Jump to content

Το OpenAI αποκαλύπτει το GPT-4 με νέες δυνατότητες, ήδη το χρησιμοποιεί η Microsoft


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σίγουρα το ChatGPT ήρθε για να μείνει και από την ημέρα κυκλοφορίας του έχει κατορθώσει να αλλάξει την αντίληψη πολλών ανθρώπων για το τι μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό βασίστηκε στο GPT-3.5 από το OpenAI, το οποίο ήταν επίσης ενσωματωμένο στο Bing της Microsoft και στο Skype, καθώς επίσης και στο Edge. Τώρα η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι έχει μεταβεί στο νέο και πιο ισχυρό μοντέλο GPT-4.

Στην πραγματικότητα, όσοι είναι μέλη του προγράμματος Preview Bing, τότε χρησιμοποιούν το GPT-4 τις τελευταίες πέντε εβδομάδες και δεν είναι το απλό GPT-4, παρεμπιπτόντως, αλλά μια έκδοση που έχει προσαρμοστεί από τη Microsoft για αναζήτηση.

Λοιπόν, τι νέο υπάρχει στο GPT-4; Για αρχή, είναι ένα “πολυτροπικό” μοντέλο, δηλαδή ένας φανταχτερός τρόπος να πούμε ότι μπορείτε να επισυνάψετε εικόνες στο ερώτημά σας, όχι μόνο κείμενο. Ακολουθεί ένα παράδειγμα GPT-4 που εξηγεί ένα αστείο που βρέθηκε στο Reddit. Σημειώστε ότι η έξοδος είναι μόνο κείμενο.

Το νέο μοντέλο είναι επίσης πιο έξυπνο, η ομάδα OpenAI το δοκίμασε με βιβλία πρακτικών εξετάσεων από το 2022 και το 2023.

Το GPT-3.5 βοήθησε στις εξετάσεις δικηγορίας (την οποία πρέπει να περάσουν οι δικηγόροι) και σημείωσε το κατώτατο σκορ 10%. Το GPT-4 βαθμολογήθηκε στο κορυφαίο 10%. Το δικαστικό σύστημα δεν είναι ακόμα έτοιμο για ρομπο-δικηγόρους. Το GPT-4 βαθμολογήθηκε επίσης στο 88ο εκατοστημόριο στην εξέταση LSAT, το v3.5 ήταν στο 40ο. Για τα SAT Math, το GPT-4 ήταν στο 89ο εκατοστημόριο, το GPT-3,5 στο 70ο.

Το πιο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό στην έκδοση 4 είναι η “διευθυνσιμότητα”. Προηγουμένως, το ChatGPT είχε εξαναγκαστεί να ενεργήσει σαν ψηφιακός βοηθός επιβάλλοντας ορισμένους κανόνες. Ήταν δυνατό να εξαπατηθεί η τεχνητή νοημοσύνη για να αποκαλύψει αυτούς τους κανόνες, π.χ. ορίστε τι είπε η Microsoft στο Σίδνεϊ:

Η Microsoft και το OpenAI έχουν εργαστεί για να αποκρύψουν τέτοιους κανόνες (για να αποτρέψουν το λεγόμενο jailbreaking), αλλά τώρα υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό – οι εταιρείες μπορούν να ελέγχουν το στυλ και την εργασία της τεχνητής νοημοσύνης με ένα μήνυμα συστήματος. Εδώ είναι ένα παράδειγμα:

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το GPT-4 εξακολουθεί να έχει περιορισμούς, ειδικά όταν πρόκειται για γεγονότα. Όπως και ο προκάτοχός του, το μοντέλο μπορεί να φτιάξει πράγματα, αυτά ονομάζονται “παραισθήσεις”. Η νέα έκδοση είναι σημαντικά καλύτερη (έχοντας 40% υψηλότερη βαθμολογία στις εσωτερικές δοκιμές) από το GPT-3.5 στο να εμμένει στα γεγονότα και να μην κάνει λογικά λάθη, αλλά και πάλι δεν είναι τέλεια. Ωστόσο, το GPT-3 κυκλοφόρησε στα μέσα του 2020, το GPT-3.5 έφτασε στις αρχές του 2022 (μια μεταγενέστερη βελτίωση χρησιμοποιήθηκε για το ChatGPT), επομένως ο ρυθμός βελτίωσης δεν είναι τίποτα λιγότερο από απίστευτος.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...