραγματικα εκει. Θα μπορουσε καλλιστα να βγει και δευτερη ταινια το lore το εχει και μπορουν να εξηγηθουν καποια πραγματα παραπανω. Συνολικα ενα απολαυστικοτατο horror μυστηριου απο τα καλυτερα για το 2022. 7.5/10 

Link to comment
Share on other sites

Paddington 7/10

Paddington 2 7/10

Οικογενειακές ταινίες με έναν αρκούδο που εισχωρεί σε μια οικογένεια και μπλέκει σε διάφορες περιπέτειες. Για το είδος τους πολύ καλές και συντηρούνται από ικανότατο καστ. Μου άρεσε επίσης το χιούμορ, με κορυφαία σεκάνς τη παρωδία μιούζικαλ του Χιου Γκραντ στο τέλος της δεύτερης ταινίας. Οι ταινίες δε φτάνουν σε επίπεδα πχ. Μαίρη Πόπινς αλλά αξίζουν και τα μικρότερα παιδιά θα τις ευχαριστηθούν.

Link to comment
Share on other sites

Panic in the Streets 7/10

Πολύ καλή αστυνομική ταινία του Ελία Καζάν στο οποίο ένας αστυνομικός μαζί με έναν γιατρό προσπαθούν να βρουν έναν δολοφόνο, ο οποίος είναι μολυσμένος με την πανώλη, προτού μολύνει και άλλες επαφές του και δημιουργηθεί επιδημία. Για την εποχή της πρωτότυπη και κρατά το ενδιαφέρον.

Out of Africa 6/10

Βαρετό ρομαντικό δράμα των 7 όσκαρ το οποίο ήταν βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Αν δεν ήταν η υπέροχη μουσική του Τζον Μπάρι και η φωτογραφία του Ντέιβιντ Γουάτκιν δε θα έλεγε τίποτα. Υπερεκτιμημένη.

Open Range 6/10

Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Γουέστερν του Κέβιν Κόστνερ το οποίο δεν έχει να προσδώσει τίποτα νέο στο είδος. Βλέπεται αλλά υπάρχουν και καλύτερες.

Είδα επίσης τα Papurika και Operation Petticoat. Το πρώτο ήταν κινούμενο σχέδιο anime από το οποίο μάλλον εμπνεύστηκε ο Νόλαν για να κάνει το Inception, το δεύτερο ήταν κωμωδία με Κάρι Γκραντ και Τόνι Κέρτις. Στο ένα δε κατάλαβα τίποτα και στο άλλο βαρέθηκα. Σε αμφότερα δεν άντεξα να τα δω μέχρι το τέλος.

Link to comment
Share on other sites

Top Gun[1986][REMASTERED]

cropped-top-gun-maverick.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0092099

Μιας και πλησιαζει η στιγμη της κυκλοφοριας του Top Gun 2 σε λιγες μερες ειπα να ξαναδω αυτη την κλασικοτατη ταινια στην καλυτερη δυνατη ποιοτητα της. 36 χρονων ταινια και μια απο τις πρωτες ταινιες του Cruise στα 24 του χρονια δειχνει να απολαμβανει καθε σκηνη στην ταινια μαζι με Kilmer Anthony Edwards Tom Skerritt και την κλασικη γυναικαρα του 80s Kelly McGillis. Ο Tony Scott παραδιδει μαθηματα σκηνοθεσιας οπως και μουσικαρας με επιτυχιες οπως Danger Zone και το απολυτα ερωτικο Take My Breathe Away και να μην θες δεν γινεται να μην μπεις στο κλιμα και στη θεση των πρωταγωνιστων σε ενα F14 πηγαινοντας με 2500χλμ ανα ωρα. Μετρημενη ταινια με αρχη μεση τελος με ενα αψεγαδιαστο remastered release σαν να βγηκε χθες. Περιμενω πως και πως το 2 εννοειται με Cruise+Kilmer να τα δινουν ολα. 7.7/10

