Jump to content

Μία νέα καθημερινότητα στην εργασία: Τα θετικά και οι προκλήσεις της τηλεργασίας


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Πριν από μερικά χρόνια, η δυνατότητα να εργάζεται κανείς από το σπίτι αποτελούσε μία εξαίρεση στον κανόνα. Πλέον τα ευέλικτα μοντέλα εργασίας και το γραφείο στο σπίτι, αποτελούν καθιερωμένους τρόπους εργασίας σε πολλές εταιρείες. Υπάρχουν όμως κάποιες δυσκολίες σε αυτόν τον ευέλικτο τρόπο εργασίας, οι οποίες συχνά δεν λαμβάνονται υπόψη.

Η τηλεργασία γίνεται τρόπος ζωής

Ο εργασιακός τρόπος ζωής, έχει αλλάξει δραστικά τα τελευταία χρόνια. Η πανδημία έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην καθιέρωση νέων μοντέλων εργασίας. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ελληνική εταιρεία ερευνών Focus Bari το 2022 με τίτλο: «Τηλεργασία μετά την Πανδημία», δύο στους πέντε Έλληνες, έχουν εργαστεί ή εργάζονται με τηλεργασία, ενώ επτά στους δέκα Έλληνες, τοποθετούνται υπέρ της τηλεργασίας. Για την πλειονότητα των Ελλήνων, η τηλεργασία έχει θετική υποδοχή εφ’ όσον το επιτρέπει το είδος της εργασίας και αποτελεί αμοιβαία λύση μεταξύ εργαζόμενων και επιχειρήσεων. Παρ’ όλο που η τηλεργασία αποτελεί ένα νέο trend για τον εργασιακό κόσμο, πολλές φορές αγνοούνται σημαντικά προβλήματα που μπορούν να προκύψουν. Η τακτική εργασία από το σπίτι, δημιουργεί εργονομικές απαιτήσεις στον χώρο εργασίας. Χωρίς σταθερή και αξιόπιστη σύνδεση, το μοντέλο της τηλεργασίας, μπορεί εύκολα να γίνει από ευέλικτο, απαγορευτικό.

Οι προκλήσεις του οικιακού δικτύου

Η σύνδεση στον server της εταιρείας θα πρέπει να είναι γρήγορη, οι τηλεδιασκέψεις να γίνονται χωρίς διακοπές και η περιήγηση στο διαδίκτυο δεν θα πρέπει να δοκιμάζει τα όρια της υπομονής σας. Ο σύγχρονος τρόπος εργασίας, κυρίως αν ο τόπος εργασίας είναι το οικιακό περιβάλλον, απαιτεί και υψηλές ταχύτητες Internet. Ο λόγος είναι ότι σε ένα οικιακό δίκτυο γίνεται η σύνδεση πολλών συσκευών, οι οποίες απαιτούν ταυτόχρονη σύνδεση στο Internet. Ειδικότερα τις απογευματινές ώρες, το οικιακό δίκτυο, φαίνεται να φτάνει στα όριά του. Βέβαια, ακόμη και αν η σύνδεση του δικτύου καλύπτει ένα μεγάλο εύρος ζώνης, μπορεί να αντιμετωπίσει πιθανή συμφόρηση. Αυτό μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που υπάρχει μόνο ένα router για την κάλυψη ολόκληρου του σπιτιού, όπου πολλές συσκευές συνδέονται ταυτόχρονα σε αυτό και οι υποσχόμενες ταχύτητες ακόμη και αν αφορούν 50Mbps, δεν είναι ρεαλιστικές.

WiFi repeaters στο σπίτι

Για όσους θέλουν να έχουν μία καλή εργασιακή εμπειρία σύνδεσης στο γραφείο τους στο σπίτι, μπορούν να το κάνουν επενδύοντας σε ισχυρή τεχνολογία δικτύου. Το ερώτημα εδώ είναι ποιος είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός που χρειάζονται. Η απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα εξαρτάται από τις ανάλογες συνθήκες. Σε σπίτια που δεν απαιτείται μεγάλη κάλυψη δικτύου, τα WiFi repeaters, είναι μία καλή επιλογή. Οι πιο προηγμένοι προσαρμογείς, όπως τα repeaters WiFi 6 της devolo, μπορούν να επιτύχουν ταχύτητες μεταφοράς έως και 5400 Mbps, ενώ ταυτόχρονα διαχειρίζονται το διαθέσιμο εύρος ζώνης έξυπνα και αποτελεσματικά. Τα repeaters της devolo διαθέτουν επίσης λειτουργία mesh και μπορούν να ενσωματωθούν απρόσκοπτα σε υπάρχοντα ασύρματα δίκτυα.

Powerline για όλους τους ορόφους του σπιτιού

Στην περίπτωση που το δίκτυο όμως πρέπει να καλύψει πολλούς ορόφους στο ίδιο σπίτι, τότε η διαδικασία αλλάζει.  Αυτό συμβαίνει γιατί τα καλώδια, οι τοίχοι, ακόμη και οι σωληνώσεις αποτελούν εχθρούς του σταθερού WiFi. Σε μία τέτοια περίπτωση λοιπόν, συνίσταται η λύση του powerline. Η τεχνολογία των powerlines, χρησιμοποιεί προσαρμογείς, οι οποίοι τοποθετούνται στις πρίζες, σε διάφορα σημεία του σπιτιού και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω του ηλεκτρικού ρεύματος. Η devolo εγγυάται την απόδοση της συγκεκριμένης λύσης και εξασφαλίζει πολύ γρήγορη σύνδεση, χωρίς την ανάγκη τροποποιήσεων στη δομή της σύνδεσης δικτύου, με την σειρά προϊόντων της devolo Magic. Το πιο σημαντικό σχετικά με τη χρήση προσαρμογέων powerline, είναι ότι μπορούν να διαθέσουν σύνδεση, τόσο μέσω WiFi, όσο και μέσω καλωδίου Ethernet. Η συγκεκριμένη δυνατότητα, είναι πολύ πρακτική για όποιον εργάζεται από το σπίτι καθώς η μία συσκευή μπορεί να συνδέεται μέσω καλωδίου Ethernet και η άλλη μέσω WiFi.

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...