Jump to content

Ταινίες: Προτάσεις - Κριτική

nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Frankenweenie (2012) 6/10

Παρακολουθείται με ενδιαφέρον αλλά το αποτέλεσμα μέτριο. Ο Tim Burton από το 2010 κάνει τη μια ταινία χειρότερη από την άλλη. Τελευταία καλή ταινία του το ''Sweeney Todd'' (2007).

Flight of the Navigator (1986) 6/10

Ξεκίνησε καλά και είχε όλες τις προδιαγραφές για εξαιρετική ταινία φαντασίας αλλά τελικά κάνει στροφή περίπου στη μέση και γίνεται παιδική περιπέτεια β' διαλογής.

• Απαντήσεις 12,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Crash (1996) 5/10

Ο σκηνοθέτης David Cronenberg έχει κάνει και καλές ταινίες και ταινίες που δε βγάζουν νόημα. Η συγκεκριμένη ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Την είδα ως το τέλος παρόλο που με κούρασε και τελικά δε μου έμεινε τίποτα.

Crossroads (1986) 7/10

Συμπαθητικό road movie. Ξεχωρίζει ο Joe Seneca. Καλό φινάλε.

Ford v Ferrari (2019) 7/10

Καλή. Ο ελληνικός τίτλος ''Κόντρα σε όλα'' ταίριαζε περισσότερο. Οι πρωταγωνιστές έπαιξαν καλά ως συνήθως. Μοναδική ένσταση η μεγάλη διάρκεια (152 λεπτά) που μπορούσαν άνετα να συμπτύξουν στις 2 ώρες.

A Scanner Darkly (2006) 5/10

Κινούμενο σχέδιο δραματικό. Δε πολύ κατάλαβα τη πλοκή, ούτε νοιάστηκα για τη τύχη των χαρακτήρων. Από τον σκηνοθέτη Richard Linklater αξίζουν τα Dazed and Confused, Boyhood και οι ταινίες Before.

Pokémon Detective Pikachu (2019) 6/10

Παιδική περιπέτεια που θα εκτιμήσουν περισσότερο οι ανήλικοι παρά οι ενήλικοι. Βασίζεται κυρίως στα οπτικά εφέ.

First Man (2018) 7/10

Σε μεγάλο μέρος μου φάνηκε υποτονική. Αποζημιώνουν κάποιες καλές σκηνές και ιδιαίτερα στο φινάλε. Κορυφαία ταινία του Damien Chazelle παραμένει το Whiplash (2014).

Brawl in Cell Block 99 (2017) 7/10

Πολύ καλή περιπέτεια που αποζημιώνει με τις σκηνές δράσης. Δεν το περίμενα αλλά ο Vince Vaughn ήταν άπαιχτος.

Fruitvale Station (2013) 7/10

Αληθινή ιστορία και επίκαιρη για την Αμερική. Έχει να κάνει με αστυνομική βία σε μαύρους. Αρκετά καλοπαιγμένη.

EUROVISION CONTEST

Χαβαλετζιδικη ταινία στο NETFLIX με Will Farrell. Επειδή φέτος δεν είχε EUROVISION, είπαν να φτιάξουν μια ταινία στο αντίστοιχο πνεύμα και μάλιστα περνάνε και αρκετοί γνωστοί παλιότεροι νικητές για λίγο.

Πολύ γέλιο με την Ισλανδική προφορά και τα διάφορα στερεότυπα για Ρωσία, Αμερική, ενώ ιδιαίτερη παρουσία έχει η Ελλάδα ως συμμετοχή στον διαγωνισμό!

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Pavarotti (2019) 7/10

Ντοκιμαντέρ για τον θρυλικό τενόρο Luciano Pavarotti. Έχει ενδιαφέρον ειδικά για όσους είναι οπαδούς του (όπως εγώ) καθώς περιέχει σπάνιες συνεντεύξεις και σκηνές μουσικής. Οι υπόλοιποι προσπεράστε.

Bone Tomahawk (2015) 7/10

Στο πρώτο μισάωρο μου φάνηκε αδιάφορη. Στη συνέχεια, όταν ξεκίνησαν οι ήρωες το ταξίδι, απέκτησε ενδιαφέρον. Πολύ καλή ατμόσφαιρα και σκηνές δράσης. Καλός ο Kurt Russell. Θα δω οσονούπω και τη τελευταία ταινία του σκηνοθέτη, Dragged Across Concrete.