Link to comment
Share on other sites

Sonic the Hedgehog 2[2022]

6-Dr-HO1jr3q-Vr-Vi-UO6s6k-Fi-AGM7.jpg

https://www.imdb.com/title/tt12412888

Pureeeeeeeee Epicnessssssss. Ο αγαπημενος μας σκαντζοχοιρος απο τα παιδικα μας χρονια ξανα χτυπα αυτη τη φορα με ακομα μεγαλυτερες δοσεις χιουμορ και αδρεναλινης. Την πρωτη ταινια την εχω δει 3 φορες και ανετα την ξανα βλεπω το ιδιο ακριβως θα συμβει και με αυτη. Ο Jim Carrey στο ρολο του κακου δινει ρεστα για ακομα μια φορα παρεα ομως με τον κοκκινο Knuckles που δινει ατελειωτο πονο αλλα ευτυχως ο Sonic εχει συντροφια την πορτοκαλι Tails την αλεπουδιτσα με τα 2 ελικοπτερακια που ειδαμε στο τελος της πρωτης ταινιας. Εξαιρετικα τα εφε ο Sonic και η Tails 2 αξιαγαπητα πλασματακια που θα περασουν απο πολλες περιπετειες. Στα των ανθρωπων περα απο Jim Carrey το υπολοιπο cast κανει τη δουλεια του αξιοπρεπως. Μια φανταστικη ταινια που θα αγαπησουν τα παιδια ακομα και ας μην ξερουν τον Sonic και που θα κανει του ανω των 30 να νοσταλγισουν τα παιδικα τους χρονια. Εχει και σκηνη μετα το τελος οποτε παμε φουλ για Shadow Hedgehog με την τριτη ταινια ελπιζω να ειναι ιδιος σκηνοθετης οπως στις πρωτες 2 μιας και εχει κανει το καλυτερο που θα μπορουσε στην αποδοση του sonic και στο ολο lore. 7.6/10

Link to comment
Share on other sites

The Batman[2022]

MV5-BMDdm-MTBi-NTYt-MDIz-Ni00-NGVl-LWIz-

https://www.imdb.com/title/tt1877830

Φιλοτιμη προσπαθεια απο Matt Reeves να δωσει την δικη του εκδοχη του Batman. Noir πτυχες και αρκετα σκοτεινο underground υποβαθρο μαζι με τρομερη μουσικη οπως Something In The Way απο Nirvana και Ave Maria ολοκληρωνουν την αισθητικη της ταινιας. Ο Pattinson ως Batman απολαυστικος αλλα ως Wayne απλα οκ. Η Kravitz μια οπτασια ως Selina ομορφαινει και δενει ομορφα με τον Pattinson. Κλασικος ο εχθρος που ερχεται να αντιμετωπισει ο Batman στα πρωτα του χρονια στην Gotham και να μαθει αρκετα μυστικα για αυτη την πολη της διαφθορας. Με χαλασε απιστευτα το PG13. Ρε μπαγλαμαδες φτιαχνεται ενα σκοτεινο Batman και δεν βαζεται ουτε σταγονα αιμα? Θα μπορουσε να απογειωθει αν ηταν R rating γιατι εχει ολα τα φοντα για αυτο αλλα ας οψονται τα box office κτλ χαζομαρες. Παρολο τις 3 ωρες η ωρα περασε νερακι. Καποιες σεκανς μενουν οπως η καταδιωξη αλλα και μερικα πανοραμικα πλανα της Gotham. Το τελος αφηνει υπονοιες και για δευτερη ταινια και δικαιολογημενα ανετα παει για τριλογια. Δεν ειναι Dark Knight ειναι ομως μεσα στα 5 καλυτερα Batman που εχουν βγει γιατι η αποδοση της Gotham του Riddle και του Batman ειναι υποδειγματικη. Ναι no gore at all αλλα ειπαμε. 8/10

