Jump to content

Vodafone και RCS


eridion25
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Προσφατα που ηρθε μηνημα απο την vodafone οτι θα διακοψη το RCS στης 15 Μαρτιου 2023. Τωρα ξερω οτι η χρηστες του Google Messeges δεν θα επιρεαστουν αλλα εχω ειμαι χρηστης του Samsung messeges, οποτε εγω τη ρυθμησης πρεπει να κανω στο Samsung messeges?. Μην μου προτινεται να κατευασω το google messeges γιατι δεν με βολεβει δεν εχει καπια χρησιμα χαρακτηριστηκα οπως ομαδοπιση συζητησεων

Link to comment
Share on other sites

https://telecoms.com/520034/30-years-after-sending-the-first-text-vodafone-opts-for-google-rcs/

 

Ο όμιλος τηλεπικοινωνιών Vodafone με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο θα υιοθετήσει το Messages από την Google ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων σε κάθε συσκευή Android που πουλάει.

Η κίνηση είναι μέρος μιας διευρυμένης ευρωπαϊκής εταιρικής σχέσης που ανακοινώθηκε την Τρίτη. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Vodafone θα μεταφέρει την υπηρεσία Rich Communication Services (RCS) στην υποδομή RCS της Google, Jibe Cloud, η οποία στηρίζει την εφαρμογή Messages by Google. Η μετεγκατάσταση ισχύει για επαγγελματίες χρήστες καθώς και για πελάτες καταναλωτές.

Ο χειριστής μίλησε για τα πλεονεκτήματα της χρήσης RCS για την ασφαλή και αξιόπιστη κοινή χρήση φωτογραφιών, βίντεο και αρχείων με ένα ή πολλά άτομα – οφέλη που ήταν διαθέσιμα από over-the-top (OTT) εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το WhatsApp για σχεδόν 15 χρόνια.

Η μετάβαση είναι ίσως πιο σημαντική για τις επιχειρήσεις, ωστόσο, οι οποίες, όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, προτιμούν τα SMS από τις εφαρμογές OTT ως κανάλι μάρκετινγκ και εξυπηρέτησης πελατών.

Για τους επιχειρηματικούς πελάτες, «η υιοθέτηση από τη Vodafone της πλατφόρμας επιχειρηματικών μηνυμάτων RCS της Google...θα απλοποιήσει δραματικά την ενσωμάτωση και τις λειτουργίες των επιχειρήσεων, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αλληλεπιδράσουν με τους καταναλωτές μέσω καινοτόμων εμπειριών συνομιλίας για υπηρεσίες και πωλήσεις», δήλωσε η Vodafone, σε δελτίο τύπου.

Η Vodafone δεν είναι η μόνη μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών που θέτει το μέλλον της RCS στα χέρια της Google. Για παράδειγμα, οι αμερικανικοί γίγαντες AT&T και Verizon έκαναν την αλλαγή το 2021.

Η χρήση του Google RCS δεν σημαίνει ότι η Vodafone θα τερματίσει την υποστήριξη για SMS. Θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο σε τηλέφωνα Android, απλώς δεν θα είναι η προεπιλεγμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Επιπλέον, η εφαρμογή iMessage του iPhone δεν είναι διαλειτουργική με το Android – και δεν θα είναι σύντομα – έτσι ένας χρήστης Android που στέλνει ένα μήνυμα στον πιο όμορφο, πιο δημοφιλή φίλο του που έχει iPhone θα πρέπει να αρκεστεί με SMS, MMS ή προαναφερθείσα εφαρμογή OTT.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της Τρίτης αξίζει να επισημανθεί, διότι εδώ και τρεις δεκαετίες, η Vodafone – όπως είναι κατανοητό – δειπνούσε στον πρωτοποριακό ρόλο που έπαιξε στην ανάπτυξη των SMS. Αν είναι Δεκέμβριος και η χρονιά τελειώσει σε δύο ή επτά, το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξει ένα αναδρομικό δελτίο τύπου από τη Vodafone σχετικά με τον προγραμματιστή Neil Papworth που στέλνει ένα κείμενο «Καλά Χριστούγεννα» στον συνάδελφό του Richard Jarvis το 1992.

Ωστόσο, ο κόσμος συνεχίζει να γυρίζει και παρά τις τηλεπικοινωνίες που κυκλοφορούν με MMS και συνεργάζονται σε RCS, οι εφαρμογές OTT έχουν γίνει η πραγματική προεπιλεγμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για τους καταναλωτές. Κέρδισαν δημοτικότητα κυρίως επειδή δούλευαν μέσω Wi-Fi. Αυτό σήμαινε ότι δεν υπήρχε όριο στον αριθμό των μηνυμάτων που θα μπορούσαν να σταλούν. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες ήταν εύκολο να μοιραστούν και δεν έτρωγαν το όριο δεδομένων του χρήστη. Και τα μηνύματα θα μπορούσαν να σταλούν διασυνοριακά χωρίς να επιβαρύνονται με χρεώσεις περιαγωγής. Όταν οι τηλεπικοινωνίες είχαν τη συλλογική τους πράξη μαζί με τα δικαιώματα δεδομένων, τα RCS και τα προγράμματα περιαγωγής, ήταν ήδη πολύ αργά.

