Jump to content

Ποια παλιότερα smartphones εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία (SAR);


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όλοι οι ειδικοί σε θέματα υγείας, προειδοποιούν πως τα τηλέφωνα μπορεί να εκπέμπουν ακτινοβολία που μπορεί να θεωρηθεί επιβλαβής για την υγεία μας.


Η Apple συνιστά στους πελάτες που χρησιμοποιούν τα πιο πρόσφατα iPhone της, συμπεριλαμβανομένου του 14 Pro Max και του iPhone SE, να δοκιμάσουν “μια επιλογή hands-free, όπως το ενσωματωμένο μεγάφωνο, ακουστικά ή άλλα παρόμοια αξεσουάρ” για να “μειώσουν την έκθεση σε RF (ραδιοσυχνότητα) ενέργεια”.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ακτινοβολίας της Γερμανίας, αυτές οι εκθέσεις σε ραδιοσυχνότητες μπορεί να είναι εξαιρετικά υψηλές από ορισμένες κινητές συσκευές και μάλιστα τα τηλέφωνα Android βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

Ο Joel Moskowitz, ερευνητής στη “Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια” στο Μπέρκλεϋ , δήλωσε: “Οι άνθρωποι είναι εθισμένοι στα smartphone τους. Τα χρησιμοποιούμε για τα πάντα και τώρα τα χρειαζόμαστε για να εκτελέσουμε μια σειρά εργασιών στην καθημερινή μας ζωή”.

Ο Moskowitz και οι συνάδελφοί του δημοσίευσαν μια γενική ανασκόπηση 46 μελετών υγείας για περιπτώσεις ελέγχου σχετικά με το ζήτημα των κινητών τηλεφώνων και της υγείας στο International Journal of Environmental Research and Public Health το 2020.

Είπε: “Η βασική μας εκτίμηση είναι ότι περίπου 1.000 ώρες χρήσης κινητού σε όλη τη ζωή ή περίπου 17 λεπτά την ημέρα σε μια περίοδο 10 ετών, σχετίζεται με στατιστικά σημαντική αύξηση 60% στον καρκίνο του εγκεφάλου”.

Ωστόσο, τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο ζοφερά καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας του ΟΗΕ λέει επί του παρόντος ότι, μέχρι στιγμής, “δεν έχουν αποδειχθεί αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία που προκαλούνται από τη χρήση κινητού τηλεφώνου”.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ακτινοβολίας της Γερμανίας παραθέτει δεδομένα σχετικά με τον ειδικό ρυθμό απορρόφησης κάθε κινητού τηλεφώνου (SAR). Το SAR υπολογίζεται σε watt ανά κιλό σωματικού βάρους και ποσοτικοποιεί πόση ενέργεια απορροφάται ανά μονάδα μάζας από το ανθρώπινο σώμα όταν εκτίθεται σε ραδιοσυχνότητα.

Συνήθως, αυτό βασίζεται σε μια τιμή απορρόφησης που καταγράφεται όταν πραγματοποιείτε μια κλήση με το τηλέφωνο στο αυτί σας.

Στην ΕΕ, επιτρέπεται μια τιμή SAR 2 watt/kg (w/kg), ενώ στις ΗΠΑ είναι 1,6 w/kg.

Τα πέντε μοντέλα που εκπέμπουν τα υψηλότερα ποσοστά ακτινοβολίας στην αγορά, είναι όλα παλαιότερα μοντέλα, φυσικά, αφού τα νεότερα τα καταφέρουν πολύ καλύτερα: Motorola Edge (1,79 w/kg), OnePlus 6T (1,55 w/kg), Sony Xperia XA2 Plus (1,41 w/kg), Google Pixel 3 XL (1,39 w/kg) και το Google Pixel 4a (1,37 w/kg) με την ίδια επικινδυνότητα που φέρει καιτο Oppo Reno5 5G (1,37 w/kg).

Τώρα όσον αφορά τα τηλέφωνα που είναι γνωστό ότι εκπέμπουν τη λιγότερη ακτινοβολία, είναι: το Samsung Galaxy Note10+ 5G (0,19 w/kg). Galaxy Note10 της Samsung (0,21 w/kg), το Samsung Galaxy A80 (0,22 w/kg), το LG G7 ThinQ (0,24 w/kg) και το Motorola Razr 5G (0,27 w/kg).

Όσον αφορά τα iPhone, το iPhone SE εκπέμπει SAR 0,98 w/kg. Είναι συγκρίσιμο με άλλα δημοφιλή μοντέλα: iPhone 11 (0,95 w/kg), iPhone 12 (0,98 w/kg), iPhone 13 (0,99 w/kg) και iPhone 14 (0,98 w/kg).

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...