Jump to content

MWC 2023: Εγκαινιάστηκε από την Tecno η νέα τεχνολογία Chameleon Coloring Technology


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ξεκινά δυναμικά η Tecno την νέα της εμφάνιση στο Mobile World Congress με την εισαγωγή της νέας τεχνολογίας χρωματισμού Chameleon που μπορεί να βρεθεί ενσωματωμένο π.χ. στο πίσω μέρος ενός smartphone και παράγει μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η τεχνολογία χρωματισμού Chameleon είναι μια τεχνολογία χρωματισμού πρίσματος ηλεκτρικού ελεγκτή πλήρους φάσματος, η οποία χρησιμοποιεί ένα πλέγμα από υλικό πρίσματος υπομικρού που αλλάζει κατεύθυνση όταν εφαρμόζεται ηλεκτρικό πεδίο. Ελέγχοντας με ακρίβεια την κατεύθυνση του πρίσματος, το υλικό μπορεί να διαθλάσει το φως σε πολλαπλά διαφορετικά μήκη κύματος, δίνοντας την εμφάνιση μιας μεγάλης γκάμα ιριδίζοντων χρωμάτων. Για να είμαστε σαφείς, το υλικό δεν είναι οθόνη και δεν παράγει καθόλου φως. Αντίθετα, αντανακλά το φως από την επιφάνειά του, χρωματίζοντάς το στην όλη διαδικασία.

Η διάταξη του πρίσματος υπομικρονίου μπορεί να ελεγχθεί χειροκίνητα μέσω του λογισμικού της συσκευής, επιτρέποντάς σας είτε να επιλέξετε χειροκίνητα από συνολικά 1600 διαφορετικά χρώματα είτε να αλλάζετε ενδεχομένως αυτόματα με βάση την κατάσταση της μπαταρίας, τη μουσική ή τις ειδοποιήσεις. Αυτό μπορεί να γίνει έως και 2 εκατομμύρια φορές, καθιστώντας το αρκετά ανθεκτικό ακόμα και με πολλαπλές αλλαγές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το υλικό μπορεί να αλλάξει χρώματα σε 0,03 δευτερόλεπτα. Έχει επίσης αμελητέα κατανάλωση ενέργειας, με 100 αλλαγές κατά τη διάρκεια μιας ημέρας που απαιτούν τόση ισχύ όση η παρακολούθηση ενός βίντεο 5 λεπτών.

Πέρυσι, η εταιρεία κυκλοφόρησε το Techno Camon 19 Pro Mondrian Edition, το οποίο χρησιμοποιούσε τεχνολογία πολυχρωματικών φωτοϊσομερών για το πίσω πλαίσιο που άλλαζε χρώματα όταν εκτίθετο στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλιακού φωτός.

Ενώ η νέα τεχνολογία χρωματισμού Chameleon δεν έχει ακόμη σπίτι σε μια προγραμματισμένη συσκευή, είναι πιθανό να δούμε ένα smartphone από την εταιρεία που θα ενσωματώνει την τεχνολογία νωρίτερα παρά αργότερα.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...