Jump to content

Ξεκάθαρα νικητής σε όλα τα benchmarks το νέο Samsung Galaxy S23 Ultra


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Συνέβη φέτος το απίθανο, η νέα σειρά Galaxy S τρέχει ένα μόνο SoC σε όλο τον κόσμο, ξεχάστε τις εκδόσεις Exynos, υπάρχει μόνο η version με SoC Snapdragon. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η νέα σειρά Galaxy S23 δεν ξεχωρίζει από το πλήθος, σε όλα τα τηλέφωνα S23 επιλέχθηκε στην πραγματικότητα το ειδικά τροποποιημένο SoC με την ετικέτα “Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy”.

Πού διαφέρει αυτό το ειδικά προσαρμοσμένο SoC; Οι ταχύτητες λειτουργίας των CPU και GPU είναι υπερχρονισμένες και προσφέρουν ελαφρώς υψηλότερη απόδοση από τα άλλα τηλέφωνα με το ίδιο chipset στην αγορά. Αλλά πόση διαφορά έχει;

Ως προς την αρχιτεκτονική του δομή, το SD 8 Gen 2 για το Galaxy διαθέτει την ίδια διαμόρφωση CPU με 1x Cortex-X3, 2x Cortex-A715, 2x Cortex-A710 και 3x Cortex-A510, αλλά ο κύριος πυρήνας Cortex-X3 είναι χρονισμένος στα 3,36 GHz, αντί για 3 GHz. Το ίδιο ισχύει και για τη GPU – το Adreno 740 εδώ τρέχει στα 719 MHz αντί για τα συνηθισμένα 680 MHz.

Συγκεκριμένα την απάντηση στο εάν υπάρχει διαφορά ή όχι από την απλή έκδοση, δίνουν οι πρώτες μετρήσεις που έγιναν με τα τηλέφωνα ρυθμισμένη σε ανάλυση 1440p όπου αυτό ήταν αυτό δυνατό, ώστε να μπορούμε να έχουμε πιο συγκρίσιμα αποτελέσματα στις δοκιμές γραφικών στην οθόνη.

Τα αποτελέσματα από τη δοκιμή CPU του Geekbench 5 μπορεί να είναι έκπληξη για μερικούς, αλλά υπάρχει μια απολύτως καλή εξήγηση γιατί το Galaxy S23 Ultra παίρνει το προβάδισμα έναντι του nubia Red Magic 8 Pro στη δοκιμή ενός πυρήνα και υπολείπεται του τελευταίου στο multi. Πρώτον, ο Cortex-X3 μέσα στο S23 Ultra είναι πιο χρονισμένος και δεύτερον, ο μεγάλος πυρήνας Cortex-X3 δεν χρησιμοποιείται στη δοκιμή πολλαπλών πυρήνων. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Red Magic 8 Pro μπορεί να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι του Galaxy λόγω του δυναμικού συστήματος ψύξης του που επιτρέπει στο Snapdragon 8 Gen 2 να λειτουργεί με υψηλότερη ταχύτητα. Ωστόσο, η διαφορά είναι μάλλον μικρή.

Πίσω μένει το S23 Ultra στο AnTuTu, καθώς προβάδισμα παίρνει το Red Magic 8 Pro, αλλά δεν πρέπει να αγνοούμε πως το gaming τηλέφωνο φέρει οθόνη FHD+ και αυτό σημαίνει ότι απαιτείται λιγότερη ισχύ γραφικών.

Από την άλλη, το νέο Snapdragon είναι σημαντικά ταχύτερο από το παλαιότερο chip Snapdragon 8+ Gen 1 και ακόμη και από το A16 Bionic του iPhone 14 Pro Max.

Ξεκάθαρη πρωτιά βλέπουμε για την ειδική έκδοση του Snapdragon 8 Gen 2 για την σειρά Galaxy S23 σε κάθε βαριά εργασία που απαιτεί ισχύ από την GPU. Σχεδόν σε όλες τις δοκιμές εκτός οθόνης, το Galaxy S23 Ultra πήρε το προβάδισμα έναντι των υπολοίπων και υστερούσε μόνο στις δοκιμές στην οθόνη όταν αμφισβητήθηκε από τηλέφωνα χαμηλότερης ανάλυσης.

Συνολικά, η νέα σειρά Galaxy S23 προσφέρει ουσιαστική αναβάθμιση σε σχέση με τους προκατόχους της, ανεξάρτητα από την έκδοση.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, το Galaxy S23 Ultra είναι 30-35% γρηγορότερο από το Galaxy S22 Ultra στις δοκιμές CPU και περίπου 30% ταχύτερο στο συνδυασμένο AnTuTu 9. Σε όλες τις δοκιμές GFX Bench και 3DMark GPU, το Galaxy S23 Ultra έδειξε εντυπωσιακή αύξηση απόδοσης.

Εκτός από την ήδη εξαιρετική συνθετική απόδοση, η σειρά Galaxy S23 διαθέτει επίσης βελτιωμένες δυνατότητες ψύξης, κάτι που ήταν πρόβλημα για ορισμένους χρήστες στο παρελθόν.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Να περιμένουμε και τις απόψεις των μελλοντικών κατόχων για όλα αυτά.  

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...