Link to comment
Share on other sites

Deepwater Horizon[2016]

Deepwater-Horizon-388753742-large.jpg

https://www.imdb.com/title/tt1860357

Δυνατη ταινια καταστροφης βασισμενη σε αληθινη ιστορια. Τον Απριλιο του 2010 σε μια πετρελαιοπηγη της BP κατι θα παει στραβα στο τσιμεντο που κραταει ολο τον αγωγο στον πατο της θαλασσας και εξαιτιας των τεραστιων πιεσεων θα υπαρξει διαρροη και μετεπειτα μια τρομερη πυρκαγια που θα καιει για μηνες και ατελειωτα γαλονια πετρελαιου χυμενα στην θαλασσα στον κολπο του Μεξικου. Αυτο οσον αγορα την αληθινη ιστορια της ταινιας. Απο εκει και περα καθαρα ως ταινια στεκεται αψογα ως ενα τιμιο blockbuster με 156 εκατομμυρια budget εχουμε μεγαλα ονομα οπως Kurt Russell John Malkovich Mark Wahlberg και μερικες πολυ δυνατες σκηνες καταστροφης με μεγαλη αληθοφανεια και οσο πιο κοντα στην πραγματικοτητα. Μια ταινια που αξιζει να δει ο καθενας. 7.4/10

Link to comment
Share on other sites

Everything Everywhere All At Once[2022]

onesheet.jpg

https://www.imdb.com/title/tt6710474

Σεναριογραφικη και σκηνοθετικη πανδαισια που ομοια της εχουμε να δουμε πολλα χρονια. Κανει το multiverse της Marvel να μοιαζει με σεναριο 5χρονου. Ενα τρομερο ταξιδι στα παντα και παντου. Mind blowing οσο δεν παει και προφανως δεν λειπει και λιγο σατιρισμος σε αυτο που βλεπουμε ωστε να ελαφρυνει λιγο το κλιμα. Τρομερες σεκανς μαχης αρκετα ευφανταστες και οσο δεν παει παραξενη σε πολλα σημεια. Μεγαλα νοηματα σε ενα ταξιδι υπερθεαματος με μολις 25 εκατομμυρια budget εφτιαξαν την καλυτερη και πιο ουσιωδη ταινια της τελευταιας δεκαετιας. Επειδη σιγουρα θα σας φανει παραξενη δωστε της χρονο και αφεθειτε σε αυτο που βλεπετε μιας και ολα θα συνδυαστουν αριστοτεχνικα. Δεν ξερω αν μπορω να βαλω κατι λιγοτερο απο 10/10

Link to comment
Share on other sites

Dolor y gloria 7/10

Πολύ καλή ταινία του Αλμοδόβαρ η οποία είχα διαβάσει ότι είναι και αυτοβιογραφία του. Έχει να κάνει με έναν σκηνοθέτη ο οποίος αναπολεί βασικές στιγμές της ζωής του που τον στοιχειώνουν. O Μπαντέρας που δεν τον είχα σε ιδιαίτερη υπόληψη έπαιξε πολύ καλά.

Pandorum 6/10

Άλλη μια ταινία που ζήλεψε τη δόξα του Άλιεν χωρίς να καταφέρνει πολλά πράγματα. Είχε αρκετές σκηνές δράσης αλλά μηδενική ανάπτυξη χαρακτήρων που σημαίνει ότι δε νοιαζόμαστε ιδιαίτερα τι θα πάθουν. Μέτρια.

Outlaw King 6/10

Ταινία εποχής σε παραγωγή Νέτφλιξ. Το κεντρικό θέμα είναι οι μάχες που γίνανε για το ποιος θα επικρατήσει τελικά στο βασίλειο της Σκωτίας. Δεν ήταν αδιάφορη και η ανασύσταση εποχής ήταν πολύ καλή. Αλλά κάνει κοιλιά σε αρκετά σημεία ενώ οι ερμηνείες ήταν αδιάφορες. Έτσι κι έτσι.

