Jump to content

Ταινίες: Προτάσεις - Κριτική


nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

4 ώρες πριν, Mivas said:

Είδα πρόσφατα το καινούργιο Paranormal Activity που με εξέπληξε ευχάριστα καθώς πήγαινα με μικρό καλάθι, και έτσι έβαλα να (ξανα)δω και τα υπόλοιπα που ήταν σαφώς κατώτερα κατά τη γνώμη μου. Πάμε λοιπόν.

 

Paranormal Activity (2007)

https://www.imdb.com/title/tt1179904/

Ταινία μεταφυσικού τρόμου χαμηλού κόστους. Το ξεκίνημα της σειράς ταινιών Paranormal Activity είναι μια ταινία γυρισμένη εξολοκλήρου μέσα σε ένα σπίτι και με μια κάμερα. Εκτός από το ζευγάρι υπάρχουν μόνο 1-2 ακόμη ηθοποιοί που παίζουν για μερικά λεπτά μόνο. Παρόλο που δεν δείχνει πολλά, καταφέρνει να δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Παράξενοι θόρυβοι, βήματα, χτύποι και πολλά άλλα ανεξήγητα φαινόμενα στο σπίτι τρομοκρατούν το ζευγάρι. Ο τρόπος που γυρίστηκε το κάνει πολύ ρεαλιστικό, παρόλα αυτά δεν καταφέρνει να διατηρήσει ένταση στο σύνολο λόγω χαμηλού κόστους. Συνολικά όμως και για το budget ήταν μια αρκετά αξιόλογη προσπάθεια να αποδώσει κάτι το μεταφυσικό. Βλέπεται για μια φορά, αλλά σαφώς υπάρχουν πολύ καλύτερες στο είδος.

5-5.5/10 από μένα.

 

Paranormal Activity 2 (2010)

https://www.imdb.com/title/tt1536044/

Ταινία μεταφυσικού τρόμου. Αποτελεί το prequel του Paranormal Activity και συνδέει το ζεύγος της πρώτης ταινίας με την υπόλοιπη οικογένεια. Όπως και η πρώτη έτσι και αυτή στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα και είναι γυρισμένη με κινούμενη κάμερα αλλά και με κάμερες ασφαλείας του σπιτιού. Δεν είναι τόσο σκοτεινή όσο η πρώτη και εδώ παίζουν περισσότεροι ηθοποιοί, αν και τα τρικ είναι περισσότερα από την πρώτη δεν έχει το σκοτεινό στοιχείο. Είχε περισσότερα πράγματα από την πρώτη και είναι ίσως λίγο πιο πάνω, όμως στα αρνητικά, μέσα σε όλα, τρομοκρατούσαν ένα μικρό παιδί, κάτι που δεν είναι σωστό ούτε στα πλαίσια μιας ταινίας. Μεγάλο αρνητικό αυτό λοιπόν. Γενικά βλέπεται για μια φορά, όπως και η πρώτη αλλά δεν είναι αρκετά δυνατή όπως άλλες ταινίες του είδους.

5.5/10 από μένα.

 

Paranormal Activity 3 (2011)

https://www.imdb.com/title/tt1778304/

Ταινία μεταφυσικού τρόμου. Η 3η ταινία της σειράς ταινιών Paranormal Activity αποτελεί prequel των άλλων 2 και δείχνει τις δυο αδελφές σε μικρή ηλικία όταν πρωτοξεκίνησαν οι μεταφυσικές εμπειρίες. Όπως και στις 2 πρώτες, έτσι κι εδώ έχουμε το ίδιο στυλ, με κινούμενη κάμερα, αλλά και σταθερές κάμερες μέσα στους χώρους του σπιτιού. Σε σύγκριση με τις δύο πρώτες, γίνεται μια προσπάθεια να γίνει λιγότερο ερασιτεχνική η ταινία και προστίθενται περισσότερα και πιο τρομακτικά τρικ που όμως θέτουν σε κίνδυνο τραυματισμού τα δυο μικρά κορίτσια κάτι που δεν θα έπρεπε να επιτραπεί. Συνολικά ανεβαίνει επίπεδο από τις δύο πρώτες και είναι καλύτερη, αλλά πάλι όχι πολύ δυνατή. Καθώς είναι ανεξάρτητες ιστορίες, έστω και με τα ίδια πρόσωπα, μπορείτε και να τη δείτε ανεξάρτητα από τις άλλες δύο. Προτείνεται για μια φορά.