1BR (2019)

https://www.imdb.com/title/tt7541106/

Ταινία θρίλερ/μυστηρίου. Μια ταινία με αρκετά πρωτότυπο σενάριο, όχι τρόμου, αλλά με αγωνία και ενδιαφέρον για την τύχη της πρωτγωνίστριας αλλά και των επόμενων ανυποψίαστων ενοικιαστών. Θεωρητικά θα μπορούσε να υφίσταται κάτι τέτοιο σε διάφορες οργανώσεις κλπ σε πιο περιορισμένο φυσικά εύρος. Βλέπεται άνετα και νομίζω έδωσε το μέγιστο που θα μπορούσε να δώσει με βάση το συγκεκριμένο σενάριο. Θα μπορούσε ίσως να το πάει λίγο παραπέρα και να ανακαλύψει τον πυρήνα, αλλά αφήνει μικρό περιθώριο για συνέχεια, οπότε θα μπορούσε να υπάρξει και 2ο.

Το συνιστώ για μια φορά για να περάσει η ώρα με κάτι πρωτότυπο και ενδιαφέρον.

5.5/10 από μένα.

Είδα και κάποιες άλλες καινούργιες ταινίες θρίλερ/τρόμου αλλά δεν συνιστώ καμία από αυτές, είτε ερασιτεχνικές είτε αδύναμες και βαρετές. Π.χ. Penance Lane (2020), Becoming (2020), Dreamkatcher (2020), όλες κάτω από 5/10 για μένα

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

The Army of Shadows (1969) 5/10

Σκηνοθέτης ο Jean-Pierre Melville ο οποίος διέπρεψε κάποια εποχή με αστυνομικές ταινίες. Για τα δικά μου γούστα, δε μου άρεσε. Πέρα από 1-2 σκηνές στην αρχή της ταινίας, μου φάνηκε απολύτως βαρετή. Επίσης, μάλλον λόγω πλήξης, μου φάνηκε μπερδεμένο το σενάριο, αναγκάστηκα να μπω στο wiki για να καταλάβω τη πλοκή.

55 Days at Peking (1963) 6/10

Ο σκηνοθέτης ήθελε να φτιάξει έπος με τα σκηνικά, τη φωτογραφία και τους καλούς ηθοποιούς. Τελικά ήταν βαρετή και απελπιστικά μεγάλη σε διάρκεια.

The Army of Shadows (1969) 5/10

Σκηνοθέτης ο Jean-Pierre Melville ο οποίος διέπρεψε κάποια εποχή με αστυνομικές ταινίες. Για τα δικά μου γούστα, δε μου άρεσε. Πέρα από 1-2 σκηνές στην αρχή της ταινίας, μου φάνηκε απολύτως βαρετή. Επίσης, μάλλον λόγω πλήξης, μου φάνηκε μπερδεμένο το σενάριο, αναγκάστηκα να μπω στο wiki για να καταλάβω τη πλοκή.

55 Days at Peking (1963) 6/10

Ο σκηνοθέτης ήθελε να φτιάξει έπος με τα σκηνικά, τη φωτογραφία και τους καλούς ηθοποιούς. Τελικά ήταν βαρετή και απελπιστικά μεγάλη σε διάρκεια.

Le samurai και le deuxième souffle να δεις από Jean Pierre Melville. Alain Delon και Lino Ventura αντίστοιχα. Για μένα φοβερός σκηνοθέτης και οι ελάχιστες ταινίες που γύρισε, είναι μια και μια.

Για le cercle rouge, un flic και le doulos δεν το συζητάω καν.

Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk

Edited by baiosss

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Le samurai και le deuxième souffle να δεις από Jean Pierre Melville. Alain Delon και Lino Ventura αντίστοιχα. Για μένα φοβερός σκηνοθέτης και οι ελάχιστες ταινίες που γύρισε, είναι μια και μια.

Για le cercle rouge, un flic και le doulos δεν το συζητάω καν.

Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk

Le samurai, le cercle rouge και le doulos είναι στο πρόγραμμα αλλά όχι άμεσα. Αν δε βγάλω άκρη ούτε με αυτές τότε ο Melville δεν είναι για μένα.

Έχουμε καμιά μεγάλη ταινία να αναμένουμε φέτος;

Το The Conjuring 3 φαίνεται ότι έρχεται επιτέλους. Επίσης, το 2ο μέρος από το Ήσυχο Μέρος

Για να δούμε...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Το The Conjuring 3 φαίνεται ότι έρχεται επιτέλους. Επίσης, το 2ο μέρος από το Ήσυχο Μέρος

Για να δούμε...

Απο thriller αυτες οι 2. Το ησυχο μερος το περιμενω περισσοτερο το conjuring μακαρι να το πανε καλα γιατι ειναι τριτη συνεχεια.

Για να δούμε...

Εννοείς στο σινεμά;

Γιατί τότε υπάρχουν πολλές και μου κάνει εντύπωση που Ρωτάς.

