Jump to content

Το χειρότερο τρίμηνο της τελευταίας δεκαετίας για την αγορά smartphones


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χαμηλότερες από ότι υπολογίζαν πολλοί ήταν οι συνολικές αποστολές smartphones κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2022 που καλύπτει και την περίοδο των Χριστουγέννων. Τα νούμερα είναι τόσο κακά που ανάλογη πτώση έχουμε να δούμε από το 2013. Οι αριθμοί μεταφράζονται σε πτώση 18,3% σε ετήσια βάση για την περίοδο μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου, η οποία είναι “η μεγαλύτερη πτώση σε ένα τρίμηνο”, όπως δήλωσε η έγκριτη IDC.

Γιατί συνέβη αυτή η πανωλεθρία; Όλα οφείλονται στην έλλειψη οικονομικής σταθερότητας και στην έλλειψη συνολικής ζήτησης από τους πελάτες για κινητά τηλέφωνα. Δεν είναι μυστικό ότι έχουμε φτάσει σε υψηλό όριο όσον αφορά τα κινητά τηλέφωνα, με τα νέα μοντέλα να έχουν ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με τους προκατόχους τους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα τηλέφωνα που έχουμε σήμερα έχουν φτάσει στο τελευταίο στάδιο εξέλιξής τους και στο μέγιστο δυναμικό τους. Όχι, σημαίνει απλώς ότι οι άνθρωποι αισθάνονται λιγότερη επιθυμία να αγοράσουν ένα καινούργιο τηλέφωνο, καθώς αισθάνονται πως δεν έχουν αρκετά σημαντικό λόγο για να το κάνουν. Σε αυτό το σημείωμα, η IDC μοιράζεται επίσης ότι, κατά μέσο όρο, ένας άνθρωπος στις μέρες μας τείνει να συμβιώνει περίπου για 40 μήνες (σχεδόν 3,5 χρόνια) με μία συσκευή πριν καταλήξει να την αντικαταστήσει.

Η Nabila Popal, η διευθύντρια έρευνας της IDC, λέει ότι “δεν έχουν δει ποτέ αποστολές το εορταστικό τρίμηνο να είναι χαμηλότερες από το προηγούμενο τρίμηνο”. Σύμφωνα με την Popal, αυτό μπορεί να αποδοθεί στην εξασθενημένη ζήτηση και στα υψηλά αποθέματα, με αποτέλεσμα οι πωλητές να μειώσουν δραστικά τις αποστολές.

Δεδομένου ότι τα ζητήματα εδώ επηρεάζουν γενικά όλους, παρόλο που είδαν μείωση περίπου 15% στις αποστολές, οι δύο μεγαλύτερες κατασκευαστές τηλεφώνων — Apple και Samsung έχουν διατηρήσει την πρώτη και τη δεύτερη θέση τους στην αγορά.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...