5.5-6/10 από μένα.

 

Paranormal Activity 4 (2012)

https://www.imdb.com/title/tt2109184/

Ταινία μεταφυσικού τρόμου χαμηλού κόστους. Η συνέχεια των ταινιών Paranormal Activity, λαμβάνει χώρα χρονικά ως συνέχεια της 1ης και 2ης ως κανονικό sequel, μιας και η τρίτη ήταν prequel. Η οικογένεια που πρωταγωνιστεί και η ιστορία είναι εντελώς ανεξάρτητη, με εξαίρεση τον μικρό ο οποίος συνδέεται με τις 2 πρώτες ταινίες. Η Κέιτι αν και δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, επιστρέφει για να ολοκληρώσει την αποστολή της. Επιπλέον μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα για το σύμβολο αλλά και την κατοχή. Η ταινία στο ίδιο στυλ με τις προηγούμενες, με κινούμενη κάμερα αλλά και σταθερές κάμερες στους χώρους του σπιτιού, αλλά όχι σκοτεινή όπως η πρώτη, περισσότερο στο στυλ της 2ης. Συνολικά δεν είχε πολλή δράση και ήταν γενικά η πιο αδύναμη από τις 4 πρώτες, με εξαίρεση κάποιες σκηνές στο τέλος που δεν ήταν αρκετές για να ανεβάσουν την ταινία και από την άλλη αφήνουν πράγματα ανεξήγητα, π.χ. για τον άλλο μικρό, τον Ρόμπυ, όπως και ποιοι ήταν οι υπόλοιποι που ήταν μαζί με την Κέιτι. Πολύ μέτρια, δείτε τη μόνο ως συνέχεια των προηγούμενων.

5/10 από μένα.

 

Paranormal Activity 5: The Marked Ones (2014)

https://www.imdb.com/title/tt2473682/

Ταινία μεταφυσικού τρόμου χαμηλού κόστους. Η 5η ταινία των ταινιών Paranormal Activity είναι μια εντελώς ανεξάρτητη ιστορία που συνέβη παράλληλα με την 1η ταινία, αλλά με ισπανόφωνους που μιλούν και αγγλικά. Στο τέλος δείχνει ξανά τη δαιμονισμένη Κέιτι όπου εξηγεί γιατί ξαφνιάστηκε και ούρλιαζε πριν το τέλος της πρώτης ταινίας. Οι σημαδεμένοι λοιπόν είναι όσοι σημαδεύονται από τη δαγκωματιά που είδαμε και στις άλλες ταινίες και δαιμονίζονται. Γυρισμένη και σε εξωτερικούς χώρους αυτή τη φορά αλλά πάντα με κινούμενη κάμερα, η συγκεκριμένη έχει κάποια αρκετά καλά εφέ προς το τέλος, αλλά όλη η υπόλοιπη είναι άκρως κουραστική. Επίσης στα αρνητικά, το γεγονός ότι ανάμεσα στα "θύματα" ήταν ένα σκυλάκι αυτή τη φορά και το φοβέριζαν. Το χειρότερο ήταν βέβαια στη 2η ταινία με τον Χάντερ, ένα παιδάκι περίπου 2 ίσως ετών ή μικρότερο, που το φοβέριζαν. Προσπαθούν να δώσουν τρόμο χωρίς κόστος, αλλά σε βάρος αθώων (εδώ το σκυλάκι, στις άλλες μικρά παιδιά) και αυτό δεν μου άρεσε καθόλου. Συνολικά ήταν η πιο αδύναμη από όλες μέχρι τώρα. Καθώς είναι ανεξάρτητη ιστορία από τις άλλες μπορείτε ίσως και να την παραλείψετε.