Προχωρώντας, καθώς και η μετεγκατάσταση RCS, η διευρυμένη συνεργασία της Τρίτης θα δει επίσης τη Voda να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα συσκευών Pixel – που περιλαμβάνει ρολόγια και ακουστικά εκτός από smartphone – σε περισσότερες χώρες φέτος. Ο Όμιλος Vodafone θα χρησιμοποιεί επίσης το Android TV ως την προτιμώμενη πλατφόρμα του αποκωδικοποιητή (STB) για τις υπηρεσίες Vodafone TV στο μέλλον.

«Η περαιτέρω επέκταση της άριστης σχέσης μας με την Google θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε την τεχνολογική τους καινοτομία για να παρέχουμε στους καταναλωτές και τους επιχειρηματικούς πελάτες μας συναρπαστικές νέες εμπειρίες βασισμένες στις καλύτερες υπηρεσίες στην κατηγορία τους, οι οποίες θα υποστηρίζονται από τα ευρυζωνικά δίκτυα 5G και Gigafast. », ανέφερε σε δήλωσή του ο Aldo Bisio, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της Vodafone.

«Η Google και η Vodafone συνεργάζονται για να προσφέρουν στους χρήστες σύγχρονα μηνύματα με RCS, μια συναρπαστική διαδραστική εμπειρία τηλεόρασης και συναρπαστικά νέα smartphone Android», πρόσθεσε ο Hiroshi Lockheimer, SVP πλατφορμών και οικοσυστημάτων της Google. «Εκτιμούμε τη συνεργασία με τη Vodafone και είμαστε ενθουσιασμένοι που ευχαριστούμε τα εκατομμύρια των αμοιβαίων πελατών μας σε όλη την Ευρώπη».

 

Translate εννοείται...

 

https://www.capacitymedia.com/article/2bb6cmd5vczrz3lylfdog/news/vodafone-expands-messaging-partnership-with-google

https://advanced-television.com/2023/02/21/vodafone-expands-european-collaboration-with-google/

https://www.mobilemarketingmagazine.com/vodafone-expands-european-collaboration-with-google-to-cover-messaging-pixel-devices-and-vodafone-tv

https://www.broadbandtvnews.com/2023/02/21/vodafone-expands-google-cooperation/

Edited by pickup
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στο εξωτερικό έχει κλείσει σε αρκετούς από ότι διαβάζω και τους έχει έρθει μήνυμα για οριστική διακοπή και αποσύνδεση απο την υπηρεσία στις 31.3 λογικά και σε εμάς για εκεί πάει η δουλειά. 

Link to comment
Share on other sites

Πάντως το Google message που προτείνουν σαν εναλλακτική, υπολητουργει.σηνεχης αποσυνδέσεις και καθυστερούν τα μηνύματα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

προσπαθω να ενεργοποιησω παντως σε βονταφον το rcs μεσω γοογλε και τπτ απολυτως ... μενει στην προσπαθεια να αναγνωρισει το κινητο μου,.

 

 

ουτε και της samsung παντως δεν ενεργοποιειται με αροθμι βοντα! αλλη μια καλη εμπειρια που αποσπω απο βονταφον στην μια βδομαδα μου

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
On 2/10/2023 at 12:19 ΜΜ, pappoulis_7 said:

προσπαθω να ενεργοποιησω παντως σε βονταφον το rcs μεσω γοογλε και τπτ απολυτως ... μενει στην προσπαθεια να αναγνωρισει το κινητο μου,.

 

 

ουτε και της samsung παντως δεν ενεργοποιειται με αροθμι βοντα! αλλη μια καλη εμπειρια που αποσπω απο βονταφον στην μια βδομαδα μου

Δεν γίνεται αμέσως αυτό πρέπει να περιμένεις  ... τουλαχιστον σε εμάς δούλεψε μονο του σε όλους και σε νεα  σιμ χωρίς να κάνεις τίποτα , αλλα πήρε λίγο χρόνο , η cosmote έχει δικό της με περιορισμένη σύνδεση και ίσως ειναι πιο απλο εδώ είναι και θεμα google

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Δεν δουλευει το rcs στην vodafone? Δεν μπορω να το δουλεψω, ενω στην κοσμοτε (2καρτο κινητο) δουλευει κανονικα

Samsung S21 Ultra
Link to comment
Share on other sites

Όχι φίλε μου το έχει κόψει κάνα χρόνο τώρα.Κατεβαζεις  το google messages και είσαι κομπλέ .Απλά αν οι επαφές σου έχουν Vodafone πρέπει και αυτοί να έχουν google messages.

Edited by glofiish
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πήγα στην Vodafone από Nova και αναρωτιώμουν γιατί δεν έπαιζε το chat στο Samsung messages. Μονόδρομος λοιπόν το Google messages

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
On 11/2/2024 at 11:09 ΜΜ, glofiish said:

Όχι φίλε μου το έχει κόψει κάνα χρόνο τώρα.Κατεβαζεις  το google messages και είσαι κομπλέ .Απλά αν οι επαφές σου έχουν Vodafone πρέπει και αυτοί να έχουν google messages.

Μέσω Google messages δεν μπορώ,..

Samsung S21 Ultra
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...