Jump to content

Τα μισά iPhones θα κατασκευάζονται στην Ινδία μέχρι το 2027


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σίγουρα η πανδημία του COVID-19 και οι περιορισμοί που προκλήθηκαν από αυτήν μας έκαναν την ζωή δυσκολότερη, ωστόσο για πολλές εταιρείες στάθηκε η αφορμή να αντιληφθούν πως δεν μπορούν να διατηρήσουν τις γραμμές παραγωγής τους σε μία μόνο χώρα. Τα πολλαπλά κύματα του COVID στην Κίνα προκάλεσαν όλεθρο στη βιομηχανία και μάλιστα η Apple επλήγη σοβαρά από τους αυτούς τους περιορισμούς. Άλλωστε, η Foxconn, ο βασικός της συνεργάτης, ευθύνεται για το μεγαλύτερο παραχθέν ποσοστό συσκευών της. Σε μια προσπάθεια να μειώσει την εξάρτηση από την Κίνα, η εταιρεία θέλει να αυξήσει την κατασκευαστική της δύναμη στην Ινδία. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, η Apple σχεδιάζει να έχει το 50% όλων των iPhone που παράγονται στην Ινδία έως το 2027.

Τον Σεπτέμβριο, η JP Morgan ισχυρίστηκε ότι μέχρι το 2025 η Apple θα μεταφέρει έως και το 25% της παραγωγής iPhone της στην Ινδία. Τώρα, μια νέα έκθεση από τη South China Morning Post προτείνει ότι θα αυξηθεί στο 50% το 2027.

Αυτή είναι μια σοβαρή ανατροπή για την κατασκευή iPhone. Αυτήν τη στιγμή, η Ινδία παράγει μόλις το 5% όλων των iPhone. Φέτος, η Apple ώθησε τον ινδικό βραχίονα της λίγο παραπέρα προκειμένου να ανεβάσει την παραγωγή της σειράς iPhone 14. Οι ναυαρχίδες της Apple για το 2022 επηρεάστηκαν σοβαρά από την εκστρατεία COVID-zero στην Κίνα. Τώρα, η κατάσταση βελτιώνεται για τη σειρά iPhone 14, ωστόσο Apple θέλει να είναι έτοιμη για το iPhone 15 και θέλει να ξεκινήσει την παραγωγή στην Κίνα και την Ινδία ταυτόχρονα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δοκιμαστική παραγωγή ξεκίνησε ήδη στην Κίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το iPhone, η Apple προσαρμόζει και την παραγωγή άλλων συσκευών στο χαρτοφυλάκιό της. Για παράδειγμα, ορισμένα προϊόντα παράγονται τώρα στο Βιετνάμ.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...