4.5-5/10 από μένα.

 

Paranormal Activity 6: The Ghost Dimension (2015)

https://www.imdb.com/title/tt2473510

Ταινία μεταφυσικού τρόμου. Η 6η ταινία των Paranormal Activity, συνδέει μια οικογένεια που μετακομίζει στο μέρος όπου έμενε η οικογένεια των κοριτσιών Κρίστι και Κέιτι το 1988 (που είδαμε στην 3η και παλαιότερη χρονολογικά ταινία). Η οικογένεια αυτή έχει επίσης ένα κοριτσάκι που όπως και ο γιος της Κρίστι, Χάντερ, γίνεται επίσης στόχος της δαιμονικής παρουσίας. Με εξαίρεση τη spin-off ταινία με τους ισπανόφωνους στο Marked Ones, αυτή συνεχίζει στο ίδιο στυλ με τις υπόλοιπες, δηλαδή στο σπίτι με πολλαπλές κάμερες αλλά και κινούμενη κάμερα. Αυτή εδώ όμως σε αντίθεση με τις προηγούμενες, έχει και μια ειδική custom κάμερα που μπορεί να δείχνει εικόνες από άλλη διάσταση, τη διάσταση των πνευμάτων. Αυτή λοιπόν είναι η πρώτη ταινία που έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά στα εφέ και βλέπουμε έστω αυτά που δεν μπορούσαμε να δούμε στις προηγούμενες. Έχει και κάποια επιρροή από Poltergeist με την πύλη στην άλλη διάσταση. Συνολικά γίνεται μια προσπάθεια να ξεφύγει από το στυλ των ερασιτεχνικών ταινιών που προηγήθηκαν και γίνεται πιο mainstream μιας και εμπλέκει και ιερέα και προσπάθεια εξόντωσης/εξαγνισμού κάτι παραπλήσιο με τον εξορκισμό. Συνολικά, είναι η καλύτερη προσπάθεια μέχρι τώρα όλων των ταινιών της σειράς και ίσως η τελευταία με την συγκεκριμένη ιστορία. Αν δεν θέλετε να δείτε όλη την σειρά, μπορείτε να δείτε την 3η ως την παλαιότερη χρονολογικά (και την καλύτερη από τις προηγούμενες) και αυτή ως την καλύτερη συνέχεια.

6/10 από μένα.

 

Paranormal Activity 7: Next of Kin (2021)

https://www.imdb.com/title/tt10515988

Ταινία μεταφυσικού τρόμου. Η ταινία αυτή δεν πρόκειται για συνέχεια της ιστορίας των δύο κοριτσιών του franchise Paranormal Activity, αλλά για μια εντελώς ανεξάρτητη ιστορία και εντελώς διαφορετικό ύφος, ίσως κάτι σαν reboot με τελείως καινούργια υπόθεση. Τα μόνα κοινά στοιχεία με το franchise είναι οι κινούμενες κάμερες και το δαιμονικό στοιχείο. Μια υιοθετημένη κοπέλα επιθυμεί να βρει τη βιολογική της οικογένεια κι ενώ μαθαίνει ότι η μητέρα της δεν ζει, έχει έναν αδελφό και θέλει να δει και την υπόλοιπη οικογένεια. Πρόκειται για μια απομονωμένη κοινότητα που ζει χωρίς ηλεκτρισμό και χωρίς τηλέφωνα, όμως κρύβει ένα σκοτεινό και άκρως επικίνδυνο μυστικό. Η ταινία ξεφεύγει από τον ερασιτεχνισμό όλων των υπολοίπων ταινιών του franchise, έχει γυρίσματα σε εξωτερικούς χώρους, στα χιόνια, σε παλιά σπίτια, αλλά και στα έγκατα της γης σε μια βαθιά τρύπα. Έχει κάποιες επιρροές από REC αλλά προς το τέλος έχει και λίγο κλειστοφοβικό τρόμο στυλ As Above, so below, που θα ήθελα να δώσει ακόμη παραπάνω, αλλά παρόλα αυτά είναι μια αρκετά καλή προσπάθεια συνολικά, με μυστήριο, σασπένς και τρόμο. Είναι μακράν η καλύτερη ταινία από όλο το franchise και καθώς δεν έχει καμία σύνδεση απολύτως με τις άλλες ταινίες, μπορείτε να την δείτε και ως ανεξάρτητη παραλείποντας όλο το υπόλοιπο franchise. Είναι από τις καλές ταινίες τρόμου της χρονιάς και σίγουρα στις προτεινόμενες.

