Jump to content

Έχει όλα τα εφόδια η Huawei για να αναπτύξει τα δικά της chip των 14nm


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στις υπόλοιπες νέες της ανακοινώσεις, η Huawei φέρεται να είπε ότι έχει αναπτύξει τα δικά της εργαλεία σχεδίασης chips, μια κίνηση που στοχεύει να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις και να κάνει τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα αυτάρκη στον χώρο των ημιαγωγών.


Ο Eric Xu, εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei, είπε ότι η εταιρεία μαζί με άλλες εγχώριες εταιρείες δημιούργησαν από κοινού εργαλεία σχεδιασμού ηλεκτρονικών που απαιτούνται για την κατασκευή ημιαγωγών στα 14 nm και άνω.

Αυτά τα tools θα επαληθευτούν φέτος κατά τα συμφραζόμενα του Xu, κάτι που θα τους επιτρέψει να τεθούν σε χρήση.

Εάν οι ισχυρισμοί του Xu είναι αληθινοί, η Huawei θα είχε κάνει ένα βήμα για να μειώσει την εξάρτησή της από την αμερικανική τεχνολογία στους ημιαγωγούς. Οι αμερικανικές εταιρείες κυριαρχούν στην αγορά εργαλείων σχεδιασμού chip με εταιρείες όπως η Synopsys.

Από την ομιλία του Xu, πληροφορούμαστε ότι τα εργαλεία σχεδιασμού θα είναι για chip 14nm και άνω, αυτός ο αριθμός αναφέρεται στο μέγεθος κάθε μεμονωμένου τρανζίστορ σε ένα chip. Όσο μικρότερο είναι το τρανζίστορ, τόσο περισσότερα από αυτά μπορούν να συσκευαστούν σε έναν μόνο ημιαγωγό. Τυπικά, μια μείωση στο μέγεθος νανομέτρων μπορεί να αποφέρει πιο ισχυρά και αποτελεσματικά chip’s.

Ωστόσο, τα chip 14nm είναι αρκετές γενιές πίσω από αυτό που χρησιμοποιείται επί του παρόντος στα πιο ισχυρά smartphones της εποχής μας. Για παράδειγμα, το iPhone 14 Pro Max της Apple χρησιμοποιεί ένα chip 5nm. Ωστόσο, τα chip 14nm ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε ορισμένα άλλα προϊόντα της εταιρείας.

Ο Pranay Kotasthane, πρόεδρος του προγράμματος γεωπολιτικής υψηλής τεχνολογίας στο Ινστιτούτο Takshashila, είπε στο CNBC ότι θα περίμενε να δει περισσότερες λεπτομέρειες πριν μάθει πόσο αποτελεσματικά είναι τα σχεδιαστικά εργαλεία της Huawei.

Αυτό που εξηγεί ο Kotasthane, είναι ότι οι εταιρείες κατασκευής chip με σύμβαση, γνωστές και ως χυτήρια δημιουργίας ημιαγωγών, συνεργάζονται με εταιρείες σχεδιασμού ημιαγωγών για να καταλήξουν σε ένα σύνολο αρχείων που ονομάζεται Process Design Kit. Αυτό το PDK “μοντελοποιεί τα φυσικά και ηλεκτρικά χαρακτηριστικά” των βασικών στοιχείων ενός chip. Η εταιρεία σχεδιασμού και ο κατασκευαστής πρέπει να περάσουν από μια διαδικασία βελτιστοποίησης της παραγωγής για να εξασφαλίσουν την υψηλότερη απόδοση ημιαγωγών. Εάν αυτή η διαδικασία δεν συμβεί, τότε τα σχέδια ματαιώνονται κατά τον Kotasthane.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...