Jump to content

Unboxing και hands-on με το Samsung Galaxy A54!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Η Samsung μπορεί να συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας όταν κυκλοφορεί τη νέα premium ναυαρχίδα της μέσω της γνωστής σειράς S, όμως εδώ και καιρό ποντάρει πάρα πολλά στις συσκευές που ανήκουν στη σειρά Α. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η δημιουργία value for money συσκευών που παίζουν στο φάσμα του mid-range συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των περισσότερων καταναλωτών. Για αυτό και μέσα στο 2023, η σειρά A εμπλουτίζεται από συσκευές που κλείνουν πονηρά το μάτι σε όλους τους users, οι οποίοι διψούν για υψηλές επιδόσεις, αλλά παράλληλα δεν είναι διατεθειμένη να βγουν εκτός προϋπολογισμού. To Α54 που είχαμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε επιχειρεί να βαδίσει στην ίδια φιλοσοφία με τον προκάτοχο του που έκανε την εμφάνιση του πέρσι… Για να δούμε τις εκπλήξεις που μας κρύβει…

Design και κατασκευή

Παρατηρώντας το A54, η Samsung πήγε ένα βήμα παραπέρα με το σχεδιασμό του, ιδίως με το πίσω μέρος. Πλέον οι φακοί των καμερών δεν βρίσκονται μέσα στο ίδιο “module” αλλά είναι ξεχωριστά, δημιουργώντας ένα ωραίο αποτέλεσμα, οπτικά και στην αφή. Το Gorilla Glass 5 στο πίσω μέρος αντικαθιστά το περσινό πλαστικό υλικό ενώ η επιλογή των χρωμάτων σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη. Οι διαστάσεις του είναι στα 158.2 x 76.7 x 8.2mm (ελαφρώς μικρότερες από τον πρόγονο του), αν και παραδόξως το screen-to-body ratio είναι μικρότερο από του Α53, στο 82,9%,. Η συσκευή ζυγίζει 202 γραμμάρια και είναι 13 γραμμάρια πιο βαριά από την αντίστοιχη του 2022.

Ένα από τα ατού του A54 είναι ότι διαθέτει πιστοποίηση IP67, πράγμα που σημαίνει ότι είναι splashproof και διαθέτει πιο υψηλή αντοχή σε νερό και σκόνη (η συσκευή μπορεί να αντέξει κάτω από το νερό για 30 λεπτά). Παρατηρώντας λίγο πιο προσεκτικά την πρόταση της Samsung, δεν υπάρχει audio jack, ενώ το SIM tray βρίσκεται στην πάνω πλευρά του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το tray μπορεί να φιλοξενήσει είτε μια δεύτερη Nano-SIM, είτε μια SIM και MicroSD card. Στην δεξιά πλευρά θα συναντήσετε τα κλασικά volume up/down buttons, καθώς επίσης το power ON/OFF, ενώ η αριστερή πλευρά είναι κενή. Η συσκευή διαθέτει και οπτικό under-display fingerprint reader στο κάτω μέρος.

Οθόνη, hardware και software

To Super AMOLED display στις 6,4 ίντσες με variable refresh rate στα 120Hz, 19,5:9 aspect ratio και ανάλυση 1080×2340 pixels πετυχαίνει ιδιαιτέρως εντυπωσιακά αποτελέσματα. 1000nits φωτεινότητα και 403ppi πυκνότητα pixels. Το οπτικό αποτέλεσμα αν μη τι άλλο διακρίνεται για τα υψηλά στάνταρ ποιότητας που προσφέρει και τον θερμό τρόπο με τον οποίο απεικονίζει το περιεχόμενο. Είναι ελάχιστα μικρότερη σε διαγώνιο αλλά το σημαντικότερο είναι το μικρότερο aspect ratio, που δείχνει μια τάση για επιστροφή στις “κλασικής” αναλογίας οθόνες, μετά την παραφροσύνη των ultra-wide panels. Να τονίσουμε οτι και η οθόνη καλύπτεται από Gorilla Glass 5.

Το Galaxy A54 είναι εξοπλισμένο με το Exynos 1380 chipset, το οποίο αποτελεί μια ακόμη «homemade» πρόταση από την κορεατική εταιρεία. To εν λόγω chipset διαθέτει τεχνολογία κατασκευής στα 5nm και έρχεται με 4 δυνατούς Cortex A78 πυρήνες χρονισμένους στα 2.4GHz, οι οποίοι καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και 4 μικρότερους Cortex-A55, οι οποίοι δουλεύουν «υπερωρίες» στα 2GHz. Τον τομέα των γραφικών αναλαμβάνει μια GPU της Mali (G68-MP5), ενώ η Samsung κυκλοφορεί το Α54 σε διαφορετικές εκδόσεις, με 8GB RAM, ενώ αποθηκευτικός χώρος παίζει στα 128 ή στα 256GB (με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD).

Αν και δεν μπορεί να φτάσει τα επίπεδα ναυαρχίδας, ωστόσο στον τομέα της απόδοσης το A54 5G σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύει, καθώς τα περισσότερα apps ανοίγουν και τρέχουν με πολύ γρήγορες ταχύτητες. O δε συνδυασμός Android 13 με το One UI 5.1 της Samsung παρέχει ένα περιβάλλον σταθερότητας και ασφάλειας, αλλά και ευελιξίας προσφέροντας αρκετές δυνατότητες παραμετροποίησης. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας (πέραν των ταχυτήτων του 5G), το A54 έρχεται με υποστήριξη για: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.3, A2DP, LE και GPS (Α-GPS, GLONASS, GALILEO) και NFC. Επίσης, και eSIM!

