Jump to content

Ναι, το 'Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy' στο Galaxy S23 κατασκευάζεται από την TSMC


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το πιο συναρπαστικό νέο όσον αφορά την σειρά Galaxy S23 της Samsung, είναι πως πρόκειται για την πρώτη ναυαρχίδα της εταιρείας  που χρησιμοποιεί chip Qualcomm Snapdragon παγκοσμίως και τα καλά νέα είναι ότι το “Snapdragon 8 Gen 2 για Galaxy” κατασκευάζεται επίσης από την TSMC.

Όσοι διαβάζετε τακτικά την τεχνολογική επικαιρότητα, το 2022, η Qualcomm κυκλοφόρησε το Snapdragon 8 Gen 1, το οποίο ήταν ένα πολύ ισχυρό chipset, αλλά κατέληξε να κατασκευαστεί από τη Samsung. Αυτό το chip κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας το χυτήριο της Samsung, το οποίο έχει γίνει διαβόητο για την παραγωγή chip που είναι λιγότερο αποδοτικά από τα τσιπ που παράγονται από την TSMC. Αυτό αποδείχθηκε πέρα ​​από κάθε αμφιβολία αργότερα το 2022, όταν το Snapdragon 8+ Gen 1 πήρε ουσιαστικά την ίδια σχεδίαση και άλλαξε τον κατασκευαστή επιλέγοντας την TSMC, μόνο για να έχει ένα πολύ πιο αποτελεσματικό chip που ήταν σημαντικά ταχύτερο τόσο στο OnePlus 10T όσο και στα πτυσσόμενα μοντέλα της Samsung.

Το Snapdragon 8 Gen 2, χωρίς έκπληξη, ανατέθηκε ως έργο κατασκευής στην TSMC και έχει κάνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση στον περιορισμένο αριθμό συσκευών που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Και στο Galaxy S23, η Samsung και η Qualcomm συνεργάστηκαν σε μια αναβαθμισμένη έκδοση αυτού του chip που ονομάζεται “Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy”. Αυτή η ειδική έκδοση έχει ταχύτερη CPU και GPU.

Ωστόσο, πριν από την κυκλοφορία, κυκλοφόρησαν φήμες ότι το “Snapdragon 8 Gen 2 για Galaxy” δεν θα κατασκευαζόταν από την TSMC, αλλά από την Sammy, όμως όλα ήταν αναληθή.

Ως ένα βαθμό, αυτή η κίνηση θα είχε νόημα. Η Samsung παραιτείται από το Exynos για μια ειδική έκδοση του τελευταίου chip της Qualcomm που κατασκευάζεται από την ίδια τη Samsung. Ένα win-win και για τις δύο μάρκες, παρόλο που μπορεί να ήταν μια απώλεια για τους χρήστες.

Αλλά, ευτυχώς, δεν συνέβη αυτό. Μιλώντας στο 9to5Google αυτή την εβδομάδα, η Qualcomm επιβεβαίωσε ότι, ναι, το “Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy” κατασκευάζεται από την TSMC.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...