6.5-7/10 από μένα.

Ωραια αναλυση για ολες φιλε μου. Εχω δει μονο την πρωτη οποτε μου εδωσες εναυσμα καποια στιγμη να τις πιασω. Ειδα και εγω τη νεα που βγηκε και μπραβο που ειναι καλυτερη απο τις προηγουμενες. Η πρωτη εχει 15000 budget και εβγαλε αρκετα εκατομμυρια. Απο οσο την θυμαμαι το τελος ηταν δυνατο η υπολοιπη ταινια αρκετα βαρετη. 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 12,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

9 ώρες πριν, king2009 said:

Ωραια αναλυση για ολες φιλε μου. Εχω δει μονο την πρωτη οποτε μου εδωσες εναυσμα καποια στιγμη να τις πιασω. Ειδα και εγω τη νεα που βγηκε και μπραβο που ειναι καλυτερη απο τις προηγουμενες. Η πρωτη εχει 15000 budget και εβγαλε αρκετα εκατομμυρια. Απο οσο την θυμαμαι το τελος ηταν δυνατο η υπολοιπη ταινια αρκετα βαρετη. 

Πράγματι, η φετινή ήταν ευχάριστη έκπληξη! Από τις άλλες, αν θέλεις προσπέρασε την 5η με τους ισπανόφωνους αρκετά ασύνδετη ιστορία, ήταν γενικά πιο αδύναμη σε τρόμο, ή και την 4η ίσως μιας και είναι στην περιοχή των γεγονότων αλλά με άλλη ιστορία, αλλά δες σίγουρα την 3η που δείχνει τα κορίτσια σε μικρή ηλικία και την 6η που είναι το τέλος της ιστορίας.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

Lilies of the Field 7/10

Δραματική ταινία με τον Sidney Poitier (σήμερα εν ζωή στα 94) ο οποίος κέρδισε και το όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου. Το σενάριο δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο αλλά η ταινία δίνει αίσθηση ζεστασιάς, ελπίδας και κουράγιου στα δύσκολα. Καλή.

Le corbeau 6/10

Ο σκηνοθέτης Henri-Georges Clouzot ήταν πολύ ικανός, το είχε αποδείξει με το Les diaboliques, αλλά στη συγκεκριμένη με κούρασε. Η ταινία είναι δραματική μυστηρίου και παρόλο που μου αρέσει το είδος, κοιτούσα πότε θα περάσει η ώρα να τελειώσει.

Link to comment
Share on other sites

The Iceman[2012]

MV5-BNDQy-Mj-M5-MTc2-OF5-BMl5-Ban-Bn-Xk-

https://www.imdb.com/title/tt1491044

Ανεκαθεν ο Michael Shannon μου φαινοταν καπως απαθης και κρυος ως ηθοποιος και η συγκεκριμενη ταινια η οποια παταει πανω σε αληθινα γεγονοτα πραγματικα ειναι οτι πρεπει για αυτον. Παιζει τοσο καλα τη σκιαγραφηση ενος απο τους μεγαλυτερους δολοφονους παγκοσμιως. Αγνωριστος ο Chris Evans αξιαγαπητη η Winona Ryder και κλασικος παλιος Ray Liotta. Ενα καστ μουρλια σε μια μετρημενη ταινια χωρις τρελες φανφαρες και ευτραπελα. Αξιζει να την δειτε. 7.5/10

