Jump to content

Τα HUAWEI P60 Pro και Mate X3 είναι εδώ και «σπάνε» τα όρια της καινοτομίας!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου, η περίοδος που η HUAWEI μας έχει… καλομάθει σε νέες ναυαρχίδες που ανέκαθεν ωθούσαν τα τεχνολογικά όρια των mobiles και αποτελούν θέμα συζήτησης για εβδομάδες! Έτσι και φέτος, λοιπόν, τα νέα HUAWEI P60 Pro και Mate X3, οι νέοι κυρίαρχοι στις κατηγορίες των “fixed” αλλά και των foldable συσκευών, είναι εδώ και… δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε για τα συναρπαστικά τους χαρακτηριστικά!

Ξεκινώντας με το P60 Pro, βαδίζει στη γνωστή φιλοσοφία της εταιρείας, όπως την ξέρουμε εδώ και χρόνια, όσον αφορά την σειρά P. Εκλεπτυσμένος, εντυπωσιακός σχεδιασμός με premium υλικά κατασκευής, μια «πλάτη» που δεν έχουμε ξαναδεί σε smartphone και την καλύτερη κάμερα που θα μπορούσαμε να ζητήσουμε. Όντως, από την πρώτη επαφή με τη συσκευή, το πίσω μέρος εντυπωσιάζει με το ιδιαίτερο φινίρισμά του, ονόματι Pearl Texture Design, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη φύση και συγκεκριμένα, τα πολύτιμα μαργαριτάρια, τους θησαυρούς της θάλασσας. Κάθε P60 Pro που βγαίνει από τη «γραμμή» παραγωγής έχει διαφορετικό σχέδιο στο πίσω μέρος, άρα κάθε συσκευή είναι μοναδική! Εντυπωσιακό, όμως, είναι και το camera module που πραγματικά παραπέμπει σε ένα «φωτογραφικό» smartphone. Το πίσω μέρος ενώνεται ιδανικά με την νέα οθόνη Quad-Curve, αφήνοντας μια απίστευτα όμορφη αίσθηση στο χέρι, αλλά και στο… μάτι. Εννοείται, φυσικά, ότι η οθόνη προστατεύεται από το περιβόητο Kunlun Glass της HUAWEI, το οποίο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις υπόλοιπες προτάσεις της αγοράς. Σε συνδυασμό με το IP68 certification, μια τόσο ντελικάτη ναυαρχίδα είναι όσο πιο ανθεκτική γίνεται!

Η LTPO OLED οθόνη των 6,67” προσφέρει 1 δις χρώματα, 120Hz refresh rate και προστατεύει τα μάτια σας στο έπακρο, προσφέροντας παράλληλα μια smooth και απολαυστική εμπειρία θέασης. Συμβάλλει, έτσι, στην high-end εμπειρία χρήσης, που εξασφαλίζεται τόσο από το ισχυρό chipset της Qualcomm, όσο και από το EMUI 13.1 της HUAWEI, με δυνατότητα Always On Display για την οθόνη. Κοινώς, θα… λαχταράτε να χρησιμοποιήσετε το P60 Pro, σε κάθε ευκαιρία που σας δίνεται.

Αναμφίβολα, όμως, το highlight του είναι οι κάμερές του. Όπως κάθε ναυαρχίδα P Series, έτσι και το P60 Pro μας κάνει να ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε για το mobile photography μέχρι σήμερα και δικαίως κατέκτησε την υψηλότερη βαθμολογία στην ιστορία του γνωστού DxOMark, με 156 βαθμούς overall και 159 στον τομέα της φωτογραφίας! Η Ultra-Lighting XMAGE Camera είναι, ουσιαστικά, μια τεχνολογία της HUAWEI που επιτρέπει πολύ υψηλού επιπέδου λεπτομέρεια στις λήψεις, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από το χρήστη. Το απίστευτο διάφραγμα του φακού της κύριας κάμερας είναι μεταβλητό και φθάνει μέχρι και το f/1.4, το μεγαλύτερο που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε smartphone! Έτσι, το φως φθάνει στον αισθητήρα ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, για ανεπανάληπτο αποτέλεσμα. Η εστίαση είναι ταχύτατη με PDAF και Laser AF ενώ το OIS και το sensor-shift OIS (στον τηλεφακό) εγγυώνται σταθερότατες λήψεις, ακόμα και με πολύ μεγάλο οπτικό ή ψηφιακό zoom. Άλλωστε, ο τηλεφακός με τον αισθητήρα των 48MP δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια συσκευή, όπως και η 13MP ultra-wide κάμερα. Παράλληλα, η βαθμολογία του bokeh effect από το DxOMark είναι επίσης, κορυφαία!