Κάμερα και αυτονομία

Πέραν της απόδοσης που αποτελεί το Α και το Ω για την εύρυθμη λειτουργία οποιασδήποτε συσκευής, η Samsung έχει προσέξει πάρα πολύ και τις δυνατότητες στο camera setup της συσκευής της, αφού ως γνωστόν η mobile φωτογραφία είναι ζωτικής σημασίας για όλους τους χρήστες. Εδώ οι mobile camera aficionados πρόκειται να συναντήσουν μια πληθώρα από επιλογές, καθώς το Galaxy A54 5G μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί τις ανάγκες όλων των users που τους αρέσει να κάνουν αισθητή τη παρουσία τους στα social media, δημιουργώντας δυναμικά videos και τραβώντας φωτογραφίες που μπορούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Για αυτό και προφέρει ένα αξιόλογο camera setup με main sensor στα 50MP (f/1.8, με PDAF και OIS), Ultra wide angle φακό με αισθητήρα 12MP (f/2.2) και Macro cam στα 5MP (f/2.4).

Φυσικά και στις selfie φωτογραφήσεις (κάμερα στα 32MP) σίγουρα προσφέρει αρκετά, καθώς διαθέτει ειδικά smart beauty modes για ακόμη πιο λεπτομερείς selfies. Στον τομεά του video recording, η συσκευή δίνει δυνατότητες που φτάνουν σε ανάλυση στα 4Κ @30 fps, τόσο με την μπροστινή κάμερα όσο και με το camera setup στο πίσω μέρος. Ολοκληρώνοντας δεν μπορούσαμε να μην εκθειάσουμε και την πολύ καλή αυτονομία του A54, καθώς η πρόταση της Samsung διαθέτει μπαταρία με χωρητικότητα στα 5.000mAh, η οποία υποστηρίζει fast charging δυνατότητα (στα 25W), πράγμα που σημαίνει ότι η συσκευή μπορεί να φτάσει από το 0 στο 100% σε λιγότερο από μία ώρα.

Συμπέρασμα

Το Samsung Galaxy A54 έχει λίγες, αλλά αισθητές διαφορές σε σχέση με τον προκάτοχό του, ουσιαστικά όντας λίγο πιο premium, πιο ελκυστικό και αναβαθμισμένο στις περισσότερες κατηγορίες, σύμφωνα με την πρόοδο της τεχνολογίας και τις επιταγές του 2023. Όπως κάθε A5x μοντέλο, μπορεί να καλύψει με μεγάλη άνεση τον απλό αλλά και τον πιο απαιτητικό χρήστη, ουσιαστικά διαφέροντας από τις κορυφαίες ναυαρχίδες στις “raw” επιδόσεις και την κάμερα. Στους υπόλοιπους τομείς δεν υπολείπεται ιδιαίτερα και είναι ο ορισμός του premium mid-ranger!

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Που είναι οι

  • 3.5mm
  • ir

Samsung? ωέο; 

Θες και 70€ παραπάνω από το παρόμοιο σε επιδώσεις και κάμερες redmi note 12 pro 5G το οποίο μόνο στην SD μας τα χαλάει (ούτε εκείνο έχει από φέτος) αλλά τουλάχιστον είναι πιο φτηνό. Και σιγά τις κάμερες! Κάθε πέρσι και καλύτερα. Ακόμα περισσότερο sharpening και επιθετικό NR που δίνει ελεογραφία με τεχνητό αφύσικο αποτέλεσμα. Ξεχαστε τηλεφακούς που πλέον πρέπει να δώσεις 800+ για να έχεις.. 

Αυτό το γιαλί στην πλάτη τι μόδα πάλι; Εσπαγε η οθόνη να σπάει και η πλάτη;! Τι εξυπηρετεί; εκτός από το να σπάει. Δεν δίνετε και θήκη.. Εδώ δεν δίνετε φορτιστή, θήκη θα δίνατε; 

.. κάθε χρόνο αφαιρείτε πράγματα και απλά αυξάνετε τις τιμές. (δεν αφορά μόνο την samsung αυτή η αηδία μόδα) 

Edited by keysmith
από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith
Link to comment
Share on other sites

Πρώτο φάουλ…. Soc… Όταν ο 778G Του Α 52s Είναι σχεδόν παντού ταχύτερος…

Δεύτερο φάουλ…. Τα μπεζελ είναι απαράδεκτα Ούτε τηλέφωνα των 150 € Είναι στα 82,9%

Τρίτο φάουλ ανεξήγητα υψηλές τιμές για την σειρά Α αφού η εταιρία φρόντισε να εξαφανισει πρώτα τη σειρά 7…

Επίσης κουτοπόνηρο marketing’….Όταν η Samsung εεεεε  συγνώμη ο MKBHD Κάνοντας review την συσκευή αναφέρει  συνέχεια ότι το Α 54 είναι ένα s23 ultra Στο 70% των περιπτώσεων! Πιάστε και τα δύο - βάλτε τα διπλά διπλά και θα δείτε ότι απλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο…Είναι ότι πιο γελοίο έχω ακούσει…

Αρκετος λόξυγγας σε καθημερινή χρήση και lags (Μαρτυρία από χρήστη που το έχει στη δουλειά μου Και κουβεντιάζουμε)

Είμαι σίγουρος ότι αν κάτσω να σκεφτώ θα βρω κι άλλα αλλά σταματώ εδώ….

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...