Link to comment
Share on other sites

L'avventura 6/10

Ταινία του Αντονιόνι που θεωρείται η πρώτη της τριλογίας της αποξένωσης. Με προσέλκυσε το μυστήριο μιας γυναίκας που εξαφανίζεται και πίστευα ότι εκεί θα επικεντρωθεί αλλά έκανα λάθος. Η εξαφάνιση ελάχιστα ενδιαφέρει τον σκηνοθέτη και στέκεται ως αφορμή για την ερωτική σχέση δύο φίλων. Άρτια κινηματογραφημένο αλλά όχι στο γούστο μου. Πάντως με κράτησε μέχρι το τέλος. Από τον Αντονιόνι προτιμώ το αριστουργηματικό Blow-Up.

Lucy 7/10

Περιπέτεια επιστ. φαντασίας του Λουκ Μπεσόν ο οποίος είχε κάνει παλαιότερα το εξαιρετικό The Fifth Element. Μου άρεσε. Δεν είναι ταινία που σου μένει ιδιαίτερα μετά τη προβολή της αλλά όσο τη βλέπεις έχει ενδιαφέρον. Τη προτείνω γιατί είναι ότι πρέπει να τη δει κάποιος για να ξεχαστεί και να απολαύσει καλές σκηνές δράσης και οπτικά εφέ.

Link to comment
Share on other sites

The Last Duel (2021)

https://www.imdb.com/title/tt4244994/

Ταινία εποχής. Μια ενδιαφέρουσα έκπληξη από το Ridley Scott. Η ταινία στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα, όμως υπάρχουν τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες της ίδιας ιστορίας, όπου η σύζυγος ενός ιππότη κατήγγειλε βιασμό από τον κάποτε καλύτερό του φίλο, όταν εκείνος έλειπε σε μια μάχη. Η ταινία μας διηγείται αυτές τις τρεις εκδοχές πριν την τελική μονομαχία. Η πρώτη, η εκδοχή του ιππότη, θυμίζει κλασική ιστορία εποχής, με τιμή και αίσθημα δικαιοσύνης και ήταν προσωπικά η αγαπημένη μου. Η δεύτερη, η εκδοχή του φίλου του, έδειχνε έντονη ανηθικότητα χωρίς ίχνος δικαίου ή ο,τιδήποτε θετικού. Η τρίτη, η εκδοχή της συζύγου, έδειχνε κάποια στερεότυπα της εποχής περί των δύο φύλων, κάποιες εντελώς λανθασμένες απόψεις περί της επιστήμης, αλλά και μια γυναίκα μόνη της που νιώθει να αδικείται και να πνίγεται από όλους και από όλα, να θέλει να φωνάξει την αλήθεια για το άδικο του βιασμού της και να είναι όλοι εναντίον της. Η ταινία τοποθετείται στη Γαλλία στο μεσαίωνα και έχει γίνει εξαιρετική δουλειά σε σκηνοθεσία, ενδημασίες και γενικά σε λεπτομέρειες όπως άλλες μεγάλες ταινίες εποχής. Οι ηθοποιοί ήταν όλοι επίσης άψογοι στο ρόλο τους. Δυστυχώς, με απογοήτευσε πολύ η ανηθικότητα του δεύτερου μέρους κυρίως, αρκετά θα μπορούσαν να παραληφθούν. Συνολικά όμως έγινε αρκετά καλή δουλειά και είναι στις προτεινόμενες ταινίες του είδους.

7-7.5/10 από μένα.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

Loving Vincent 7/10

Κινούμενο σχέδιο ζωγραφισμένο στο χέρι (65.000 καρέ από 125 καλλιτέχνες) όπου αν γίνεται παύση κάθε 10 δευτερόλεπτα είναι σα να βλέπουμε κάθε φορά ένα νέο έργο τέχνης. Πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση για τον Βαν Γκογκ ως αστυνομικό μυστήριο για τους λόγους που οδήγησαν στο θάνατό του. Αξίζει.