Όλα τα παραπάνω θα συμβαίνουν για ώρες μετά τη φόρτιση της μπαταρίας των 4.815 mAh, η οποία γίνεται ταχύτατα στα 88W με τον παρεχόμενο φορτισή αλλά και ασύρματα στα 50W, ταχύτερα από άλλες ναυαρχίδες της αγοράς!

Το P60 Pro, όμως, είναι μόνο 1 από τα 2 βέλη στη «φαρέτρα» της HUAWEI αυτή την περίοδο. Τα foldables γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή και η εταιρεία είναι από τις πρωτοπόρους στην κατηγορία, έχοντας ήδη πολυετή εμπειρία στις αναδιπλούμενες συσκευές. Η νεότερη πρότασή της είναι το νέο Mate X3, το οποίο συγκεντρώνει όλη την πολυτιμη τεχνογνωσία και εμπειρία της HUAWEI μέχρι σήμερα, σε ένα απίστευτο «πακέτο»!

Από την πρώτη στιγμή μπορεί ο έμπειρος χρήστης να καταλάβει ότι πρόκειται για ένα από τα λεπτότερα foldables που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Τα μόλις 11,08 χιλιοστά πάχους του, όταν είναι διπλωμένο, είναι έως και 30-40% λιγότερα από άλλων foldable ναυαρχίδων, οι οποίες έχουμε συνηθίσει να είναι ογκώδεις και βαριές. Όταν η συσκευή ξεδιπλωθεί έχει πάχος μόλις 5,3 χιλιοστά, ενώ το βάρος των 239 γραμμαρίων είναι από τα μικρότερα σε foldable τέτοιου τύπου και πλησιάζει ακόμα και το βάρος συμβατικών ναυαρχίδων, σε ορισμένες περιπτώσεις!  Για να επιτευχθούν τα παραπάνω επιστρατεύτηκε το λεπτότερο module USB Type-C της βιομηχανίας και αυτό χωρίς να επηρεαστεί η στεγανότητα της συσκευής απέναντι σε νερό και σκόνη, κατά IPX8. Επίσης, έχουμε κι εδώ Quad-Curve σώμα, με κυρτότητα στις 4 πλευρές, χωρίς όμως να μειώνεται η χρηστικότητα με το ένα χέρι, αφού το grip διατηρείται σε καλά επίπεδα. Εν ολίγοις, αν το βάρος και όγκος των foldables σας ενοχλούσε μέχρι σήμερα, το Mate X3 μπορεί να σας αλλάξει γνώμη!

Η αναδιπλούμενη οθόνη των 7,85” (OLED) είναι σχεδόν «τετράγωνη» και με πολύ λεπτά bezels, για σχεδόν 90% Screen-to-body ratio. Προσφέρει 1 δις χρώματα και 120Hz refresh rate ενώ ο μηχανισμός αναδίπλωσης είναι δοκιμασμένος σε απαιτητική χρήση και υπεράνω κριτικής. Απολαύστε τη χρήση της τεράστιας οθόνης αλλά όταν δεν την χρειάζεστε ή είστε on-the-go, η εξωτερική OLED οθόνη των 6,4” είναι υπεραρκετή για κάθε χρήση και καλύπτεται από Kunlun Glass για μέγιστη αντοχή, επίσης με 120Hz refresh rate! Μάλιστα, το HUAWEI Mate X3 είναι το πρώτο κινητό με δύο πιστοποίησεις από την TÜV Rheinland για τη χρωματική του ακρίβεια και επίσης διαθέτει διπλή πιστοποίηση 5 αστέρων από τον ελβετικό φορέα SGS, όσον αφορά την αντοχή του.

