Jump to content

Έτοιμη η ταινία "BlackBerry" που θα προβληθεί στις 12 Μαΐου


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από τον περασμένο Αύγουστο είχε ακουστεί πως ολοκληρώθηκε μια ταινία για την άνοδο και την πτώση της BlackBerry. Η όλη πλοκή αυτού του έργου βασίστηκε στο βιβλίο του 2015 “Losing the Signal” και πρόκειται τώρα να προβληθεί σε ένα θέατρο στις 12 Μαΐου. Κυκλοφόρησε ένα τρέιλερ για να δοθεί μια πρώτη γεύση στο κοινό και στην ταινία θα πρωταγωνιστεί ο Glenn Howerton του It’s Always Sunny in Philadelphia ως συν-CEO Jim Balsilie με τον Καναδό ηθοποιό Jay Baruchel ως τον άλλο συν-CEO Mike Lazaridis.

Η BlackBerry έγινε η αιτία που ολόκληρος ο κόσμος συνειδητοποίησε πως κάθε επαγγελματίας χρειάζεται να έχει στα χέρια του μια φορητή συσκευή με πρόσβαση σε email ανά πάσα στιγμή. Το έργο της εταιρείας περί κατασκευής smartphones, χρονολογείται πολύ πιο πριν εμφανιστούν στην αγορά οι οθόνες αφής, εξάλλου οι συσκευές BlackBerry έγιναν γνωστές για τα φυσικά πληκτρολόγιά τους τύπου Qwerty. Αλλά όταν ο Steve Jobs κράτησε το iPhone ψηλά στο Macworld στις 9 Ιανουαρίου 2007, ήταν η αρχή του τέλους. Μάλιστα, αυτή η στιγμή εμφανίζεται στο τρέιλερ της ταινίας που παρεμπιπτόντως, ονομάζεται BlackBerry .

Αισθανόμενη την πίεση να δημιουργήσει ένα δικό της τηλέφωνο με οθόνη αφής, η BlackBerry κυκλοφόρησε το Storm τον Νοέμβριο του 2008. Αυτή η συσκευή ήταν αποκλειστικά διαθέσιμη μέσω του δικτύου της Verizon, το τηλέφωνο επέφερε πολλά χρήματα στη Verizon, αλλά ήταν το τηλέφωνο με το μεγαλύτερο πρόβλημα που κατασκευάστηκε ποτέ. Κάθε μονάδα που αγοράστηκε από τη Verizon έπρεπε να επιστραφεί γιατί το πληκτρολόγιο QWERTY έπρεπε να δώσει στους χρήστες την αίσθηση αφής του πατήματος ενός φυσικού κουμπιού, αλλά δυστυχώς η BlackBerry απέτυχε να το κάνει αυτό να λειτουργήσει στην πράξη.
https://www.youtube.com/watch?v=cXL_HDzBQsM
Η BlackBerry όντως βελτίωσε το τηλέφωνο στην συνέχεια, αλλά μέχρι τότε το Motorola DROID και το Android την ξεπέρασαν, ενώ και το iPhone ήδη είχε αποκτήσει ένα πολύ πιστό κοινό.
Μετά από χρόνια, η BlackBerry στράφηκε τελικά στο Android ώστε να μπορεί να προσφέρει μια πλήρως εξοπλισμένη βιτρίνα εφαρμογών. Το BlackBerry PRIV είναι το τελευταίο Berry που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την εταιρεία.
Σύντομα, η BlackBerry πρόσφερε την άδεια χρήσης του ονόματός της στην κινεζική εταιρεία κατασκευής τηλεφώνων TCL και κυκλοφόρησαν τα KEYOne και Key2. Η TCL επέτρεψε τελικά να λήξει η άδεια της. Μια άγνωστη εταιρεία με την επωνυμία Onward Mobility ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να δημιουργήσει ένα 5G BlackBerry αλλά τελικά επιβεβαιώθηκε το τέλος των τηλεφώνων BlackBerry .
Η ταινία δεν θα πάει τόσο μακριά στην ιστορία της BlackBerry και δεν θα προχωρήσει στην αναγέννηση της εταιρείας ως εταιρείας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Εάν η ταινία βασίζεται στο “Losing the Signal”, θα δείξει πώς η BlackBerry έγινε μια συσκευή που πρέπει να έχουν οι επιχειρηματίες, την επιτυχία που είχε στην αγορά των smartphone, την επακόλουθη κατάρρευση μετά την κυκλοφορία του iPhone με οθόνη αφής και την αποτυχία του BlackBerry Storm να κερδίσει πίσω τους χαμένους πελάτες.
[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...