Jump to content

Ο αλγόριθμος ενεργοποίησης των Windows XP έσπασε μετά από 21 χρόνια


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ποτέ δεν ήταν τόσο δύσκολο για κάποιον με τον κατάλληλο χρόν και με κάποιους ενδοιασμούς να ξεγελάσει το πρόγραμμα ενεργοποίησης των Windows XP. Και όμως η ενεργοποίηση των XP, ο πραγματικός κρυπτογραφημένος αλγόριθμος, δεν έχει ποτέ πραγματικά σπάσει, τουλάχιστον σε offline κατάσταση. Τώρα, πέρα ​​από το λογικό τέλος όλων των πραγμάτων, η λύση υπάρχει και περιγράφεται στο tinyapps.org.

Στο συγκεκριμένο blog, υπάρχουν μικροσκοπικά, μινιμαλιστικά βοηθητικά προγράμματα για περιορισμένες εγκαταστάσεις Windows, μια ανάρτηση με τον κατάλληλο τίτλο “Ενεργοποίηση Windows XP: GAME OVER” καταγράφει την ιστορία των ανθρώπων που επιχείρησαν να ενεργοποιήσουν τα Windows XP περισσότερα από 20 χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση, εννέα χρόνια μετά το τέλος της ζωής τους και μερικά χρόνια αφότου η Microsoft απενεργοποίησε τους διαδικτυακούς διακομιστές ενεργοποίησης. Το εργαλείο ανακαλύφθηκε από χρήστη του Reddit retroreviewyt.

Λοιπόν, το xp_activate32.exe, ένα πρόγραμμα 18.432 byte, λαμβάνει τον κώδικα που δημιουργείται από την επιλογή ενεργοποίησης τηλεφώνου των Windows XP και τον επεξεργάζεται σε ένα σωστό κλειδί ενεργοποίησης (Confirmation ID) χωρίς καμία σύνδεση. Είναι, φαινομενικά, το ίδιο κλειδί που θα παρείχε η Microsoft για τον υπολογιστή σας.

Εργαλεία για τη δημιουργία κλειδιών που θα αποδέχονταν τα Windows XP υπήρχαν πολύ πριν από αυτό, αλλά ήταν συνήθως ένα δημιούργημα χάκερ ή εργαλεία αποκρυπτογράφησης που, αν και τοπικά αποδεκτά, δεν θα επικυρώνονταν με τη Microsoft. Ένα άλλο εργαλείο, το WindowsXPKg, που φιλοξενείται στους διακομιστές GitHub που διαθέτει η Microsoft, μπορεί να δημιουργήσει κλειδιά, αλλά απαιτεί έναν εξωτερικό διακομιστή πουδεν φαίνεται πλέον να λειτουργεί.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...