Jump to content

Αύξηση στην παγκόσμια αγορά smartwatches το 2022


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μικρή άνοδο είχαμε στις αποστολές έξυπνων ρολογιών κατά το 2022 σε σύγκριση με το 2021 και βάση της τελευταία αναφοράς που προέρχεται από την Counterpoint Research, μιλάμε για μια αύξηση 12%. Η ανάπτυξη ενισχύθηκε από τις ισχυρές πωλήσεις έξυπνων ρολογιών κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2022. Οι αποστολές κατά την περίοδο του 4ου τριμήνου (1 Οκτωβρίου – 31 Δεκεμβρίου) σημείωσαν πτώση 2% σε ετήσια βάση λόγω της αύξησης των επιπέδων πληθωρισμού και της αργής ανάπτυξης στην Ινδία.

Κορυφαία όλων παραμένει η Apple παγκοσμίως σε αποστολές με 34,1% της αγοράς, ακολουθούμενη από τη Samsung (9,8%) και τη Huawei (6,7%). Η Apple είδε μεγάλη ζήτηση για τα μοντέλα Watch Ultra, Watch Series 8 και Watch SE (2022). Η εταιρεία από το Cupertino συγκέντρωσε το εντυπωσιακό 60% των εσόδων της παγκόσμιας αγοράς smartwatch.

Η Samsung ήρθε στη δεύτερη θέση με αύξηση 12% στις αποστολές αλλά μόλις 0,5% αύξηση στα έσοδα. Η Huawei σημείωσε άνοδο 1 ποσοστιαίας μονάδας ενώ τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 20%. Οι ινδικές εταιρείες έξυπνων ενδυμάτων Noise και Fire Boltt ανέβηκαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση στις παγκόσμιες αποστολές χάρη στην ταχεία ανάπτυξη στην εγχώρια αγορά τους. Οι Garmin, Amazfit και boAt κυμαίνονταν γύρω από το μερίδιο αγοράς του 4%. Για την Fitbit ξέρουμε πως έφτασε στη δέκατη θέση, ενώ η Xiaomi είναι τώρα ενδέκατη.

Στους πίνακες αυτούς, βλέπουμε πως ανά περιοχή η μεγαλύτερο αγορά σε όγκο αποστολών με ποσοστό 29% είναι η Βόρεια Αμερική. Η Ινδία σημείωσε τεράστια ανάπτυξη το 2022 και είναι τώρα η δεύτερη πιο σημαντική περιοχή για smartwatches, ενώ η Κίνα έρχεται στην τρίτη θέση.

Το μεγαλύτερο κομμάτι των έξυπνων ρολογιών που αποστέλλονται το 2022 ήταν στην κατηγορία τιμών των χαμηλότερων των $100 που αντιστοιχούσαν στο 35% όλων των αποστολών. Την μεγαλύτερη άνοδο βλέπουμε σε προτάσεις άνω των 400$ και σε αυτό βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τα μοντέλα Apple Watch Series 8 και Watch Ultra.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...