Η εμπειρία χρήσης με το EMUI 13.1 προχωρά ένα βήμα επιπλέον, καθώς η μεγάλη, foldable οθόνη επιτρέπει περισσότερες λειτουργίες και δυνατότητες, όπως το κάθετο αλλά και οριζόντιο split-screen mode για multitasking, αλλά και ένα custom split-screen mode που ορίζετε εσείς με ένα άγγιγμα, για να φέρετε την «επιφάνεια εργασίας» στα μέτρα σας! Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές χάρη στο Qualcomm Snapdragon chipset και τα 12GB RAM, ενώ μια τέτοια ναυαρχίδα δεν θα μπορούσε να υστερεί στον τομέα της κάμερας. Ο 50MP κύριος αισθητήρας με PDAF και Laser AF αλλά και OIS, θα καλύψει τις ανάγκες ακόμα και των πολύ απαιτητικών χρηστών, σε λήψη φωτογραφιών και video. Ο periscope τηλεφακός συνδυάζεται με 12MP αισθητήρα και είναι από τους μεγαλύτερους που έχουμε δει σε smartphone, με εστιακό βάθος 125mm, προσφέροντας έως 5x οπτικό ζουμ χωρίς απώλεια ποιότητας, με την απαραίτητη οπτική σταθεροποίηση εννοείται. Και στην περίπτωση του Mate X3 έχουμε τεχνολογία XMAGE που επιτρέπει 3 στυλ λήψης: Original, Vivid και Bright, χωρίς να καταφεύγετε σε «φιλτρα» και εν γένει, το post-processing που καλό είναι να αποφεύγουμε, αν θέλουμε ποιοτικές λήψεις. Τέλος, σαν foldable, το Mate X3 έχει προφανώς δύο selfie κάμερες, μια σε κάθε οθόνη, των 8MP έκαστη, με δυνατότητα λήψης 4K video!

Να τονίσουμε ότι και οι δύο νέες ναυαρχίδες της HUAWEI υποστηρίζουν δορυφορική επικοινωνία μέσω BDS μηνυμάτων, σε περίπτωση ανάγκης, ω μη γένοιτο. Η μπαταρία του Mate X3 έχει χωρητικότητα 4.800mAh και επαναφορτίζεται ταχύτατα στα 66W αλλά και ενσύρματα στα 50W, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά και δεν περιμένουμε από ένα foldable! Αλλά και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση 7,5W, αν σας χρειαστεί, για άλλες συσκευές…

AppGallery: πλήρης γκάμα λειτουργικών εφαρμογών

Όπως πάντα με τα smartphone της Huawei, το HUAWEI P60 Pro και το Mate X3 έρχονται με μια πλήρη γκάμα λειτουργικών εφαρμογών. Ως ένα από τα τρία μεγαλύτερα  ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών στον κόσμο, το AppGallery έχει κερδίσει τη φήμη του ως «χώρος» με εκατομμύρια εφαρμογές, πολλές εκ των οποίων είναι κορυφαίες παγκοσμίως, όπως γνωρίζουν καλά οι πελάτες της Huawei.

Το AppGallery συγκεντρώνει 580 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως και τώρα, με την έξυπνη αναζήτηση και τις διάφορες μορφές δυνατοτήτων εξυπηρέτησης, δίνει περισσότερες επιλογές στους χρήστες να βρουν και να βιώσουν την εμπειρία χρήσης των αγαπημένων τους εφαρμογών. Επίσης, το HUAWEI P60 Pro έχει πρόσβαση σε εκατομμύρια δημοφιλείς εφαρμογές όπως WhatsApp, Viber, Instagram, Facebook Messenger, TikTok κλπ. μέσω του AppGallery. Παράλληλα, μέσα από την 3rd party εφαρμογή GBox, διαθέσιμη χωρίς διαφημίσεις στο  AppGallery, οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν τις Google εφαρμογές που χρειάζονται και έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν, όπως YouTube, Google Maps και άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες, με πολύ απλά βήματα.

Το HUAWEI P60 Pro και το HUAWEI Mate X3 είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της Huawei: Γερμανός, Cosmote, Κωτσόβολος, Public Group, Πλαίσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς και το Facebook, το Instagram και το HUAWEI Community.

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...