Little Big Man 8/10

Εξαιρετική ταινία με τον Ντάστιν Χόφμαν ο οποίος σε προχωρημένη ηλικία εξιστορεί τις περιπέτειες που έζησε νεότερος άλλοτε στο πλευρό των Ινδιάνων άλλοτε με τους στρατιώτες που είχαν σκοπό των αφανισμό τους. Υποδειγματικές ερμηνείες από όλους και ειδικά του Chief Dan George ο οποίος βρέθηκε υποψήφιος για όσκαρ. Τη προτείνω.

Link to comment
Share on other sites

Είδα ένα παλιό, το The Ninth Gate (1999) με τον Depp, πώς μου είχε ξεφύγει αυτό; 7άρι τουλάχιστον!

 

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

Είδα ένα παλιό, το The Ninth Gate (1999) με τον Depp, πώς μου είχε ξεφύγει αυτό; 7άρι τουλάχιστον!
 
Τόσα χρόνια δεν το είχες δει; Polanski στα ωραία του. Ακόμα πιο ωραία η γυναίκα του βέβαια Emmanuelle Seigner, όπως και η Lena Olin.

Εννοείται να δεις και τα Bitter Moon και Frantic του Polanski πάλι.

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk


Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Link to comment
Share on other sites

21 ώρες πριν, baiosss said:

Τόσα χρόνια δεν το είχες δει; Polanski στα ωραία του. Ακόμα πιο ωραία η γυναίκα του βέβαια Emmanuelle Seigner, όπως και η Lena Olin.

Εννοείται να δεις και τα Bitter Moon και Frantic του Polanski πάλι.

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

 

δεν ξέρω πώς μου είχε ξεφύγει τότε! Είναι γενικά στο στυλ που μου αρέσει με μυστήριο, περιπέτεια, αλλά και το μεταφυσικό. Σίγουρα ανάμεσα στα κλασικά έργα θα το έβαζα

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, Mivas said:

δεν ξέρω πώς μου είχε ξεφύγει τότε! Είναι γενικά στο στυλ που μου αρέσει με μυστήριο, περιπέτεια, αλλά και το μεταφυσικό. Σίγουρα ανάμεσα στα κλασικά έργα θα το έβαζα

Δες κι αυτά που σου πρότεινα. Δεν είναι μεταφυσικά βέβαια, αλλά έχουν τρομερή ατμόσφαιρα και ευρωπαϊκή χροιά.

Αντίστοιχα εκτός από Polanski, αν και παίζει ως ηθοποιός εδώ, να δεις το Una pura formalità.

https://www.imdb.com/title/tt0110917/

Edited by baiosss

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Link to comment
Share on other sites

Nelyubov 8/10

Εξαιρετική ταινία από Ρωσία στην οποία ένα ζευγάρι λογομαχεί έντονα και χωρίζει αλλά το παιδί τους κρυφακούει τη συζήτηση και μετά εξαφανίζεται. Ακολουθεί αγώνας δρόμου για να τον βρουν. Δραματικό θρίλερ που βασίζεται στις ερμηνείες και στο σενάριο με ένα τραγικό φινάλε. Αξίζει.

Love Story 7/10

Μελόδραμα του 1970 το οποίο σήμερα φαίνεται ελαφρώς ξεπερασμένο. Αυτό που μένει είναι η πολύ καλή μουσική του Φράνσις Λάι και οι ερμηνείες των ηθοποιών, ιδιαίτερα της Ali MacGraw η οποία κρίμα που δεν είχε καλύτερη καριέρα.

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, StandArd said:

Nelyubov 8/10

Εξαιρετική ταινία από Ρωσία στην οποία ένα ζευγάρι λογομαχεί έντονα και χωρίζει αλλά το παιδί τους κρυφακούει τη συζήτηση και μετά εξαφανίζεται. Ακολουθεί αγώνας δρόμου για να τον βρουν. Δραματικό θρίλερ που βασίζεται στις ερμηνείες και στο σενάριο με ένα τραγικό φινάλε. Αξίζει.

