Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Apple επιθυμεί να εντείνει τις προσπάθειες της στην αγορά του «έξυπνου σπιτιού», ανταγωνιζόμενη την Amazon και την Google και προχωρώντας στην παρουσίαση μιας σειράς νέων προϊόντων.

Η εταιρεία επέστρεψε τις τελευταίες ημέρες στην αγορά των έξυπνων ηχείων, με μια αναβαθμισμένη έκδοση του HomePod, αλλά οι φιλοδοξίες της δεν σταματούν εκεί.

Σύμφωνα με τις πηγές, το πρώτο νέο προϊόν αυτής της σειράς θα αποτελέσει κάτι που ουσιαστικά θα ισοδυναμεί με ένα χαμηλού επιπέδου iPad. Μέσω αυτού, θα μπορούν να ελέγχονται πράγματα όπως θερμοστάτες και φώτα, να εμφανίζεται βίντεο και να γίνεται χειρισμός συνομιλιών στο FaceTime. Με άλλα λόγια, επί της ουσίας θα αποτελεί μια έξυπνη οθόνη.

Παράλληλα, λέγεται πως θα χρησιμοποιεί μαγνήτες, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με κάποια βάση ή να τοποθετηθεί σε άλλες επιφάνειες. Το δημοσίευμα σημειώνει πως η Apple πειραματίζεται και με μια συσκευή που θα είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος από ένα iPad.

Οι πληροφορίες τονίζουν πως η επίσημη ανακοίνωση δεν αναμένεται να γίνει σύντομα, καθώς η συγκεκιρμένη συσκευή βρίσκεται στα πρώτα βήματα της παραγωγής.

Το Bloomberg αναφέρει, επίσης, ότι μια νέα συσκευή Apple TV βρίσκεται «στα σκαριά» για το επόμενο έτος, μετά από το Apple TV του 2022. Ωστόσο, δεν αναμένεται ότι θα προσφέρει υποστήριξη βίντεο 8k.