Jump to content

Η νέα τεχνολογία της Sony θα μπλοκάρει την πειρατεία στο Android TV


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αποφασιστικό χτύπημα κατά της πειρατείας έρχεται να δώσει η Sony με νέο μέτρο που θα στοχεύσει στην ασφάλεια του Android TV. Εξάλλου η ιαπωνική εταιρεία δεν είναι άγνωστη στην καταπολέμηση της πειρατείας, είτε πρόκειται για την πλευρά του PlayStation είτε για περιεχόμενο μουσικής και βίντεο. 

Ο ιαπωνικός γίγαντας κατέθεσε μια νέα αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ώστε να να μπλοκάρει τις εφαρμογές πειρατείας σε έξυπνες τηλεοράσεις και συσκευές streaming, ανέφερε το Torrent Freak (ναι, υπάρχει ακόμα). Φυσικά, η Sony χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Android TV για τις έξυπνες τηλεοράσεις της, υποδηλώνοντας ότι αυτό το μέτρο κατά της πειρατείας θα μπορούσε πράγματι να έρθει στην πλατφόρμα της Google με περιορισμένο τρόπο.

Πως ακριβώς λειτουργεί το νέο χαρακτηριστικό;

Η εταιρεία περιγράφει τη χρήση μιας εφαρμογής “παρακολούθησης” σε επίπεδο OS. Αυτή η εφαρμογή περιέχει μια blacklist γνωστών πειρατικών πόρων δικτύου (π.χ. διευθύνσεις URL και διευθύνσεις IP) και στη συνέχεια εντοπίζει εφαρμογές τρίτων που έχουν πρόσβαση στους εν λόγω πόρους. Έπειτα, η εφαρμογή παρακολούθησης θα εμποδίζει την εκτέλεση της εφαρμογής τρίτου κατασκευαστή ή/και θα διακόπτει την αναπαραγωγή περιεχομένου σε ακανόνιστα διαστήματα για να απογοητεύσει τους θεατές.

Αυτό είναι απλώς ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αυτή τη στιγμή, επομένως δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή η δυνατότητα θα φθάσει σε εμπορικές συσκευές Sony. Ωστόσο, εξακολουθεί να εγείρει πολλά ερωτήματα. Πρώτον, πρέπει να αναρωτιέστε αν αυτή η εφαρμογή παρακολούθησης θα  απορροφά τους πόρους του συστήματος, με αποτέλεσμα μια χειρότερη εμπειρία στο Android TV. Υπάρχει προηγούμενο καθώς δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε choppier επιδόσεις σε παιχνίδια υπολογιστή με μέτρα κατά της πειρατείας.

Το Torrent Freak υπενθυμίζει επίσης το σκάνδαλο του CD rootkit της εταιρείας από το 2005. Η Sony εγκαθιστούσε κρυφά λογισμικό σε υπολογιστές το οποίο ενεργοποιούταν όταν οι χρήστες τοποθετούσαν ένα CD ήχου στη μονάδα δίσκου. Το λογισμικό προοριζόταν να αποτρέψει την αντιγραφή CD, αλλά και να αποτρέψει με ευπάθειες που προκαλούσε ένα κακόβουλο λογισμικό. Επιπλέον, το λογισμικό ανέφερε τις συνήθειες ακρόασης του χρήστη και μετέπειτα ήταν δύσκολο να απεγκατασταθεί.

Με άλλα λόγια, πρέπει πραγματικά να αναρωτιέστε εάν μια μελλοντική εφαρμογή κατά της πειρατείας στις τηλεοράσεις Android της Sony θα εισάγει αυτά τα ίδια ζητήματα.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...