Link to comment
Share on other sites

On 2/5/2022 at 2:40 ΜΜ, dimis_pj said:

Είδε κανείς το Northman? Πήγα με μεγαλύτερες προσδοκίες... πολύ παραμύθι και μύθοι της Βαλχαλα..και χαζό σενάριο σε πολλά σημεία που δεν ταιριαζε σε αυτο το επικό που ήθελε να δωσει.. Ωραία ατμόσφαιρα γενικότερα, σου μετέφερε την αγριότητα της εποχής αλλά ομολογώ ότι βαρέθηκα... 6/10 με επιείκεια..

Είχα μεγάλες προσδοκίες για την ταινία, αλλά το σενάριο είναι τόσο κακό που η φωτογραφία και οι καλές ερμηνείες δεν μπορούν σώσουν τίποτα. 5/10 από μένα 

Link to comment
Share on other sites

The King's Man[2021]

MV5-BMDEz-ZDY2-ZDkt-NTlm-OS00-NThj-LThk-

https://www.imdb.com/title/tt6856242

Η τριτη κατα σειρα ταινια Kingsman η οποια ειναι η αρχη το πως δημιουργηθηκε η μυστικη υπηρεσια και μας παει 100 χρονια πισω ακριβως απο την πρωτη ταινια. Κραταει το στυλ της και ειναι αρκετα πιο δραματοποιημενη απο τις αλλες 2 με λιγες στιγμες να θυμιζει 100% Kingsman. Δεν ειναι κακο αυτο αντιθετως μου αρεσε περισσοτερο απο την δευτερη που ηταν καπως too much με πιο crazy fun σεναριο. Μας τα χαλασε ομως στη συνοχη της. Γινονται τοσα πραγματα ταυτοχρονα που και να θες να δεις την συνολικη εικονα δεν μπορεις μιας και εχουμε αρκετες τρυπαρες στο σεναριο. Οπως και να εχει βλεπετε ευχαριστα ο Fiennes στα 60 του χρονια αψογος στο τελος το παιζει επικινδυνες αποστολες. Ωραιες οι σεκανς με τις μαχες λιγο ξεφυγαν στο σημειο με τον Rasputin. Συνολικα θα την εβαζα 1 επιπεδο κατω απο την πρωτη που παραμενει το καλυτερο Kingsman και μισο σκαλι πανω απο τη δευτερη. 7.2/10

Link to comment
Share on other sites

The Sadness[Ku bei][2021]

46-BJq8-WM3n-N4xvp-AOk-Sbmo-ODCsy.jpg

https://www.imdb.com/title/tt13872248

Οτι πιο αρρωστημενο εχω δει τα τελευταια χρονια. Ενα παρα πολυ δυνατο horror απο Ταϊβαν με ατελειωτο gore splatter και αλλες σαδομαζοχιστικες σκηνες που μονο τα πολυ γερα στομαχια θα αντεξουν. Το σεναριο εχει να κανει με ενα ξεσπασμα ιου στο Ταϊπει στην Ταϊβαν που κανει τους ανθρωπους τα πιο σαδομαχιστικα τερατα που θα εκαναν οτιδηποτε για να ικανοποιησουν τις αρρωστημενες τους αναγκες για αιμα πονο και σεξ. Δεν εχει να κανει με zombie μιας και ο καθε ανθρωπος ειναι ζωντανος κανονικα μιλαει και ξερει τι κανει. Το τελος ειναι λιγο σαν cliffhanger και ισως παει για δευτερη ταινια ηθελα κατι παραπανω εδω. Οσοι αρεσκεστε σε τοσο βιαια horror θα σας συναρπασει. Εγω οκ μετα απο απειρες ταινιες δεν μου εκανε κατι θελει προσοχη ομως οσοι ειστε νεοι στο genre η δεν σηκωνετε τοσο gore και απιστευτα βιαιες σκηνες. 6.8/10