Amazon Fire stick 4k max

Εννοείς στο σινεμά;

Γιατί τότε υπάρχουν πολλές και μου κάνει εντύπωση που Ρωτάς.

Είμαι στα ξένα, οπότε ο κινηματογράφος απορρίπτεται αναγκαστικά... Δεν είναι καθόλου χάλια τα αγγλικά μου, απλά έχω συνηθίσει με υπότιτλους... Αν υπάρχουν καλές προτάσεις έστω και για αργότερα για όποτε βγουν σε ψηφιακή έκδοση κλπ, ευπρόσδεκτες :)

Είμαι στα ξένα, οπότε ο κινηματογράφος απορρίπτεται αναγκαστικά... Δεν είναι καθόλου χάλια τα αγγλικά μου, απλά έχω συνηθίσει με υπότιτλους... Αν υπάρχουν καλές προτάσεις έστω και για αργότερα για όποτε βγουν σε ψηφιακή έκδοση κλπ, ευπρόσδεκτες :)
Πλέον όλες οι ταινίες βγαίνουν άμεσα σε ψηφιακή μορφή μετά ( αλλά κάποιες φορές και πριν) από την μετάδοση της ταινίας στο σινεμά.

Είμαι σίγουρος ότι θα έχεις ακούσει για κάποιες πολύ γνωστές ταινίες που έρχονται τους επόμενους μήνες: πχ.Black Widow, James Bond, Top Gun κλπ

Amazon Fire stick 4k max

Across the Pacific (1942) 5/10

Οι ίδιοι συντελεστές με το εξαιρετικό ''Γεράκι της Μάλτας'' αλλά χωρίς επιτυχία. Ξεχνιέται αμέσως.

Angels with Dirty Faces (1938) 8/10

Πολύ καλό αστυνομικό φιλμ νουάρ με εξαιρετικές ερμηνείες από James Cagney και Humphrey Bogart. Παρά την ηλικία της ταινίας βλέπεται άνετα και έχει ενδιαφέρουσα πλοκή μέχρι το φινάλε.

Irrational Man (2015) 6/10

Σκηνοθεσία-σενάριο Woody Allen. Πρωταγωνιστής ο Joaquin Phoenix που παίζει πολύ καλά τον παράλογο άνθρωπο. Ειδικά το βλέμμα του μετά τη σκηνή της δολοφονίας μοναδικό. Η Emma Stone έδωσε επίσης καλή ερμηνεία. Καλή η κεντρική ιδέα αλλά ήθελε πιο ανατρεπτικό σενάριο για να με κερδίσει. Τελευταία καλή ταινία του Allen είναι κατά τη γνώμη μου το Midnight in Paris (2011).

Au revoir les enfants (1987) 8/10

Σκηνοθεσία-σενάριο Louis Malle. Πολύ καλό δράμα με ανάπτυξη χαρακτήρων δύο αγοριών σε σχολείο κατά τη διάρκεια πολέμου. Η τελική σκηνή που τα δύο αγόρια λένε αντίο λόγω των εξελίξεων μένει αξέχαστη. Αξίζει να τη δείτε. Πρόσφατα είχα δει και το Ascenseur pour l'échafaud (1958) του ίδιου σκηνοθέτη που επίσης αξίζει.

An Inspector Calls (1954) 7/10

Πολύ καλή ταινία μυστηρίου. Πρωταγωνιστής ο ντετέκτιβ Alastair Sim ο οποίος εξιχνιάζει ένα έγκλημα σε ένα σπιτικό όπου τελικά όλοι είχαν μέρος της ευθύνης. Έχει πολύ ενδιαφέρον και το φινάλε θέλει να δώσει αίσθηση μεταφυσικού.

Anchors Aweigh (1945) 6/10

Μόνο για οπαδούς κλασικού μιουζικάλ. Οι υπόλοιποι θα βαρεθούν. Ενδιαφέρον το κομμάτι με τον συνδυασμό κιν. σχεδιού και live-action. Τα τραγούδια αδιάφορα, τα χορευτικά αξεπέραστα.

The Lodge (2019)

https://www.imdb.com/title/tt7347846/

Ταινία θρίλερ/μυστηρίου. Θυμίζει αρκετά το σκηνικό της Λάμψης, με τον αποκλεισμό στα χιόνια και το ό,τι αρχίζει κάποιος να χάνει τα λογικά του, όμως διαφοροποιείται καθώς δεν υπάρχει ούτε η βία, ούτε κάποια μαγεία (όπως το χάρισμα της λάμψης). Το μυστήριο ξεδιαλύνεται κάποια στιγμή, αλλά είναι πια αργά για την πορεία του έργου που οδηγείται στο αναπόφευκτο. Ποιος ο θύτης και ποιο το θύμα άραγε;

Αρκετά καλή και την προτείνω.

