Jump to content

Η Google συμφωνεί να παρέχει σαφέστερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες της στους χρήστες της ΕΕ


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σαφέστερες πληροφορίες υπόσχεται να δώσει η Google στους χρήστες που περιηγούνται στο Google, το Google Play Store, τα Google Hotels και τις Google Flights στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η Επιτροπή της ΕΕ σε Δελτίο Τύπου. Σύντομα θα φανεί εάν ενεργεί ως μεσάζων ή πουλά προϊόντα απευθείας και θα ενημερώνει καλύτερα τους καταναλωτές σχετικά με τις παραδόσεις, τις επιστροφές και τις επισκευές και άλλα. Όλες αυτές οι κινήσεις εντάσσονται στην γενική προσπάθεια της εταιρείας να δείξει συμμόρφωση ως προς τους κανονισμούς της ΕΕ μετά από διάλογο με το Δίκτυο Συνεργασίας για την Προστασία των Καταναλωτών (CPC) που ξεκίνησε το 2021.

“Οι καταναλωτές της ΕΕ δικαιούνται σαφείς, πλήρεις πληροφορίες, ώστε να μπορούν να κάνουν τεκμηριωμένες επιλογές”, δήλωσε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς σε δήλωσή του. “Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Google είναι ένα βήμα μπροστά προς αυτή την κατεύθυνση”.

Τα Google Flights και Google Hotels θα καταστήσουν σύντομα σαφές στους καταναλωτές εάν πωλούν απευθείας ή απλώς ενεργούν ως μεσάζοντες για άλλες εταιρείες. Πρέπει επίσης να δηλώσουν τι χρησιμοποιήθηκε ως τιμή αναφοράς για τις εκπτώσεις και να διευκρινίσουν ότι οι κριτικές των ξενοδοχείων Google δεν επαληθεύονται. Τέλος, πρέπει να συμμορφώνονται με τους ίδιους κανόνες διαφάνειας που ακολουθούνται από άλλες πλατφόρμες όπως η Expedia.com.

Εν τω μεταξύ, το Google Store και το Google Play Store πρέπει να παρέχουν “σαφείς προσυμβατικές πληροφορίες” σχετικά με τις τιμές παράδοσης, το δικαίωμα υπαναχώρησης και τις επιλογές επισκευής ή  αντικατάστασης. Πρέπει επίσης να διευκολύνουν την εύρεση πληροφοριών σχετικά με τους προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένου του νομικού ονόματος και της διεύθυνσής τους, μαζί με άμεσες και αποτελεσματικές μεθόδους επικοινωνίας.

Τέλος, πρέπει να δείχνει στους χρήστες πώς να παρέχουν εκδόσεις διαφορετικών χωρών του Google Play Store για να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς γεωγραφικού αποκλεισμού της ΕΕ, επιτρέποντάς τους ταυτόχρονα να χρησιμοποιούν πληρωμές από οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...