Jump to content

Το Phone 14 Pro Max πάσχει από πρόβλημα στην οθόνη


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που διαφημίζει από την πρώτη στιγμή η Apple για τα νέα της iPhone 14 Pro και 14 Pro Max, είναι η λειτουργία Always on Display. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν βασικές πληροφορίες, όπως την ώρα, την ημερομηνία και τις ειδοποιήσεις, χωρίς να χρειάζεται να ξυπνήσουν το τηλέφωνο τους. Ωστόσο, έχουν εκφραστεί ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα burn-in της οθόνης λόγω αυτής της δυνατότητας και τελικά φαίνεται ότι αυτοί επιβεβαιώθηκαν.

Πολλές αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ορισμένους χρήστες των iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max, περιγράφουν το burn-in της οθόνης και θεωρούν πως είναι αποτέλεσμα της χρήσης της δυνατότητας Always on Display. Το φαινόμενο είναι ορατό στην οθόνη ακόμα και μετά την απενεργοποίηση του τηλεφώνου. Οι εικόνες που κοινοποιούνται στο διαδίκτυο δείχνουν ξεκάθαρα την ταπετσαρία της οθόνης κλειδώματος και την ώρα που εμφανίζεται στην εφαρμογή WeChat.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι αυτές οι αναφορές δείχνουν ότι οι οθόνες των iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max καίγονται γρήγορα στην περιοχή του Dynamic Island. Αυτή είναι η μικρή εγκοπή στο επάνω μέρος της οθόνης που φιλοξενεί την μπροστινή κάμερα και άλλους αισθητήρες. Το ζήτημα φαίνεται να είναι πιο διαδεδομένο όταν εκτελείτε μία ή δύο εφαρμογές.

Δεν είναι σαφές πόσο διαδεδομένο είναι αυτό το πρόβλημα. Ωστόσο, αρκετοί χρήστες έχουν αναφέρει το πρόβλημα και έχουν ζητήσει βοήθεια από την υπηρεσία εξυπηρέτησης μετά την πώληση της Apple. Ένας χρήστης ανέφερε ότι τους είπαν οι υπάλληλοι της Apple ότι δεν είχαν βιώσει παρόμοιο πρόβλημα στα νέα iPhone κατά το παρελθόν. Ωστόσο, ο χρήστης μπόρεσε να λάβει δωρεάν αντικατάσταση οθόνης βάσει της εκτεταμένης εγγύησης Apple Care+. Ένας άλλος χρήστης ανέφερε ότι είχε μόνο το iPhone 14 Pro του για λιγότερο από ένα μήνα. Όμως το afterimage από το Dynamic Island είχε ήδη παραμείνει στην οθόνη.

Σε αυτό το σημείο, η Apple δεν έχει σχολιάσει την κατάσταση και δεν είναι σαφές πως ακριβώς η εταιρεία θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα. Το “κάψιμο” της οθόνης δεν είναι νέο πρόβλημα και μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως μακροχρόνιες στατικές εικόνες που εμφανίζονται στην οθόνη. Ωστόσο, με τη λειτουργία Always on Display, φαίνεται ότι αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να γίνει πιο διαδεδομένο στα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

Προς το παρόν, μια λύση είναι η αποφυγή της λειτουργίας Always on Display ή μείωση του χρόνου ενεργοποίησης της, καθώς και τακτική αλλαγή της ταπετσαρίας και αποφυγής χρήσης εφαρμογών που έχουν στατικά στοιχεία. 
[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...