Jump to content

Χαλαρώνει τις ανησυχίες η Qualcomm σχετικά με την απαγόρευση αδειών στην Huawei


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πανικός επικράτησε όταν οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν οτι σταματούν τις χορηγήσεις αδειών για την HuaweiΩστόσο, η Qualcomm, ένας σημαντικός προμηθευτής chip για την Huawei, εμφανίστηκε για να διευκρινίσει τη στάση της σχετικά με το θέμα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου 2023, ο Alex Rogers, πρόεδρος της Qualcomm Technology Licensing and Global Affairs, δήλωσε ότι οι πρόσφατες αλλαγές που έγιναν από το τμήμα εμπορίου των ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι άγνωστες στην Qualcomm και ότι δεν προβλέπουν καμία σημαντική επίδραση στις αποστολές τους στην Huawei . Εξήγησε ότι η Qualcomm διαθέτει ήδη άδειες, οι οποίες της επιτρέπουν να αποστέλλει 4G και άλλες τεχνολογίες chipset, συμπεριλαμβανομένου του Wi-Fi, στην Huawei. Αυτές οι άδειες εκδόθηκαν αφού το τμήμα εμπορίου επιβεβαίωσε ότι δεν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια και θα παραμείνουν σε ισχύ για αρκετά χρόνια.

Αυτή η διευκρίνιση από την Qualcomm έρχεται ως ανακούφιση για την τεχνολογική κοινότητα, καθώς προηγούμενες αναφορές είχαν δείξει ότι οι ΗΠΑ είχαν απαγορεύσει την εξαγωγή chipset 4G, Wi-Fi 6, 7 και AI στην Huawei. Αν και εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες αβεβαιότητες, αυτά τα νέα είναι θετικά για την Huawei, η οποία έχει προγραμματίσει αρκετές ναυαρχίδες φέτος, όλες εκ των οποίων θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά chipset Qualcomm Snapdragon 8+. Η Huawei έκτοτε δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει καμία συσκευή 5G επειδή οι περιορισμοί των ΗΠΑ την αποκόπτουν από τα πιο προηγμένα chip’s που απαιτούνται για την τροφοδοσία τέτοιων συσκευών.

Συνέπεια με αρνητικό αντίκτυπο είχε αυτή η είδηση και μάλιστα επηρεάστηκαν οι μετοχές της Qualcomm σημειώνοντας  πτώση 0,9% στις προκαταρκτικές συναλλαγές στις ΗΠΑ, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ, με τις μετοχές της Intel να ακολουθούν και να υποχωρούν επίσης κατά 0,9%. Αυτό ξεπερνά τη γενική τάση στον κλάδο της τεχνολογίας, όπως αποδεικνύεται από την πτώση 0,4% του δείκτη Nasdaq που εστιάζεται στην τεχνολογία.

Είναι πιθανό ότι η Huawei μπορεί να έχει αποθηκεύσει μεγάλη ποσότητα chips της Qualcomm που θα μπορούσε να διαρκέσει για ένα χρόνο, αλλά προς το παρόν, αυτά τα νέα είναι θετικά και η εταιρεία πιθανότατα θα εκδώσει άλλη δήλωση σε εύθετο χρόνο.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή με το 4G δεν κινδυνεύει η εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών…. Καραγκιόζηδές 👎

Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, Konstantine73 said:

Δηλαδή με το 4G δεν κινδυνεύει η εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών…. Καραγκιόζηδές 👎

Σωστά. Αυτό θα έλεγα κι εγώ. Επίσης να προσθέσω γιατί μόνο από τη Huawei κινδυνεύει η εθνική τους ασφάλεια και όχι και από τις υπόλοιπες κινεζικές εταιρείες; 

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...