Love Story 7/10

Μελόδραμα του 1970 το οποίο σήμερα φαίνεται ελαφρώς ξεπερασμένο. Αυτό που μένει είναι η πολύ καλή μουσική του Φράνσις Λάι και οι ερμηνείες των ηθοποιών, ιδιαίτερα της Ali MacGraw η οποία κρίμα που δεν είχε καλύτερη καριέρα.

που να δεισ και το love story 2 που βγηκε λιγο μετα και φυσικα πατωσε...βασικα το love story για την εποχη του ηταν οτι ηταν ο τιτανικοσ χωρισ το πλοιο στα 90σ με το ντικαπριο.Υπαρχει το κλασσικο ρομαντσ και το δακρυβεχτο φιναλε και αυτο συνεβαλε στη τεραστια επιτυχια.Απλα επειδη το κονσεπτ το βλεπεισ σε χιλιεσ ταινιεσ σημερα και σε σαπουνοπερεσ φυσικο να φενεται ξεπερασμενο 

Από 1/9/2009 απαγορεύεται η γραφή σε greeklish και η γραφή τύπου sms.
Link to comment
Share on other sites

Le samouraï 8/10

Εξαιρετικό αστυνομικό δράμα του Μέλβιλ και ίσως η καλύτερή του μαζί με τον "Κόκκινο Κύκλο". Ρόλος που ταιριάζει γάντι για τον Αλέν Ντελόν ο σαμουράι δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο. Άριστη ατμόσφαιρα, πολύ καλή υπόθεση και το φινάλε δεν το περίμενα με τίποτα. Από τις ταινίες που μένουν για καιρό στη μνήμη.

Lonely Are the Brave 7/10

Δραματικό γουέστερν με τον Κέρκ Ντάγκλας ως καουμπόι ο οποίος δραπετεύει από τη φυλακή και κάνει αγώνα δρόμου για να αποφύγει τους αστυνομικούς και να περάσει τα σύνορα. Εξαιρετικός όπως πάντα ο Κερκ, ειδικά οι πρώτες σκηνές που ήθελε να αποφύγει τη παρεξήγηση με έναν ντόπιο και να μη καταλήξει σε ξύλο ήταν φοβερός. Η ταινία όμως έκανε κοιλιά προς το τέλος και έχασε την αίγλη της. Σε γενικές γραμμές καλή.

Link to comment
Share on other sites

τώρα παίζει ένα έργο στο ΕΤ 2 δεν λέω κάτι άλλο,το έχω δει αλλά το ξανά βλέπω,τα λόγια είναι περιττά ....

Link to comment
Share on other sites

Better Watch Out[2016]

406x600-9.jpg

https://www.imdb.com/title/tt4443658

Ενδιαφερον Χριστουγεννιατικο horroraki που βλεπετε ευχαριστα με παρεα και ποπ κορν εχει τα twist του και σε σημεια ειναι αρκετα εξυπνο. Σιγουρα δεν περιμενεις να εξελιχθει ετσι και παρολο που ειναι καπως οξυμωρο το τελος αποζημιωνει και εξηγουνται αρκετα πραγματα απο οτι ειδαμε στην υπολοιπη ταινια. Εξυπνη ιδεα οχι τοσο αρτια υλοποιηση σιγουρα θα σας βαλει στο πνευμα των Χριστουγεννων παντως. 6.2/10

Link to comment
Share on other sites

Loft 7/10

Αρκετά έξυπνη ταινία μυστηρίου από το Βέλγιο στην οποία μια παρέα 5 παντρεμένων ανδρών μοιράζονται ένα δωμάτιο για να φέρνουν ερωμένες τους. Τι γίνεται ομως όταν στο δωμάτιο βρεθεί μια νεκρή γυναίκα; Αξίζει.