Link to comment
Share on other sites

Operation Mincemeat[2021]

MV5-BOGZl-Nj-Zh-Njgt-Mj-Qz-ZC00-MDI0-LWF

https://www.imdb.com/title/tt1879016

Η Επιχειρηση Κιμας οπως ειναι ο ελληνικος τιτλος της ταινιας μιλαει για τη μεγαλυτερη εξαπατηση εχθρου που εγινε τον Ιουλιο του 1943 εναντια στον Χιτλερ και βοηθησε να σωθουν χιλιαδες ζωες. Σε ενα πολεμο μπορει η πραγματικοι ηρωες να ειναι αυτοι που πολεμανε στο πεδιο μαχης και δινουν τη ζωη τους αλλα κατω απο αυτο στις σκιες υποβοσκει ενα τεραστιο δικτυο κατασκοπιας στο οποιο δινετε μια διαφορετικη μαχη αυτη της εξαπατησης της πολιτικης με τρελα σχεδια απο μεγαλα μυαλα. Δεν θελω να αναφερω πως εξελιχθηκε η επιχειρηση ωστε να μην το χαλασω σε οσους την δειτε αλλα αν και υποτονικη ειναι αρκετα αληθοφανης και χωρις υπεκφυγες με οτι συνεβη. Colin Firth Matthew/Macfadyen υποδυονται τα 2 μυαλα που σκεφτηκαν την επιχειρηση κιμας και παιζουν το παιχνιδι τους πολυ ομορφα. Καποια μικρα fillers εδω και εκει υπαρχουν με τις σχεσεις μεταξυ των ανθρωπων που πηραν μερος στην επιχειρηση αλλα να σκεφτουμε οτι δεν βλεπουμε ντοκιμαντερ αλλα ταινια προσωπικα δεν με ενοχλησε καθολου. Αξιζει να την δειτε ειναι απο τις σοβαρες κατασκοπικες ταινιες που δειχνουν την αληθεια και ενα διαφορετικο προσωπο του πολεμου. 7/10

Link to comment
Share on other sites

The Lost City[2022]

MV5-BMm-Iw-Yz-Fh-ODAt-Y2-I1-YS00-ZDdm-LT

https://www.imdb.com/title/tt13320622

Μια συγγραφεας ερωτικων μυθιστορηματων[Sandra Bullock] που τα βιβλια της εχουν κανει παταγο εξαιτιας του αρσενικου μοντελου που τα προωθει[Channing Tatum] μιας και ειναι ο βασικος πρωταγωνιστης των βιβλιων απαγαγετε απο εναν δισεκατομυριουχο[Daniel Radcliffe] για να βρει ενα θυσαυρο σε ενα νησι. Καπως ετσι ξεκιναει η περιπετεια τους και θα ζησουν το δικο τους πραγματικο μυθιστορημα. Σαχλαμαριτσα που βλεπετε ευχαριστα χωρις πολλα πολλα μιας και εχει δραση ωραια εικονα και καποιες αρκετα αστειες στιγμες. Μου αρεσε ο ρολος του Brad Pitt και καπως η χημεια μεταξυ Bullock/Tatum. Το εχω ξανα πει ομως την Bullock την θεωρω οτι πιο αταλαντο υπαρχει και μια απο τα ιδια ειναι και ο Tatum. Για ταινιες τετοιου επιπεδου ειναι μια χαρα και οι 2. Εχει καποιους τερμα χαζους διαλογους καποιες επιτηδευμενα αφελεις σκηνες μπας και βγαλουν γελιο και λιγο συναισθημα εδω και εκει. Μεσες ακρες 68 εκατομμυρια για να βγει μια τερμα μετρια ταινια απο αυτες που σε λιγες ωρες εχουμε ξεχασει. 5.5/10

