Jump to content

Νέο browser για iOS ετοιμάζει η Google


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στα εργαστήρια της Google, η ομάδα προγραμματιστών Chromium δοκιμάζουν κάτι εντελώς νέο, ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο που προορίζεται για αποκλειστική χρήση στο iOS.

Το πειραματικό πρόγραμμα περιήγησης, το οποίο επιδιώκεται ενεργά από προγραμματιστές, χρησιμοποιεί τη μηχανή Blink της Google. Ωστόσο, εάν η Google προσπαθούσε να το κυκλοφορήσει στο App Store, δεν θα περνούσε τη διαδικασία ελέγχου εφαρμογών της Apple.

Οι κανόνες του App Store της Apple υπαγορεύουν ότι οι εφαρμογές προγράμματος περιήγησης σε iOS και iPadOS πρέπει να χρησιμοποιούν τη δική τους μηχανή προγράμματος περιήγησης WebKit. Αυτό σημαίνει ότι ενώ τα προγράμματα περιήγησης όπως το Chrome και το Microsoft Edge είναι κατασκευασμένα με Chromium σε macOS και Windows, τα αντίστοιχα apps σε iOS αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το WebKit της Apple, με αποτέλεσμα να συμπεριφέρονται παρόμοια με το Safari.

Βάσει των ορατών δεσμεύσεων του κώδικα, η εφαρμογή φέρεται να μοιάζει με την έναρξη μιας εναλλακτικής έκδοσης προγράμματος περιήγησης και εξακολουθεί να μην φέρει ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά σε αυτό το αρχικό στάδιο. Η Google ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή είναι απλώς “ένα πειραματικό πρωτότυπο με στόχο την κατανόηση ορισμένων πτυχών της απόδοσης στο iOS” και “δεν θα είναι διαθέσιμο στους χρήστες και θα συνεχίσουμε να συμμορφωνόμαστε με τις πολιτικές της Apple”.

Ακόμα κι έτσι, το πειραματικό έργο του προγράμματος περιήγησης iOS της Google θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι η εταιρεία αναμένει αλλαγές στους κανόνες της πλατφόρμας της Apple που θα της επιτρέψουν να κυκλοφορήσει ένα πραγματικά εγχώριο πρόγραμμα περιήγησης. Ο περιορισμός της μηχανής προγράμματος περιήγησης της Apple αποτελεί αντικείμενο αυξανόμενου αντιμονοπωλιακού ελέγχου.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...