Jump to content

Φόβοι από τον FDA για τις δοκιμές εγκεφαλικών εμφυτευμάτων σε ανθρώπους


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ένας από τους ανθρώπους που θεωρεί ότι όλα τείνουν να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο και ο οποίος επενδύει μόνο σε project που αλλάζουν τον κόσμο, είναι ο Elon Musk! Μια τέτοια εταιρεία με μεγάλες προοπτικές είναι η Neuralink. Προηγουμένως, είδαμε ότι δοκιμάζει επιτυχώς ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα σε πιθήκους . Στα τέλη του 2022, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να δοκιμάζει ένα παρόμοιο εμφύτευμα σε ανθρώπους το 2023. Ωστόσο, αντιτίθεται σε αυτό το εγχείρημα ο οργανισμός FDA και δεν εγκρίνει τη χρήση των ίδιων συσκευών που σκότωσαν όλους τους χοίρους στους οποίους είχαν δοκιμαστεί προηγουμένως.

Ένα άλλο πράγμα που κρατά η επιτροπή του FDA στο μυαλό της είναι τα πιθανά προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν εάν υπάρχει ανάγκη για αφαίρεση ή αναβάθμιση εγκεφαλικών εμφυτευμάτων. Ο λόγος είναι ότι το εγκεφαλικό εμφύτευμα έχει μικροσκοπικά ηλεκτρικά καλώδια που φτάνουν στη φαιά ουσία του ασθενούς. Είναι τόσο μικρά που υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν κατά την αφαίρεση. Ο FDA έχει παρόμοιες ανησυχίες σχετικά με την τακτική χρήση.

Ο FDA δεν πιστεύει ότι τα εμφυτεύματα εγκεφάλου είναι ασφαλή

“Οι κύριες ανησυχίες για την ασφάλεια του οργανισμού σχετίζονται με την μπαταρία λιθίου της συσκευής, τη δυνατότητα των μικροσκοπικών καλωδίων του εμφυτεύματος να μεταναστεύσουν σε άλλες περιοχές του εγκεφάλου και το αν και πώς θα μπορούσε να αφαιρεθεί η συσκευή χωρίς να καταστρέψει τον εγκεφαλικό ιστό”, είπαν τωτιροί και πρώην υπάλληλοι της Neuralink στο Reuters.

Με απλά λόγια, η FDA δεν πιστεύει ότι το σύστημα μπαταριών θα λειτουργήσει σωστά. Για να αποδείξει το αντίθετο, η Neuralink θα έπρεπε να παράσχει περισσότερα στοιχεία.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο Musk ισχυρίστηκε ότι θα είχαν έγκριση από τον FDA “μέσα σε έξι μήνες”. Έτσι, εάν η Neuralink λάβει άδεια, τα πρώτα προϊόντα θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στην αγορά πριν από το 2030.

 

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Φόβοι από τον FDA περί τις δοκιμές εγκεφαλικών εμφυτευμάτων σε ανθρώπους

Αυτές και άλλες ταινίες επιστημονικής φαντασίας σε προέτρεπαν από τότε το τι θέλουν να κάνουν με τον κόσμο! Ωστόσο τώρα φαίνεται ξεκάθαρα προς τα πού το πάνε. Η φαντασία τείνει να γίνει πραγματικότητα! 

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, evris2013 said:

Αυτές και άλλες ταινίες επιστημονικής φαντασίας σε προέτρεπαν από τότε το τι θέλουν να κάνουν με τον κόσμο! Ωστόσο τώρα φαίνεται ξεκάθαρα προς τα πού το πάνε. Η φαντασία τείνει να γίνει πραγματικότητα! 

η  εννοια της φρασης αυτης που ειναι 2 λεξεις, εχει ως βαση την επιστημη. Τιποτα ως ταινια που πριν γινει σεναριο, δεν εχει γινει αντικειμενο συζητησης / ερευνας με τους καταλληλους ανθρωπους. Οποτε η δευτερη λεξη εχει την εννοια - ειμαστε στο σωστο μονοπατι και περιμενουμε τα επομενα γεγονοτα. Που αυτα τα γεγονοτα περιμενουν ... την εξελιξη της τεχνολογιας, τα πειραματα, τα πετυχημενα αποτελεσματα, την αποδοχη του καταναλωτη (=χρημα).

Οποτε δεν μιλαμε για φαντασια, το "νερο" εχει μπει στο αυλακι ....

υπαρχουν και ταινιες σκετο "φαντασιας" που δεν εχει γυριστει σε επιστημονικα γεγονοτα. Αυτο ειναι αλλο πραγμα

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...