6-6.5/10 από μένα

The Straight Story[1999]

MV5-BNm-E1-MDk4-OWEt-Yjk1-NS00-MWU2-LTk5-ZWIt-Yj-Zh-Ym-Rk-ODRj-MDc0-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-Nj-E5-Mj-Uy-OTM-V1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0166896/?ref_=fn_al_tt_1

Απο τις πιο ομοφες και αληθινες ταινιες που εχω δει. Ρεαλιστικη με εναν Richard Farnsworth στον τελευταιο ρολο της ζωης του να δινει ρεσιταλ ερμηνειας. Ισως να ειναι και απο τις καλυτερες του David Lynch. Μεγαλα νοηματα ζωης και ανθρωπιας σε αυτο το ταξιδι που θα δειτε. Ανετα ξανα βλεπετε και δευτερη και τριτη φορα με τοσα που εχει να πει. 8.5/10

All the King's Men (1949) 6/10

Αφορά την άνοδο ενός πολιτικάντη που αρχικά ήταν τίμιος αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε να καταφύγει στη διαφθορά για να παραμείνει στην εξουσία. Αποκάλυψη ο ηθοποιός Μπρόντερικ Κρόφορντ που σε κάθε σκηνή κλέβει τη παράσταση και δίκαια τιμήθηκε με όσκαρ. Όμως στο σύνολο δεν εντυπωσιάστηκα. Λίγες σκηνές μετά το τέλος της ταινίας μένουν στη μνήμη και μεγάλο μέρος έκανε κοιλιά. Σε αυτό το στυλ προτείνω τον "Πολίτη Κέιν". Καλύτερη ταινία του συγκεκριμένου σκηνοθέτη πιστεύω είναι το The Hustler (1961).

A Tree Grows in Brooklyn (1945) 7/10

Πολύ καλή ταινία του Elia Kazan. Άψογες ερμηνείες ειδικά του James Dunn που κέρδισε και το όσκαρ. Συγκινητική σε κάποιες στιγμές αλλά δυστυχώς και αυτή η ταινία, σε μεγάλο μέρος της, έκανε κοιλιά και κούρασε. Πριν κάποιους μήνες είχα δει και το America America (1963) του ίδιου σκηνοθέτη η οποία ήταν πολύ ανώτερη.

A Place in the Sun (1951) 8/10

Εξαιρετική ταινία στη κατηγορία δράμα/φιλμ νουάρ. Είχε και σκηνές αγωνίας και με ξάφνιασε ευχάριστα. Αφορά ένα φτωχό άντρα που πιάνει δουλειά στην επιχείρηση του θείου του και ερωτεύεται μια συνάδελφό του. Στη συνέχεια κοινωνικοποιείται περισσότερο και ερωτεύεται και μια άλλη κοπέλα αλλά η πρώτη μένει έγκυος και τον εκβιάζει ότι θα τα αποκαλύψει όλα με κίνδυνο ο κέντρικος ήρωας να χάσει τα πάντα. Εξαιρετικός ο σκηνοθέτης George Stevens και δικαίως τα 6 όσκαρ σε μια ταινία που παρά τα 70 της χρόνια δεν έχει χάσει πολύ από την αξία της.

Amazing Grace (2006) 5/10

Είχα μεγάλες προσδοκίες και περίμενα στυλ "Λίνκολν" ή και "Αμιστάντ" που έχουν να κάνουν με το ρατσισμό και απελευθέρωση των μαύρων από τη δουλεία. Απογοητεύτηκα. Εντελώς αδιάφορη, ούτε με ένοιαξε τι θα απογίνουν οι χαρακτήρες.

Βλέπει κανείς σύγχρονες ταινίες;

Πολύ καλή το GREYHOUND του Τομ Χανκς.

Πολεμική με πλοία και υποβρύχια και δείχνει πόσο πραγματικά έπαιζε ρόλο η στρατηγική εκείνη την εποχή.

Amazon Fire stick 4k max

Βλέπει κανείς σύγχρονες ταινίες;

Πολύ καλή το GREYHOUND του Τομ Χανκς.

Πολεμική με πλοία και υποβρύχια και δείχνει πόσο πραγματικά έπαιζε ρόλο η στρατηγική εκείνη την εποχή.

Είδα πρόσφατα το επίσης αρκετά καλό Hacksaw Ridge και είχα αυτή με τον Χανκς στα υπόψιν. Οι ταινίες του είχαν καθοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και είχα επιφύλαξη, αλλά αφού την προτείνεις θα της δώσω μια ευκαιρία