Jump to content

Και το Βέλγιο απαγόρευσε το TikTok!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για την εξασφάλιση της προστασίας δεδομένων των κυβερνητικών τους αξιωματούχων, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Βελγίου απαγόρευσε την Παρασκευή τη χρήση του TikTok και είναι άλλη μια χώρα που προστίθεται στην λίστα εκείνων που καταπολεμούν την κινεζική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν μπορούμε να είμαστε αφελείς: Το TikTok είναι μια κινεζική εταιρεία που έχει επί του παρόντος εντολή να συνεργάζεται με τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών”, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρου σε δήλωση που κοινοποιήθηκε στο POLITICO.

Η βελγική απαγόρευση βασίζεται σε ανάλυση κινδύνου από τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας και σε συστάσεις του εθνικού κέντρου κυβερνοασφάλειας. Εκδόθηκε έγγραφο με ισχύ του νέου μέτρου για περίοδο έξι μηνών, μετά την λήξη της προθεσμίας αυτής, οι βελγικές αρχές θα επανεκτιμήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές του.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η δημοφιλής κινεζική εφαρμογή βίντεο απαγορεύτηκε από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ σε μια σειρά αποφάσεων που εμποδίζουν το προσωπικό να χρησιμοποιεί και να εγκαταστήσει την εφαρμογή σε τηλέφωνα που σχετίζονται με την εργασία τους.

Η TikTok, η οποία ανήκει στην κινεζική εταιρεία τεχνολογίας ByteDance, αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε μια ευρωπαϊκή επίθεση και υποσχέθηκε αλλαγές στις πολιτικές προστασίας δεδομένων της για να αμβλύνει τις ανησυχίες σχετικά με τη χρήση της. Η εταιρεία αρνήθηκε ότι ενέχει κίνδυνο για την ασφάλεια.

Οι αξιωματούχοι της βελγικής κυβέρνησης που χρησιμοποιούν προσωπικά τηλέφωνα δεν θα αντιμετωπίσουν αυστηρούς περιορισμούς, αλλά οι αρχές εξακολουθούν να τους συνιστούν να μην εγκαταστήσουν το TikTok. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας προέτρεψε επίσης τις περιφερειακές και τοπικές κυβερνήσεις να εκδώσουν μια παρόμοια απαγόρευση και ζητά από τη βελγική αρχή προστασίας δεδομένων να διερευνήσει την πολιτική απορρήτου του TikTok.

Σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στο POLITICO, εκπρόσωπος του TikTok είπε ότι η εταιρεία είναι “απογοητευμένη” από την απαγόρευση του Βελγίου, η οποία βασίζεται σε παραπληροφόρηση.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...