Link to comment
Share on other sites

Sleepy Hollow[1999]

MV5-BMTQ4-Yjk5-ODEt-NGFk-OS00-OTY1-LTgw-

https://www.imdb.com/title/tt0162661

Ο ανυπερβλητος Tim Burton σκηνοθετει μια απο τις καλυτερες του ταινιες. Ενα horror φαντασιας μυστηριου που κραταει την ποιοτητα του τοσα χρονια μετα. Μια ταινια που ειχα πολλα χρονια να δω σιγουρα πανε 15+ χρονια. Και ομως εχει κρατησει αυτη την απαραμιλλη γοητεια του τρομου που προσφερει ο ακεφαλος καβαλαρης. Ο κοσμος παραμυθενιος και αποκοσμος οπως ειναι οι περισσοτεροι κοσμοι του Burton με εναν ενδιαφερον Johnny Depp στον ρολο του αστυνομικου με το παρελθον του που τον εκανε αυτο που ειναι στην ταινια. Εξαιρετικη η ατμοσφαιρα του 18ου αιωνα με το μυστηριο να κραταει μεχρι το τελος. Τιμιοτατα εφε κυριως προς το τελος και γενικα ενα εργο που κραταει την αγωνια του απο το πρωτο λεπτο μεχρι το τελευταιο. 8/10

Link to comment
Share on other sites

Pale Rider 7/10

Πολύ καλή ταινία γουέστερν του Κλιντ Ίστγουντ στο οποίο ο Κλιντ σώζει τη κατάσταση σε ένα χωριό όταν ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης εξόρυξης απειλεί θανάσιμα τους ντόπιους αν δε του πουλήσουν φθηνά τη περιουσία τους. Ωραίος ο Κλιντ, όλη η ταινία στη πλάτη του παρά τη κοινότυπη υπόθεση. Τη προτείνω.

ParaNorman 6/10

Τίποτα ιδιαίτερο. Κινούμενο σχέδιο που απευθύνεται κυρίως σε νεότερες ηλικίες. Οι μεγαλύτεροι μάλλον θα βαρεθούν.

Link to comment
Share on other sites

Memory[2022]

memory-poster.jpg

https://www.imdb.com/title/tt11827628

Η τελευταια ταινια του Neeson βασισμενη σε ενα Βελγικο εργο του 2003 το The Memory of a Killer το οποιο θα δω συντομα. Ως κεντρικη ιστορια ειχε ολα τα φοντα για κατι πολυ δυνατο. Ενας πληρωμενος δολοφονος που πασχει απο προωρο αλτσχαιμερ καλειται να σκοτωσει 2 στοχους απο τους οποιους ο ενας ειναι ενα 13χρονο παιδι που εχει πεσει θυμα human trafficking. Τι θα γινει οταν αρνηθει να το σκοτωσει την ιδια ωρα που ολο το FBI ψαχνει ποιος κρυβετε πισω απο ολο αυτο? Δυνατο σεναριο με ασυνδετες σκηνες χωρις ψυχη φτιαχνουν μια ταινια που βλεπετε ευχαριστα αλλα τιποτα παραπανω. Ειμαι σιγουρος οτι το αυθεντικο θα ειναι πολυ ανωτερο. Guy Pearce και το Belluccaki συμπληρωνουν το υπολοιπο πρωταγωνιστικο καστ. Ο Neeson ειναι δυνατος και κανει αυτο που ξερει καλυτερα εδω και 15 χρονια απο το Taken και μετα. Εχει το στυλακι και ερμηνευτικα αξιολογος αλλα νομιζω το να τον βλεπουμε για πεντηκοστη φορα σε παρομοιο ρολο ειναι λιγο κουραστικο. Οι ταινιες του βλεπονται σχεδον ολες αλλα μεχρι ενα σημειο. 5.9/10

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...