Lone Survivor 7/10

Πολεμικό δράμα με καλές σκηνές δράσης αλλά για να πω την αλήθεια την είδα προχθές και σήμερα δε θυμάμαι σχεδόν τίποτα οπότε δε φαίνεται να ήταν κάτι ιδιαίτερο.

Link to comment
Share on other sites

Ειδα χθες το Don't Breathe 2, δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιασε, horror για κανενα λογο δεν το λες. Αλλο ενα sequel που εγινε μονο για να γινει.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, manolog3 said:

Ειδα χθες το Don't Breathe 2, δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιασε, horror για κανενα λογο δεν το λες. Αλλο ενα sequel που εγινε μονο για να γινει.

Είχε λιγότερη ένταση και σασπένς από το πρώτο, αλλά μου άρεσε η ιστορία και τα μηνύματα, ότι π.χ. μετάνιωσε για το παρελθόν του και έστω για λίγο κατάφερε να πείσει τον θεατή να υποστηρίξει πλευρά. Στο πρώτο δεν άφηνε περιθώριο να υποστηρίξει καμιά πλευρά ο θεατής. Θα ήθελα πάντως πιο πολλή ένταση σαφώς, όπως ήταν στο πρώτο. Θα βγει άραγε και 3η;

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, Mivas said:

Είχε λιγότερη ένταση και σασπένς από το πρώτο, αλλά μου άρεσε η ιστορία και τα μηνύματα, ότι π.χ. μετάνιωσε για το παρελθόν του και έστω για λίγο κατάφερε να πείσει τον θεατή να υποστηρίξει πλευρά. Στο πρώτο δεν άφηνε περιθώριο να υποστηρίξει καμιά πλευρά ο θεατής. Θα ήθελα πάντως πιο πολλή ένταση σαφώς, όπως ήταν στο πρώτο. Θα βγει άραγε και 3η;

Συμφωνα με το πως τελειωσε αφηνει υπονοιες και για τριτη ταινια. Και γιατι οχι παιζει αψογα ο Lang και του παει πολυ ο ρολος. 

Link to comment
Share on other sites

8-Bit Christmas[2021]

8-BIT-VERT-MAIN-2764x4096-DOM.jpg

https://www.imdb.com/title/tt11540284

Ως νεος gamer τη δεκαετια του 90 που ξεκινησα κλασικα με Nintendo[SNES/N64] η συγκεκριμενη ταινια ηταν απολαυστικη γιατι εχει συναισθηματικη αξια. Η ταινια παει λιγο πιο πισω στα πρωτα χρονια του αυθεντικου NES και η υπερανθρωπη προσπαθεια μικρων παιδιων να αγορασουν ενα. Στο συνολο της ειναι μια αξιολογη Χριστουγεννιατικη ταινια οποιος την δει θα περασει ομορφα οποιος ηταν μικρος εκεινα τα χρονια ομως θα περασει ακομα καλυτερα. Ωραιοι ξεκαρδιστικοι διαλογοι χαριτωμενοι χαρακτηρες φτιαχνουν κατι που νομιζω οτι ανετα βλεπετε καθε χρονο τετοια εποχη. 7.3/10

Link to comment
Share on other sites

The Unforgivable 2021

 

Απίστευτα δυνατή ταινία με επική ανατροπή προς το τέλος, κάτι που δεν το περιμένεις!

 

Δείτε την.

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, tsiv said:

The Unforgivable 2021

 

Απίστευτα δυνατή ταινία με επική ανατροπή προς το τέλος, κάτι που δεν το περιμένεις!

 

Δείτε την.

Συμφωνω απολυτως! Καταπληκτικη η Μπουλοκ επισης....

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, tsiv said:

The Unforgivable 2021

 

Απίστευτα δυνατή ταινία με επική ανατροπή προς το τέλος, κάτι που δεν το περιμένεις!

 

Δείτε την.

Το είδα και εγώ και μου άρεσε.

Η Ελλάδα είναι η μόνη Αφρικανική χώρα που κατοικείται από λευκούς
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...