Jump to content

Με την βοήθεια της AI, η Google μετατρέπει το κείμενο σε μουσική


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όσες φορές είδαμε πως μπορεί να μας βοηθήσει στην καθημερινότητά μας η η τεχνητή νοημοσύνη, άλλες τόσες φορές αποδεχτήκαμε την άποψη πως αυτή η τεχνολογία ήρθε για να μείνει στις ζωές μας. Τα κορυφαία επιτεύγματα της προηγούμενης χρονιάς το αποδεικνύουν περίτρανα.

Τώρα οι ερευνητές της Google κατάφερε με την χρήση ΑΙ να δημιουργήσουν μουσικά κομμάτια διάρκειας λίγων λεπτών από μηνύματα κειμένου, όπως συστήματα τύπου DALL-E δημιουργούν εικόνες από γραπτά μηνύματαΤο μοντέλο ονομάζεται MusicLM και ενώ δεν μπορείτε να το παίξετε μόνοι σας, η εταιρεία έχει ανεβάσει ένα σωρό δείγματα που παρήγαγε χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο μοντέλο.

Τα παραδείγματα είναι εντυπωσιακά και υπάρχουν αποσπάσματα 30 δευτερολέπτων από αυτά που ακούγονται σαν πραγματικά τραγούδια που δημιουργήθηκαν από μηνύματα παραγράφων με συγκεκριμένα όργανα, καθώς και κομμάτια διάρκειας πέντε λεπτών που δημιουργούνται από μία ή δύο λέξεις όπως “μελωδική techno”. 

Ακόμη, το MusicLM μπορεί να προσομοιώσει τα ανθρώπινα φωνητικά και ενώ φαίνεται να κάνει σωστά τον τόνο και τον γενικό ήχο των φωνών, υπάρχει μια ποιότητα σε αυτά που σίγουρα είναι εκτός λειτουργίας. 

Είναι πάντα πιθανό η τεχνολογία να εμφανιστεί σε ένα από τα διασκεδαστικά μουσικά πειράματα της Google κάποια στιγμή, αλλά προς το παρόν, οι μόνοι άνθρωποι που θα μπορούν να κάνουν χρήση της έρευνας είναι άλλοι άνθρωποι που κατασκευάζουν μουσικά συστήματα βασισμένη στην χρήση τεχνολογίας AI. 

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...